max temperatuur schottenpompje

SELDOM

Geen avatar

Berichten: 43
Augustus 06, 2006, 18:57:12
edit2Rapporteer  
hey,

Ik heb een (eentraps) schottenpomje voor mijn vacuumsyteem. Ik vroeg me af of iemand weet hoe heet z'n ding kan worden. Het pomphuis is van staal en oliegesmeerd. Ik zou zelf zeggen dat bij een graad of 80 de oilie er wel mee ophoud? (wie weet er nog een slimme termische schakeling? (zonder relais))

Weet iemand wat het normale werkpunt is voor een schottenpomp ? Het lijkt me dat 80% vacuum voor z'n pomp niet lastig is ( ivm cavitiatie?)

vermogen 1/5hp (rare amerikanen)
flyingkite

Berichten: 501
Antwoord #1 Augustus 06, 2006, 20:39:43
edit2Rapporteer  
Hey omdat hij 1 traps is zal hij bij de 850Mbar drukvershil wel aan zn eind zitten. Maareh kan je niet beter een onderdrukschakelaar of een relais nemen ipv je pomp op temperatuur te laten schakelen dit kost een hoop extra energie. Op het moment dat je een goede luchtdichte setup hebt slaat je pomp maar eens i het uur aan. Als je het termisch doet loop je het risico dat op het moment dat de max temp berijkt is je pomp niet meer aanslaat en je werkstuk door lekkage weer lucht op begint te nemen en zo niet een continu vacuum waarborgt. kortom je kan aan je vacuum systeem beter een centje meer uitgeven zodat je een goed systeem hebt.
op www.joewoodworker.com vind je meer info over gemakkelijke goede systemen. Ik geloof dat met een systeem met vacuumvervroeger uit een auto en een microswitch ook prima resultaten te behalen zijn.

succes.
LeonB

Berichten: 2087
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #2 Augustus 06, 2006, 20:42:20
edit2Rapporteer  
Hey SELDOM,

hp= "horsepower" oftwel onze oude pk's (paardekrachten).

1/5 hp = 0.2 x 745.7 W = 149.14 W.

Dus je draait op een vermogen van 150 W bij 80% vacuum.

Bytheway...mijn vacuumpomp heeft een bedrijfstemperatuur van (ongeveer) 65 grC.
In de zomer zet ik er meestal een ventilator op, in de winter is de pomp een soort van kacheltje. (grinnik_kitesmiley)
SELDOM

Geen avatar

Berichten: 43
Antwoord #3 Augustus 07, 2006, 15:28:42
edit2Rapporteer  
Flyingkite:

Thanks bedankt voor het advies, ik heb Pk-perslucht in haarlem een professionele vacuumregelaar gekocht, daarmee heb ik afgelopen winter met een koelkastcompressor goed kunnen werken ,

Maar je kent het wel; alles gelamineerd in de mal en .. toch niet niet helemaal dicht, je compressor wordt gloeiend heet een je moet gaan slapen want het is al 3 uur 'snachts. Wat te doen ? uitzetten of doorbranden?

vandaar een backup pompje.

Nog een vraagje heeft iemand alwat gevonden op die olielucht ? De nevel uit de pers moet door een oilemistfilter, maar hoe kom je daaraan en ben je dan ook die olielucht kwijt? (ik lamineer naast de schone was)

groet..




« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.