Brazilie

anna
Gast
April 23, 2004, 19:33:19
edit2Rapporteer  
Hoi,

Ik ben een beginner en wil binnenkort gaan kitesurfen in Brazilie.

Heeft er iemand ervaring met hotel Eco Paradise in Cumbuco (Brazilie). En nog belangrijker, zijn er goede kitesurfscholen en verhuuradressen in de buurt van dat hotel?

Alvast bedankt,

Anna

 Grin  Grin
vipahdrivah
Gast
Antwoord #1 April 24, 2004, 13:37:59
edit2Rapporteer  
Hoi Anna,

ik ben daar afgelopen december geweest. Kite- condities perfect. Elke dag wind, en een kite-strand voor je deur. Even verderop is een lagune met ondiep vlak water ideaal voor beginners maar ook super voor gevorderden. Op zee mooie golven. Er was toen welgeteld 1 kiteschool in de buurt. In het hotel weten weten ze er meer van. Ik weet niet of ze ook spullen verhuren. Als je eigen spullen hebt kun je die voor niet al te veel geld gewoon meenemen. Ik was 50 euro kwijt voor twee boards en drie kites heen en terug. (martinair). Het toen nog nieteen superbekende spot. Waren de eesrte week de enige kiters, maar denk dat het nu wel een stuk drukker is.
WIM

Geen avatar

Berichten: 385
Antwoord #2 April 24, 2004, 18:53:18
edit2Rapporteer  
In welk hotel zat je Patrick en hoe was het Hotel?

 
Rich

Berichten: 467
Antwoord #3 April 24, 2004, 18:57:32
edit2Rapporteer  
Hey Anna,

Check de Kitesurfmagazine van mei, daar staat een heel stuk in over Brasil en Cumbuco.

Have fun,
Rich
vipahdrivah
Gast
Antwoord #4 April 24, 2004, 19:35:05
edit2Rapporteer  
Ik zat in hotel Eco Paradise. Gewoon aan het strand. Denk wel het beste hotel in Cumbuco. Mooie kamers. Beperkte keuken, maar genoeg restaurantjes vlakbij. Kost weinig. Cumbuco is nog niet erg toeristisch (wat ik juist wel leuk vindt) dus sommige faciliteieten ontbreken. Zo kun je er niet pinnen. Daarvoor moet je weer helemaal naar Fortaleza, zo'n 3 kwartier rijden. Wel kun je in beperkte mate geld wisselen in het hotel. Soms kun je zelfs met euro's betalen
Anna
Gast
Antwoord #5 April 25, 2004, 09:55:07
edit2Rapporteer  
Klinkt goed! Heb je toevallig de naam van die kiteschool? Is het vlaggerige wind of is ie lekker constant?

En uh ook niet onbelangrijk: is er verder iets te doen in Cumbuco?
vipahdrivah
Gast
Antwoord #6 April 25, 2004, 20:49:02
edit2Rapporteer  
De wind is echt perfect, 's ochtends vroeg iets schuin aflandig, (maar dan ben je toch nog brak van het lokale bocht wat ze daar schenken, erg lekker, maar slaat in als een bom) rond een uur of 10, 11 draait ie naar schuin aanlandig. Hij is super constant. Voor het kitesurfen is het echt perfect. Ik weet niet wat je verder allemaal nog van plan bent, maar in Cumbuco verder is nverder niet zoveel te doen. Geen nachtclubs of iets dergelijks. Wel wordt er door verschillende reisorganisaties van alles georganiseerd, zoals tripjes naar het binnenland e.d. Die kun je in het hotel aan de balie boeken. Voor meer vertier moet je echt naar Fortaleza. Maar waarschijnlijk zijn er nog een aantal (kite)surfers daar wat 's avonds ook erg gezellig kan zijn. Kampvuurtje op het strand enz. enz.
WIM

Geen avatar

Berichten: 385
Antwoord #7 April 25, 2004, 22:05:39
edit2Rapporteer  
Ben je via een touroperator gegaan, en zo ja welke en hoe was de service, of heb je alles zelf geregeld?
jacques

Berichten: 28
Antwoord #8 April 28, 2004, 00:08:57
edit2Rapporteer  
Als je langer dan 2 weken en met 2 of meer personen naar Cumbuco wil gaan dan is het bijna altijd goedkoper om een los ticket te kopen en ter plaatse in een pousada te verblijven. Tickets staan op www.qxxl.nl. Een overnachting in een pousada kost je ongeveer 25 euro voor 2 personen met een goed ontbijt.
Als je meer info wil over Cumbuco en omgeving kijk dan op www.cumbuco.nl.
Heb je vragen over het kiten daar dan kun je jeroen een mail sturen. Zijn adres is www.kitesurftravel.net. Verder staat er om de paar dagen op www.kite-surf.com een overzicht van het weer en de wind in Cumbuco.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.