kiters uit limburg????

hOe hA HeNniE

Berichten: 824
Antwoord #175 Maart 30, 2008, 03:19:31
edit2Rapporteer  
nou nou nou peoples, jullie hebben het vanmiddag niet verkeerd gehad!!
lekker windje op de plas van kessie, zonnetje...wel recht aanlandig (beetje tricky zonder strand vanwege het hoge water!); al met al hielp iedereen elkaar goed en vond m'n kleine van 3 het een geweldig schouwspel allemaal!
morgen ook nog wind in de ochtend! laat weten hoe het was.......
diesel oo7

Berichten: 515
Antwoord #176 Maart 30, 2008, 05:56:31
edit2Rapporteer  
hoi danny bedankt voor de fotos
jammer van de zon
ben blij om te zien dat je je kleine van 3 al het kitevirus wilt geven door te laten vliegeren
morgen nog even en dan hebben we weeral 3mooie dagen na elkaar gehad op ons plassje.
en inderdaad ik vond ook dat iedereen mekaar goed hielp
tot snel kerel
Joy.H

Berichten: 1028
Antwoord #177 Maart 30, 2008, 08:21:44
edit2Rapporteer  
hey,
ik was er gister (zaterdag) ook en het was er idd erg lekker Joepie
alleen wat ik niet helemaal begreep was wat die idoten met die takoon 11.5 aan het doen waren?
eerst vliegt hij bijna over de dijk en daarna gaat hij verderop (enige verstandige aktie) blijven proberen en zag je hem om de zoveel tijd afgeschoten worden richting kant en de kite crashen Huh zag er een beetje raar uit allemaal en snapte de bedoeling niet helemaal loser
ik zal er vandaag ook weer zijn met mijn flysurfer speed Joepie hoop dat het weer een lekker dagje wordt raggen Joepie
pikhaan

Geen avatar

Berichten: 6
Antwoord #178 Maart 31, 2008, 23:38:59
edit2Rapporteer  
Ik ben wel vaker op Kessenich geweest, heb er zelf nog niet gesurft, ben ook een beginner, ik ga nog liever even oefenen in Oostvoorne. Ik heb alleen het probleem dat er niemand die ik ken aan Kitesurfen doet. Moet iedere x met mn vriendin naar Oostvoorne of Brouwersdam en die durft niet meer te kiten. Jammer genoeg. Maar als er mensen zijn die in de week van koningedag 2008 naar Oostvoorne of Brouwersdam gaan zou ik graag wat willen horen, grote kans dat ik mee ga. Gaan jullie ieder weekend naar Kessenich anders kom ik zaterdag of zondag eens kijken kom zelf uit Nederweert-Eind dat is 15 minuten rijden naar Kessenich.
hOe hA HeNniE

Berichten: 824
Antwoord #179 April 01, 2008, 00:01:02
edit2Rapporteer  
@pikhaan: verstandig man! super dat je eerst op oostvoorne oefent; kessenich is, voor limburgse vlagerige begrippen, een heerlijk spotje, maar ABSOLUUT ONGESCHIKT voor beginners ivm de pal aanlandige wind.
Niet dat ik nou zo super kan kiten, maar het is gewoon een heilig spotje en mag niet verdwijnen omdat een of andere piepersnijder daar een klassieke fout maakt (wat is die rode kleur nou toch op die bar?) waardoor de locale windsurfers aldaar alle redenen hebben om ons kiters te verbannen.....een voorbeeldje: ik was zaterdag even met m'n kleine gaan kijken en wat gebeurt:
a) een kiter met een flysurfer wordt de dijk overgetrokken vanuit het water en snijdt 2 lijnen door, door aan een openstaande achterklep van een busje te blijven haken; was hij ertegen geknald, dan waren de gevolgen ernstiger geweest...
b) 2 kiters gaan oefenen OP dit dijkje op glad gras; de kite die ze hadden was fout afgesteld en kletste keer op keer op de grond: niet goed; ze zijn geholpen door een andere ervaren kiter, maar ook die meldde dat ze beter eerst een les konden nemen.....deze evenementen kunnen voer zijn voor de locale belgen die dit graag aangrijpen om kites simpelweg te verbieden op deze spot....gezien het feit dat er duitsers zijn die 100 km (!) rijden om dit vlagerige spotje te bereiken, snappen jullie ook wel dat er niet gek veel anders in de buurt is....

maar om je vraag te beantwoorden: post hier als je naar zee rijdt, dan hoor je vanzelf of er meer die kant opgaan; ikzelf post niet iedere keer als ik vaar, zie er niet altijd het nut van in, maar ik weet dat er een groep van plm 6 man zijn uit jouw regio, die met zeer grote regelmaat op de b'dam varen (myself included)
dusseh...welkom!
met koninginnedag ben ik met goede wind wsl wel aan de dam, dus geef tegen die tijd een gil op dit topic en dan kijken we dan verder!

zo, amen (dat is dan ook weer gezegd loser)
pikhaan

Geen avatar

Berichten: 6
Antwoord #180 April 01, 2008, 00:12:16
edit2Rapporteer  
Ik heb wel een x geprobeerd op Kessenich maar vond het al geen succes om mn kite op te laten weinig strand daar,vind het ook zonde als mn kite kapot gaat. Ik heb geloof ik al 5 lessen gehad waaronder 3 prive. En heb in Best op de kabelbaan geoefend. Maar moet echt mensen vinden waar ik mee mee kan. Ik heb al het materiaal. Shockwave 12m en 2 oudere c kites. (9 en 12m)Waarmee ik nog nooit gevaren heb, en 2 boards 1 fanatic 1,4 m en een directional van 2.10, die past alleen niet in mn auto. lol. Maar zou dit weekend wel eens willen kijken naar alle mede limburgers die op Kessenich surfen, dus als er iemand gaat meld t even. B.v.d.
Basjuh

Berichten: 388
Antwoord #181 April 01, 2008, 02:19:12
edit2Rapporteer  
Hej pikkip,

Zijn wel wat gasten die latijd op Kessenich varen die ook vaker naar Oostvoorne rijden. Ik vaar er ook wel graag wanneer het niet al te goed weer is. Anders is het me te druk daar. Ik moet vanuit Heerlen rijden dus kom daar ook langs. Behalve als ik naar Zeeland rij niet. Maar kom eens naar Kessenich kunnen we kennis maken en eens wat dingen regelen.

Tot snel................... Hang Vast
Basjuh

Berichten: 388
Antwoord #182 April 02, 2008, 00:20:14
edit2Rapporteer  
zijn er nog mensen die zin hebben om in de avonduren nog wat te kiten? nu het langer licht is en nog langer licht gaat worden kunnen we nog een paar uurtjes in de avond kiten (tijdens de werkdagen dan).

Wie meldt zich aan?
diesel oo7

Berichten: 515
Antwoord #183 April 02, 2008, 15:11:09
edit2Rapporteer  
@danny dat is weer een mooi verslagje van je beginners moeten niet gaan klooien op ons heilig spotje

@basjuh voor de avond uurtjes zijn we natuurlijk te vinden. ben gister avond nog geweest van 18h tot 20h20
er waren natuurlijk alleen maar ik BEN en ANdy wel lekker gevaren met het zonnetje erbij het was een mooie avondsessie
lekker wat zitten spelen in onze kleine lagune

tot snel gasten
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #184 April 04, 2008, 05:00:28
edit2Rapporteer  
Hallo allemaal,

Ben gisteren op Kessenich geweest. Wimt was er en ook twee Belgische jongens met een Venom II.
Het was zwaar ckudt. Omdat het water er hoog staat, moest ik de kite in het gras oplaten. Je snapt het al: daar lagen veel takjes en staan nog al wat struikjes en dat is met een Flysurfer die veel touwtjes heeft nogal #@%!&.
Toen ik na twee pogingen mijn vlieger in de lucht had was de wind alweer gaan liggen en was mijn vlieger ook al #$%@*&& nat.

Was zondag trouwens op Neeltje Jans. Wimt was er ook . Met ons tweeen waren we de enigen!!!! Jippee.

Ik hoop dat we vlug weer windt hebben en dat het waater zackt.

GRTZ.
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #185 April 04, 2008, 05:01:52
edit2Rapporteer  
Basjuh,

Ik wil ook wel de avonden gaan kietn,
Als er wind staat en het water gezakt is.
Joy.H

Berichten: 1028
Antwoord #186 April 04, 2008, 05:16:05
edit2Rapporteer  
@danny: die 2 gasten waren later nog verder aan het proberen verderop wat niet geheel veilig verliep vanwege dat je om de zo veel tijd een van die gasten achter de kite aan het land op gesleurd zag worden en de kite steeds crashte...... loser
@Basjuh:
ik en een maat van me zijn er vaker doordeweek (gister nog) en gaan vaak zo lang mogelijk nog door Joepie als we je tegenkomen maken we wel ff een praatje  WinkThumpsUp
@limbosurf:
het water is gelukkig flink gezakt en het strandje is weer terug aan het keren ThumpsUp en idd die takjes en rotzooi die blijven steken in de toming van mijn flysurfer zijn zwaar irri ThumpDown.
helaas ligt er nog veel rotzooi waar lijnen achter blijven hangen en waar kites kapot aan kunnen gaan ThumpDown zo hebben ik en een maat (beide FS speed verslaafde ThumpsUp) een paal gevonden van een weiland met prikkeldraad erom heen, ijzeren delen van de buizen van het baggeren (die tevens vlijmscherp zijn) en genoeg houten paaltjes en takken die de hele kite naar de kl*te kunnen krijgen ThumpDown hoop dat er snel weer een opruimaktie komt en dat ik erbij ben om te helpen en daarna te beulen Joepie.

dus voor iedere beginner die in kessenich wil surfen = NOT DONE!!!!! levensgevaarlijk wanneer je tegen een buis of wat dan ook voor rotzooi vliegt want je kunt je ernstig verwonden!!!!! ThumpDown Embarrassed er staat ook niet voor niets bij de slagboom LEVENSGEVAARLIJK TERREIN! loser verder heb je helemaal aan de linker kant wanneer je naar het water kijkt een strook drijfzand waar ik al een aantal keren een dikke meter in weg ben gezakt.....niet bepaald een fijn en veilig gevoel kan ik je zeggen en dus ook zker een aanrader om daar zo veel mogelijk weg te blijven!

gr.Joy

diesel oo7

Berichten: 515
Antwoord #187 April 04, 2008, 17:49:55
edit2Rapporteer  
waar zitten de limburgers dit weekend?
ik ben er nog niet uit
hOe hA HeNniE

Berichten: 824
Antwoord #188 April 04, 2008, 22:50:37
edit2Rapporteer  
waar zitten de limburgers dit weekend?
ik ben er nog niet uit
wordt naar alle waarschijnlijkheid een dagje slufteren morgen!!
~erwin~

Berichten: 26
Antwoord #189 April 05, 2008, 00:17:47
edit2Rapporteer  
Als het een beetje meezit (droog, wind), rij ik morgen nog even naar Kessinich.  Cool
Parkie

Berichten: 1640
Logs: 0 | 12 uur
Antwoord #190 April 05, 2008, 02:11:04
edit2Rapporteer  
Als het een beetje meezit (droog, wind), rij ik morgen nog even naar Kessinich.  Cool

West-Noordwest op Kessenich met buien.............. niet doen.
witte

Geen avatar

Berichten: 56
Antwoord #191 April 05, 2008, 02:15:28
edit2Rapporteer  
Het is inderdaad noordwest en dus slecht te varen in kessenich.
Noordwest op de slufter is toch ook niet te doen Danny?
Het wordt eens tijd voor tropische temperaturen met veel wind!
Tot kites Michiel
hOe hA HeNniE

Berichten: 824
Antwoord #192 April 05, 2008, 03:54:21
edit2Rapporteer  
Het is inderdaad noordwest en dus slecht te varen in kessenich.
Noordwest op de slufter is toch ook niet te doen Danny?
we zullen zien...b'dam klotst flink, langedijk (ouddorp) is dicht; g'dam...tja.....klotst ook behoorlijk....we zullen zien wat de sluf ons morgen brengt....keep you posted!
hOe hA HeNniE

Berichten: 824
Antwoord #193 April 06, 2008, 04:06:17
edit2Rapporteer  
superdagje op...vrouwenpolder!
kreeg n tip van een zeeland-kenner-kiter en die opgevolgd!
wauw zeg, 's middags mooie golven afgereden en heerlijk geript!!
we waren met een groepke van 6 man, dus dat was dolle pret ThumpsUp ThumpsUp
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #194 April 07, 2008, 06:04:08
edit2Rapporteer  
He danny,

Dan zie ik jou daar dus vaker, want met een beetje mooi weer ben ik er elk weekend!
Ron

Berichten: 71
Antwoord #195 April 10, 2008, 04:11:34
edit2Rapporteer  
Hoi limbo kiters,   loser

Ik ben ook wel vaker op Kessenich te vinden, vaak samen met Joy die hier al wat gepost heeft. Zoals het er nu uitziet ben ik er a.s. zaterdagmiddag, zijn er meer mensen die dan van plan zijn om te gaan?

Ik wil binnenkort ook wel graag weer eens een keer naar zee of een andere vette spot, ik moet wel ff kijken wanneer ik kan, heb op mijn werk nogal een lastig rooster (vaak s'avonds, s'nachts en in het weekend werken) maar dan laat ik hier nog wel een berichtje achter en dan zie ik wel of er meer mensen ergens heen gaan, dan kunnen we misschien ergens afspreken of samen rijden, lijkt me relaxed  ThumpsUp Tussendoor zal ik als de wind en mijn rooster het toe laat zoveel mogelijk op Kessenich zijn  YeSS

Cya

Ow ja, ben herkenbaar aan mijn Peugot Partner (grijze bestelauto) dus spreek me maar aan voor een babbeltje of wat dan ook..  Grin
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #196 April 10, 2008, 04:51:22
edit2Rapporteer  
Hallo Ron,

zaterdag ben ik zeker op Kessenich. Ziet er goed uit: lekker tremperatuurtje en flink wat zon. Helaas is de wind wat minnetjes (12 knopen); dus  grote kite.
Ben er zo tussen 11 en 12 uur.
Ron

Berichten: 71
Antwoord #197 April 10, 2008, 08:37:38
edit2Rapporteer  
Hej Limbosurf,

Mooi, ben ik er ook tussen 11 en 12 uur.  ThumpsUp 12knp gaat nog wel en als het zoals gewoonlijk weer vlagerig is, zit daar soms nog wel leuke wind tussen  Joepie  En anders genieten we van het zonnetje  Cool


Joy, jij moet werken he?  schater loser YeSS Joepie (Hehe kon het niet laten.....  Cool
Basjuh

Berichten: 388
Antwoord #198 April 11, 2008, 23:54:05
edit2Rapporteer  
helaas gaat ook deze zaterdag aan mij voorbij. ik mag deelnemen aan een congres...........ook leuk.....

Wil wel graag snel weer het water op en richting zee............

ik wens het jullie
diesel oo7

Berichten: 515
Antwoord #199 April 13, 2008, 14:56:26
edit2Rapporteer  
even verslagje over zaterdag

de 12knopen wat voorspeld waren waren er wel 20
het heeft goed gewaaid alleen zaten er soms weer vlagen tussen waar je van dacht oei loser
er was een man of 15aan het kiten beetje druk met al die duitsers daar
en ik was samen met limbo de enigste local
top dag gehad vandaag kapot na het harde beulen van gister

ik hoor dat de rest het op de slufter ook goed gehad heeft
wacht op je verslag danny
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.