st maarten in de zomer

kitepower07

Berichten: 265
November 23, 2006, 02:50:20
edit2Rapporteer  
Ik heb de geweldige kans gekregen om deze zomer 2 maanden op st. Maarten door te brengen.
'ochtend's beetje werken voor vakantiegeld en 's middags kiten tot we erbij neervallen.....

Dat het eiland niet heel erg windzeker is ben ik al achter gekomen, maar wie kan me wat meer info geven over de zomermaanden? De search leverde wel wat info op, maar meer over de winter.
Wie heeft dus al eens een tijdje doorgebracht op St.maarten en kan mij vertellen of dit een aanrader of een absolute afknapper is... Ik heb een impact 9 & 13 m2 , zou het ook noodzakelijk wezen om een maatje groter erbij te nemen?

alvast bedankt voor de reacties!
nepke
Gast
Antwoord #1 November 23, 2006, 14:33:45
edit2Rapporteer  
Ben er  ooit 4 weken geweest, toen was het net na orkaan hugo, alles in puin, m.n het nederlandse gedeelte wegens gebrek aan beleid voor een goede wederopbouw.
het franse gedeelte is wel mooi, als ik me niet vergis is orient beach the place to be, loop overigens niet te ver naar rechts op t strand want dan vind je de  behaarde franse naakte dames, of je moet van okselhaar houden... afijn op orient werd toen veel windsurft, groot zandstrand met bijna geen koraalriffen. wel grote zeilen dus  13m weet ik niet of dat toereikend is...
check deze site ff, vind je je ook mee info omtrend orient beach

http://wf014.lerelaisinternet.com/wosxm/Kiteeng/aboutus.asp

vee plezier
nepke1
Gast
Antwoord #2 November 23, 2006, 14:38:50
edit2Rapporteer  
ohja...vergeet niet een paar dagen met t vliegtuig naar Saba te gaan..onvergetelijk mooi en logeer dan in el momo, nederlands stel...super gaaf

http://www.elmomo.com/
naish fakkel06
Gast
Antwoord #3 November 23, 2006, 19:16:57
edit2Rapporteer  
Hallo kitepower07


Ik ben al meerdere malen naar st. maarten (en omliggende eilanden) geweest omdat ik daar goede kennissen heb wonen. Eigenlijk raad ik je zomer's af, omdat in juni het hurricane season begint. In het hurricane season valt er veel regen en kakt de wind helemaal in, rond de 11 knots. Als er wind is heb je al gauw een grote kite nodig. Uitgaande van 75 kilo minstens een 16m2 of groter. Maar pas op, de wind kan zo inkakken in het hurricane season als er regenbuien aan komen.
Als er orkanen aan komen heb je zo'n vier dagen van te voren ontzettend harde mega vlagerige wind (te gevaarlijk om te kiten). En als de orkaan over de eilanden gordel is getrokken is de wind complete ingekakt en komt hij uit variabele richtingen. Het duurt dan zo'n week voor dat de wind weer uit de nord east hoek komt.
Dus uit ervaring raad ik je zomers in de caribbean af. Omdat de wind gewoon te zwak is om lekker te kunnen kiten (8- 13 knots). Ook al passen sommige wind/kitesurf centra's hun wind charts wel heel positive aan door veel wind op te geven in de zomer maanden, dit is gewoon business om toch toeristen/surfers aan te trekken in het low wind season. Dus laat je niet verleiden door al die (veels te positieve) wind charts die veel wind voorspellen.

Een veel beter optie zou zijn als je in de maanden Jan- april komt/gaat. Dit zijn de beste, windzekerste maanden van het hele jaar. >18 knots gegarandeert.
Als je toch in de zomer gaat, ga dan naar de ABC eilanden die hebben in tegenstelling tot de rest van de caribbean in de zomer wel plenty wind om te kiten.

kitepower07

Berichten: 265
Antwoord #4 November 24, 2006, 19:55:36
edit2Rapporteer  
oké thanx voor de reacties!

Klinkt niet erg positief als ik het zo lees, is er verder niemand met aanvullingen?
LeGalion

Berichten: 11
Antwoord #5 Februari 10, 2007, 02:24:39
edit2Rapporteer  
He Kitepower,

Ik woon op St Maarten. Ben hier 8 maanden geleden komen wonen. Ik ben meer een windsurfer dan een kiter. Ik ben nog maar net met kiten begonnen, omdat de wind hier minder sterk is. ja, de beste maanden zijn van December - April.  Beste kite spot is niet Orient Beach maar le Galion (net onder Orient). De maanden juni en juli kan het nog best aardig waaien en als het waait vaak wat harder dan in de winter. Winter is 11-15 knopen, can 40-50% kans, Zomer is 13-18 knopen, ca 35% kans. Dit zijn maar cijfertjes, je kunt mazzel en pech hebben, het is hier niet stabiel zoals de ABC eilanden. Het waait hier nooit 18 knopen gegarandeerd, zoals hierboven wordt vermeld... ook niet in de winter. Windguru is positiever dan de werkelijkheid hier is.... En ja, je kunt in de zomer een orkaan over je heen krijgen... Laatste orkanen waren hier in 1999 en 1995. Wederom, zijn maar cijfertjes...

Maar je komt niet alleen naar St Maarten voor de wind, het is een geweldig eiland waar iedere avond wel wat te doen is. Daar waar de meeste Caribische eilanden saai zijn, is St Maarten 1 groot feest!!! Leuker dan Curacao of Bonaire!! Ook veel leuker dan veel omringende eilanden, heb er al meerdere bezocht.

Dus, gewoon doen!!! Wordt een ongelofelijke ervaring!!! Bedenk je wel dat St Maarten erg duur is, dus als je alleen in de ochtend gaat werken, moet je veel geld meenemen. Het minimum loon op de Nederlandse kant is ca $3,5 per uur. En een appartementje huren is minimaal $800 per maand. En je hebt een auto nodig, etc, etc, etc....

Mzzl,

Maurice.
posty

Berichten: 2454
Antwoord #6 Februari 10, 2007, 23:32:40
edit2Rapporteer  
kortom, voor de die hard kitesurfer, lekker naar de ABC eilanden!!

(waar je voor een appartament nog 800 gulden betaald ipv $$)
fakkelnaish
Gast
Antwoord #7 Februari 11, 2007, 07:46:00
edit2Rapporteer  
@ Posty,

Je had toch ook een appartementje (naast je huis) te huur. Hoeveel vraag je ervoor per dag en per week ?.
Kom misschien deze zomer naar Curacao. Weet jij ook waar ik het goedkoopst een kleine jeep of midden maat auto kan huren ?.
Alvast bedankt voor het beantwoorden van deze vragen.
 
gr
posty

Berichten: 2454
Antwoord #8 Februari 12, 2007, 00:35:31
edit2Rapporteer  
het appartement kost 40 euro per dag voor 2 personen. hierbij komt nog 4,50 euro per dag per airco bij. er zijn 2 slaapkamers en eventueel kan er een 3e persoon bij voor 15 euro per dag meer.
als je langer verblijft, zeg een maand wordt het een stuk goedkoper!
het ligt centraal op het eiland (15 min van st. joris baai) en we zijn op dit moment aan het opknappen. eind deze maand zijn we klaar en dan zal er ook een website zijn met foto's.

ik weet iemand die een jeep verhuurt voor 50 gulden per dag wat je normaal in euro's kwijt bent. het is dan wel geen nieuwe (in tegendeel) maar hij brengt je wel overal.

groetjes, eric
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.