Hadlow interview rondom Kiteboard Open

~Arjan
Founding Father

Berichten: 1841
Mei 24, 2010, 21:11:43
edit2Rapporteer  
Leuk stuk over onze sport. Zo van Nu.nl geplukt. Mooi hoe hij schrijft over het 'dienen' van de sport.

Hadlow zoekt de vrijheid op

NOORDWIJK - Na vijf jaar lang de internationale kitesurfscene gedomineerd te hebben moest de Engelsman Aaron Hadlow vorig jaar zijn mondiale titel afstaan aan de Nederlander Kevin Langeree. Voor de 21-jarige surfer was dat een keerpunt in zijn carrière en een reden om het wedstrijdcircuit tijdelijk vaarwel te zeggen.

"Toen ik wat afstand nam van het wedstrijdsurfen realiseerde ik mij dat deze sport nog veel meer kanten bevat", legt Hadlow op het strand van Noordwijk uit. "De komende jaren wil ik mij meer op het freestyle-aspect richten en mijn sport dienen door het introduceren van nieuwe en moeilijkere tricks."

Tijdens het druk bezochte Kiteboard Open aan de Zuid-Hollandse kust is het duidelijk dat de kitesport snel groeiende is. De vijfvoudig wereldkampioen is zich bewust van de rol die hij daarin speelt.

Innovatie
"Ondanks dat ik het wedstrijdcircuit vaarwel heb gezegd, ben ik nog wel volop bezig met de sport en wil ik blijven helpen het kitesurfen naar een hoger plan te stuwen. Ook door een bijdrage te leveren aan productinnovatie."

"Wij zijn druk bezig met het ontwerpen van nieuwe kites, boards en wetsuits. Daarbij hoop ik uiteindelijk mijn eigen kledinglijn op te kunnen zetten." Daarnaast probeert Hadlow samen met de Nederlandse freestyle-rijder Ruben Lenten een tv-show van de grond te krijgen genaamd On the Loose, waarin het duo het niveau van de boardsport in het algemeen omhoog probeert te krijgen.

"Wij worden eigenlijk continu door een cameraploeg gevolgd die laat zien wat voor een leven wij leiden. Het reizen, het boarden, de scene in zijn geheel; het is een beetje een droombeeld dat wordt weergegeven."

Spelen
Het moet allemaal bijdragen aan de meerdere eer en glorie van de kitesport. Vooral onder jongeren wint de sport veel aan populariteit en zelfs het Internationaal Olympisch Comité heeft haar aandacht gevestigd op het kitesurfen dat evolueerde uit het windsurfen, een olympische discipline.

"Er wordt inderdaad over gesproken dat een bepaald onderdeel, het racen, in 2016 als demonstratiesport wordt toegevoegd. Hoewel dat absoluut niet mijn tak van het kitesurfen is, denk ik wel dat die ontwikkeling de sport wederom een enorme boost zal geven."

"Mensen gaan dan toch kijken wat dat kitesurfen allemaal inhoudt, zullen het eerder ook zelf gaan proberen. Dat zal allemaal meehelpen om de sport nog toegankelijker te maken."

'Zijn strand'
Hoewel Hadlow zich bij het Kiteboard Open als een toerist over het strand beweegt, heeft hij de wedstrijdkant nog lang niet uit zijn hoofd gezet. "Daar ben ik ook veel te competitief voor", lacht de Engelsman. "Maar zonder gekheid; dit is één van de grootste kite-events in Europa. Als je ziet hoeveel publiek hier op afkomt, dat is gewoon puur genieten. Dan gaat het wel weer kriebelen."

"Ik heb het wedstrijdsurfen ook zeker nog niet definitief vaarwel gezegd. Het kan zomaar zo zijn dat ik over twee jaar weer in het water lig om het op te nemen tegen Kevin. Zeker hier op dit strand, zíjn strand, komt het wedstrijdgevoel weer boven vliegen."

ZIe ook de slideshow
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.