Veel vragen waar de antwoorden al in de les meegegeven zouden moeten zijn.

KiteDemon

Berichten: 6806
Augustus 10, 2006, 14:40:00
edit2Rapporteer  
Veel starters weer die dit seizoen zijn begonnen en op eigen kracht verder willen oefenen.
Toch constateer ik weer dat de basis- en veiligheidskennis niet is opgepikt, of misschien niet is meegegeven of misschien zelfs geen les genomen.
Om veilig deze sport te beoefenen zijn een paar lesjes essencieel, waar in eerste instantie de basisvaardigheden en veiligheidsaspecten voorop staan.
Voor iedereen die op eigen kracht kiten onder de knie wil krijgen; eerst een paar lessen nemen en later in ieder geval verder oefenen met een ervaren kiter erbij die je op het één en ander kan wijzen om je er zonder kleerscheuren doorheen te slepen.
Zeker met het onbestendige weer van de laatste dagen/weken is het risico erg groot dat het ook serieus mis kan gaan als je in je uppie gaat lopen klooien.
Er komt heel wat meer om de hoek kijken dan alleen een "vliegertje" besturen zoals: zelfinschatting, inschatting van de weerscondities, kennis van de spot, kennis van de kite etc. etc.
Dus zorg op zijn minst dat je nooit alleen gaat klooien totdat je deze al deze kennis en vaardigheden eigen bent!
BTW, een veiligheidsregel is ook om nooit alleen het water op te gaan, dus ga lekker met een maatje op pad die al deze kennis en ervaring ook in huis heeft. Is die mogelijkheid er niet dan hoef je je kite niet eens uit de tas te halen voor je eigen veiligheid en dat van anderen.
Molliebollie

Berichten: 1243
Antwoord #1 Augustus 10, 2006, 17:52:58
edit2Rapporteer  
Dr waren vd week in Andijk ook 2 mensen bezig met een oranje RRD kite.
De een gaf de ander 'les', maar degene die 'les gaf' kon zelf nog niet eens varen en was dus ook geen instructeur. De mensen van vd Berg hebben deze jongens nog gewaarschuwd, maar dat mocht blijkbaar niet baten.

Jongens, neem dus les bij een erkende kiteschool!En breng niet zoals deze mensen andere mensen in gevaar.
rEwd

Berichten: 341
Antwoord #2 Augustus 10, 2006, 18:08:35
edit2Rapporteer  
Het bekende: "oh, moet je m niet vol door het windvenster oplaten dan?"

tsjah...
naish23

Geen avatar

Berichten: 762
Antwoord #3 Augustus 10, 2006, 18:18:02
edit2Rapporteer  
Helemaal mee eens! En als ik je mag aanvullen: ik zie ook veel beginners die een setje gekocht hebben dat niet aan de veiligheidseisen voldoet. Dat kan je de beginner aanrekenen, maar ook zeker degene die het verkocht heeft. Bijvoorbeeld een bar met lijnen met knopen erin verkopen is gewoon not done en bij een ongeluk ben je dan ook zeker verantwoordelijk. Ik kom ook vaak mensen tegen die een bar kopen met wel een leash erbij maar niet het bijbehorende trapezeklipje waardoor het systeem dus nog niet werkt... Hetzelfde verhaal voor de donkeydick...
Merc
Gast
Antwoord #4 Augustus 10, 2006, 19:29:30
edit2Rapporteer  
Mensen, vergeten we niet dat iedereen op zijn eigen manier de stof oppakt. Sommigen hebben het na 3 jaar nog niet door.

Het eenig wat ik 100% zeker weet (ook uitervaring van een flyboard les) dat Kartaboardsports.nl wel de veiligheid mee geeft die komt kijken bij het kiten. Daar wordt alles echt stap voor stap uitgelegd.

Zelf ben ik van menig blijf elkaar helpen daar help je jezelf uit eindelijk ook mee!!!


@ KiteDemon : Ik vind dat je met regelmaat goede topics opent.
Helaas leid dat bewegende onrustige plaatje van je mij enorm af tijdens het lezen. Zo erg dat ik altijd maar weer mijn hand ervoor houd en soms gewoon door scrol dat ik het niet zie dus ook niet lees. Maar ja ieder zijn eigenkeus wat voor avator.

later toegevoegd

Helemaal mee eens! En als ik je mag aanvullen: ik zie ook veel beginners die een setje gekocht hebben dat niet aan de veiligheidseisen voldoet. Dat kan je de beginner aanrekenen, maar ook zeker degene die het verkocht heeft. Bijvoorbeeld een bar met lijnen met knopen erin verkopen is gewoon not done en bij een ongeluk ben je dan ook zeker verantwoordelijk. Ik kom ook vaak mensen tegen die een bar kopen met wel een leash erbij maar niet het bijbehorende trapezeklipje waardoor het systeem dus nog niet werkt... Hetzelfde verhaal voor de donkeydick...

Niet helemaal me eens. Een beginner is zo enthousiast en wil maar al te graag een kite kopen.  YeSS In de winkel zullen ze niet snel incompleet verkopen. De tweedehands markt moet gewoon even meer aandacht besteden bij de verkoop. Doe ik zelf ook.
Ron Rodeo

Berichten: 4486
Logs: 0 | 50 uur
Antwoord #5 Augustus 10, 2006, 19:31:10
edit2Rapporteer  
he guys.

daarom heb ik ondertsaande al eens eerder op het forum gezet.

ik heb zojuist gelezen van ongeluk in oostvoorne onlangs.
ik weet niet wie het was of het ook een beginner was maar dit wil ik even kwijt;
Ik ben zelf beginner en ik zie regelmatig beginners die te overmoedig het water opgaan.
Ik neem hen niets kwalijk maar wil hen alleen mijn onderstaande ervaring mededelen.
ik ben net terug van 2 weken vakantie in Cadzand (ZL)
Ik had voor de zekerheid mijn kite spullen bij me.
het waaide de eerste week 5 tot 6 bft. heel aantrekkelijk dus.
een aantal zeer ervaren locals waren op zee volop aan het beuken! waanzinnig om te zien.
hierdoor had ik enorme drang om ook het water op te gaan en had moeite om mijn overmoedigheid te bedwingen. uiteindelijk heb ik het niet gedaan.
ik ben tenslotte een beginner! ik moest het uit m'n hoofd zetten en gewoon afwachten om het rustig verder aan te leren op oostvoorne.
ik heb wel een ander zien tobben (beginner) die waarschijnlijk zijn overmoedigheid niet kon temperen en ging toch het water op, het liep allemaal goed af maar ik vind het totaal onverantwoord!
hij stoeide zich helemaal kapot in de branding. (vermoeidheid is sluipend gevaar!!!!!, concentratie verdwijnt)
Hij was ook bezig met een directional surf board (wave riding)wat ik op zich al een hele verkeerde keuze vind voor een beginner die de waterstart nog niet eens goed onder controle heeft.
Ik hoef een aap geen klimmen te leren maar wil hier nogmaals aangeven om alle beginners goed naar hun 'hart" te laten luisteren en wanneer je maar even denkt "is dit wel verstandig" ga dan niet het water op.
ga je wel het water op zorg dat je de kite blindelings onder controle hebt, weet waar je kite hangt en hoe je 'em naar 12 uur stuurt als je koppie onder gaat.ken je safety systeem, oefen dit een aantal keer op het strand d.mv. plotseling te quick releasen. dit geeft je enorm veel vertrouwen.

have a save ride

groet. 

Molliebollie

Berichten: 1243
Antwoord #6 Augustus 10, 2006, 20:06:40
edit2Rapporteer  
  Mierenneuk-mode: save = safe Wink
globe

Berichten: 1143
Antwoord #7 Augustus 10, 2006, 22:03:32
edit2Rapporteer  

Niet helemaal me eens. Een beginner is zo enthousiast en wil maar al te graag een kite kopen. YeSS In de winkel zullen ze niet snel incompleet verkopen. De tweedehands markt moet gewoon even meer aandacht besteden bij de verkoop. Doe ik zelf ook.

Tweedehands markt is helaas niet te controleren. Een hoop mensen zijn blij als ze hun tweedehandsmeuk voor een goede prijs kunnen slijten. Neem als beginner altijd iemand mee die er ECHT verstand van heeft. Laat je niet omlullen met kreten als: ik heb het er ook mee geleerd. Dit is de perfecte beginnerskite (X4, Raven). Hoe mooi de set ook is die in de huiskamer ligt opgevouwen. Vraag ook de eerste keer of een ervaren kiter je wilt helpen met het in elkaar zetten van je kite, doe dit zelfs met NIEUWE spullen. Veel winkels geven zo maar een kite + bar mee zonder ook maar te kijken of de beol een beetje lekker staat afgesteld. Nu weet ik dat de afstelling van een kite erg persoonlijk is maar van een beginner kun je niet verwachten dat hij/zij dat allemaal vanuit een instructieboekje in elkaar kan zetten.
naish23

Geen avatar

Berichten: 762
Antwoord #8 Augustus 10, 2006, 22:11:05
edit2Rapporteer  
Laat je niet omlullen met kreten als: ik heb het er ook mee geleerd. Dit is de perfecte beginnerskite (X4, Raven).

Je slaat de spijker op z'n kop, ben al redelijk wat beginners tegen gekomen die zich in onwetendheid een high aspect kite hadden laten aansmeren. Sterker nog, ik zag eens op het autostrand twee beginnende meiden kloten met een x4 die ook nog eens te groot was voor de wind op dat moment (zij hadden 12, ik 9), toen ik vroeg waarom ze zo'n kite gebruikten zeiden ze dat ze die bij de nabijgelegen shop gehuurd hadden en dat ze daar gezegd hadden dat het een goede beginnerskite was!
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #9 Augustus 10, 2006, 23:04:33
edit2Rapporteer  
Citaat
Vraag ook de eerste keer of een ervaren kiter je wilt helpen met het in elkaar zetten van je kite, doe dit zelfs met NIEUWE spullen. Veel winkels geven zo maar een kite + bar mee zonder ook maar te kijken of de beol een beetje lekker staat afgesteld.


Gisteren 2 nieuwe raven 2 kites gekocht bij v.d. berg Hoorn

Omdat ik geen ervaring had met het optuigen met een 5e lijn werd er speciaal iemand voor mij naar Schellinkhout gestuurd die mij geholpen heeft om de boel op te tuigen  ThumpsUp.

Tevens kreeg ik nog wat tips  ThumpsUp ThumpsUp

Goei zaak dus  v.d. Berg in Hoorn ThumpsUp ThumpsUp ThumpsUp

Dit krijg je niet als je een kite op internet koop die dan wel goedkoper is  ThumpDown

 
fransie

Berichten: 322
Antwoord #10 Augustus 10, 2006, 23:32:24
edit2Rapporteer  
ik heb 2 north's toro gekocht 10 en een 14 plus brunotti bord zag er allemaal super uit!!!
voor 500 euro
alles was goed afgesteld en heb er zo lekker mee kunnen oefenen
kiten is een duure sport iedergeval voor mij wel
en zo met die 2 handsmarkt is het voor iedereen te doen
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #11 Augustus 10, 2006, 23:49:29
edit2Rapporteer  
Tja...kiten is nou éénmaal niet voor iedereen weggelegd. En dan heb ik het voornamelijk over mensen die hun koppie er niet bij kunnen houden. Het blijft een sport waar je vooral je koppie  moet blijven gebruiken, en waarbij je ook constant moet bijleren (nieuwe systemen en hoe deze werken)
Iemand die het na 3 jaar nog niet begrijpt is gewoon niet geschikt voor deze tak van sport.
Bijna alle ellende die in kiteland voorkomt heeft te maken met onkunde en onwetendheid.
Wat betreft het kopen van 2dehands materiaal.....neem altijd iemand mee die er wel verstand van heeft en die ook je niveau kent. Hij kan ook de waarde van de 2dehands kite beter inschatten en kijken of deze wel geschikt voor je is.
@ Mers......de avatar dat ben ik na net iets te veel suiker......daarom ben ik ook zo'n vetklep... sorry hoor  (grinnik_kitesmiley)
 
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.