krijg 5 lijns kite niet herstart

richard1978

Geen avatar

Berichten: 7
Augustus 24, 2008, 21:03:37
edit2Rapporteer  
Heb een naish raven 12 m2 uit 2006. kan er lekker mee boddy dragen en vliegeren. Beetje zitten rommelen met de lijnen zodat er wat minder power inzit. Gaat allemaal prima. Ik krijg hem wel naar 1 van de hoeken van het windvenster gestuurd als hij in het water ligt. Maar ik krijg hem met geen mogelijkheid omhoog.

wat doe ik verkeerd.

- ik trek de 5e lijn iets aan.
-dan trek ik aan 1 van de stuur lijnen. (in mijn geval rood zodat de vlieger naar links drijft).
-terwijl hij naar links drijft laat ik rustig de 5e lijn weer vieren.
- en dan is met een 4 lijns kite gewoon  een beetje rommelen met je stuurlijn (aantrekken en weer iets vierenzoals ik met les heb geleerd), en ineens gaat hij de lucht in. Maar dat laatste stuk krijg ik dus niet voor elkaar. Ik kan maar niet de wind erin krijgen.............wat doe ik verkeerd of te weinig?
Joosdo

Berichten: 748
Antwoord #1 Augustus 24, 2008, 21:06:59
edit2Rapporteer  
Wat ik zo hoor: Te weinig wind.  Wat ook helpt is zelf de andere hoek als de vlieger in zwemmen. En niet pal in de wind blijven liggen. Zo help je de kite een handje.

Maar 5e lijn starten met heel weinig wind blijft lastiger dan bv een Bow
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #2 Augustus 24, 2008, 21:22:37
edit2Rapporteer  
Ik denk dat je hem te weinig op zijn rug laat draaien. Jij hebt zo te lezen lesgehad met een bow, en je vaart nu met een c. Bij bows moet je niet naar voren lopen omdat hij dan binnestebuiten klapt, bij c's moet je juist wel naar voren/lopen zwemmen, of je vijfdelijn gebruiken, om hem goed op zijn rug te krijgen. Mischien is dat het? En anders inderdaad te weinig wind.
richard1978

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #3 Augustus 24, 2008, 21:29:08
edit2Rapporteer  
het was windkracht 5 dus te weinig wind was niet het geval. Maar dat van het lopen was wel mijn manier bij de 4 lijns leskite. Dus dat zou een goede kunnen zijn.

we gaan het gewoon weer proberen. ThumpsUp
richard1978

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #4 Augustus 24, 2008, 21:32:49
edit2Rapporteer  
zit nog eens jullie reactie te lezen. Huh 

De ene zegd iets naar voren lopen. Dus je laat de kite van je af rollen en geeft de lijnen dus iets lengte/even seen slap moment in je lijnen.

Maar als je de andere hoek inzwemt als je kite trek jeje lijnen juist stark. Dus tegenstrijdig, of lees/begrijp ik het verkeerd
Matthijs?!

Berichten: 139
Antwoord #5 Augustus 24, 2008, 22:43:27
edit2Rapporteer  
ik denk dat je je kite grover moet in sturen om hem uit het water te krijgen en als hij uit het water is je bar gewoon weer recht doen en langzaam weer naar boven met de kite.. maar kunnen genoeg reden zijn waarom het niet lukt denk dat je het best waar je kite ff aan iemand vragen die beetje ervaring heeft zeg maar..
jer@en

Berichten: 64
Antwoord #6 Augustus 24, 2008, 23:22:28
edit2Rapporteer  
trek de vijfde lijn dusdanig aan zodat de kite je met een glimlach aankijkt. ik bedoel hiermee dat je deze letter--> C een kwartslag tegen de klok indraait en dan zie je dus een glimlach. dit is je leading edge. hierna trek je aan een van de stuurlijnen. trek aan links en en hij gaat naar echts en andersom. je kan dus van tevoren al de kortste kant kiezen als de kite niet direct downwind ligt. hierna is het spelen zoals je met je lessen ook geoefend hebt. je kunt je vijfde lijn dan ook laten vieren zodra hij een kant gaat zoeken. dit is even oefenen, want als je te snel loslaat klapt hij om en doe je het te laat duurt het wat langer.

succes
Spoon

Berichten: 1864
Antwoord #7 Augustus 25, 2008, 09:08:08
edit2Rapporteer  
Het naar voren lopen/zwemmen en naar rexhts/links zwemmen is na elkaar.
stel:

de kite knalt in het water, je orienteert jezelf. Kijkt waar de kite is. Deze ligt niet op zn rug.
1) Dus zwem je naar de kite toe zodat deze op zn rug komt te liggen of je trekt je vijfde lijn aan zodat deze op zn rug komt. (of beide).
2) Eenmaal op zn rug gaat de kite een kant kiezen. Gaat de kite naar rechts, dan zwem of loop jij naar links. Gaat de kite naar links dan loop je dus naar rechts.
3) Je loopt net zo ver totdat je hem kan op laten (zoals bij normaal starten als hij word beetgehouden.) Die vorm moet de kite dan ook hebben. Je laat je vijfde lijn wat los (niet helemaal, hier moet je een beetje mee spelen) bOvendien moet de kite natuurlijk niet helemaal gedepowerd zijn. Dan krijg je hem nooit omhoog.
4) Je stuurt de kite dan langzaam omhoog. Met beleid.. Niet met een harde ruk want dan kan je meestal weer overnieuw beginnen...

dus het antwoord:
een combinatie van alles hierboven Wink succes!
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #8 Augustus 25, 2008, 10:38:48
edit2Rapporteer  
heb jij je leading edge wel hardgenoeg opgepomt! De LE moet echt knalhard zijn dan lukt het starten beter!!!!
Verder altijd spanning op de lijnen houden anders rolt je kite om en dan ben je verloren
Bluecupra

Berichten: 1010
Antwoord #9 Augustus 25, 2008, 19:52:40
edit2Rapporteer  
Nog een aanvulling, laat de 5e lijn niet te snel los. Als je dit wel doet krijgt de kite ruimte en kan daarmee om zijn as draaien. Dit met alle gevolgen van dien. Ook het herstarten wordt hier bijna onmogelijk mee
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.