Advies gevraagd geschikt waveboard

HarryM

Berichten: 58
Augustus 15, 2008, 13:44:05
edit2Rapporteer  
Ik ben op zoek naar een geschikt waveboard (old school, 85kg, 1.95, noord hollandse kust). Ik hoef er niet op te kunnen paddelen want op windstille dagen met golven pak ik m'n longboard maar voor al die andere dagen wil ik een kite waveboard aanschaffen. Naast het golfrijden moet springen mogelijk zijn zonder dat ik bang ben om 'm te breken. Verder wil ik ook wat stabiliteit bij wat hardere wind. Een hoop wensen maar wie kan me helpen?
ijbe
Gast
Antwoord #1 Augustus 15, 2008, 16:24:02
edit2Rapporteer  
spoetnik

Berichten: 762
Antwoord #2 Augustus 15, 2008, 16:30:02
edit2Rapporteer  
De Love Machine van Royal Kiteboarding is een 6.2"echt surfboard. Niet echt geschikt om mee te springen lijkt me, maar wel special gemaakt voor kitesurfen, dus minder fragiel dan een gewoon surfboard. Wil je meer degelijkheid, en meer mogelijkheden met je boardje, kijk dan eens naar de mutant van Royal kiteboarding, de High Five

Misschien heb je wat aan deze info.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #3 Augustus 15, 2008, 21:27:37
edit2Rapporteer  
Naast het golfrijden moet springen mogelijk zijn zonder dat ik bang ben om 'm te breken. Verder wil ik ook wat stabiliteit bij wat hardere wind. Een hoop wensen maar wie kan me helpen?


Ik vaar weleens op mijn waveboardje, een 5"8' (172 x 47cm) van Underground. Dit is een echt surfboard zoals Spoednik beschrijft die wel verstevigd is met o.a. carbon onder de hielen, en voorzien van inserts voor straps. Voor windloos golfsurfen is hij net te klein voor mijn gewicht/lengte (75kg)

Echter je wilt ook kunnen springen, en stabilitiet bij harde wind.

Springen, daar kunnen al die op golfsurfboards gebasseerde wave-kiteboards niet echt goed tegen, hoewel het zeker wel kan.

De noordzee wordt zeer onrustig hoe harder het waait. Dat maakt het zeer lastig om op een lichtgewicht, groot volume waveboard comfortabel en stabiel te varen. Ik heb zelfs een tijdje strapless gevaren, wat in niet veel wind prima gaat. Maar sinds een aantal maanden zitten de straps er weer op vanwege de vele chop op de Noordzee.


Kortom, met zo'n boardje worden je wensen niet vervuld.

Gelukkig zijn er alternatieven: wave georienteerde twintips zoals Naish die heeft, en de Ocean Rodeo Mako

Of de mutants die geheel voor het golfsurfen zijn gemaakt zoals de Brunotti double'o'six en de Xtreme Wavetool, mede ontwikkeld door onze eigen Ruud Oudewater.

Deze boards kun je wel mishandelen met sprongen, en varen stabiel in de slechte omstandigheden die we vaak hier op zee hebben.
HarryM

Berichten: 58
Antwoord #4 Augustus 16, 2008, 23:53:43
edit2Rapporteer  
De extreme ziet er cool uit maar lijkt veel op de RRD Toxic Wave. Heb ik gevaren en matig compromis tussen twintip en wave. Dus bij nader inzien moet ik geen "alleskunner" kopen maar een echt waveboard en m'n twintip hou ik voor de echte sprongen. Bedankt voor jullie tips. Ik ga wat boards proberen.
Groet, Harald
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #5 Augustus 16, 2008, 23:58:23
edit2Rapporteer  
Ik zou je mening niet op die RRD alleen baseren. Ik zou zeker een ander wave mutantje testen.

Persoonlijk heb ik wel gekozen voor de optie die jij nu ook voor ogen hebt. Echter vaar ik daardoor wel vaker op zee met mijn TT, daar de omstandigheden voor het golfsurfen soms maar max. een uur per dag goed zijn (heeft alles met het getij en windrichting te maken, alsook van de spot. Scheef of Monster hebben die strekdammen die voor onrustig lopende golven zorgen bijvoorbeeld)

En ik gijp niet vaak daar het gewoon echt lastig is, toeside varen is op zich wel een optie, maar je raakt wel sneller vermoeid (wel vet om zo met ZW downwind de golven te kunnen pakken en dan toeside weer opkruisen)
Janus

Berichten: 524
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #6 Augustus 17, 2008, 16:56:45
edit2Rapporteer  
OR Mako Wide

Vervuld al je wensen.

MaZZeL
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #7 Augustus 18, 2008, 12:26:26
edit2Rapporteer  
OR Mako Wide

Vervuld al je wensen.

MaZZeL

Was al genoemd! Roll Eyes
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.