Switchblade of VenomII

massari

Berichten: 150
Mei 17, 2006, 15:01:03
edit2Rapporteer  
In de zoektocht naar een passende kite zijn de afgelopen tijd de volgende bows de revue gepasseerd:

Cabrinha Switchblade
Naish Shockwave
F-one Tribal (niet echt een bow)
Ocean Rodeo One
Slingshot Diesel
Best Waroo

En een aantal foils:

Peter Lynn Venom II
Flysurfer Pulse
Flysurfer Psycho2

Telkens kom ik weer terug richting een Switchblade in 12m formaat (kleur blauw/zwart)... de beste van alle bows voor mijn gevoel.

Als ik naar een foil kijk blijft er toch iets in mijn achterhoofd hangen als ik denk aan een PL Venom II in 13m trim. Mooie foil, als ik de verhalen mag geloven ook makkelijk te herstarten (ook met golven), geen gepomp meer en veel gemak. Ik weet alleen niet in hoeverre het zit met de depower kwaliteiten als je hem tegenover een Switchblade plaatst. Iemand een idee? Hoe dien je de kite helemaal van power te ontdoen? Bij de Switchblade is het bar naar voren en voila, maar hoe zit dat bij een V2?

Weet inmiddels een leverancier in ons klein kikkerlandje die de Venom II 13m R2F levert voor 1000 euro. De Switchblade kan ik in Duitsland kopen voor een actieprijs van 989 euro (alleen in de maand mei geldig). Dus nagenoeg geen verschil qua prijs. Okee de een is een foil, prettig als je kijkt dat hij niet zo gevoelig is voor crashes en multi-inzetbaar is (snowkiten, landboarden en kitesurfen). En de ander is een bow. Reguliere C shapes heb ik buiten gesloten. Depower van een bow vind ik fijn.

Testen zou dan een mogelijke optie zijn die jullie me vast en zeker aanraden, maar dan nog... ik denk dat ik het hierna nog steeds niet weet. Ik ben beginner en weet niet wat echt de toegevoegde waarde is van een Venom II als je kijkt naar een Switchblade........................

Wie o wie?

Ik wil eind deze week de knoop doorhakken. Mijn vakantiegeld komt eraan  YeSS
Psychotic

Berichten: 1723
Antwoord #1 Mei 17, 2006, 15:20:24
edit2Rapporteer  
stabiliteit van de VII is beter, maar ik persoonlijk vind pl een ramp om te herstarten, kan zijn omdat ik er weinig mee vlieg maar als je het argument, want hij waterstart zo goed, gebruikt denk ik niet dat je er een goede keuze aan doet tov de swichblade.

Makkelijk herstarten (ik zeg, stuitert van het water omhoog) en bow alike vliegeigenschappen zou ik zeggen pulse, maar ik weet niet of je die inmiddels al ergens hebt kunnen testen??
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #2 Mei 17, 2006, 15:21:06
edit2Rapporteer  
Venom II voordeel is dat hij zo stabiel is als de tering, dat ding is met een leger nog niet uit de lucht te slaan. Nadeel is ( hoor het tientallen mensen zeggen ) dat je minder snel druk opbouwt, het niet lekker vaart en je voor op het water gewoon een tube of een Flysurfer moet hebben.

Als ik jou was zou ik zeker gaan voor de Switchblade, PL is verre van ideaal op het water voor zover ik heb gehoord.

Over die multi-inzet, flyboard zelf met tubes en oa. Venom's. Op het land of in de sneeuw vliegt een tube net zo goed als een foil hoor. En een foil is net zo gevoelig voor crashes hoor, 1 verkeerd schelpje en je kite is kaduukjes  ThumpDown
massari

Berichten: 150
Antwoord #3 Mei 17, 2006, 15:30:47
edit2Rapporteer  
VC, daar heb je wel gelijk in... opbouw van druk en gevoelig voor scherpe objecten, echter een foil is wel makkelijker te repareren.

Hoe zit het met vlagerige windcondities? Als ik nu met mijn Pepper in een vlagerige wind vlieg, dan zie je het doek inklappen en ineens heb je weer druk door de toegenomen wind... is dat ook bij een V2 zo?

Pulse kan ik al testen ja, maar als je zoveel geld ervoor neerlegt dan ga ik toch liever voor een Switchblade.

maarten80

Geen avatar

Berichten: 58
Antwoord #4 Mei 17, 2006, 15:45:18
edit2Rapporteer  
.VC. vlieg er eens mee voor je een oordeel velt...  ik heb ook horen zeggen dat cuben fibre het BESTe was dat er bestond...

anyway... Over het herstarten van de Venom. Daar moet ik de vorige posters toch in tegenspreken. herstarten gaat even makkelijk als eender welke kite. Of hij stuitert omhoog (zoals JT zegt dat de Flusurfer pulse zou doen), of je moet even wat lijntjes trekken zoals bij een tube en hij komt er ook uit. In mijn 3 jaar PLs heb ik een 100% relaunch succesrate. (moet er wel bijzeggen dat ik aan nog geen 10 keer relaunchen kom en het is niet dat ik niets probeer op het water).

Ik vaar die PLs (S-Arc, Phantom, Geurilla II, VenomI) ook al 3 jaar op het water en heb nog geen enkel probleem ondervonden, zelfs niet met de phantom. Dat ze niet geschikt zijn voor het water is dus b******t

1 schelpje kan een scheurtje geven, maar ik wil .VC. dat bij zijn tubes dan eens zien plakken met een stukje tape zoals ik om dan vervolgens 5 minuten later zijn kite weer vrolijk in de lucht te steken...

Als je beginner bent is de toegevoegde waarde van de venom de enorme stabiliteit. Je hoeft NIET op de kite te letten als je "probeert je boardje in te raken, maar het lukt niet goed met al die golven". Heb je je boardje aan, pak je je bar, de kite staat geduldig boven je te wachten tot je klaar bent om te starten...
Val je onderweg, laat de bar los en de kite zal 9 van de 10 boven je staan wachten als je terug boven water komt. Je krijgt een PL alleen in het water als je hem er in stuurt...

Van tijd tot tijd vlieg ik nog eens een tube. Ze hebben voordelen, maar ook nadelen en tot op heden verkies ik toch nog steeds het gebruiksgemak en de goede vliegeigenschappen van mijn PLs...
maarten80

Geen avatar

Berichten: 58
Antwoord #5 Mei 17, 2006, 15:48:49
edit2Rapporteer  
Hoe zit het met vlagerige windcondities? Als ik nu met mijn Pepper in een vlagerige wind vlieg, dan zie je het doek inklappen en ineens heb je weer druk door de toegenomen wind... is dat ook bij een V2 zo?

nope totaal niet. De VII is een gesloten foil integenstelling tot de pepper. Het doek kan dus niet ineens inklappen door drukverlies.
Vlagerige wind is net waar PLs volgens mij een duidelijk streepje voor hebben op tubes (bow en C-shapes)... het doek absorbeert de gusts als het ware...
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #6 Mei 17, 2006, 15:51:55
edit2Rapporteer  
Ik had eens een gat in mijn Guerilla 10, vloog net zo goed als zonder gat. Sterker nog, ik heb ze gezien met veel gaten erin. Doordat de lucht constant op druk wordt gehouden door het Ram-air principe heb je hier geen problemen mee.

Wel natuurlijk bij een crash dat de kite bij extreem veel gaten snel leeg zou lopen. Maarja, zoals hierboven al stond, zelfs een patriot krijgt een PL niet uit de lucht.
Maurits

Berichten: 1008
Antwoord #7 Mei 17, 2006, 16:09:31
edit2Rapporteer  
Peter lynn is de king wat betreft de vlagerige condities en stabiliteit. Ik vlieg nu al meer dan 1,5 jaar met pl en ben nog steeds erg tevreden over de high end van deze kites. Ze zijn zeer lang te houden.

Waar ik idd minder over te spreken ben is de low end. Dat zou bij de venom2 al meer opgelost moeten zijn, en de druk in het hoeken zou beter moeten zijn. Volgens testers zou deze kite weinig druk verliezen in de hoeken, of dit echt zo is moet ik zelf nog testen. Ik zou zeggen ga een keer naar de lokale dealer en test een keer een Venom2.

Ook ben ik zelf aan het overwegen voor een kite met iets meer druk, maar als ik dan weer een dikke sessie met mijn pl's heb gehad begin ik dan ook weer te twijvelen. Ook zoek ik denk ik nog een vervanger voor mijn phantom 18. Iemand suggesties, ivm low end? Denk dat toch de meeste zeggen flysurfer.... Of toch een grote tube der bij..
Fré

Berichten: 393
Antwoord #8 Mei 17, 2006, 16:16:00
edit2Rapporteer  
Ben absoluut een tube-er, stond eerst ook wat weigerachtig tegenover Venoms,
omwille van mijn kite-carriere die nogal slecht gestart was met matrassen, paar jaar geleden...

Heb ze 1 keer getest, kwartiertje, denk ik...
Jonges toch, Venoms zijn echt RETE-stabiel!!!
Depower en windbereik zijn veeeel groter dan C's, zelfs ivg met bows, denk ik...

Maar Ik was verkocht... was op zoek naar een kleine kite voor boven de 24kn.
Mijn 12je durfde in die wind in vlagen wel 's wat krachten genereren als ie boven me hing,
de venom hing daar als een rots in de branding, gaf geen krimp...

En de float na jumps, superzacht neergezet, ook zonder terugsturen.... Voor 6bft wil ik niets anders!

Maar ja, heb nog geen bows getest, dus in dat opzicht minder objectief...
massari

Berichten: 150
Antwoord #9 Mei 17, 2006, 17:08:22
edit2Rapporteer  
Dus eigenlijk kan je zeggen dat een VenomII als enige minpunt wellicht wat minder snel druk kan opbouwen? Voor de rest alleen maar voordelen.... overigens, wat betreft het minder snel druk op kunnen bouwen, misschien is dat bij de V2 al verbeterd dan bij de V1.

Wordt een lastige keus als ik het zo zie: V2 of Switchblade... het is veel makkelijker om te moeten kiezen tussen twee vrouwen hahahaha...
Maurits

Berichten: 1008
Antwoord #10 Mei 17, 2006, 17:11:07
edit2Rapporteer  
Dude keuze is nu gemaakt, ik zou gewoon testen, je hebt al erg veel kites overwogen....
coenvd
Gast
Antwoord #11 Mei 17, 2006, 19:15:48
edit2Rapporteer  
ik blijf nog bij de switchblade, maar ga ze testen zou k zeggen, al denk ik dat je met een SB 12het beste af bent
Berend

Berichten: 76
Antwoord #12 Mei 17, 2006, 21:32:51
edit2Rapporteer  
Liquid Force Assault is misschien ook een alternatief voor de switchblade
Maurits

Berichten: 1008
Antwoord #13 Mei 17, 2006, 21:50:29
edit2Rapporteer  
12 is idd een goede maat, niet te groot en lang te houden ongv. 13/14 knopen tot een knoop op 25/27.
maarten80

Geen avatar

Berichten: 58
Antwoord #14 Mei 17, 2006, 23:52:22
edit2Rapporteer  
dat is net ongeveer de range die ik (85kg, FLX 132*39) haal met m'n VenomI 13... 15/17-25/27 knopen... en mijn ervaring is dat ik in de upper-end liever een PL vast heb dan een tube

anderzijds heb ik nog nooit een switchblade gevlogen...

houd je ook rekening met de ingewikkeldere bar en de slijtage van de katrollen bij de switchblade? (niets van dit bij de venom  ThumpsUp)
franco

Berichten: 874
Antwoord #15 Mei 17, 2006, 23:52:28
edit2Rapporteer  
ja hoor zeker de bow kite vlieg zelf met de 12 en de 9 ik vind het toppie
massari

Berichten: 150
Antwoord #16 Mei 18, 2006, 00:05:18
edit2Rapporteer  
Zo ingewikkeld is de bar van een Switchblade toch niet? Ik heb hem mogen aanschouwen en ik vind de bar veel eenvoudiger uitzien dan een bar van een reguliere C-kite met 5th.

Maar goed, wil vanavond even alles op een rijtje zetten met een maat van me.

De Switchblade is bij Windsurf.de te koop voor 989 euro en daar komt 16 euro bij. Topkite voor weinig. Echter weet ik niet wat hun levercondities zijn en of ze onder rembours kunnen leveren. Heb weinig zin om vooruit te betalen en daarna te horen te krijgen dat ze de kite nog moeten bestellen of wat dan ook. Gelukkig heb ik al van hun een antwoord gekregen dat ze hem op voorraad hebben.
globerider
Gast
Antwoord #17 Mei 18, 2006, 00:36:47
edit2Rapporteer  
Dit is een interesant discusie ik ben ook het rond kijken voor nieuwe kite's zat zo'n beetje met de het zelfde probleem alleen ik zat ook aan de feul/octanse te denken.

Zeker omdat ik me helemaal freesyle wil richten heb ik geen flauw idee meer wat te kiezen dus is een venom 2 goed voor freestyle te gebruiken dus uitgehaakt enz.
larssmits
Gast
Antwoord #18 Mei 18, 2006, 00:58:35
edit2Rapporteer  
globerider, als je veel uitgehaakt enzo wilt oefene zou ik voor bow gaan! kun je gewoon HP leash aan chickenloop hangen en als je hem dan ooit niet meer houd of het gaat mis laat je gewoon los en je kunt zonder power weer inhaken en hoeft niet te waterstarten.

maarten80

Geen avatar

Berichten: 58
Antwoord #19 Mei 18, 2006, 01:44:17
edit2Rapporteer  
ik heb er geen ervaring mee, maar dat moet met een venom toch ook lukken lijkt me. Vermits de kite niet de nieging heeft te duiken zoals een tube... als je je dewopowerkoord lang genoeg laat/of kite beetje goed afstelt kan je ook gewoon loslaten en blijft de kite gedepowerd boven je hangen...  Hoe zit het met de duikneiging bij de bows?

Stond overlaatst ergens een filmpje met new-skool moves met VenomII lijkt me dus perfect mogelijk
larssmits
Gast
Antwoord #20 Mei 18, 2006, 01:50:03
edit2Rapporteer  
voordeel is dat als je het bij een bow doet dat hij meteen in z'n 100% depower gaat, venom of c-shaped blijft veel kracht houden!

en duiken doet de waroo in ieder geval niet (weet niet hoe het bij andere bows zit) als hij over je heen vliegt na verkeerde landing dan vliegt hij heel netjes terug naar z'n plaats
kevinkite

Berichten: 38
Antwoord #21 Mei 18, 2006, 01:53:40
edit2Rapporteer  
ik weet niet hoeveel haast je heb maar als het goed is komt er weer een venomtour die zal wel weer in s'gravenzande beginnen en dat is als het goed is 25 juni
maarten80

Geen avatar

Berichten: 58
Antwoord #22 Mei 18, 2006, 01:58:23
edit2Rapporteer  
dit is dat filmpje http://www.perfect-ride.com/FR-kitesurf-detail-128-0-0.html
globerider
Gast
Antwoord #23 Mei 18, 2006, 03:03:47
edit2Rapporteer  
Filmje heb ik al gezien maar ik denk dat een goede rider alles kan met een kite maakt niet uit welke. Kijk maar lou die deed die shizzel 4 jaar geleden al ofzo en toen waren de kite ook niks vergeleken met de kite waar we nu mee mogen varen.

Kijk een bow lijkt me op zich niet verkeerd maar heb overlaats met de Ion van flexifiol mogen vliegen. en vond het een prima kite. Alleen als na je afzet van een sporng had je geen kracht meer in je kite. Je ging wel hoog enz maar voor je mijn gevoel miste ik de kracht gewoon.

Dus al mee al ben ik nog niet zo overtuigd door de voor delen van een bow.

Daar in tegen stond die fusion me best wel aan alleen was er weer net te weinig wind om op het water te gaan. Zo heb ik ook een tijd met feul's (2005 en maar 2 weken)gevaren en vond die ook goed aan voellen. Dus ja er gaat een nieuwe setje komen dit jaar maar wat gaat het worden feul,ion,venom of andere variante hier op.
Passie

Berichten: 3397
Antwoord #24 Mei 18, 2006, 03:48:38
edit2Rapporteer  
Venom II voordeel is dat hij zo stabiel is als de tering, dat ding is met een leger nog niet uit de lucht te slaan. Nadeel is ( hoor het tientallen mensen zeggen ) dat je minder snel druk opbouwt, het niet lekker vaart en je voor op het water gewoon een tube of een Flysurfer moet hebben.

Als ik jou was zou ik zeker gaan voor de Switchblade, PL is verre van ideaal op het water voor zover ik heb gehoord.

Over die multi-inzet, flyboard zelf met tubes en oa. Venom's. Op het land of in de sneeuw vliegt een tube net zo goed als een foil hoor. En een foil is net zo gevoelig voor crashes hoor, 1 verkeerd schelpje en je kite is kaduukjes ThumpDown

over de venom 2 kan jij dus niet oordelen..
je hebt er zelf niet aangehangen.. Je hebt het GEHOORD!!..
 als mensen voor bijvoorbeeld slingshot varen.. of het echt hun leven merk is..
zeggen de meeste vanzelf wel.. het is niks.. wat ik ook al wel zie hier op de grevelingen dam;p

knakkertjes:P
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.