Laat berichten zien
Pagina's: 1 [2] 3 4 5
26  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Alliance Gepost op: December 27, 2007, 18:33:22
Ik ga de R08 ook zeker een keer proberen en misschien ga ik dan alsnog wel om, maar van de Vegas werd ik simpelweg gewoon blij en daar gaat het uiteindelijk om toch om, dat je lol hebt op het water?

En wat windrange betreft, dat is een interessante discussie. De enige reden om de windrange van een kite nog echt significant te vergroten is om een 'echte' 1-kite-quiver te kunnen hebben denk ik. En dan nog denk ik dat een kite een sweet-spot heeft, waardoor je misschien toch weer voor 2 kites kiest. Mijn punt is dat de windranges van moderne C-shapes dan misschien iets minder is als bow of hybride, maar nog steeds ruim voldoende om veilig te kunnen zijn en om een 2-kite-quiver te varen. Maar goed, als ik naar mijn huidige setje kijk (R07-10 en 14) dan heb ik denk ik 75% van de sessies met de 10 kunnen varen en misschien maar 1 of 2 keer dit seizoen gehad dat het te hard waaide (35+ knopen). Komt toch aardig in de richting van een 1-kite-quiver, zeker als je daarbij neemt dat de sessies met de 14 (dus met minder dan 15 knopen) eigenlijk steeds saaier worden. Harde wind is toch gewoon het leukst, of niet?

Wel weer mooie kite trouwens, die R08...

http://72.14.203.104/translate_c?hl=en&u=http://surfforum.oase.com/showthread.php%3Ft%3D52560
27  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: nog mogen kite grevelingendam??? Gepost op: December 27, 2007, 18:00:25
Goed dat je het vraagt! Kitesurfen op het Grevelingenmeer is sinds de BPR aanpassing officieel niet meer toegestaan. Sinds 2004 zijn we nu al bezig met het verkrijgen van de benodigde ontheffingen, maar dit verloopt allemaal zeer moeizaam, niet zozeer vanwege het BPR, maar vooral vanwege Natura2000. Op dit moment ben ik samen met twee andere locals, Vincent en Lars, met GZH (Groenvoorziening Zuid-Holland) bezig met een aantal nieuwe trajecten om in 2008 toch wat voor elkaar te krijgen. Heel ingewikkeld allemaal en veel werk. In de tussentijd, en sinds 2004 dus, wordt er wel gewoon gekite op het meer. Er zijn twee plaatsen waar dat wordt 'gedoogd', hoewel Herkingen nu ook wat betreft gedoogbeleid al onder vuur ligt. Feit is dat we ons als kitesurfers op dit moment in een positie bevinden waarin we erg in de gaten worden gehouden. Er zijn de afgelopen tijd meerdere incidenten geweest van kiters die zich op andere, niet-gedoog zones op het meer begaven, en je kunt je voorstellen dat dat niet bevorderlijk is voor onze onderhandelingspositie. Reken maar dat natuurfreaks dat goed in de gaten houden. Vandaar dat we inderdaad een paar weken geleden een oproep hebben gedaan om kiters op het Grevelingenmeer te vragen om in de twee aangegeven zones te blijven. Dit is het topic waarin dat stond:

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=28689.0

Ik verwacht/hoop dat we als we ons aan deze regels houden, we voorlopig gewoon kunnen blijven varen op deze plekken, maar we moeten ons er van bewust zijn dat onze positie niet sterk is. Ik hoop dus ook dat iedereen wil meewerken en dat we uiteindelijk een mooie officiele spot erbij hebben!

Andre
NKV RV Grevelingenmeer

PS: Op Hanglos staan de spots ook beschreven en kun je info vinden over de bijzonderheden. Belangrijkste tips: Schoentjes aan en beginners opgelet!
28  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish Alliance Gepost op: December 27, 2007, 17:45:33
Voor wat het waard is: Ik heb alle Rhino's vanaf het eerste model gehad en heb nu de R7 10 en 14. Vooral de 10 is een topkite waar ik dit seizoen bijzonder veel plezier van heb gehad. Ik heb nu echter een Vegas 08 op proef - een 9m2 - en ben helemaal verkocht... Wat een heeeeerlijke kite is dit, en ik vrees dat het voor mijn geen Rhino 08 wordt komend seizoen, hoewel ik wel erg benieuwd ben natuurlijk. Wat ik vervelend vind aan de R07 is dat hij niet altijd even stabiel is en soms gewoon uit de lucht lazert. En de bardruk is vrij hoog, zeker bij de grotere maten. De Vegas08 is wat dat betreft veel stabieler en 'drijft' gewoon netjes terug bij een verkeerd getimede sprong. Verder is hij snel en heel nauwkeurig/gevoelig. Depower is prima, low-end is verbazend, pop is geweldig, hangtime is meer dan goed, bardruk is precies goed. Waterstart heb ik niet getest. Kite is degelijk gebouwd, no-nonsense, gewoon simpel en doeltreffend. Ik merk dat ik het C-shape gevoel echt heb gemist; ik ben absoluut geen hardcore freestyler, maar dat speelse van de Vegas is echt super.

Wat ik me wel afvraag is of C-shape kite nog een beetje hun waarde houden in 2009 als ze weer ingeruild 'moeten' worden. Hoe zou de markt zich ontwikkelen? Zou C-shape gewoon blijven bestaan, of misschien zelfs een comeback maken? Ik zie eerlijk gezegd maar weinig argumenten voor een bow t.o.v. een moderne C-shape als de Vegas. Ik neem aan dat de Fuel of Torch gelijkwaardig zijn.
29  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: leading edge gescheurd north vegas 2008 Gepost op: December 18, 2007, 17:25:35
Ik ben benieuwd of dit een incident is of iets structureels aan de Vegas 08. Ik heb nu zelf een 9m2 liggen als testkite (brrr), en het ziet er allemaal erg degelijk uit en zo te zien hebben ze geleerd van de fouten van vorige modellen (bv de LE constructie van de Rhino '04-14). Dit is de eerste keer dat ik zoiets lees over de Vegas. Blijft natuurlijk vervelend, zeker op vakantie, maar het aantonen van de oorzaak blijft een probleem. Misschien was er een eerdere kleine beschadiging die uiteindelijk resulteerde in de gescheurde LE? In dit verhaal staat nergens wat de toedracht was, dus het is m.i. tricky om hier allerlei conclusies aan te verbinden. En een product wat niet kapot kan bestaat volgens mij niet. Er zal altijd een percentage zijn dat kapot gaat en er zal altijd de factor pech zijn. En de keren dat het goed gaat krijg je niet te horen.

Maar goed, het is wel een puntje om in de gaten houden, want het is een zeer fijne kite en ik was eigenlijk van plan een setje 9-12 aan te gaan schaffen! En als het bij dit ene berichtje blijft, zal het allemaal wel meevallen.
30  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dringend verzoek kitespots Grevelingen Gepost op: November 20, 2007, 16:44:17
windsurfers moet je niet naar kijken dat zijn zeilboten......

In principe geldt er voor windsurfers geen verbod op het meer, maar ook die mogen niet in de natuurgebieden komen. Overigens zal je ze daar ook niet snel zien, want bijvoorbeeld het water bij de slikken van Flakkee is maar 30cm diep. Voor ons geen probleem, maar een windsurfer zal je daar dus niet zien.
31  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dringend verzoek kitespots Grevelingen Gepost op: November 19, 2007, 19:33:21
We hebben het AC restaurant als alternatief op Herkingen zeker op het netvlies. We moeten echter nog onderzoeken in hoeverre dit echt als spot haalbaar is. Feit is dat het water bij het AC restaurant geen BPR water is. Ik weet even niet of het ook een Natura2000 gebied is. Dit water valt onder het scheepvaartregelement. Hoe de procedure hier loopt is ons nog onduidelijk. Momenteel hebben we onze handen vol aan BPR en Natura2000 voor de spots op het Grevelingenmeer, en daar willen we ons eerst op richten.
32  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: He jij daar ..... ventilator daarboven aanzetten. Gepost op: Oktober 05, 2007, 17:58:12
Kan eindelijk weer eens wat klussen thuis...  :Smiley
33  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke Bar voor mijn Nieuwe R6 Gepost op: September 21, 2007, 17:19:11
He hoi,
Ik heb vorige week een nieuwe R6 10m2 gekocht en die vlieg ik nu nog met mijn omgebouwde north bar uit 2004. Ik wil graag nieuwe bar maar nou hoorde ik dat naish betere kwaliteit moest zijn???

Maar naish heeft meerdere barren dus welke moet ik nemen. Ik heb op kitepirates een shift bar 2006 voor weinig gezien dus als dat er zonder problemen op kan wil ik die..Haal ik met een andere bar trouwens wel alles uit mijn Kite??

als iemand nog wat heeft liggen voor me, min2006, dan hoor ik het ook graag!

Mazzl


Je zou ook een 5th Element bar van 2007 kunnen nemen, of de nieuwe 2008 5th element bar die ieder moment leverbaar kan zijn. De 2008 bar heeft behoorlijk wat verbeteringen en is denk ik een hele goede keuze. Over kappotte handen met een North bar heb ik overigens nog nooit iets gehoord, en ik heb er zelf ook nooit last van gehad.
34  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / North 2008 Gepost op: September 20, 2007, 01:56:41
Niet alleen de nieuwe Vegas 2008 staat nu op de North site - zoals al vermeld in een eerder topic - maar ook de hele line-up van nieuwe boards, de nieuwe bar, de nieuwe trapeze's en de nieuwe boardbags!

Allemaal weer superstoer spul, ga mijn boodschappenlijstje maar weer eens updaten...  ;-)

www.northkites.com

Nu is het nog wachten op pics van de nieuwe Rhino! Ben benieuwd wat dat gaat worden en wanneer!
35  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Help ik ga te hard, hoe afremmen? Gepost op: September 17, 2007, 19:40:20
Het klinkt alsof je flink overpowered was. Ook begrijp ik uit je verhaal dat je nog niet zo lang bezig bent. Ik vermoed dat je een kite gebruikt die je niet erg kunt depoweren, want dat is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Maar goed het eerste advies voor overpowered varen: veel oefenen en veel beenspieren kweken! Als je zoveel power hebt en je kant niet goed aan, krijg je op een bepaald moment zoveel snelheid dat er geen weg terug meer is. Je moet dus voorkomen dat het zover komt; dat kan alleen door goed hard en op tijd aan te kanten, maar dat kost kracht. Hiermee dwing je de kite naar de rand van het windvenster en kun je de snelheid eruit halen en controleren. 

Succes en have fun!


 
36  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North bar > lijnen steeds ongelijk Gepost op: September 17, 2007, 19:30:00
Raar verhaal. Dus je beweert dat je stuurlijn 12cm langer is geworden door een paar kiteloops? Als dat zo is zouden veel meer mensen hier last van moeten hebben. En als het zo is dan zou loopen de andere kant op het probleem moeten verhelpen. Zou het misschien een productiefout kunnen zijn, misschien een stukje lijn wat zwakker is dan de rest?
37  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nobile sloper zoekt wellicht ander merk.... Gepost op: September 17, 2007, 19:26:00
Zonde man van je 666. En alles kan kapot natuurlijk.

Kijk eens naar de North Cesar Pro (die paarse), een zeer degelijk gebouwd board. Wel echt een free-style board, maar als je dat zoekt, zeer de moeite waard.
38  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ik twijfel nog steeds?? Rhino VS Fuel Gepost op: September 13, 2007, 19:15:59
Ik kon mijn Rhino '06 10 houden (95kg) tot dik in de 30 knopen, dus dat moet gaan lukken! Heerlijke kite, niks mis mee. Have fun and ride safe!
39  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Flysurfer nodigt kiteboard instructeurs uit voor seminar Gepost op: Augustus 09, 2007, 04:05:28
Lekker handig die eerste foto, zo bij dat rijtje palen...  niets geleerd van het Slufter drama van een paar jaar geleden?

Het zal wel weer onder controle zijn enzo, maar het gaat om het voorbeeld toch?

Verder wel een stoere foto trouwens met die belichting zo.
40  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Press Release Open NK speedkite Gepost op: Juli 23, 2007, 22:23:39
Is dit de locatie??

lat=52.3891888889, lon=5.14039511496  ( in Google Earth) 

Ziet er wel cool uit... wind moet dan zeker NoordWest zijn?
41  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Board gewonnen! -> North Team rider Battle Gepost op: Juli 20, 2007, 14:41:42
Lucky bastard...   YeSS
42  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: springen met fuel vs rebel Gepost op: Juli 16, 2007, 21:50:07
Rebel 2008 ligt binnenkort (binnen2 weken) in de winkels heb ik begrepen. De kleinere maten (9/7) zijn langzamer gemaakt zeggen ze.
43  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jong geleerd is ....... (filmpje) Gepost op: Juli 03, 2007, 15:58:10
Lachu! Staat-ie nou die kite met zijn mond op te blazen??

Echt tof dat-ie met een kort lijntje achter zijn pa hangt. Dat ga ik ook eens proberen met mijn dochter die aan het leren is...
44  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: MORGEN LINKE CONDITIES Gepost op: Juni 27, 2007, 16:01:36
9m wow, 7 leek me voor vandaag toch wel de max. Brute pic btw.

Ik was met mijn Rhino '07 10m2! Best te doen, 3/4 gepowered zelfs, wat een bereik heeft dat ding toch!!!

@Shizzle: leuke foto man, wie zou die gemaakt hebben??!   (grinnik_kitesmiley) heb je wel auteursrechten betaald???   
45  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North 07 boards: pads en straps problemen Gepost op: Juni 25, 2007, 14:09:12
Heb zelfde probleem gehad met North Sky pro, als je het stiksel los haalt kun je je votebanden gewoon stellen.
Foutje van North! Bij de nieuwste modellen is dit geen probleem meer.

Beter is volgens mij om aan 1 kant de metalen pinnetjes eruit te halen. Die kun je later altijd nog terugzetten als je je bedenkt, het board verkoopt of als de straps ruimer zijn geworden... Als je het stiksel losmaakt, of de bandjes doorsnijdt, dan lukt dat niet meer!

En idd, de straps die nu meegeleverd worden zijn wel ruim genoeg. Dus opletten als je een North board koopt of ze de nieuwste, ruimere, straps hebben. Tenzij je kleine voeten hebt natuurlijk.
46  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV nieuws, Lauwersmeer Gepost op: Juni 25, 2007, 13:55:37
Gefeliciteerd! Goed nieuws!

 YeSS Go NKV, GO NKV....  YeSS
47  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat veroorzaakt pop? Gepost op: Juni 22, 2007, 17:08:25
Het waait zeker weer niet?

Dan krijg je altijd van dit soort gediscuzeur ;-)

je reageert er anders ook wel op hé vriend....... (grinnik_kitesmiley)

Ja natuurlijk! Ik heb ook niets te doen nu het niet waait!

Maareh, hartstikke interessant onderwerp, dat meen ik, maar het viel me gewoon op dat dit soort in-depth discussies alleen ontstaan als het een poosje niet waait.  Gelukkig komt er morgen wat wind aan, dus dan zal ik mijn pop eens gaan testen!
48  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North 07 boards: pads en straps problemen Gepost op: Juni 22, 2007, 17:05:09
Ik heb hem ook (de Jaime 07) en inderdaad zitten de straps erg strak. Zeker met schoentjes is het lastig. Twee weken geleden heb ik echter ook een Phantom LW aangeschaft en tot mijn verrassing hebben ze nu de footstraps veranderd. Ze zijn nu veel ruimer en beter in te stellen!

Omdat ik vaker op de Jaime vaar heb ik daar de ruime footstraps op gezet en de 'krappe' op de Phantom. Na het lezen van een tip op KF heb ik aan 1 kant het metalen pinnetje eruit gehaald, waardoor hij wat losser komt te zitten.

Misschien kun je bij je shop vragen of je je footstraps om kan ruilen voor de nieuwere?
49  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat veroorzaakt pop? Gepost op: Juni 22, 2007, 00:58:05
Het waait zeker weer niet?

Dan krijg je altijd van dit soort gediscuzeur ;-)
50  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: stopper north 2007 bar Gepost op: Juni 16, 2007, 14:34:27
En dan ook met sexwax of parafine (kaarsvet) inwrijven, want de mijne ging al na 5x door. En dat is jammer, want ik vind het een topvinding!

Heb ge-experimenteerd met andere lijnen, maar toch maar weer de originele besteld. Overigens belemmert het waxen van je depower-, stopper- en 5th-lijn niet de functie van de stopper.

Vreemd, ik heb die van mij al een half jaar (en zeer regelmatig gebruikt!), en hij is nog steeds niet door... Heb laatst wel voor de zekerheid een origineel reservesetje gekocht (a 14 euro)
Pagina's: 1 [2] 3 4 5


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.