Leren kitesurfen Essaouira

Robert1975

Geen avatar

Berichten: 1
November 25, 2009, 01:03:03
edit2Rapporteer  
Wil over twee weken lekker naar de zon en leren Kitesurfen. Zat zelf te denken aan Essaouira, Marokko. Is dit een goede plek om te starten? Zitten hier scholen? Kun je hier eventueel spullen huren?
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #1 November 25, 2009, 01:10:02
edit2Rapporteer  
http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=Ow4&q=Essaouira+kitesurf&btnG=Zoeken&meta=&aq=f&oq=

google tells me:

The Kitesurfing in Essaouira bay is for the advanced rider that can handle strong conditions and has well set up kites.

http://www.waveriders.biz/infopages/Morrocco_Essaouira_About_Essaouira/106/200

Ik kan je verder niet persoonlijk er iets over vertellen, want ik ben er nooit geweest en heb er eigenlijk nog nooit van gehoord....

Misschien is een reeds goed bekende, ontwikkelde spot zoals el gouna in egypte een tip voor je?

succes!



en, misschien overbodig, maar uit je bericht te lezen misschien ook niet: Neem echt eerst les. Niet zomaar spullen gaan huren, zie ook dit topic:
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=36934.0
Noldusz

Berichten: 55
Antwoord #2 November 27, 2009, 13:50:48
edit2Rapporteer  
Er zijn kitescholen in Essaouira, meerdere zelfs. Maar als je het mij vraagt is het niet echt een beginnersspot. Het kan er behoorlijk hard waaien en op het strand zelf ligt er veel vuil zoals glas. Je kan ook naar Sidi Kaouki is wellicht wat beter met ook een kiteschool waar je kan huren. Daar heb je daarentegen hogere golven wat ook niet echt bevorderlijk is...Persoonlijk vind ik het dus niet echt aan te raden om daar kiten te leren.

Grt,
Nol
SUPHolland

Berichten: 1
Antwoord #3 December 07, 2009, 13:35:02
edit2Rapporteer  
Vond de baai Essaouira erg tegenvallen. Probleem was dat de wind van rechts over de stad/heuvel binnenkomt en dus altijd vlagerig is. Wel twee van de mooiste kitedagen meegemaakt toen de a-typisch draaide en schuin van aanlandig van links kwam. Zo uit zee en nog nooit zo'n stabiele wind meegemaakt. Wat een verschil!!

Overigens wel een top plek om te leren surfen of SUPpen! Mooie relaxte golven daar in de baai aan de linker kant.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.