zonering Ouddorp

Cool cat

Berichten: 61
Juli 09, 2007, 02:43:06
edit2Rapporteer  
Dit heb ik van vliegerforum geplukt:

http://www.vliegerforum.nl/index.php?showtopic=33643&pid=271921&st=0&#entry271921

Dus allemaal in de zone blijven!!
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #1 Juli 09, 2007, 02:51:22
edit2Rapporteer  
saai
pw

Geen avatar

Berichten: 10
Antwoord #2 Juli 09, 2007, 03:17:21
edit2Rapporteer  
 (bazuin_kitesmiley)beetje jammer dat kitesurfers in de zone moeten blijven aangezien wij ons op het water bevinden en dus geen storende factor zijn voor wandelaars etc. ListenToMe
Kan goed begrijpen dat mensen zich ergeren aan voorbij razende buggy's.
Zou beter zijn als er onderscheidt gemaakt zou worden tussen kitesurfers en buggy's.
Is het voor oom agent ook weer wat makkelijker hoeft hij niet achter ons aan te zwemmen.
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #3 Juli 09, 2007, 12:28:08
edit2Rapporteer  
Mischien moet je je eens bedenken dat er ook andere redenenen zijn als alleen wandelaars?

De zonering is ook gedaan ivm zeehonden gebied en dergelijke!
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #4 Juli 09, 2007, 13:51:34
edit2Rapporteer  
Zeehonden? Die heb ik nog nooit OP het strand bij ouddorp of de brouwersdam gezien. Voor zover ik weet zitten die het meeste op die zandbank ver op zee en vlak bij de vuurtoren, en zeker niet rechts van de zone op ouddorp waar die mooie plas ligt.

Dat is namelijk de enigege reden om naar ouddorp te gaan: dat heerlijke vlakke water maar op een of andere manier laten ze die buiten de zone liggen. Geen wonder dus dat iedereen daar gaat varen. Rechts van de kous hetzelfde: met hoogwater ook heerlijk vlak water terwijl er dan in de zone gewoon dikke chop staat.
Ik krijg gewoon het gevoel dat er met het aanwijzen van de zones teveel gekeken is naar de buggy'ers en niet de kitesurfers, wat echt 2 totaal sporten met totaal verschillende eisen zijn met als enige overeenkomst een vlieger.
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #5 Juli 09, 2007, 14:10:51
edit2Rapporteer  
Simpel de gemeente heeft deze zone's zelf ingesteld omdat zij alle sporten in 1 gezamelijk gebied wilt hebben. (Dit ivm bestemmingsplannen kan dat ook niet anders). Het is in NL helaas niet vrijheid blijheid om overal maar een zone toe te mogen wijzen. Dit gaat veelal door heel veel molens en om deze lijnen kort te houden wordt het voor 1 zone gedaan voor alle sporten. EN let wel 1,7 km gebied waar je kan varen. En tja het is nou niet altijd het gebied waar jij als gebruiker wilt zijn.

Regels zijn regels en lapt men die aan zijn laars kan ik je verzekeren dat de zonering zeker geen lang leven zal hebben en er een 100% verbod komt.
De BCH heeft zeer regelmatig met de gemeente aan de tafel gezeten en het gebied is juist uitgebreid om het deel tot aan flauwe werk erbij te betrekken daar er al (teveel) illigaal gekitesurft werdt. Nu valt dat deel (lange weg) in de zone en heb je 1.7 km gebied om naar links te varen.

Overigens zeehonden zijn er wel degelijk namelijk op de bank precies voor de vuurtoren hier leeft een kolonie zeehonden die regelmatig terugkeert.

Dus nee er wordt zeker niet gekeken naar alleen de buggy's maar eerder naar bestemmings plannen en beheersing.
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #6 Juli 09, 2007, 14:35:51
edit2Rapporteer  
Misschien moet de BCH maar eens contact opnemen met de NKV?
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #7 Juli 09, 2007, 14:42:07
edit2Rapporteer  
De NKV is destijds ook door de gemeente benaderd en ik mag aannemen dat ook NKV zijn zegje heeft gedaan. Overigens de zonering was niet zozeer een bespreekbaar onderwerp dit is dat de gemeente wou hebben (en kon uitvoering zonder weer een natura 2000 toetsing / habitat richtlijn te moeten ondergaan omdat ze evt een nieuw gebied zouden toewijzen)
Elevation

Berichten: 1363
Antwoord #8 Juli 09, 2007, 14:43:58
edit2Rapporteer  
ik denk dat BCH bedoelt dat de zeehonden ook een plekkie krijgen op het strand van ouddorp...  schater
pw

Geen avatar

Berichten: 10
Antwoord #9 Juli 09, 2007, 16:05:50
edit2Rapporteer  
Beetje jammer dat de kitesurfers eigenlijk de dupe zijn geworden doordat de buggy's zich buiten hun zone zijn gegaan. ListenToMe ListenToMe
Met als gevolg dat de mensen op het stand zijn gaan klagen over voorbij razende buggy's, heb zelfs buggy's gezien bij de blokkendam (begin brouwersdam) dit is ver buiten hun zone.
Geen wonder dat de mensen gingen klagen zou als ik zelf kinderen zou hebben en daar lekker ff wil uitwaaien in het weekend ook mn beklag gaan doen.
Is afentoe niet normaal hoe hard die buggy's op het strand voorbij razen. ThumpDown

Hoop dat de gemeente een onderscheid kan maken om een  tussen kitesurfers en buggy's.
Hebben wij oom agent niet steeds achter ons aan  .
Wellicht kan het NKV zich hier ook hard voor maken.
Kevin

Berichten: 5381
Antwoord #10 Juli 09, 2007, 16:12:01
edit2Rapporteer  
Ik weet niet hoor er staat dit:

Voor Brouwerdam idem de gele boeien:
De zone bevind zich aan de Noordzeekant van de Brouwersdam op het Noordzeestrand en loopt vanaf strandpaviljoen “De Kous” richting het zuiden tot voor het strandpaviljoen “De Strandtent”.


Maar er zijn helemaal geen geleboeien meer op de brouwersdam die 2 grote zijn al een poos pleiten ? Dus waar mag het dan tussen ??
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #11 Juli 09, 2007, 16:13:24
edit2Rapporteer  
Euhmmm zone ... kitsurfers ... buggy's ... simpel er is een zone en daar heeft een ieder zich aan te houden dus zowel kitesurfers als buggy'rs!

Laten we nou niet hier een buggy / kitesurfer blaam spelletje van maken maar laten we ons gewoon allen eens aan de gestelde regels proberen te houden. Die zijn er nou eenmaal niet voor niets. Lang voordat de nieuwe zone er was was er ook gewoon een kitesurf zone die gelijk was aan het buggy gebied maar ook daar hield niemand zich aan (en ja ook de buggy'rs hielden zich er niet al te braaf aan klopt helemaal). Inmiddels is de zaak dusdanig gevoelig dat we gewoon met zijn allen ons aan die zone te hebben houden en vandaar we jullie erop attent maken.

De gemeente maakt niet zozeer een onderscheid tussen de gebruikers van het strand want alle sport gebruikers hebben dezelfde zone toegewezen gekregen.

Overigens is er inmiddels contact met de NKV en de BCH / NKV zitten binnenkort even rond de tafel.
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #12 Juli 09, 2007, 16:15:34
edit2Rapporteer  
Ik weet niet hoor er staat dit:

Voor Brouwerdam idem de gele boeien:
De zone bevind zich aan de Noordzeekant van de Brouwersdam op het Noordzeestrand en loopt vanaf strandpaviljoen “De Kous” richting het zuiden tot voor het strandpaviljoen “De Strandtent”.


Maar er zijn helemaal geen geleboeien meer op de brouwersdam die 2 grote zijn al een poos pleiten ? Dus waar mag het dan tussen ??


Dat is niet echt handig ... overigens staan er ook borden op de stranden (en ja die zijn lastig te zien zeker vanuit het water) en natuurlijk is er de APV die elke nederlander behoort te kennen (kuch).
pw

Geen avatar

Berichten: 10
Antwoord #13 Juli 09, 2007, 16:20:29
edit2Rapporteer  
Beetje jammer dat BCH niet wil erkennen dat de grootste problemen bij het strand van Ouddorp eigenlijk
door de buggy's zijn veroorzaakt.
 ListenToMe De kitesurfers zijn hierwel degelijk de dupe van.
Zou dus voor de kitesurfers beter zijn als er onderscheid gemaakt zou worden.
Bijvoorbeeld ook door de zone bij het strand de vuurtoren weer te verkleinen en hier allen de buggy's
toetelaten.
Kunnen de itesurfers weer gewoon hun ding doen, en zijn wij niet de dupe van de buggy riders.

Want wie heeft er nu last van kitesurfers op het water Joepie YeSS
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #14 Juli 09, 2007, 21:07:00
edit2Rapporteer  
pw, misschien zou je beter eens je stomme nutteloze commentaar houden.

Waarom zou je de zone op Ouddorp verkleinen om daar alleen de buggy's toe te laten terwijl de zone op Ouddorp perfect gaat voor te kitesurfen.

Het gaat er om dat de kitesurfers niet bij de zandbank moeten varen. Verder is de zone bij Ouddorp een topspot om te kitesurfen. Vlak water en grote golven bij hoog water.
StevenHill

Berichten: 261
Antwoord #15 Juli 09, 2007, 22:57:26
edit2Rapporteer  
Ik vaar al jaren (25 jaar windsurfen en tegenwoordig kiten) op zee. Heel vaak op Brouwersdam en Slufter. Wat heel erg jammer is, dat is dat je in de toekomst niet meer normaal met kiten of windsurfen kunt vermaken maar alleen nog maar met een verrekijker! Dit is mischien wel erg doemdenkerig en ik hoop dat Nederland wel een echt watersportland blijft en niet alleen voor bootje varen op de Haringvliet, maar ook voor de wat actievere mensen onder ons.
Die zones gaan denk ik niet werken, zeker niet met alle Duitsers en Belgen in Zeeland en de Brouwersdam en de rest van Nederland.
Weet niet goed wat er aan te doen valt, maar ben wel lid van NKV geworden. Zelf wil ik nog jaren genieten van het kiten en ik hoop voor de jongeren onder ons dat het ook altijd zal blijven kunnen, en dan niet alleen op plaatsen waar je niet goed uit de voeten kunt. Brouwersdam is zo groot en mooi. Het plaatselijke bestuur moet zich nog maar eens gaan beraden want zo'n uniek stuk strand is voor Flakkee een hele grote inkomstbron!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.