golfsurf/ kiteboard ervaring gezocht

thedude

Geen avatar

Berichten: 39
Maart 26, 2007, 06:21:11
edit2Rapporteer  
Wie vaart er strapless met een golfsurf boardje. wat zijn je ervaringen mbt maat van het board of materiaal keuze in het board. ik wil de golven in en in de zomer met weinig wind unhooked spelen. en weeg 90kg.


als je een foto van je board hebt laat die dan zien.
D.D

Berichten: 1561
Antwoord #1 Maart 26, 2007, 14:35:40
edit2Rapporteer  
Ik denk dat het met elk golfsurfboard wel een beetje lukt, alleen het stuurd niet echt super snel denk ik.
Zelf vaar ik soms wel is met een skimboard, dit lukt wel goed alleen het hoogtehouden enzo lukt me niet echt (tong_kitesmiley)( ook strapless en finless loser)
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #2 Maart 26, 2007, 14:44:25
edit2Rapporteer  
Ik heb een boardje speciaal voor kiten gekocht. Deze wijkt kwa maat en vorm niet echt af van een shortboard (er kan ook zonder kite mee gesurft worden). Alleen materiaal en versterking is anders.

Wat ik heb gehoord van mensen die wel op een surfboardje kiten is dat door de grotere krachten die ontstaan door het kiten schade door bijvoorbeeld afdruk van je hielen e.d. veel sneller optreedt.

Er zijn tegenwoordig boardjes die veel sterker zijn zoals de boardjes van NSP (o.a. Siem)

Ik heb er strapless op proberen te varen, en moet zeggen dat het makkelijker gaat dan verwacht. Alleen heb ik dit nog niet in de branding gedaan. Wat ook makkelijker gaat is het gijpen, zonder straps niet zo heel erg moeilijk.

De keren dat ik strapped in de golven heb gevaren was het handig om ff een ollie te maken over een golf. Maar ik heb in diverse videos gezien dat je dit ook zonder straps moet kunnen.

Kortom, strapless is zeker een goed alternatief, maar je moet wel open staan om het te leren.
Als je goed kunt varen op een twin dan is dit een hele stap terug.
GetHigh

Berichten: 270
Antwoord #3 Maart 26, 2007, 15:15:13
edit2Rapporteer  
wat zijn de kosten van zo'n waveboardje en met wat voor kite varen jullie dan en met hoeveel knoopjes kun je dan een beetje leuk varen? Ik zit namelijk te twijfelen om mijn 16mtr. weg te doen en een wave boardje erbij. Boardje kan je sneller wisselen en bij zachte wind is het toch merendeels heen en weer varen en volgens mijj gaat dit ook beter met een golf surf boardje.
Magic Hat

Geen avatar

Berichten: 91
Antwoord #4 Maart 26, 2007, 15:24:29
edit2Rapporteer  
Je kan een speciaal kite-board kopen, voordeel is sterker, inserts al aanwezig en vaak een model dat meer toegespitst is op kitesnelheden, of een shortboard, meer keus (ook 2de hands), vaak wat groter, dus ook als golfsurfboard te gebruiken.

Je kan er mee varen zolang je het zelf prettig vind, dus ook als het poeierd. Ik heb een board van 1.60 (5.3), geshaped als een 168 (5.6), maar een ingekorte neus. Omdat ik het leuk vond heb ik een custom laten maken bij DCBoardz.com. Quadvin sqaushtail en dat bevalt me erg goed. Daarmee vaar ik als er golven zijn, en eigenlijk altijd strapless. Dit levert soms de nodige spoelpartijen op, maar dat hoort erbij. 

Wat mij opgevallen is:
- zonder voetbanden leer je makkelijker gijpen
- zonder voetbanden is de uitdaging groter
- zonder voetbanden is het surfgevoel nog groter
- met voetbanden heb je meer controle, zeker als er "bakken" staan waar je doorheen moet
- op een surfboard varen verbreed en verbeter je je techniek
- het is gewoon erg leuk!
- ik draag een helm sinds ik strapless me board ben gaan koppen omdat in de branding het board snelheid blijft houden als je er vanaf geslagen wordt, met als gevolg dat je op je board kan vallen.

Prijzen: vanaf 150 EUR voor een 2de hands shortboard tot 800 EUR voor een tuflite.
thedude

Geen avatar

Berichten: 39
Antwoord #5 Maart 26, 2007, 16:21:50
edit2Rapporteer  
cool bedankt al voor de antwoorden. ik weet zeker dat ik strepless wil varen. het is wat Magic Hat al zegt de uitdaging is groter. en ik wil het boardje eigenlijk als lichtweer board gebruiken.

ik ben er alleen nog niet welke maat ik moet hebben. ik denk wel dat ik een NSP achtig board wil hebben. ben namelijk ook bang dat je snel deuken krijgt en wat te denken als je met je trapezehaak op je board valt. nadeel zijn wel wat zwaarder.

maar wie heeft er nog meer tips, en waar blijven die foto`s van die coole surfboardjes
huib

Berichten: 453
Antwoord #6 Maart 26, 2007, 17:16:14
edit2Rapporteer  
Nou bij deze een foto dan. Een 5"8 boardje van Xcellerator met dezelfde constructie en looks als een shortboard maar met 4 lagen glasweefsel. Is erg sterk boardje maar niet goed bestand tegen puntbelasting (b.v. trapezehaak).

Het boardje ligt op een Rebel7, een combo die in Zuid Afrika redelijk gewoon is maar in de Nederlandse branding heb ik het nog niet uitgeprobeerd.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #7 Maart 26, 2007, 23:28:09
edit2Rapporteer  
Ik vaar een underground tuflite 5'8" (170cm) met mijn Rebel 9m2. Ik ben van plan nog een 12m2 flat te kopen (R7/Rebel of Ozone Instinct Sport) en dan moet ik zeker mijn oude C-shape 16m2 vaarwel kunnen zeggen.

Met de Rebel 9m2 heb ik voor mijn twintip (JamiePro 75kg) 16/17 kn wind nodig. Om met mijn surfwave te varen heb ik een knoop of 2 a 3 minder nodig.

Ik vaar hem alleen met een laag sexwax. Ook met straps heb ik de foam pads niet gemonteerd. Heb te weinig ervaring om te kunnen inschatten of dat nu zoveel zal schelen. Moet zeggen dat ik het directe gevoel op het board wel prettig vind.

Maar vergeet dat je in de branding wel meer power nodig hebt om er doorheen te komen. Dus dat low-end verhaal gaat alleen op op vlak water. Maar dat geldt natuurlijk ook voor een twintip  ThumpsUp

@ Magic Hat: Bruut boardje heb je. Heb de hele thread op kiteforum.com gevolgd over DCboardz. Staat ook op mijn verlanglijstje  Joepie
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.