avro-programma over overleden kiters

youne nl

Berichten: 233
Antwoord #50 Januari 15, 2008, 18:35:07
edit2Rapporteer  
echt geen goed idee lijkt me.  ThumpDown We staan al teveel in negatief daglicht  Sad
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #51 Januari 15, 2008, 23:07:41
edit2Rapporteer  
Prima dat ze laten zien dat er doden vallen bij het kiten.

Wat een ongelofelijke egoïsten hier! Alleen aan hun eigen sport (hobby/beroep) denken, en willen verzwijgen dat je er van kunt doodgaan.

-  Het kan potentiële kiters wakker schudden: "Weet waar je aan begint. Je kan er bij sterven."
Kiten ziet er zo makkelijk uit, ze zien de gevaren niet.
Het lijkt me dat nabestaanden daar zeker mee instemmen. De manier waarop, ja daar moeten de nabestaanden in gekend worden. Maar als tv-makers geen echte verhalen krijgen, gaan ze het wel in scene zetten, gedramatiseerde docu, 'nagespeeld' ofzo.

- Als het mensen afschrikt, houden we meer ruimte over. (Nu ben ik ook even egoïstisch)

- Kiten in slecht daglicht? Wie is daar bang voor?
Het stikt van de dodelijke sporten. Bij paardrijden valt ook elk jaar een dode.
Boksen. Wildwatervaren. Bungeejumpen.
Kiten is onweerstaanbaar spectaculair, en we draaien mee in de wereldtop!
Je moet open zijn over de gevaren.
Als je niet open bent, krijg je pas een slecht image. 

A. Wat een ongelofelijke egoïsten hier. Ben ik het absoluut niet mee eens. De meeste reacties zijn van mensen die bang zijn over een VERKEERD beeld van het kitesurfen. Vergeet niet dat dit verkeerde beeld heeft geleid tot een algemeen verbod in het BPR ( kitesurfen was volgens de autoriteiten totaal onverantwoord en dus meteen maar op al het binnenwater verboden) Yep bij iedere sport zijn er fatale ongelukken. Besef je echter wel dat als er iets bij het kitesurfen gebeurd alle media het van de daken schreeuwen en als er iets bij andere sporten gebeurd dit vaak niet meer dan een klein berichtje oplevert. Vandaar dat de meesten hier toch wel enigszins "bezorgd" zijn over de inhoud van een dergelijk item.........

B "het lijkt mij dat de nabestaanden daar zeker mee instemmen"   Who the fuck ben jij om te beoordelen of de fam. vriendinnen , echtgenote's enz. , daar mee instemmen?  Zo'n snelle uitspraak is in mijn ogen pas echt egotrippen! Ook al zou jij zelf een relatie hebben gehad met één van de overledenen ( wat ik betwijfel) dan nog zijn er nog veel andere mensen die met deze ellende zijn geconfronteerd! De meeste reactie's hier gaan uit van eerst overleg met de nabestaanden ( eerder een zeer sociale houding dan ongelofelijk egoïstisch )  Iets wat voor jou blijkbaar niet nodig is?

C. Door een weloverwogen reactie van bij de NKV ( ons overkoepelend orgaan) laten wij als kitesurfers pas echt zien dat wij op een volwassen manier met de sport omgaan en dat soort acties is juist een verbetering van "ons image"   
onzin

Berichten: 451
Antwoord #52 Januari 16, 2008, 01:30:10
edit2Rapporteer  
gaat het programma over 2 overleden kiters of over alle overleden kiters want dat zijn er meer toch willen ze niet mischien een programma maken over de gevaren want dee sport is zo hip en juist omdat het zo hip is komen we in het nieuws  want geef toe er gebeuren steeds meer ongelukken omdat het steeds drukker wordt op het water ik denk zelf dat het niet een negatief beelt hoeft te zijn voor ons denk wel dat je een programma kan maken om te laten zien dat er gevaren kunnen zijn en mensen kunnen waarschuwen voordat ze aan kitesurfen beginnen

als het echt een programma wordt over 2 specifieke kiters moeten wij daar denk ik niet aan meewerken alleen de nabestaanden vragen of ze dat willen
Silver Surfer

Berichten: 235
Antwoord #53 Januari 16, 2008, 03:45:19
edit2Rapporteer  
Wat is de achterliggende gedachte om voor kitesurfen te kiezen en niet voor bijv voetbal of wielrennen? Daarin vallen ook slachtoffers én de sport heeft op dit moment een breder publiek dan onze sport. Enige dat ik dan kan bedenken is, dat kitesurfen gezien wordt als extreme sport waarin het gevaar schuilt een (dodelijk) ongeval te krijgen. Dit is geen ondenkbaar beeld op dit moment.

Alleen proberen wij onze sport op dit moment van dat negatieve imago af te krijgen. Dit doen wij door veiligheid te verbeteren en te promoten, spots open te krijgen (en dus ruimte te creeeren)

Het is hier dus niet de vraag of onze sport wel of niet gevaarlijker is in vergelijking met andere sporten.

Het gekozen format ( het herdenken van een overleden sporter dmv het aanbieden van een lied) kan op alle sporten van toepassing zijn.
Het maken van een programma over overledenen, het commercieel gebruiken van andermans verdriet of rouw vind ik eigenlijk niet gepast. En dan druk ik me netjes uit.
Bedankt Slufter (stukje verderop) voor het inzicht

Nu is het voor de kitesurfsport ook niet het moment om aan een dergelijk programma mee te werken. En dat heeft te maken met het werk waar we nu mee bezig zijn(imago van de sport verbeteren), de onduidelijkheid bij de meeste mensen over onze sport, het grote publiek,  en de onduidelijkheid over de manier waarop de sport door de betreffende samenstellers belicht zal worden.

LEAF

Berichten: 826
Antwoord #54 Januari 16, 2008, 04:01:02
edit2Rapporteer  
Respect voor de overleden kiters is goed maar dat hoeft niet commercieel uitgebuit te worden in een TV programma.  Alleen bij de gedachten al wordt ik kots misselijk  ThumpDown
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #55 Januari 16, 2008, 04:21:42
edit2Rapporteer  
Doet me enigzins denken aan de discussie eind 2007 over het EO-programma

Vraag die ikzelf wel heb is of kite surfen een sport is waarbij door een bepaalde sub-groep binnen deze sport bewust extra  risico's genomen wordt.  Bijv. als bij het snowboarden zwaar Off-piste gaan.
Goed dit soort vragen zal wel niet gesteld worden tijdens zo'n herdenkingsshow (domme pech of gevaar bewust opgezocht) waardoor het in mijn ogen als snel niets met de kite-sport zelf te maken heeft.

Wanneer komt er eens een omroep met serieus, onderbouwd verhaal over kitesurfen, snowboarden etc. ???

Citaat
Vraag die ikzelf wel heb is of kite surfen een sport is waarbij door een bepaalde sub-groep binnen deze sport bewust extra  risico's genomen wordt.  Bijv. als bij het snowboarden zwaar Off-piste gaan.

Antwoord mij inziens is overigens ja die sub-groep is er.....
Slufter

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #56 Januari 16, 2008, 04:41:09
edit2Rapporteer  
En zoals ik heb kunnen lezen dat er hier en daar ongelofelijke sukkels staan te trappelen om ff hun verhaal op TV te vertellen met totale onzin.
Kiters die niks persoonlijks hebben met dodelijk verongelukte kiters.

Ik heb Ronald dood zien vallen, ik heb met Jorrit bij IJmuiden een zielsverwante verloren, Marcel kon ik niet persoonlijk maar de impact was bij mij net zo erg.

Ik bedoel te zeggen dat ik het kiten van binnen en buiten ken, ken alle pro kiters persoonlijk, het is me werk, ik test, enz enz.

IK heb het dagelijks nog erg moeilijk met het verliezen van Jorrit, zit nu ook met tranen dit te schrijven....

Iemand dood zien vallen is ook geen pretje, op je homespot de Slufter na een lekkere sessie ff een praatje maken met Ronald over zijn nieuwe kiteboard, trots dat hij was ging hij richting het water....de rest weten we...

Ene kant is het mooi om eer te bewijzen aan deze gasten, maar je moet niet vergeten dat TV sensatie is, alles voor de kijkcijfers.

Dit moet het NKV tegen houden, walgelijke sensatie zoeken over ruggen van nabestaanden.

Arno.
xray

Berichten: 3688
Antwoord #57 Januari 16, 2008, 04:47:44
edit2Rapporteer  
Amen
Goedkope manier om kijkcijfers te scoren.
De dood van Jorrit komt bij mij ook nog zeer regelmatig voorbij.....
Joy.H

Berichten: 1028
Antwoord #58 Januari 16, 2008, 05:59:39
edit2Rapporteer  
hey slufter  ThumpsUp klopt helemaal.
ik heb Jorrit of de andere 2 kiters nooit gekend maar elke keer als ik dat filmpje kijk van windstil grijpt me dat en krijg ik gewoon kippevel omdat ik gewoon zo erg meeleef met de prachtige beelden.

Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #59 Januari 16, 2008, 08:25:03
edit2Rapporteer  

Idefix schreef: De meeste reacties zijn van mensen die bang zijn over een VERKEERD beeld van het kitesurfen.

Ik vind het een verkeerd beeld als je wil verzwijgen dat het je einde kan zijn.
Ik vind het onverantwoordelijk naar de hordes mensen die zich aangetrokken voelen tot onze prachtige sport. En als Kevin wereldkampioen wordt, zullen dat er nog 10x zo veel zijn. Hoeveel doden worden dat?
Op een pakje sigaretten staat al met koeienletters dat roken dodelijk is, ja over 20 jaar misschien. Maar dit kan subiet je einde betekenen. 
Als jij wilt dat dat niet op tv komt, wat zeg jij dan tegen de toekomstige nabestaanden? "Ik wou niet dat mijn sport in een negatief daglicht kwam" ?

Je schreef "Vergeet niet dat dit verkeerde beeld heeft geleid tot een algemeen verbod in het BPR ( kitesurfen was volgens de autoriteiten totaal onverantwoord en dus meteen maar op al het binnenwater verboden)

Is dat echt zo gegaan? Iedereen roept dat wel, maar ik heb nog nooit feiten gehoord.

Idefix: "Besef je .. dat als er iets bij het kitesurfen gebeurd alle media het van de daken schreeuwen"

Nee, dat valt MIJ niet op. Ik zie op het journaal mooie plaatjes van kitesurfers, en ik hoor over doden bij skiën, bij bergbeklimmen, wandelen, canyoning. Niet over kitesurfen.
Misschien heb ik dat toevallig gemist.

 ""het lijkt mij dat de nabestaanden daar zeker mee instemmen"" Idefix: Who the fuck ben jij om te beoordelen of de fam. vriendinnen , echtgenote's enz. , daar mee instemmen? "

Zoals ik al schreef: het LIJKT mij zo. Ik denk dat ik dat zou willen om anderen te waarschuwen. Maar ik schreef ook dat het aan hen is om de manier van waarschuwen vorm te geven.
Dus je zit me van iets te beschuldigen dat niet klopt met: " overleg met de nabestaanden - Iets wat voor jou blijkbaar niet nodig is? "

"Door een weloverwogen reactie van bij de NKV "

Helemaal mee eens, ik ben al jaren lid en heb er vertrouwen in.

Ik was aan het overdrijven met "ongelofelijk egoïstisch", sorry.
Waar het me om ging was "Je moet open zijn over de gevaren.
Als je niet open bent, krijg je pas een slecht image."
mijngatindelucht

Berichten: 408
Antwoord #60 Januari 17, 2008, 16:07:51
edit2Rapporteer  
Ok na weer veel contact met van alles en iedereen de tussenstand:

Elton (vriend van Marcel) en ik onderhouden het contact met Dieuwetje van de avro.

Waar gaat het om: een item van 10 minuten in een programma op de zaterdagavond

Wat is de tijdsverdeling: 5 minuten chantal kiteles en 5 minuten studio gesprek en lied

Wat is de sfeer: kiten is mooi, kiters zijn gezellig en een hechte groep

Wat is het doel: ode aan 1 overleden kiter door te laten zien hoe mooi de sport is waar de kiter van heeft genoten

Wat is de kans dat het wordt uitgezonden: eerst moet het idee nog door een avro-vergadering. Vervolgens moet het voldoen aan onze eisen.

Hoe verloopt de samenwerking: positief. De avro is er niet bij gebaat de hele kitegemeenschap over zich heen te krijgen en deze uitzending kan voor het kiten goed uitpakken, want het biedt wel goed de gelegenheid te laten zien hoe mooi kiten is. Dat is ook echt het uitgangspunt van het programma. Het moet duidelijk weergeven hoe mooi en leuk de sport is. Dus niet inzoomen op de gevolgen voor nabestaanden als er naaste verongelukt, maar inzoomen op al het moois wat de persoon op het water heeft beleeft. Hieruit blijkt dan ook waarom de kitegemeenschap zo hecht is (van handtekeningen voor Autostrand in bizar korte tijd  tot 100 kites in de winter op de Slufter)...we hebben gewoon de mooiste sport die er bestaat. We zijn geen thrill seekers of dare devils. Live life to the max in a natural way with surfingstyle... (mijn mening).

Uitgangspunten waaronder wij meewerken: Elton en ik stellen nu de eisen op vanuit de kitewereld. Zo mogen er geen familienamen worden genoemd die niet betrokken willen worden (inmiddels goed geinventariseerd), moet de sfeer positief zijn (lees: geen tranentrekkerij of gelul), enz.

Elton en ik zitten volledig op 1 lijn. Ik ben er dus van overtuigt dat mocht dit programma er komen het goed wordt neergezet. Mochten jullie nog aanvullingen hebben dan ontvang ik ze weer graag op via de mail.

Tot nadere berichtgeving....kitese! Ivo
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #61 Januari 17, 2008, 16:17:04
edit2Rapporteer  
Denk dat het de avro geen reet kan roesten als de kitewereld boos op ze is...

Maar, goed dat je ons hier op de hoogte houdt!
Joy.H

Berichten: 1028
Antwoord #62 Januari 17, 2008, 17:19:19
edit2Rapporteer  
top! ThumpsUp
piraat

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #63 Januari 17, 2008, 19:48:38
edit2Rapporteer  
Net contact met Diewertje gehad ...........alles komt zwart op wit !

Wij bepalen wat er komt / of het er komt !

Morres

Berichten: 9427
Antwoord #64 Januari 17, 2008, 19:52:08
edit2Rapporteer  
las het op Hl, maar rageer hier maar ff, ik betwijfel of 'wij'(personen in kwestie) bepalen wat er in het programma komt, tuurlijk zullen jullie (veel) invloed hebben.
piraat

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #65 Januari 17, 2008, 20:30:23
edit2Rapporteer  
Morres als het eindresultaat niet is wat wij willen , gaat het niet door !! Dit lijkt me duidelijk.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #66 Januari 17, 2008, 21:02:52
edit2Rapporteer  
ok, top geregeld iig!
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #67 Januari 18, 2008, 04:51:38
edit2Rapporteer  
Waarom zoveel negatieve reacties hier?

A. Als de avro de moeite doet om bv. kitescholen te contacteren, denk ik niet dat ze op sensatie uit zijn, anders hadden ze wel wat achter de schermen in elkaar getimmert, het uitgezonden en zouden onze reacties hier iets anders uitpakken. Met deze aanpak van de avro krijgen we immers de kans, om ons van te voren te uiten.

B. Het is een sport met (soms fatale) risico's idd, maar ik zie de tv uitzending ook als een kans om onze sport op een rationele manier nader te belichten. Bv dat het gemeenschap hecht is en er wederzijds geholpen word en erop geattendeert word als iemand fout bezig is. Ik ken geen andere sport waar dit door (bijna) alle sporters zo nauwkeurig en structureel plaats vind. Daarom is channeling via nkv absoluut nodig om te waarborgen, dat onze sport niet in kwaad daglicht gezet word. Trouwens gezien de toename van het aantal kiters in vergelijking met het konstant gebleven aantal dodelijke ongevallen in Nederand, betekent dat de zekerheid is toegenomen.

C. De minderheid op dit forum kan beoordelen, hoe de nabestaanden erover denken. Misschien zijn ze juist blij en vinden het goed en helpt het hun, zich ook openbaar te kunnen uiten. Er word hun door de avro immmers een platvorm met (misschien) veel kijkers geboden. Wel moet duidelijk zijn dat hun besluit ruling is. Als ze niet op tv willen moet dat absoluut gerespecteert worden.
piraat

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #68 Januari 19, 2008, 00:49:59
edit2Rapporteer  
Op Hang L staat een update
JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #69 Januari 25, 2008, 01:42:37
edit2Rapporteer  
Hier een reactie van de NKV. Wij zijn uiteindelijk ook gebeld door de AVRO en ze hebben ons hetzelfde voorgesteld. Wij hebben met de AVRO afgesproken om allereerst te inventariseren hoe de families van de overleden kiters erover denken. En daarnaast ook andere kiters te vragen wat hun reactie is.

Wij denken dat als de families erachter staan dat we ons als kitesurfvereniging dan gaan inzetten om het verhaal zo positief mogelijk voor de kitesurfsport neer te zetten. Als we ons afzijdig houden maken ze misschien hun eigen verhaal wat schadelijk kan zijn.

Wij horen graag jullie reacties! Dit kan ook naar communicatie at kitesurfvereniging.nl

Haal je email adres daar weg! Daar komt straks allemaal spam door!!
JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #70 Januari 25, 2008, 01:45:08
edit2Rapporteer  
Niet Doen!

Ciao
Harry

niet goed voor de sport!

PS: of niet goed voor je portomonee?  schater
Jacobus

Berichten: 416
Antwoord #71 Januari 26, 2008, 03:39:48
edit2Rapporteer  

Ze zal nu wel veel spam krijgen nu dr email op fora staat, spambots!! Grin

Morres, je hebt gelijk. Misschien kun je beter die contactgegevens even weghalen.........
Done, dat ik dat zelf niet bedacht Sad

Misschien ligt het aan mij, maar ik zie haar email nog steeds staan.....
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #72 Januari 26, 2008, 03:49:19
edit2Rapporteer  
ja maar niet in deze vorm: mail@mail.com maar in mail at mail.com, dat zien bots niet als email adres
a3ian

Berichten: 47
Antwoord #73 Januari 27, 2008, 07:52:42
edit2Rapporteer  
ik vind dat de nkv dit te woord moetstaan en niemand anders,ik denk dat hun het op de veiligste manier kunen uitlegen. (eigenlijk is het te gek voor woorden dat je zo voorzichtig moet zijn om onze mooie aan leken uit telegen)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.