ervaringen Standaard brazil trip (natal,pipa,sao michuel)

bigboy1

Geen avatar

Berichten: 45
Februari 06, 2009, 19:46:22
edit2Rapporteer  
Hallo,

is er iemand vorig jaar meegeweest met kitetrips namelijk de onderstaande trip en hoe wat dit.
Ik ben al 2 jaar naar cumbuco geweest in oktober en vroeg me af of dit niet veel leuker is.
Dus graag jullie ervaringen. Alvast bedankt.

beschrijving:
In oktober organiseren we in samenwerking met Kitetrips.nl een surfsafari naar Natal, Pipa en Sao Miguel. Deze locaties worden om de vijf dagen bezocht. In de buurt zijn diverse spots die we gaan bezichtigen. Je bent dus bijna elke dag wel op een andere spot. De trip is ingesteld voor ongeveer 2 weken. Dit houdt in dat je in 2 weken alles ziet! Wil je langer blijven? Dat kan altijd! Je kunt op elk ogenblik aansluiten bij de groep. Wil je weten waar je terecht komt als je aansluit? Check even de planning. Hou rekening mee dat we op surfsafari zijn. Daar waar de wind is zijn we aan het knallen. Mocht de wind dus elders beter zijn. Dan veranderen we uiteraard de planning om toch aan het kiten te komen. Soa Michuel is hier 90% wind zeker en zal onze uitval basis. De accommodaties die je bezoekt zijn van simpele aard. Geen luxe, maar vooral veel gezelligheid in de kleine hostels en huisjes.
 

Natal

Natal is een zeer grote stad aan de kust van Brazil. We overnachten in Albergue da Costa een zeer gezellig surf hostel met klein zwembad! In Natal kunnen we vollop stappen en genieten van de diverse spots in en om Natal heen. Elke dag vertrekken we vanaf de hostel naar de verschillende spots. Daarbij zijn er genoeg mogelijkheden om een goede hap te eten.
Accommodatie
Albergue da Costa. Een rustig hostel met een klein zwembad en een avond bar. De sfeer is gemoedelijk en relaxed. Gedeelde kamers zijn simpel van aard. In de ochtend een vers ontbijt met vers fruit!

Buzios
Een spot met golven, ruimte en rust. Ongeveer 20 minuten reiden van Natal af. En heerlijke garnalen en crab direct uit de zee.
Pitangui
Een vlakwater spot vanwege de aanwezigheid van een koraalrif. Er zijn hier dolpijnen gespot in de afgelopen jaren. Hopen dat ze er weer zijn! Wind, water en zand hebben we altijd!
Genipabu
Een zeer mooie spot. Golven komen hier glooiend binnen met ongeveer 30 meter ruimte om druk op te bouwen voor je afzet. Spelenderwijs leer je hier om te gaan met golven. Op de terugweg zie je de mooiste zonsondergangen van Natal terug op de boot.
Via Costeira (ponta negra)
Voor de deur ligt de spot via costeira. Een lichte branding waar je makkelijk doorheen komt. Een zeer rustige spot met voldoende ruimte. Hier kiten we vooral op de dagen van wissel van vluchten en als we even geen zin hebben om te reizen.
 

Pipa

Surfersparadise! Dit pittoreske dorpje in het zuiden van Natal moet je gezien hebben! Hier stranden alle surfers en backpackers en willen nooit meer weg! In de avond kun je je prima vermaken in onze stamclub Tribus Bar. Er zijn ook diverse reggae en salsa feesten elders in het dorp. In de buurt heb je een paar zeer mooie stranden die we natuurlijk allemaal gaan bezoeken. En het eten is hier hellemaal goed. Hier wil je zeker weer terug.
Accommodatie
Zicatella. Een echt houten (hostel)huisje aan het eind van het dorp daar waar het rustig is. Ook hier is de sfeer relaxed en rustig. Ook hier slaapt met meerdere mensen op 1 kamer en zijn de bedden simpel van aard. Deze spot is ongeveer 2 minuten lopen van het mooie strand Baya do Amor.
Tibau do sul (malembar)
Aan de overkant van de rivier bij Tibau do sul (naast pipa) ligt de spot Malembar. Elke dag worden we gedropt en opgehaald met de auto of buggy. Gevorderde kiters kunnen naar de overkant kiten. Stroming zal aanzienlijk zijn bij de overtocht vandaar dat kunnen kiten wel een pre is. Eenmaal aan de overkant kan iedereen het water in. Een mooie vlakwaterspot met lichte branding.
Baya do Cunhau
Een van de mooiste spots van de trip. Deze gaan we dan ook vaker bezoeken. Alleen de tocht is al een ervaring. Met kleine bootjes worden we naar de overkant gebracht van de rivier. Eenmaal daar kun je met de wind in de rug op het vlakste water ooit kiten. Verlies je hoogte... pak je de boot terug. Ben je het vlakke water zat? Dan loop je naar de andere kant en start je in zee. Een spot voor iedereen! Dan hebben we nog niet gepraat over het uitzicht!
Baya do Amor
Een uitzicht locatie die je ook moet zien. Er kan hier gekite worden echter is dit alleen geschikt voor geoefende riders. Zeer mooie wavespot.
Baya do Golphinos
Een heel mooi strand waar we de eerste dag even heen gaan om te chillen. Hier komen bijna elke dag wilde dolpijnen zwemmen en zwemmen ze soms tot enkele meters om je heen. Een relaxte plek om even bij te komen van het kiten en reizen van de afgelopen dagen.

Sao Miguel do Gostosso

Sao Miguel is dé secret spot van kitetrips.nl! Hier hebben we onze vibe gevonden. Een zeer rustig en klein vissersdorp met enkel kiters als toeristen. Op het water sta je soms met 5 man maximaal. Alleen op de echt drukke dagen wellicht 15. De wind is hier licht aflandig en zorg voor een groot stuk met vlakwater. Elke dag staat hier een dikke 5-6. In de avond vermaken we ons rond een kampvuur, meer dan dat is er niet te doen. Het is een spot waar geen toeristen komen, dus de faciliteiten zijn hier gering. Maar een mooie spot en wind... wat wil je nog meer?
Accommodatie
Beachhouse Dr wind. Deze accommodatie is de mooiste van allemaal. Het huis staat direct aan het strand en dichtbij de spot. (voor de deur) Een relaxed barretje waar je kunt eten en drinken en genoeg plek hebt om languit te chillen. De accommodatie is hier ook wederom simpel. In de avonden maken we regelmatig een kampvuur om te genieten van de rust ala Jack Johnson.
Sao Miguel do Gostosso (spot)
De spot is geweldig! Elke dag een licht offshore wind die met dik 20 knopen komt aanzetten. In de avond is er zelfs de mogelijkheid voor zeer mooie avondsessies. Volledig vlak water met hier een daar een golfje voor dikke afzet! Elke dag is het hier zeer rustig en kun je in hartelust je nieuwe tricks oefenen.
 
bron happysport.nl
joepje

Berichten: 206
Antwoord #1 Maart 21, 2009, 13:54:12
edit2Rapporteer  
Hey BB, Ik zat naar de zelfde reis te koekeloperen. Klinkt nl erg goed en Combuco was idd erg goed maar ik vond het wel een beetje een duf dorp en te weinig van brazilie gezien.

Iemand ervaring met deze trip??
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.