nog mogen kite grevelingendam???

youne nl

Berichten: 233
December 27, 2007, 17:41:29
edit2Rapporteer  
halleee heb 3 weken geleden wat gelezen over grevelingen dam, t schijnt tegenwoordig verboden te zijn daar te kite nu heb ik de zoek forum gebruikt en heb t terug gevonden .T is me nog steeds niet duidelijk welke gebieden wel  bevaren mogen worden  ThumpsUp
en welke gebieden dus niet  ThumpDown
WIE KAN ME INFORMEREN ??? (niet zeiken over zoek forum anders niet reageren)
alvast bedankt
groetjes
Powered_by_north

Berichten: 117
Antwoord #1 December 27, 2007, 18:00:25
edit2Rapporteer  
Goed dat je het vraagt! Kitesurfen op het Grevelingenmeer is sinds de BPR aanpassing officieel niet meer toegestaan. Sinds 2004 zijn we nu al bezig met het verkrijgen van de benodigde ontheffingen, maar dit verloopt allemaal zeer moeizaam, niet zozeer vanwege het BPR, maar vooral vanwege Natura2000. Op dit moment ben ik samen met twee andere locals, Vincent en Lars, met GZH (Groenvoorziening Zuid-Holland) bezig met een aantal nieuwe trajecten om in 2008 toch wat voor elkaar te krijgen. Heel ingewikkeld allemaal en veel werk. In de tussentijd, en sinds 2004 dus, wordt er wel gewoon gekite op het meer. Er zijn twee plaatsen waar dat wordt 'gedoogd', hoewel Herkingen nu ook wat betreft gedoogbeleid al onder vuur ligt. Feit is dat we ons als kitesurfers op dit moment in een positie bevinden waarin we erg in de gaten worden gehouden. Er zijn de afgelopen tijd meerdere incidenten geweest van kiters die zich op andere, niet-gedoog zones op het meer begaven, en je kunt je voorstellen dat dat niet bevorderlijk is voor onze onderhandelingspositie. Reken maar dat natuurfreaks dat goed in de gaten houden. Vandaar dat we inderdaad een paar weken geleden een oproep hebben gedaan om kiters op het Grevelingenmeer te vragen om in de twee aangegeven zones te blijven. Dit is het topic waarin dat stond:

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=28689.0

Ik verwacht/hoop dat we als we ons aan deze regels houden, we voorlopig gewoon kunnen blijven varen op deze plekken, maar we moeten ons er van bewust zijn dat onze positie niet sterk is. Ik hoop dus ook dat iedereen wil meewerken en dat we uiteindelijk een mooie officiele spot erbij hebben!

Andre
NKV RV Grevelingenmeer

PS: Op Hanglos staan de spots ook beschreven en kun je info vinden over de bijzonderheden. Belangrijkste tips: Schoentjes aan en beginners opgelet!
F*ck Gravity

Berichten: 192
Antwoord #2 December 27, 2007, 18:01:09
edit2Rapporteer  
http://kitedudes.forumup.nl/viewtopic.php?t=404&mforum=kitedudes

Kiten wordt gedoogd binnen de groene zones
youne nl

Berichten: 233
Antwoord #3 December 27, 2007, 18:04:04
edit2Rapporteer  
dus eigenlijk is er nog nix veranderd kwa vaarwaters gewoon gedoogt is goed genoeg  Joepie
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #4 December 27, 2007, 18:17:53
edit2Rapporteer  
Beginners moeten weg blijven (zeker in de winter) van de dam, en op Herkingen al helemaal (zeer gevaarlijk, zie het aantal ernstige ongelukken daar).

Voor de rest bij de goede windrichting is Herkingen een heerlijke spot, vooral voor in de winter.

Natura2000 gaat veel verzieken voor onze kitesport, evenals vele andere watersporten. Hopelijk keert het tij...
mauricewillem

Berichten: 20
Antwoord #5 December 28, 2007, 07:22:08
edit2Rapporteer  
ik en mijn maatjes zijn daar een aantal weken geleden van het water gehaald bij herkingen!!
we hebben moeten lullen als brugman om geen bekeuring te krijgen!!!
wij  hebben ons dom gehouden en gezegt dat we er al jaren kiten en nog nooit hebben gehoord dat het er niet mag en dat het ook nergens staat maar had alle kentekens van de autos genoteerd  waar kitetassen acheterin lagen!!!zo triest :'(
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #6 December 28, 2007, 20:14:37
edit2Rapporteer  
ik en mijn maatjes zijn daar een aantal weken geleden van het water gehaald bij herkingen!!
we hebben moeten lullen als brugman om geen bekeuring te krijgen!!!

Wat klote man, in de winter echt een lekkere spot bij de juiste windrichting. Wat was de reden dat jullie van het water werden gehaald? Zover ik weet wordt het zowel op de dam als op Herkingen gedoogd?

Had verwacht dat na het laatste ernstige ongeluk begin dit jaar de spot wel dicht zou gaan, niets is minder waar. En dan nu dit.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.