Kahoona V5 of TS V2

Arnhemkiter

Geen avatar

Berichten: 6
September 09, 2013, 19:14:52
edit2Rapporteer  
Wie heeft er zowel ervaring met de Best Kahoona V5 als de Best TS V2?

Ik wil een van beide aanschaffen in de 9/ 9,5 m variant. Wellicht eerst nog even testen maar hoor graag alvast ervaringen van anderen. En nee ik wil niet over op een ander merk.

Wat zoek ik in de kite:

- eenvoudig te (her)starten
- een kite die mij verder brengt, heb nu in de 9 m variant een ander merk (in tegenstelling tot de rest van mijn quiver) en heb het idee dat die mijn vorderingen beperkt. Als ik mijn 7,5 m of 11 m gebruik vaar ik gewoon lekkerder en leer ik mijzelf meer nieuwe dingen aan.
- wil gewoon een beetje cruisen en beetje springen en eenvoudige trucks leren met een kite die lekker vergevingsgezind is.
- vaar al wel een aantal jaren maar ben niet zo'n held en kite relatief weinig omdat ik ver van water woon, wil wel graag steeds iets bijleren.

Ik heb wel wat info/reviews gevonden over beide, maar niet veel. Ik hoor graag ervaringen van mensen die de kites ook daadwerkelijk hebben en wel/ niet enthousiast zijn. Ik heb tot nu toe de indruk dat de TS iets meer voor gevorderden is en de Kahoona zo makkelijk/ vergevingsgezind is dat deze mij eerder meer laat leren.

Alle ervaringen zijn welkom.
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #1 September 09, 2013, 19:46:43
edit2Rapporteer  
Het hangt er vanaf wat je wil doen, wil je enkel wat op en neer varen, een sprongetje doen en maximaal een backroll dan is een kahoona prima. Wil je echter meer, zoals uithaken (railey) of kiteloopen dan raad ik een TS aan. Beiden zijn vergevingsgezind, de TS zal iets harder afstraffen maar heeft ook veel depower dus dat valt ook wel weer mee.

Zelf heb ik de TS v1 in 15m als lichtweer kite en deze bevalt me prima, lekker stabiel bij uithaken en ook een kiteloop doet ie prima (wel traag met die maat natuurlijk).

Een kahoona zal overigens makkelijker upwind gaan dan de TS, ook relaunched ie makkelijker. Het is zoals je zelf al zegt, de TS zal je meer uitdagen maar de kahoona is wat makkelijker in het gebruik.
Gehaktdag

Berichten: 549
Antwoord #2 September 09, 2013, 20:21:57
edit2Rapporteer  
Het hangt er vanaf wat je wil doen, wil je enkel wat op en neer varen, een sprongetje doen en maximaal een backroll dan is een kahoona prima. Wil je echter meer, zoals uithaken (railey) of kiteloopen dan raad ik een TS aan.

Zo is het wel ongeveer. Ik heb die Kahoona v4 en dit is echt een top kite voor als je flinke sprongen wil maken, hooked backrolls/frontrolls en wat slide trick (darkslide e.d.) maar dan stop het ook wel een eind. Full loops zijn echt niet te doen met die 9.5. Dit kite is gewoon te traag hiervoor. Wel zit er behoorlijk veel trekkracht vergeleken met andere kites. Veel te vergelijken met de North Rebel vond ik.

Die TSv2 heb ik afgelopen maand even getest maar dit wel een ander soort kite die stukken minder trekt en aanzienlijk minder hangtime heeft. Wel is deze kite veel sneller en is meer op freestyle gericht. Overigens moet je als je voor die 9.5 Kahoona wil gaan we de vergelijking maken met die 10 of 11 TS.
EddyC

Geen avatar

Berichten: 1073
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #3 September 09, 2013, 21:18:37
edit2Rapporteer  
Yup Kahoona's hebben minder oppervlakte nodig om op gang te komen.
Het grote voordeel is dat je wegens een kleinere kite sneller kunt draaien.
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #4 September 09, 2013, 23:46:21
edit2Rapporteer  
Als hij al een 11 en een 7,5 heeft is een 9m er bij prima, sowieso is 9m de topmaat voor NL bij een gemiddeld gewicht (70-80kg).
bart.

Berichten: 18
Logs: 0 | 8 uur
Antwoord #5 September 10, 2013, 08:40:42
edit2Rapporteer  
Beide prima kites, ikzelf heb de TS en zowel de kahoona veelvuldig gevaren deze gebruikte ze bij ons op de school. Ik zelf zou alleen al voor de kahoona gaan omdat je deze kite al kent en dus niet hoeft te wennen aan een nieuwe kite, de dingen die jij beschrijft passen perfect bij het profiel van de kahoona.
De TS is iets sneller en kan meer maar zoals jij zelf al aangeeft zoek jij dit niet en is de TS geen meerwaarde voor jou.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.