Fuerteventura

R@bert

Berichten: 2472
Antwoord #25 Maart 12, 2007, 18:56:45
edit2Rapporteer  
Daar kan ik niks tegen inbrengen...Jullie hebben gelijk  (tong_kitesmiley)
dk23

Berichten: 142
Antwoord #26 Maart 13, 2007, 01:43:48
edit2Rapporteer  
muhahaha.............gasten schater

bespeur ik een sarcastisch ondertoontje (tong_kitesmiley)

ik zal wel is kijken waar ik naar toe ga....heb nu in ieder geval de keuze uit meerdere locaties op het winderige eilandje.


latekssssssssssssssssssss
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #27 Maart 13, 2007, 02:34:23
edit2Rapporteer  
Texel is ook leuk..
R@bert

Berichten: 2472
Antwoord #28 Maart 13, 2007, 06:38:08
edit2Rapporteer  
Precies, dude...haha schater
Marin

Berichten: 31
Antwoord #29 Maart 14, 2007, 07:21:18
edit2Rapporteer  
heeey,

Ik ben de eerste week van februari 2007 op Fuerte geweest! Zaten in Corallejo, leuk dorpje als je de fun buiten de Commercial Centers zoekt natuurlijk...

Waren met 3 personen, ik kan met moeite op de plank komen maar heb hier in Nederland wel gelest. 1 persoon was nog nooit voor surfen op het water geweest, en de ander kon bodydragen.
Dat laatste is @ Flagbeach erg noodzakelijk, het is namelijk direct diep. Dus zoals gezegd, bodydragen en waterstarten (in diep water) is erg belangrijk! Hoogtelopen was bij mij redelijk letterlijk lopen, maar heb er toch voldoende plezier aan beleeft.

Omdat ik alle info niet tot in alle details gelezen had stond ik een beetje voor de verrassing dat je nergens kon staan op Flagbeach... Ik heb les gehad op Workum en had geen ervaring met waterstarten en kite herstarten in diep water... Ik heb besloten een kiteles te nemen bij Flagbeach omdat ik erg de instelling heb dat veiligheid voor gaat!!
Ik heb daar een Boardwork only cursus gedaan en erbij aangegeven dat ik herstarten in diepwater ook wilde leren omdat ik dat nog nooit gedaan had...

Dat de kiteschool daar slecht is kan ik niet concluderen... Ook zul je tijdens je les gedeelte op het water geen rots tegen gaan komen. De kiteschool gaat namelijk met een rubberboot de zee op... Erg tof om mee te maken!! Super groot voordeel, je zit buiten de zones waar de ervaren kiters zitten en bent moeder ziel alleen met begeleiding van de rubberboot aan het oefenen!!! Je hoeft dus ff geen rekening te houden met andere kiters, wat mij tijdens het lessen op Workum bijvoorbeeld best wel stoorde...
Ik heb goede begeleiding gehad van een IKO-level 2 instructeur en daar ook zelf mijn IKO gehaald.

Ook kun je door bij het kitecenter op Flagbeach langs te gaan een rescuecover nemen... Er werkt daar momenteel een Nederlander die je alles ook duidelijk kan uitleggen... Maar in het kort komt die rescuecover hier op neer: Voor 30 euro heb je 15 dagen lang onbeperkte rescuecover, mits je de rescuecover van te voren afsluit(gewoon ff langsgaan voor het kiten). Kortom, de kustwacht haalt jou daar wel uit het water als er echt wat is, maar je kitegear laten ze voor wat het is. Flagbeach komt je halen en heeft daar ook een boot aan het strand en niet zoals de kustwacht helemaal in de haven. Ik heb gezien dat ook ervaren kiters waren die rescue cover daar soms nodig hadden. Ook handig, raak je je board kwijt, dan gaan ze die voor je zoeken!
Ik had de rescuecover afgesloten, had ondanks dat het alle keren goed ging met het herstarten van de kite, 1 keer gehad dat er wat dingen gedraaid zaten. Ik kreeg de kite na 20 minuten proberen toch de lucht weer in, maar was door de stroming in combinatie met de sideshore wind toch zo'n 750 meter verder de zee opgedreven... Ik heb de hulp dus uiteindelijk niet nodig gehad, maar de gedachte dat er iemand goed op mij lette, was toch wel erg fijn!!!!

Een stel Denen die bij ons op de accomodatie zaten zijn 1 dag wezen kiten op het zuiden van het eiland, Sotavento/Jandia... In hun geval was de wind off shore, kwam dus van het eiland af en was daardoor erg vlagerig. Gezien het feit dat dit de standaard windrichting op die spot is zou ik daar niet snel voor kiezen...

Februari was niet de meest wind zekere periode, ons is duidelijk verteld dat je dan toch in mei/juni/juli zou moeten gaan... Dus moet ik nog maar een keertje terug, en dat ga ik ook zeker nog een keer doen!!!

Hopelijk heb je wat aan de info!!
 Joepie
Greetz Marin
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #30 Maart 14, 2007, 17:13:56
edit2Rapporteer  
Citaat
Zaten in Corallejo, leuk dorpje als je de fun buiten de Commercial Centers zoekt natuurlijk...

Hoelang is het van Corallejo naar de kite stek ???

Had je hiervoor eenauto gehuurd  ????

Welk hotel zat je ?????

Gr Richardt
slufterhufters.com

Berichten: 6021
Antwoord #31 Maart 14, 2007, 22:32:12
edit2Rapporteer  
Google earth...

Het is niet aan te lopen naar Flagbeach, half uurtje lopen is het zeker, spullen op je rug, 30 graden, zand en stenen.
Auto huren is echt aan te raden.
Ook omdat je dan op andere spots kan gaan kiten zoals El Cottilo.

Hotels doe je daar niet aan, 1 kamer voor veel geld, appartement huren, welke maakt niet uit daar, vreten doe je in het dorp.

Lees mijn vorige posts in deze topic en gebruik de zoekfunctie.
xray

Berichten: 3688
Antwoord #32 Maart 15, 2007, 01:59:27
edit2Rapporteer  
Daar kan ik niks tegen inbrengen...Jullie hebben gelijk  (tong_kitesmiley)
Als je mijn posts volgt weet je dat ik niets roep zonder dat ik er een gefundeerde mening over heb....Als je hem dan toch graag wilt hebben, bij deze:

Sotavento heeft onder normaal in de zomer heersende omstandigheden (wind uit NO) een aflandige en door een venturi-effect in de plaatselijke bergen versterkte wind. Helaas is hij echt heel erg vlagerig, ik vaar regelmatig bij tijdsgebrek op Horst dus ben wel wat gewend maar dit is niet relaxt. Daarnaast is het er niet een beetje choppy maar gewoon zo'n klotsbak dat iemand met zwakke zeebenen er misselijk van zou worden.

Flag is aanlandig en veel constanter, bovendien niet choppy maar meer swell, veel relaxter dus.
Cotillo is vlagerig voor de kant maar hier lopen mooie golven.

Taco.

Berichten: 629
Antwoord #33 Maart 15, 2007, 02:24:29
edit2Rapporteer  
Ik kom net terug van een weekje fuerte. Ik zat ook in corralejo. Flagbeach is dan dé spot met een breed zandstrand in de duinen. De wind is dan vrijwel altijd aanlandig. Veel andere kiters dus altijd hulp bij starten of problemen op zee. Verder is er een surfcenter, altijd handig bij materiaalpech (had een strut lek), of zoals al eerder aangegeven de rescue- service.

Om er te komen vanuit corralejo zijn er verschillende opties:
- je gaat met de bus en dan moet je met je gear nog 15 minuten lopen (is niet ideaal)
- je huurt een auto, dan kun je ook naar andere spots
- je pakt taxi: die zijn er genoeg en voor een prikkie, ze namen mij met kitespullen mee.
- je huurt een fiets en je fietst met je gear ernaar toe.

De condities bij flagbeach kunnen overigens ook wel wisselen. Ik had een dag met vlagerige wind (vanwege het eiland) tot 30 knopen en beukende golven van 4 meter. Andere dagen supersteady en bescheiden rollers.
Marin

Berichten: 31
Antwoord #34 Maart 15, 2007, 05:21:10
edit2Rapporteer  
Wij zaten via D-reizen in het appartementencomplex van Oasis Royal. Dat is ongeveer 35 minuten lopen naar Flagbeach...

Als je van plan bent veel op Flagbeach te kiten zou ik in eerste instantie geen auto huren, vanaf ons appartement was een taxi naar het strand ongeveer €4 enkele reis... Als je bij de receptie om een taxi vroeg, wisten ze bij mij al dat het vanwege de kitetas een stationwagon of een mpv moest zijn... En wachten op een taxi, met een minuut stonden ze iedere keer wel voor de deur.
Auto huren kost je ongeveer €35 tot €45 per dag voor een Opel Corsa, dan moet je wel nog de brandstof betalen...
Ga je veel naar Flagbeach neem dan de taxi vanuit Corallejo, en huur voor dagen met minder wind gewoon een auto door even het dorpje in te lopen...

 Joepie

Greetz Marin
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.