Laat nooit je kite op door iemand die niet weet hoe!

@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #25 Juni 09, 2010, 17:30:40
edit2Rapporteer  
Geheel de schuld van die kiter lijkt mij....  loser Hij stuurt zelf zijn kite door de powerzone,Op het moment van loslaten moet hij de kite rustig langs de rand van het windvenster omhoog sturen.Zoals we allemaal geleerd hebben  
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #26 Juni 19, 2010, 01:26:24
edit2Rapporteer  
Als je goed kijkt dan staat de oplater erg goed en geconcentreerd naar de kiter te kijken. De oplater laat zich door niemand afleiden dus ik denk dat die kiter zelf een mega vergissing maakt.
De kiter staat helemaal niet goed opgesteld !!!

Heel vaak zie je ook dat de kiter tegen de oplater loopt te schreeuwen dat die van positie moet veranderen terwijl het veel veiliger is om de oplater te laten staan en vervolgens zelf een goede positie te kiezen... dan krijg je ook geen verwarring tussen "iets naar links" wat dan opgevat wordt als "laat maar los"  Undecided Natuurlijk hebben we de duim maar verwarring is snel ontstaan.....
garfield

Berichten: 11
Antwoord #27 Augustus 31, 2010, 10:25:12
edit2Rapporteer  
dan nogof ie wel of niet zijn duim omhoog had je laat die kite niet los als hij zo dwonwind staat, lekker lomp oplaten jutten door je maten en de veiligheid vergeten straks is het weer r.i.p en janken en gezeik dat er weer een vaarbewijs moet komen vind dat de sport tegen dit soort eikels beschemt moet worden maar hoe?? dat is iets wat nog een keer moet gebeuren net als in belgie zit er niet op te wachten ,,,,,,,,,

lawalata

Geen avatar

Berichten: 32
Antwoord #28 Augustus 31, 2010, 15:32:05
edit2Rapporteer  
Ik vind het nog steeds relaxed om gewoon een hoopje zand op je tip van je kite te gooien en dan zelf oplaten! Wat ook irritant is dat wanneer je aan je safty trekt of hem wilt neer laten er soms toeschouwers zijn die hem spontaan beet pakken en hem willen neer laten voor je zonder dat ze enig idee hebben wara ze mee bezig zijn. De laatste keer hing er ineens een duitser aan mijn kite met zijn voeten tussen m'n lijnen....?!
feddomw
Gast
Antwoord #29 Augustus 31, 2010, 16:52:31
edit2Rapporteer  
Toevallig laatst Progression DVD gekeken, zelfs daar geven ze aan dat je willekeurige bijgangers "mag" vragen om de kite op te laten en te landen, maar slechts met zeer duidelijke instructies.

Eigenlijk heel simpel volgens hen, ook voor Nordic Walkers die voorbij komen die je moeten helpen:
- Kom niet aan de lijnen!
- Alleen de Leading Edge vasthouden
- Niet opgooien of neerleggen, alleen vasthouden/loslaten.

En je loopt inderdaad met bar in handen naar de kite toe om zelf neer te leggen, en loopt inderdaad "om" de kite heen voor het oplaten, de oplater moet gewoon als een knuppel blijven staan. Doek strak, duim omhoog en rustig insturen.

Zeg ik allemaal heel chill als volledige beginner...... want naast Progression ook vers in mijn hoofd van de lessen.
Willy77

Berichten: 67
Antwoord #30 Augustus 31, 2010, 18:16:41
edit2Rapporteer  
Afgelopen zaterdag nog op de playa,

Ervaren gast komt naar de kant en vraagt aan gast om zijn kite aan te pakken......
Je zag hem al even twijfelen wat eigenlijk al het idee gaf er niet heel happig op te zijn. Wat doet die eikel, wil hij hem bij de achterkant uit de lucht trekken.. ThumpDown Gelukkig kreeg hij hem niet goed te pakken en liep de kiter door naar iemand die het wel snapte!!! ThumpsUp

Hij negeerde hem vervolgens totaal.

Die mensen heben toch echt stront in hun ogen. Los van of je les hebt gehad of een voorbijganger bent. Indien je zelf kite bent dan heb je toch vaak genoeg gezien dat er een kite wordt geland.

Nou maar hopen dat hij de boodschap heeft begrepen... Joepie ListenToMe
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.