Overzicht Spots Cabarete

HookedYbo

Berichten: 27
Maart 15, 2008, 22:21:37
edit2Rapporteer  
Omdat een hoop mensen mij mailen met vragen mbt de verschillende spots rond Cabarete, hier even een overzichtje.
Deze post is niet commercieel bedoeld maar puur ter voorziening van informatie.

Voor aanvullende info mail even of stel je vraag hier in dit topic.

Hoop dat jullie er iets aan hebben.

Even wat info met betrekking tot de verschillende spots rond Cabarete.
De hele Cabarete area is vrij uitgestrekt. Het begind eigenlijk bij Encuentro, de wavespot, en eindigt bij La Boca de rivieruitmonding.
 
De spots waar de meeste mensen kiten zijn Kitebeach en Bozo beach.
 
La Boca,
La Boca is de rivieruitmonding die overloopt in de oceaan. Vaak worden vanaf hier downwinders georganiseerd. Het spiegelvlakke water is lekker voor de afwisseling of om voor de downwinder even los te gaan.
Vanaf La Boca naar Cabarete staat er een soms heftige shorebreak. Onder andere kom je voorbij Camino del Sol, een van de AI hotels.

Bozo Beach,
In de baai van Cabarete staat vaak een iets vlagerige wind en een hoop chop. Buiten op het rif kunnen wel mooie golven binnenrollen maar die moeten gedeeld worden met de windsurfers.
Dit is onder andere de spot waar de PKRA gehouden wordt. De wind is vlagerig omdat deze eerst over Cabarete (centrum) waait. Als je een stukje downwind loopt is de wind beter. Ook hier soms een heftige shorebreak waar vooral beginners af en toe last mee hebben.

Kitebeach,
Op kitebeach kan het redelijk druk zijn, al ligt dit ook aan het seizoen. Als je een stuk downwind gaat richting Encuentro of een stukje upwind richting Bozo beach is het wat rustiger. Of je vaart achter het rif waar het ook rustiger is.
Vooral aan de kant veel kiters die les hebben en beginners. Even oppassen dus en niet te dicht bij de kant varen.
De eerste 100 meter op kitebeach is redelijk vlak. Op het rif staan vaak wel wat golven maar niks extreems. Ideaale spot om te beginnen of om les te nemen. Alle scholen hebben goede afspraken en hebben een soort regelgeving opgezet voor de instructeurs zodat er op een veilige manier les gegeven kan  worden.
Voor de klanten van Hooked stellen we gratis lockers beschikbaar op kitebeach, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te slepen met je gear.
Ik zelf maak vaak downwinders vanaf Kitebeach naar Encuentro.
 
Encuentro,
Encuentro is onze voortuin. Ik zelf vaar hier het liefst. Vaak staan er lekkere golven (zeker in de winter) en er zijn vaak niet meer dan 5 kiters te vinden. Als het echt hoog is, is de spot meer geschikt voor de advanced kiters maar bij normale omstandigheden kan ook de gevorderde beginner hier prima terecht. Ook is dit de beste spot om te golfsurfen of om dit te leren. Op Encuentro is het rustig en zie nog niet de negatieve effecten van het toerisme. Hier zie je dus de Dominicaanse Republiek zoals die bedoeld is.

Voor de rest zijn er nog leuke spots te vinden buiten Cabarete zoals Las Canas waar bv downwinders vanaf gedaan worden. We organiseren regelmatig kitetrips naar spots verderop. Ook kunnen we een aantal seats regelen in de EH downwind truck van meneer Hertsens.

Zelf heb ik ervaring met de All Inclusive formule in Cabarete. De eerste keer dat wij hier kwamen in 2004, hadden we een Al hotel geboekt. Er waren geen andere tickets meer beschikbaar en wilden toch graag naar Cabarete om te kijken of dit onze toekomstige woonplaats kon worden vandaar..... Onderstaand even mijn persoonlijke ervaring en mening.
Wij zijn er alleen geweest om te slapen en voor de rest in cabarete rondgehangen. Wel hebben we gelachen om alle mensen die er rondliepen en aan het wachten waren op het eten. In de rij staan en hopen dat je ei nog warm is als je hem krijgt is niet echt ons ding. De sfeer is verder niet echt relaxed (denk aan het standaard entertainment en hordes mensen om het zwembad die 's ochtends om 8 uur hun handdoekje neerleggen om maar een stoel te hebben waar ze de rest van de dag niet meer af komen).
Ook hebben we de kitescene totaal gemist. Als je in een kleinschalige accomodatie zit, maak je alles zoveel beter mee. Je kan zelf bepalen waar je gaat eten en komt meer in aanraking met andere kiters. Ook proberen wij onze mensen te stimuleren de Dominicaanse wijken te bezoeken en daar te gaan feesten of meer het land te leren kennen.
Ook de tours die de grote hotels aanbieden zijn het vaak net niet. Gisteren was ik bijvoorbeeld met de Quad de bergen ingereden met iemand die hier verblijft. We kwamen ook de trucks tegen waar je met 30 man inzit. Ze gingen zelfs nog bij een Dominicaanse familie op bezoek, die overdag in een huisje wonen wat door de touroperator is neergezet...

Anyway. Als je naar Cabarete gaat en de kitescene en het land mee wilt maken, ga dan niet AI maar zoek een kleinschalige accomodatie met een meer persoonlijke touch.
Voor de kosten hoef je het niet te laten. Als je een beetje zoekt kun je vrij goedkope tickets vinden en het eten kost hier echt niets, helemaal als je de beste plekjes ook net buiten het centrum kent.
 
Aanraders in de omgeving;
- Dagje Santiago om te shoppen en naar de Haitiaanse markten te gaan. En de route er naartoe is ook al heel mooi.
- Cascading bij de 27 watervallen. Kies wel de goede touroperator anders doe je er maar 7 en dat is weer zonde.
- ATV trips door de bergen
- Kitetrips naar andere spots
- 2 daagse trip met de auto naar Samana. Huur zelf een auto en blijf daar overnachten. Ga zeker naar de waterval "El Limon" en Las Galleras.
- Met de auto of scooter trip maken langs de kust. Je komt echt megaveel mooie baaien tegen en super mooie stranden. Ook gechikt om te kiten
- Downwinders met EH of gewoon in de buurt van Cabarete bv van Kitebeach naar Encuentro. Hiertussen heb je nl de mooiste golven (niet verder vertellen natuurlijk)
- Hiking trip bij Puerto Plata of met de Kabelbaan omhoog waar je Botanische tuinen hebt.
- Mountainbiken in El Choco nationale park.
- Eten in de locale wijken.
- Wakeboarden op de rivier die uiteindelijk bij La Boca uitmond.
Y mucho mas...

Greetz, Ybo

HookedYbo

Berichten: 27
Antwoord #1 Maart 15, 2008, 22:24:36
edit2Rapporteer  
PS. Ik kan mijn oude inlog niet meer gebruiken. Wie van de mods kan hem even naar boven trekken?
Gebruikersnaam was Hooked Cabarete.

Thanks!
florisvw

Geen avatar

Berichten: 1062
Logs: 0 | 3 uur
Antwoord #2 Maart 16, 2008, 01:15:40
edit2Rapporteer  
ik zat er net aan te denken om in mei te gaan boeken!! goede info!!

is mei een beetje een goede periode om heen te gaan kwa wind?
HookedYbo

Berichten: 27
Antwoord #3 Maart 16, 2008, 01:24:48
edit2Rapporteer  
Ik heb op Hanglos een kortingsactie gezet....
anyway, Mei is zeker een goede periode om te komen. In de zomer is de wind het meest constant en aangezien Mei vlak voor de zomer ligt heb je een grote kans dat je gewoon iedere dag kan varen.



Hooked Cabarete

Berichten: 246
Antwoord #4 Maart 16, 2008, 04:49:42
edit2Rapporteer  
Inlog werkt weer :-)

jeroen90

Berichten: 726
Antwoord #5 Maart 16, 2008, 05:21:17
edit2Rapporteer  
vorig jaar ben ik in de meivakantie er geweeest.
Kon denkik van de 14 dagen 10 dagen goed varen.
dus genoeg wind.
florisvw

Geen avatar

Berichten: 1062
Logs: 0 | 3 uur
Antwoord #6 Maart 17, 2008, 02:49:29
edit2Rapporteer  
dat klinkt goed...
hoeveel was je kwijt? zat je AI?
ik kwam op internet AI 980 euro tegen voor 12 dagen... lijkt me niet echt heel duur?
Hooked Cabarete

Berichten: 246
Antwoord #7 Maart 18, 2008, 02:31:43
edit2Rapporteer  
Als je een beetje goed zoekt en je gaat in de juiste periode, ben je als je niet AI gaat minder geld kwijt en je zit tussen leukere mensen die je passie voor de sport delen. Ook zoals ik eerder al had geschreven maak je de scene meer mee. Denk aan downwinders etc.

Anyway. Als je info wilt mbt tickets etc kun je chantal even mailen. Zij is vaak wel op de hoogte van waar goedkope tickets te vinden zijn voor een bepaalde periode.


florisvw

Geen avatar

Berichten: 1062
Logs: 0 | 3 uur
Antwoord #8 Maart 23, 2008, 01:24:13
edit2Rapporteer  
ik ga 8 mei heen!!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.