Schouder uit de kom

Tweekske

Berichten: 99
September 10, 2010, 09:12:32
edit2Rapporteer  
Ik heb 2 weken geleden mijn schouder uit de kom gehad en ga volgende week naar Hurghada om te kiten. Op zich gaat het wel al beter met m'n schouder, maar bij sommige bewegingen doet het nog wel wat pijn. Heb mijn schouder wel vaker uit de kom gehad, maar laatste keer was 5 jaar geleden.

Vroeg me af of hier meer mensen dit wel eens gehad hebben en hoe snel ze dan weer op het water stonden. Heb het gevoel dat je als met kiten beetje heen en weer vaart en af en toe een klein sprongetje maakt dat dat niet zo belastend is voor je schouders.

Hoop volgende week in Egypte lekker te kunnen varen want daarvoor heb ik de trip geboekt.

Tips zijn welkom.

PS. Ben ook bij de Fysio / Orthopeed geweest en die vinden het geen goed idee, maar die weten amper wat kitesurfen is.
jesse.

Berichten: 946
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #1 September 10, 2010, 09:22:18
edit2Rapporteer  
Uhm, ik weet het niet precies. Gelukkig nooit mee gemaakt.
Ik ken wel iemand waarbij het was gebeurd, en dacht dat je toch wel zoveel rust kon nemen.

(6weken ofzow?) Persoonlijk denk ik dat je opzich wel rustig kan varen, en af een toe een sprong. Zo te horen doe je geen uitgehaakte tricks... want die zou ik voorlopig nog maar even uit je hoofd zetten. Grin
@rjen

Geen avatar

Berichten: 1805
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #2 September 10, 2010, 09:25:05
edit2Rapporteer  
Ik zou het niet doen! Geef het de tijd om goed te genezen anders heb je kans dat het constant terug blijft komen.

Ik heb het een jaar of 7 geleden gehad en heb mij aan de adviesen van de Fysio gehouden en 3 weken complete rust en daarna volop oefeningen en 3x per week zwemmen. Ik denk dat totaal een week of 8 gekost heeft voordat ik voorzichtig ben gaan belasten.

Oh ja...................mijn vakantie is daardoor ook verpest maar ik heb nooit meer last gehad.

succes
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #3 September 10, 2010, 09:27:34
edit2Rapporteer  
Hangt  ook van je leeftijd af.Als je wat ouder bent wordt de rekbaarheid van het geheel wat minder zodat vooral jongere mensen last hebben dat de schouder vaker uit de kom gaat als dit eenmaal gebeurd is. Ik heb het 2 jaar geleden aan de hand gehad en ben toen 5 maanden niet wezen kiten.Met behulp van fysio en sportschool het geheel weer aangesterkt met als gevolg dat ik er nu totaal geen last meer van heb.Je schouder is een heel kwetsbaar gewricht.Ik zal maar rustig aan doen want het is heel vervelend als je schouder bij een spontane beweging steeds uit de kom schiet.Opereren kan ook op jongere leeftijd,dan wordt het een en ander ingekort zodat de schouder weer wat strakker in de kom zit,maar dan ben je daarna ook vele maanden aan het revalideren.Om eerlijk te zijn lijkt het mij ook geen goed idee,omdat je in de toekomst alleen maar meer last gaat krijgen.
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #4 September 10, 2010, 09:31:01
edit2Rapporteer  
Ik zou het niet doen. beter 1 vakantie missen dan er constant last van te hebben.
leonmeijer

Berichten: 107
Antwoord #5 September 10, 2010, 09:47:30
edit2Rapporteer  
Hoi Tweekske,

Ik zet hem wel weer in de kom voor je want ben dan ook in El Gouna (vlak bij dus).
Ben het als professional eens met vele bovenstaande reacties.

Als je na een luxatie niet voldoende rust geef aan het gebied (denk aan 6 weken) dan is het goed mogelijk dat je hier op een later tijdstip meer last van krijgt. De schouder gaat dan wat meer 'lax' worden en dit betekend dat wanneer je geen goed spiercorset hebt, de schouder eerder weer uit de kom gaat.

Succes in Hurghada en je kan me altijd even mailen. (zal toch wel internet zijn daar.

Leon
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #6 September 10, 2010, 12:57:03
edit2Rapporteer  
Je hebt het gehoord lekker op vacantie gaan en je spulletjes thuis laten.
Maat van me had het ook is weer te snel gaan werken (metselaar) later vloog die schouder bij de minste beweging al uit zijn kom. Dus relax, er komen nog genoeg vacantie's.
Lude

Berichten: 1420
Antwoord #7 September 10, 2010, 12:59:34
edit2Rapporteer  
anders ff annuleringsverzekering bellen... moet vast wel lukken aangezien het hele doel van je vakantie de sport is..
2cool

Berichten: 79
Antwoord #8 September 10, 2010, 15:23:48
edit2Rapporteer  
Wat hierboven ook gezegd wordt. Als je te weinig rust neemt gebeurd het zo weer. Is bij mij ook het geval geweest. Op het laatst had ik hem al uit de kom als ik verkeerd op bed ging liggen, zelfs een keer gehad met niezen terwijl ik ergens op leunde.

Ik moest mijn arm op een gegeven moment alla Bruce Willis (Die HARD) weer in de kom beuken.

Dit alles heeft geresulteerd in een operatie waarbij ze mijn spierbanden allemaal hebben aangetrokken en opnieuw vast genaaid. Ik heb het nooit weer gehad. Na een flinke revalidatie periode.

Je kan je voorstellen dat leven met zo'n ruim gewricht geen pretje is. Als je arm uit kom is (hoe langer hoe erger) verga je van de pijn.

 Gewoon niet gaan, lijkt me het beste, je bent gewoon geblesseerd.
Marko

Berichten: 1650
Antwoord #9 September 10, 2010, 16:21:32
edit2Rapporteer  
Zelf heb ik dit jaar mijn elleboog uit de kom gehad.. Dacht ook na 2 weken weer vol aan de bak te kunnen maar mooi niet. Ik ging maar door en op een gegeven moment kon ik echt niks meer.

Het rust geven heeft achteraf inplaats van 6 weken naar10 weken rust moeten nemen...

Ik zou voorzichtig zijn en je moet natuurlijk zelf beslissen
Flinty

Berichten: 114
Antwoord #10 September 10, 2010, 16:46:54
edit2Rapporteer  
Aangezien de specialisten (Fysio, orthopeed) zeggen dat je het beter niet kunt doen zou ik hier maar naar luisteren. Hoe vervelend het ook is.

Ze weten dan wel niet wat kitesurfen is, maar ongetwijfeld wel dat belasting van iets wat geblesseerd is niet goed is.
Het ligt uiteraard een klein beetje aan de omstandigheden maar over het algemeen is de belasting van je schouder ook bij licht weer relatief hoog. ( lees de draai die je continu maakt als je aan het varen bent)

Succes ermee!
doyouwaroo

Geen avatar

Berichten: 74
Antwoord #11 September 10, 2010, 16:54:56
edit2Rapporteer  
Balen Tweekske,

Zelf heb ik al een aantal malen gehad dat mijn schouder half uit de kom schiet omdat het gewrichtskapsel is opgerekt. De laatste keer gebeurde dit in de gezellige shorebreak van cumbuco. Een golf klapte op het kiteboard dat ik in de hand had. Mijn schouder schoot uit de kom en gelukkig na +/- een seconde weer in de kom. Ik was hier vervolgens zo pissig hierover dat ik mijn board uit de branding heb geplukt en gewoon ben gaan varen. Dit ging nog best aardig omdat je niet echt veel kracht hoeft te zetten met je armen. De volgende dag kon ik echter mijn arm nauwelijk nog optillen. Heb toen 1 dag rust genomen en ben daarna weer gaan varen. Vervolgens heb ik wel maanden nog last gehad van mijn schouder (met name met tennissen) en ben uiteindelijk naar de fysio gegaan. Zoals al gezegd is het het beste om rust te nemen. verder raad ik je aan om daarna altijd oefeningen voor je schouder te blijven doen.  Dit om de spieren sterk te houden en te voorkomen dat je schouder vaker uit de kom gaat (je gewrichtskapsel rekt dan namelijk steeds verder op...)
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #12 September 10, 2010, 20:45:08
edit2Rapporteer  
Zoals al gezegd, bel je annuleringsverzekering en bewaar je tijd voor een andere vakantie. Dat is echt de enige optie als je later geen problemen wilt.

Helaas ben ik meermalig ervaringsdeskundige. Anderhalf jaar geleden mijn rechterschouder met snowboarden, het jaar daarvoor mijn linker schouder toen ik thuis op mijn bek ging. Bij beide schouders heb ik 6 weken niet gekite. Eerst 2 weken rust (wel onbelast blijven bewegen!), daarna bij de fysio gaan trainen, spieren rekken en nog meer trainen. Na 6 weken rustig weer begonnen met kiten. Moet er alleen wel even iemand helpen met je pak over je schouders te krijgen......... Verder kun je unhooked voorlopig wel vergeten.

Mijn rechterschouder is weer helemaal top, maar van mijn linker heb ik af en toe nog last, vooral als het koud is.. Dat is inmiddels al 2,5 jaar geleden. Gelukkig niet meer uit de kom geschoten, maar wel af en toe pijnlijk bij langdurige belasting.

Alleen het zwemmen van @rjen begrijp ik niet helemaal. Werd mij namelijk sterk afgeraden.

Succes met je herstel!
@rjen

Geen avatar

Berichten: 1805
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #13 September 10, 2010, 20:57:14
edit2Rapporteer  
Zwemmen was pas na een week of 6 om de boel weer op krachten te brengen. Zwemmen is juist een goede belasting omdat je niet kan overbelasten
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #14 September 10, 2010, 21:05:52
edit2Rapporteer  
Ja, zwemmen is goed omdat je het niet zo snel overbelast. Ik dacht alleen dat je daar na 3 weekjes al mee was begonnen. Ik vroeg ernaar na een week of 3. Toen vonden ze het niet goed, omdat je de richting van de krachten op je arm niet goed kon controleren met het risico dat hij weer uit de kom zou schieten. Maar na 6 weken kan ik me wel voorstellen dat het goed is inderdaad.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #15 September 10, 2010, 22:33:47
edit2Rapporteer  
ik kan me in lord of the boards zn post vinden, vooral met ko uer last van hebben, ik heb het inmiddels niet meer, mag ook wel na 10 jaar :S )
Joystick

Berichten: 251
Antwoord #16 September 11, 2010, 01:00:17
edit2Rapporteer  
deze is vooral lekker om te doen als je wel gaat: schater


http://www.youtube.com/watch?v=UyuOYEEzgnc

check vanaf 15 sec  Lips Sealed

Even serieus....
Klote van je blessure maar neem de tijd om te herstellen. 1 vakantie is het niet waard!

Tweekske

Berichten: 99
Antwoord #17 September 11, 2010, 08:01:20
edit2Rapporteer  
Bedankt voor jullie reacties. Helaas niet wat ik er van gehoopt had. Ga vandaag maar eens met de annuleringsverzekering bellen om te kijken wat die voor mij kunnen doen.

Heb zelf ook veel ervaring met armen uit de kom alleen niet met daarna weer kitesurfen, vandaag mijn vraag.

Ben zelf ook geopereerd aan mijn andere schouder omdat die er regelmatig uitviel, dus weet inderdaad hoe klote die operatie is en dat het dan nog veel langer duurt voordat je herstelt bent.

Nu maar hopen dat de annuleringsverzekering het dekt en dan over een paar maanden maar naar Hurghada, al heb je dan wel minder kans op wind...

@Joystick, mooi filmpje, dat moet ik voorlopig maar even niet doen Smiley
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.