ideale vakantie spots

Mitchel_12000

Berichten: 1183
Augustus 02, 2005, 20:45:47
edit2Rapporteer  
Oke, weer even verder wezen zoeken naar ideale vakantiespots. Ik heb de acces magazines doorgespit en heb 5 locaties opgeschreven:

1. Malediven
2. Cabarete
3. Ra's Sudr
4. Rodrigues (Mauritius)
5. Holbox (Mexico)

Hiervan is de Malediven na het lezen van het reisverslag wel mijn favoriet. Wat is op de Malediven nou de beste spot om te kitesurfen (ook beginners aanwezig). Is de Malediven windzeker in de maanden juli en Augustus?

Iemand ervaring met de onderste twee opties? Windzeker of niet in de zomermaanden? Alle info is welkom.
Airjan

Berichten: 61
Antwoord #1 Augustus 03, 2005, 13:08:09
edit2Rapporteer  
Ik weet qua kitesurfen niet echt zo heel veel over de Malediven, maar met duiken iets meer. Mischien maar eerst het belangrijkste, ik weet niet precies wat je budget is maar ik wou zelf aan het begin van het jaar ook een weekje naar de Malediven. DE aanbiedingen die je leest zijn nog wel redelijk betaalbaar, maar als je alles compleet hebt geboekt kom je toch al snel boven de 2000 euries uit. Ze raden sterk aan om daar all inclusive te nemen dit te meer omdat de eilanden gewoon verschrikkelijk duur zijn ( 5 dollar voor een fles water ). Eilanden zijn van niet groter dan 1000 bij 500 meter dus je kunt niet even ergens anders heen om wat te kopen. Mocht het financieel gezien geen probleem zijn, dan lijkt het mij ook een top lokatie, sprak een kennis van mij die er in het begin van het jaar ( Maart ) is geweest en vroeg hoe het daar zat met de wind. Ze kon zig niet echt herinneren dat er veel wind stond, dacht zelf nagenoeg niets. Weet niet of dit per atol nog verschilt, aangezien de Malediven nogal langerekt zijn en dus in lengte ook aardig wat kilometers beschrijven. Zij was op de Noord Male atol geweest vlak boven Male de Hoofdstad. Volg de wind op de Malediven zelf ook al een tijdje aangezien ik er graag zou werken als duikinstructeur en er ook kitesurfen, maar volgens mij nooit echt veel wind ( volgens windguru ). Weet niet of dit betrouwbare informatie is.

Hoop dat je hier wat aan hebt en als je er heen gaat laat me even weten hoe het er was.

Arjan

 ThumpsUp ThumpsUp
Sebastiaan

Berichten: 133
Antwoord #2 Augustus 03, 2005, 13:46:36
edit2Rapporteer  
Ik ben iets van 3-4 jaar geleden in mei op de Malediven geweest, Sun Island;







Ik kite' toen nog niet en baalde daar enorm van, omdat het die twee weken zowat elke dag waaide en ik kotsmisselijk in de doni's zat (ruige zee door wind) om te duiken. Sun Island is het grootste toeristische eiland van de Malediven en er zat een heel simpel schooltje, waarvan de instructeur toen weg was. Hoe het daar nu is, geen idee Wink

Maar Kuredu Island schijnt het helemaal te zijn:





Tjek die zandbank links onderin  Joepie

Is ook een van de weinige eilanden, zo niet de enige, met een kiteschool; http://www.h2o-world.net

Er staat me iets van bij dat de beste periode dec t/m feb is. Maarrr...dat de wind wel heel licht is, grote kites mee dus. Stuur die lui ff een meel, zij kunnen je een stuk verder helpen.

En neem een dikke portemonnee mee Wink
Dikkiedik

Berichten: 298
Antwoord #3 Augustus 03, 2005, 14:09:28
edit2Rapporteer  
Bestaan de Maladiven nog wel sinds de Tsunami ?? Volgus mij waren dr wat eilandjes weggespoeld! Hoeveel is dr van over?

Op Mauritus zit een kiteschool van kite2fly, http://mauritius.kite2fly.com/ met bestwel betaalbare accomodatie van La Colombiere a 9 euro per nacht pp voor een studio met balkon
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #4 Augustus 03, 2005, 14:46:36
edit2Rapporteer  
hmm, klinkt allemaal erg mooi, maar ook erg duur. Het punt is dat ik volgend jaar afstudeer en om dat te vieren eens een droom kite vakantie wil boeken. Qua financien wordt de malediven dus wel een beetje zeuren. Ik zag ook ergens op dit forum een kleine topic over Anguilla vlak bij St. Maarten, maar ook dit schijnt bijna onbetaalbaar te zijn.

Dat Mauritius klinkt dan toch een stuk aantrekkelijker. 9 Euro pp per nacht is een heel mooi prijsje. Ik heb alleen geen idee hoe het daar met wind zit. Windzeker of niet. Je kan dan wel op een hele mooie spot zitten, maar zonder wind is het nagels bijten.

Iemand misschien ook wat ervaringen met Holbox?? Ik geloof dat takeoff daar een schooltje heeft.
Flying Circus
Gast
Antwoord #5 Augustus 03, 2005, 15:04:49
edit2Rapporteer  
Whaaaa de Malediven, ik had er bijna gezeten met de afgelopen kerst. De opties waren Holbox en Melediven, het werd dus Holbox (wat overigens op 2e kerstdag half onder water stond maar dat had een andere oorzaak geloof ik). Holbox is echt een absolute aanrader. Einde van dit jaar wordt het mischien Kenia, of toch de Malediven. Ben wel heel benieuwd wat er idd nog van over is.
gaastra kiter

Berichten: 233
Antwoord #6 Augustus 03, 2005, 15:39:03
edit2Rapporteer  
dikke foto's daar kan je pas kite. (hangloose_kitesmiley)
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #7 Augustus 03, 2005, 15:47:18
edit2Rapporteer  
Hey Flying circus, was Holbox een beetje betaalbaar?? De reis ernaartoe, accomodatie, enz.?? Ik had al een mailtje gestuurd naar takeoff maar nog niks gehoord van ze.
Sebastiaan

Berichten: 133
Antwoord #8 Augustus 03, 2005, 16:07:44
edit2Rapporteer  
wanneer wil je?
mauritius is NU goed.
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #9 Augustus 03, 2005, 16:44:27
edit2Rapporteer  
Hehehe, het is pas voor volgende zomer. Ik ben alvast wat info aan het verzamelen over mogelijke bestemmingen. Ik vind mauritius wel erg goed eruit zien. Even snel gekeken wat een ticket kost, rond de 900,00 euro's.

Toch ben ik ook wel erg nieuwsgierig naar holbox en R'as Sudr.
Flying Circus
Gast
Antwoord #10 Augustus 03, 2005, 17:52:16
edit2Rapporteer  
Holbox is echt helemaal top, verschillende spots die met bijna alle windrichtingen te varen zijn, van golven tot vlak. Isla Passion is helemaal de bom, da's een piep klein eilandje pal naast Holbox. Volgens mijn laatste informatie mag je nu niet meer overal kiten het hele jaar i.v.m. broedende schiltpadden enzo. Op de mainbeach mag je wel het hele jaar kiten geloof ik. Voor meer info moet je even bij Mike van Take Off zijn. Take-off zit daar alleen in de wintermaanden van sept t/m maart ofzo, dit is ook de periode dat daar overal gekite mag worden.

Mike is daar de man, houd permanent de wind in de peiling en rijd met zn golfkarretje langs de verschillende resorts om je op te halen voor een boottochtje naar de spot van die dag. Super chilli gebeuren daar. Patric Wiering runt daar Casa Las Tortugas, ook helemaal goed. Meer info http://www.holboxcasalastortugas.com/index_main.htm
Ikzelf zat met mn vriendin in het Xaloc resort, zie http://www.holbox-xalocresort.com/

Vliegen was voor mij niet goedkoop, had een maand of 6 van te voeren geboekt bij de KLM, dan betaal je dus de hooftprijs (wist ik veel), ik heb voor 3 personen 3200 euro voor de vlucht betaald. Via Brussel kun je goedkoop vliegen, maar daar kan Mike je alles over vertellen. Prijzen voor verblijf vind je op bovenstaande sites.

Holbox moet je gewoon een keer doen, maar dan wel in de periode sept-mrt. Ga er ook nog wel een keer heen.
Flying Circus
Gast
Antwoord #11 Augustus 03, 2005, 17:57:24
edit2Rapporteer  
Hier nog even het Topic van Mike over de nieuwe kiteregels op Holbox.
http://www.kitehigh.nl/yabbse/index.php?topic=8607.0
dude01
Gast
Antwoord #12 Augustus 03, 2005, 18:28:19
edit2Rapporteer  
Maar HOLBOX is ook niet WIND zeker daar tegen de NL-Antillen wel en Kaapstad en Cumboco
Flying Circus
Gast
Antwoord #13 Augustus 03, 2005, 18:48:18
edit2Rapporteer  
Ik heb op Holbox van de 14 dagen 8 dagen kunnen kiten, als het daar niet waait ga je vissen ofzo.
Ik oktober heb ik in Combuco van de 9 dagen 9 dagen kunnen kiten, je kunt je klok gelijk zetten op de wind daar. Maar de spots op Holbox compenseren die paar mindere dagen ruimschoots.
Claudia-elders
Gast
Antwoord #14 Augustus 03, 2005, 20:28:12
edit2Rapporteer  
Whaaaa de Malediven, ik had er bijna gezeten met de afgelopen kerst. De opties waren Holbox en Melediven, het werd dus Holbox (wat overigens op 2e kerstdag half onder water stond maar dat had een andere oorzaak geloof ik). Holbox is echt een absolute aanrader. Einde van dit jaar wordt het mischien Kenia, of toch de Malediven. Ben wel heel benieuwd wat er idd nog van over is.

Jeetje zeg, mazzel dan dat je niet naar de Malediven bent gegaan, anders was je er misschien niet eens meer....

Heb net gekeken ook in de reisgids, Hilton Resort op de Malediven(noem je ook wel wat) is vanaf 2000 euro voor twee weken. Is ook niet goedkoper geworden he na die tsunami. Wil er heel graag met kerst en oud en nieuw naar toe, zit toch altijd aan de schoolvakanties vast dus wordt een dure grap dan waarschijnlijik.
Flying Circus
Gast
Antwoord #15 Augustus 04, 2005, 00:30:53
edit2Rapporteer  
Das idd. mazzel, heeft zo moeten zijn.

2000 euro is behoorlijk aan de prijs, maar dan noem je idd ook wel wat. Maar er is dus nog wel wat overeind gebleven na de tsunamie. Dan zullen er ook nog wel goedkopere alternatieven te vinden zijn. Ik ga nog ff researchen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.