Hulpdiensten wederom gestrand op autostrand!

Japairman

Berichten: 1169
Februari 06, 2005, 21:30:24
edit2Rapporteer  
Extra Autostrand Nieuwsbrief !
 
 
*BREAKING NEWS*
 
Deze ochtend zijn er voor de tweede keer hulpdiensten gestrand voor de betonblokken op het autostrand in Oostvoorne.  Dit gebeurde nadat een paard een hartaanval had gekregen en de ruiter onder het beest terecht gekomen was.
De politie heeft contact gezocht met gemeentewerken om het paard,dat reeds overleden was, af te voeren, maar die wezen meteen ZHL aan omdat de gemeente niets met de afsluiting zelf te maken heeft. ZHL trok ook direct haar handen er vanaf en verzocht de politie om het Recreatieschap in te schakelen. Zelfs in noodgevallen blijkt de strijd gewoon door te gaan. Iedereen is het spuugzat en is van mening dat het strand, in ieder geval totdat er een goed bereikbaarheidsplan opgesteld is, gewoon toegankelijk moet zijn !
 
 
*DISCUSSIE WAKKERT WEER AAN NA OVERLEDEN PAARD
Voor de tweede keer binnen een paar maanden zijn er hulpdiensten gestrand voor de betonblokken bij het autostrand in Oostvoorne. Dat terwijl het bericht  ' Autostrand voorlopig niet bereikbaar voor hulpdiensten' (4 februari 2005) nog geen 2 dagen op de website stond. Alsof de schikgoden het bepaald hebben... zie:
http://www.autostrand.nl
 
 
*FOTO'S VAN HET ONGEVAL
Voor foto's kunt u kijken bij 'foto's' en dan onder 'fotos van oktober 2004 tot nu'. Met dank aan Wil van Balen en Wout v/d Blink die direct ter plaatse waren om foto's te maken van het ongeval en de onnodige chaos eromheen.
zie: http://www.autostrand.nl
 
 
Vriendelijke groeten,
De redactie van Autostrand.nl
 
Japairman

Berichten: 1169
Antwoord #1 Februari 06, 2005, 21:33:49
edit2Rapporteer  
 P) Blokken weg en open maken dat strand voordat er echt iemand overlijd!!! >Sad

Heropening komt met deze laatste ontwikkelingen wel een stuk dichterbij  ;D
Soca

Berichten: 93
Antwoord #2 Februari 06, 2005, 22:26:46
edit2Rapporteer  
En wèèr geen kitesurfer.. godzijdank..

 ;D volgende stap van ZHL is een compleet paardenverbod..

I just guess so.. Undecided


ja inderdaad t is de laatste dagen flink raak, we worden overspoeld met emails ;D .^
Emiel

Berichten: 3004
Antwoord #3 Februari 06, 2005, 22:28:43
edit2Rapporteer  
stelletje gekken zijn het ook, de discussie thuis is weer geopend:D
Jappy

Berichten: 947
Antwoord #4 Februari 06, 2005, 23:18:53
edit2Rapporteer  
Gewoon weer open gooien, dat strand. >Sad >Sad
Soca

Berichten: 93
Antwoord #5 Februari 07, 2005, 00:45:19
edit2Rapporteer  
Groene jongens irriteren recreant
 
Zondagochtend 6 februari was het weer raak, voor de tweede keer stonden politie, brandweer en ambulance verbijsterd voor de betonblokken op het Autostrand van Oostvoorne. Een ieder herinnerde zich een ongeluk van een aantal maanden geleden, toen exact hetzelfde tafereel plaatsvond. Waarom is er niets veranderd? Waarom is het strand niet open totdat het bereikbaarheidsplan in werking gesteld kan worden? Waarom mogen de groene jongens van het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten, die denken overal verstand van te hebben, onverhinderd hun gang gaan? Het is hùn strand, dus mogen zìj het afsluiten en mogen zìj bepalen wie er wel en niet op het strand mag komen. Ik vrees dan ook dat na dit tweede incident het paardrijden op het autostrand binnenkort in gevaar gaat komen. Hoe is het paard overigens afgevoerd? Zo’n beest weegt enorm veel? Hebben ze het paard ter plekke in mootjes gehakt en in delen afgevoerd? Het is toch belachelijk dat dat beesie niet gewoon meteen van het strand gehaald kon worden. Kitesurfers, wees voorzichtig, want nu waren het toevallig tot twee keer toe ruiters die bij de ongelukken waren betroken, maar wanneer het kitesurfers waren geweest zouden  jullie het beoefenen van deze sport op het autostrand meteen op jullie buik kunnen schrijven.

Is er niemand die deze groene vogelspotters eens op de vingers kan tikken? De betonblokken zouden een tijdelijk noodoplossing zijn en binnen een week of 2 verwijderd worden. Op dit moment staan ze er nog steeds. Ik herinner mij dat de gemeente het associeerde met het ‘Sperrgebiet’ uit de Tweede Wereldoorlog en dat er zeker na het eerste incident spoedig veranderingen zouden plaatsvinden. Niet dus!
 
Er is nu àl een idee ontstaan om een bereikbaarheidsplan op te stellen zodat dit soort incidenten niet meer op een zo chaotische, kostbare en vooral vervelende manier hoeven te verlopen. Waarom hebben de slimme groene jongens dit niet verzonnen vòòrdat het strand afgesloten werd? Oh ze hebben niet aan de recreant gedacht ?  Ach ja, kan gebeuren.

Toen ik hoorde dat de betonblokken zouden blijven staan totdat het strand dichtgegroeid was bedacht ik me weer hoe onwerkelijk en naïef ze toch zijn bij ZHL. Alsof ze in een andere onrealistische wereld leven, met genoeg ruimte voor iedereen.  Ten eerste zal het pad naar het autostrand niet zomaar van het een of andere moment dichtgegroeid zijn, zoiets duurt jaren. Ten tweede is het strand onbegaanbaar voor recreanten zodra het pad er naartoe dichtgegroeid is door bosjes en andere kriebelige plantjes. Àlweer wordt er geen rekening gehouden met de strandgebruikers.
 
Bij deze vraag ik ZHL en NM om nog eens heel goed na te denken over de voor- en nadelen van de afsluiting. Het is natuurlijk beschamend om ervoor uit te komen dat je fouten gemaakt hebt, naïef bent geweest en niet altijd over alles goed hebt nagedacht.. Maar wellicht valt er een last van jullie schouders als jullie er gewoon voor uit komen dat de sluiting ondoordacht is geweest.
 
De burgers van Oostvoorne, de recreanten en de hulpdiensten die telkens voor Jan Lul voor de betonblokken stonden geparkeerd zijn het meer dan beu en eisen uitleg over de manier waarop die gehele afsluiting tot stand gekomen is. 
 
Zou ZHL al extra telefonistes geregeld hebben voor morgenochtend?
 
Soca Catama
dow
Gast
Antwoord #6 Februari 07, 2005, 01:09:08
edit2Rapporteer  
dit is echt ongelofelijk, groene bosidioten, al bijna 2 doden voor een paar grassprietjes en hier en daar wat vogels. kan me hier echt kwaad om maken. overigens hoe gaat het nou verder met de kitesurfscholen? deze konden toch een vergunning aanvragen en gewoon blijven lesgeven? nou ben benieuwd hoe of krijgen alle scholen een hele dikke vette jeep om via een alternatieve route het strand te betreden. OPEN DAT STRAND.
Soca

Berichten: 93
Antwoord #7 Februari 07, 2005, 10:47:17
edit2Rapporteer  
Autostrand op geen stijl !!!!


Zandkorreltje belangrijker dan dood paard
Sinds vorig jaar is het autostrand in Oostvoorne verboden terrein voor auto's. Om te voorkomen dat er ook maar een vierwieler het strand kan bereiken, hebben geitenwollen sokken besloten grote betonblokken voor de ingang van het voormalige autostrand te plaatsen. Gevolg is wel dat een man dit weekeinde extrazwaar gewond moest geraken onder zijn gekantelde paard. En de hulpverleningsdiensten? Die stonden, door de milieumafia ingestelde blokkades, buitenspel. Uiteindelijk moest er een traumaheli aan te pas komen om het onfortuinlijke slachtoffer uit zijn benarde postitie te redden: de tweede keer in korte tijd. Kost een paar centen, maar dan heb je ook niks. En dat allemaal door een paar baardapen, die iedere vorm van mobiliteit op het strand proberen te verbieden. Ja, van dierenvrienden moet je het hebben. Gelukkig is dat paard DOOD!
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #8 Februari 07, 2005, 10:57:24
edit2Rapporteer  
ff knuppel in het hoender hok:
als het heropenen een non-issue is, dan moet de recreatie verboden worden, om dit soort probleemgevallen te voorkomen...
Brenkie

Berichten: 716
Antwoord #9 Februari 07, 2005, 11:28:17
edit2Rapporteer  
Ook paarden verstoren de vogels, maar deze zijn niet groen van kleur met een vette dieselwalm,  .^
want dat is waar de vogeltjes van houden volgens de groene petten van de ZHL.
Dus geen bruin dier, of harmonieus gekleurde stille vlieger.  ^

Misschien een idee om de vogels te verplaatsen, was een stuk goedkoper en relaxter geweest!
Eens informeren naar de dieren vertaalmachines uit Japan.

LET THE BIRDS SPEAK!!  -> ->
SpeedyG

Geen avatar

Berichten: 33
Antwoord #10 Februari 07, 2005, 13:43:08
edit2Rapporteer  
ZHL? Is dat niet de afkoring van ZEER HARD LEERS.
Ze leren het daar bij het ZHL >Sad ook nooit, maar ja ze luisteren ook nooit. Het enige
wat ze willen is macht in de vorm van land(schap). Er zullen inderdaad eerst
doden moeten vallen voordat er werkelijk iets aan de afsluiting van de Autoplaya
gedaan wordt. De zomer is in aantocht, dus de strijd om het strand zal alleen maar
heftiger worden.
Voor alle strijders tegen het ZHL:
De agende van het ZHL is weer open!!. Er kan weer aangemeld worden. ;D

zagy

Berichten: 804
Antwoord #11 Februari 07, 2005, 14:29:30
edit2Rapporteer  
nu heeft een paard een hardaanval gehad, wat nou als het de ruiter was?
rudolff
Gast
Antwoord #12 Februari 07, 2005, 15:13:20
edit2Rapporteer  
Als iedereen hier op z'n tijd is een belletje doet naar het ZHL worden ze er nog eens mee geconfronteerd...is dat niks?
Slis

Berichten: 563
Antwoord #13 Februari 07, 2005, 16:07:33
edit2Rapporteer  
Is er eigenlijk ook duidelijk om welke politiek correcte reden het is gesloten?
Heel simpel, een natuur gebied in eren houden betekend dat de andere gesloopt mag worden.
Je moet maar eens voor de gein de bestemmings plannen in kijken van het totale gebied.
Japairman

Berichten: 1169
Antwoord #14 Februari 07, 2005, 17:52:56
edit2Rapporteer  
nope...niet duidelijk....raad van state vind ook dat er op een kromme manier gehandeld is.

Vriendjespolitiek is toch de enige manier om iets te bereiken.
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #15 Februari 07, 2005, 18:52:09
edit2Rapporteer  
men zegt dat sluiting autoplaya handjeklap voor de 2e maasvlakte is (don't quote me). Ben benieuwd hoe dat verder ontwikkelt nu RVS de plannen voor de 2e maasvlakte heeft afgewezen. Ik blijf hopen
carbitch open
Gast
Antwoord #16 Februari 07, 2005, 18:53:54
edit2Rapporteer  
ff knuppel in het hoender hok:
als het heropenen een non-issue is, dan moet de recreatie verboden worden, om dit soort probleemgevallen te voorkomen...

Wandelen en vogels kijken is ook recreatie!!!!
Ondabeach

Berichten: 1191
Antwoord #17 Februari 07, 2005, 19:30:18
edit2Rapporteer  
De grote recreatie moet nog beginnen. Nu zijn er al 2 ongelukken gebeurd. Als het drukker wordt is het leed niet te overzien. Moet er dan eerst een dodelijk ongeluk gebeuren? In deze tijd kun je dus bij een fataal ongeluk de zhl voor de rechter slepen en ze aansprakelijk stellen voor het verhinderen van de hulpdiensten en de gevolgen daarvan. Lekker als elke seconde telt.
zagy

Berichten: 804
Antwoord #18 Februari 07, 2005, 19:48:45
edit2Rapporteer  
ik denk het wel fred. zo gaat dat altijd. maar vraag me dan nog af of het open gaat, denk dat er dan gewoon een slagboom komt. en voor de mensen die er toch met de auto opgaan een boete. daar zal het wel op uitkomen.
nummerbord er dan maar afhalen terwijl we op het strand staan?
Soca

Berichten: 93
Antwoord #19 Februari 07, 2005, 19:51:24
edit2Rapporteer  
ik denk het wel fred. zo gaat dat altijd. maar vraag me dan nog af of het open gaat, denk dat er dan gewoon een slagboom komt. en voor de mensen die er toch met de auto opgaan een boete. daar zal het wel op uitkomen.
nummerbord er dan maar afhalen terwijl we op het strand staan?

Als het bord 'verboden in te rijden' ook weg is mogen ze je geen boete geven...
ErikB

Berichten: 876
Antwoord #20 Februari 07, 2005, 20:20:50
edit2Rapporteer  
ZHL? Is dat niet de afkoring van ZEER HARD LEERS.

Voor alle strijders tegen het ZHL:
De agende van het ZHL is weer open!!. Er kan weer aangemeld worden. ;D



Ja we kunnen weer bestellen ook

Geachte heer/mevrouw Jannsens,

Hartelijk dank u voor uw bestelling. Het bedrag, € 454,25, wordt binnen twee weken van uw rekening geïncasseerd. Zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven ontvangt u:
------- Bestelling -------
Product Aantal Winkelprijs

Sterk water. De Hollandse waterlinie 3  € 59,85
Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland 3  € 134,85
Dwars door de Duinen. Den Haag - Noordwijk 3  € 74,85
Gids Nederlandse Tuin- en Landschapsarchitectuur 3  € 179,70
  Totaal€ 454,25


Met vriendelijke groet,
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Nesserdijk 368
3063 NE Rotterdam
(010) 272 22 22

------- Gegevens -------
Organisatie: Nee
Naam: Jannsens
Adres: Boezemstraat 3
Postcode: 3012Gh
Woonplaats: Rotterdam
Rekenening nr: 336588719
E-mailadres: J.Janssens@zonnet.nl
Lidnr:

Klik hier om terug naar de winkel te gaan
dow
Gast
Antwoord #21 Februari 07, 2005, 20:22:54
edit2Rapporteer  
hehehe erik wat een topper Grin
showerman
Gast
Antwoord #22 Februari 07, 2005, 21:15:09
edit2Rapporteer  
Helaas ben ik bang dat ik al weet wat er nu gaat komen!

POLLERS!!! >Sad


Je kent ze wel die in beton gegoten palen die dmv een afstandsbediening omlaag gaan!

Of praat ik nu mijn mond voorbij?
Japairman

Berichten: 1169
Antwoord #23 Februari 07, 2005, 21:37:00
edit2Rapporteer  
Natuuragenda

Excursie Vogelexcursie op de Slikken van voorne
   
Datum Zaterdag 26 februari 2005, 10:00 uur
   
Startpunt Nieuwe parkeerplaats aan het eind van de Strandweg in Oostvoorne
   
Thema Vogels in de winter
   
Kosten gratis
   
Tips De excursie duurt tot 12:30 uur

Aanmelden noodzakelijk, vul hier uw gegevens in:
Vul hier uw gegevens in:
 
Heer / Mevrouw  Heer
 Mevrouw               
Naam                     Romeijn
Woonplaats            Moordrecht
Telefoonnummer    0651423522
E-mail                    japairman@planet.nl
Aantal personen      6
   
   





Geachte heer/mevrouw ZHL Zeer Hard Leers,

Hartelijk dank u voor uw bestelling. Het bedrag, ? 27,96, wordt binnen twee weken van uw rekening geïncasseerd. Zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven ontvangt u:
------- Bestelling -------
Product Aantal Beschermers

Luisteren in het Duin (1) 1  ? 12,48
Luisteren in het Duin (2) 1  ? 12,48
  Totaal? 27,96


Met vriendelijke groet,
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Nesserdijk 368
3063 NE Rotterdam
(010) 272 22 22

------- Gegevens -------
Organisatie: Ja
Naam: ZHL Zeer Hard L
ItsMe.Erik

Berichten: 1134
Antwoord #24 Februari 07, 2005, 21:38:05
edit2Rapporteer  
En dit allemaal door bureaucratie.  >Sad

Niet normaal meer, toch?  Sad
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.