Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Concept: Low budget online windmeter Gepost op: Oktober 29, 2015, 22:48:51
@Marco B. crowdfunding is in mijn ogen alleen echt nodig als je financiering nodig hebt, dus dat zou kunnen als er veel animo voor is (wereldwijd) en je massaproductie zou willen starten. Maar voor de huidige status van het project is dit niet nodig.

@Morres Als er een strandpaviljoen staat die zou willen meewerken voor stroom en internet dan is er een mooiere oplossing van windguru, kastje inclusief alles kost $ 400,00 en dan ben je helemaal klaar.

@Waterragger Je moet een rotor hebben die simpelweg werkt (dus harder gaat draaien bij meer wind) wat de output is van de windmeter, dit kan frequentie of spanning zijn, dan hoef je die alleen maar te ijken met een goede windmeter en deze laten vertalen in de microprocessor van de Arduino. niet heel erg moeilijk.

@Roelandp: Windrichting kan op twee manieren, de vlag zoals ik die nu in het concept heb getekend kan roteren om de steigerpijp. Als je een eijkpunt (noorden) hebt op de steigerpijp kan je met een sensor de positie van de 'vlag' uitlezen. Een andere optie is een digitaal kompass opnemen in de hardware en meeprogrammeren.

@TimK: Nadeel van SMS is dat je een gsm modem nodig hebt, met een simkaart plus abo kosten, complexiteit en kosten maken dit eigenlijk geen optie. Tevens verbruikt een gsm modem veel meer dan LoRa waardoor je weer stroom nodig hebt. Een secundaire rotor voor het opwekken van stroom voor het opladen van de accu is zeker een optie, je zou er dan ook voor kunnen kiezen om de interval waarmee je een update naar de website verstuurd ook aan te passen dus bij geen wind of >10 knopen elke 30 minuten een update ipv elke 5 minuten. Voor de behuizing ben ik het met je eens dat er betere oplossingen zijn, maar een 3D geprinte behuizing die goed is ontworpen en geprint in ABS kunststof is echt wel heel erg sterk. Alle andere alternatieven (spuitgieren frezen etc) zijn pas geschikt en voordelig bij grotere aantallen.

@Jellevw Helemaal met je eens, project management is de crux in dit gehele verhaal. Wellicht zou dit wel een mooi HBO project kunnen zijn voor een afstudeerder!? Wat disciplines betreft, ikzelf ben werktuigbouwkundig ingenieur en heb veel ervaring met ontwerpen in 3D en product ontwerp. Karel79 zou willen meehelpen met de software kant (arduino oof website?) en Rada3D.nl heeft aangeboden het project te willen ondersteunen met het 3D printen. Wellicht dat de ontwikkelaars van kitehigh.nl hier ook nog kunnen assisteren met het website gedeelte?

We zijn dus op zoek naar een serieuze projectmanager? Iemand interesse?

Gezien de overwegend positieve berichten hier boven, een leuk project voor de winter?

2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Concept: Low budget online windmeter Gepost op: Oktober 27, 2015, 04:49:51
Bij menige kiteurfer is de vraag altijd: Waait het inderdaad zo hard als dat de windvoorspelling heeft voorspelt?  Vooral wanneer de voorspelling aangeeft dat het 15-16 knopen gaat waaien en je vervolgen op het strand staat met je spullen en het toch maar 12-13 knopen waait dan is dat erg zuur (persoonlijke frustratie hier).

Feitelijk gaat het om een soort low budget verie van windguruSPOT.cz. Zonder commerciele doelstelling maar gewoon als een praktische oplossing voor actuele windmetingen op je eigen homespot (uiteraard kan je een banner plaatsen op de betreffende website om wat kosten te dekken)

Geinspireerd door de huidige ontwikelingen van de het Low Power Long Range (LoRa) netwerken in Rotterdam, Den Haag, Groningen en Amsterdam heb ik een idee op een low budget windmeter te ontwikkelen voor onze hobby. Heel erg kort door de bocht komt het er op neer dat je een hele trage maar gratis verbinding krijgt met internet waarmee je dus actuele windmetingen naar een website kan sturen zonder dat je externe stroom en internet nodig hebt.
 
LoRa is een netwerk wat op een lage frequentie werkt en een afstand kan overbruggen van 10 km techniek waarbij je data kan verzenden met een hele lage datadoorvoer (wat dus prima zou zijn om bijvoorbeeld metingen door te geven). Het grote voordeel van deze techniek is dat het zeer energiezuinig is waardoor je bijvoorbeeld pas na een jaar de batterijen hoeft te vervangen. Een ander voordeel is dat de kosten voor een zender/ontvangen plus een Arduino rond de € 40,00 liggen (extra info zie link onderaan het artikel)
 
De gedachte is al volgt:

HARDWARE

Er moet een ontwerp gemaakt worden voor een windmeter die tevens de behuizing moet vormen van de elektronica. Deze moet de volgende onderdelen bevatten:
  -Arduino
  -LoRa zender/ontvanger
  -Batterij
  -Windmeter (rotor met een sensor, dus heel simpel als je het
    maar wel eijkt)
  -Windrichting
  -Optioneel: als je wind hebt kan je eigenlijk ook wel een beetje
    energie opwekken dus eventueel   bijladen maar dat is een stap extra
    met ook extra kosten.

SOFTWARE (Arduino)

Er moet het een en ander ontworpen en geprogrameerd worden om de wind daadwerkelijk te meten, te verwerken en vervolgens te verzenden naar een website (Arduino).

SOFTWARE (website)

Er moet een website ontworpen worden voor de weergave van de gemeten data. Uiteraard per locatie.
 
KOSTEN

Dit is puur een indicatie zoals ik die op basis van mijn kennis kan maken:

Meetstation (totaal € 95,00)
  -Arduino + LoRA € 40,00
  -Batterij € 5,00
  -Behuizing (3D printen) € 35,00
  -extra sensoren voor meten windsnelheid, richting en temp € 10,00
  -Beetje soldeerwerk, draadjes lijm etc € 5,00

Website (€100,00) waaidata.com ofzo of gewoon op kitehigh.nl
  -Website met mySQL ondersteuning etc € 100,00 per jaar (hier hoef je er
   natuurlijk maar eentje van te hebben voor alle meetstations)

LoRa dekking (€ 200,00)
Er vanuitgaande dat er geen dekking is dan heb je iemand nodig die een antenne (node) wil plaatsen binnen 10 km van je kitespot (ik verwacht dat er kiters genoeg zijn die hieraan mee willen werken indien nodig) maar KPN heeft ook al aangegeven voor eind 2016 een landelijk LoRa netwerk te zullen neerzetten dus dan vervallen deze kosten.

Vraag die voor mij open staat is, heb je een vergunning nodig om een windmeter te plaatsen op een kitespot? (Nederland=Regeltjesland dus het zal wel maar ik weet net veel van vergunningen etc.)

Volgens mij kan dit een leuk project zijn als community en volgens mij financieel gezien ook wel haalbaar.

Het is maar een idee dus ik lees graag jullie meningen, aanvullingen, animo en beren op de weg;)

Groet,
Joël

info: LoRa https://www.lora-alliance.org/What-Is-LoRa/Technology
                 http://tweakers.net/nieuws/104851/ondernemer-bouwt-lora-netwerk-voor-internet-of-things-in-amsterdam.html
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Februari 04, 2012, 14:23:49
Na lang wikken en wegen uiteindelijk toch ook een Gul Enforcer gekocht in de UK. Scheelde toch weer 60 euro met NL en ik moet zeggen dat zowel de levering, aftersales en zelf terug storting  van een artikel wat ik teveel had besteld allemaal super goed zijn geweest. Dinsdag besteld donderdag in huis (ze versturen via DHL) heb nu drie leveringen gehad (2x drysuit [1x voor mijn vriendin]  1x wetsuit) en allemaal met twee dagen in huis. TNT heeft me al vaker teleur gesteld dus ik had geen hoge verwachtingen voor de levering. Voor mij zijn de twijfels om in de UK te bestellen in ieder geval weg.

Nu drie keer mee kunnen varen en een klein beetje water naar binnen gehad maar daar kwam ik pas achter toen ik mijn pak uit ging doen, dus echt niet koud gehad en zoals iedereen al vermeld heerlijk confortabel in je berenpak Smiley

Beetje jammer dat mijn lijnen nu bevriezen dus ik blijf even binnen:)

- my 2 cents
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Luchtfoto Maasvlakte Gepost op: Januari 18, 2012, 11:39:00
Afgelopen weekend naar het info centrum geweest op de tweede maasvlakte (futureland) op aanraden van Dree. Absoluut de moeite waard om te gaan kijken, voor je gevoel is het allemaal niet zo groot maar als je daar op de punt staat wordt je bewust van de enorme ruimte die er bij is gekomen. 7.5 kilometer strand is best een stukje Smiley

Op bovenstaande vragen:

- Natuurlijk mag je niet op het binnenwater varen, wat denk je zelf!?
- Het sportstrand komt op de plaats waar nu nog een doorgang is naar binnen. Deze gaat dicht en de boten moeten dan naar binnen via de Yatze haven.

De stroming zal er pittig zijn (van zuid naar noord) en er zal regelmatig opnieuw opgespoten moeten worden om het strand zo te houden (meer dan op andere delen van onze kust).


Je kan een tour doen met een off-road treintje voor 5.5 euro pp verder is alles daar gratis, houd wel rekening met EuroDisney prijzen voor een kop soep of iets anders te eten;)
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Oostvoorne Superflat Gepost op: December 14, 2011, 20:44:07
Strak filmpje, aan het eind krijg ik gewoon zin in de winter (alleen nog even een droogpak bestellen) Smiley
6  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: wereldnieuws!!!!! Gepost op: December 04, 2011, 21:16:15
ik zie en luister en hoor:  ...geweldig fantastisch .... stuur ons geld Smiley
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 01, 2011, 15:26:58
Dree super bedankt voor je tijd en inzet!!!


27 Mei ben ik op het strand wind of geen wind* Smiley

*voor het geval de slufterhufters er eerder zijn en alles willen claimen;)
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: zachte winter dit jaar Gepost op: November 11, 2011, 13:56:58
Ik zeg laten we een 'evenement' aanmaken op de site, zodra er sneeuw valt gaat wimt kaal met foto's. Als troost mag wimt dan zelf een apparaat ontwerpen waar we hem kaal mee maken Smiley

Zo zie je maar 'No wind' activiteiten zijn in ontwikkeling:)
9  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Verloren horloge: Nixon Lodown Ti - Parking Autostrand Oostvoorne Gepost op: Juni 23, 2011, 13:58:45
Zoals de titel al aangeeft ben ik mijn horloge kwijt.

Ben bang dat ik hem op de auto heb laten liggen afgelopen zondag op de parkeerplaats op het autostrand van Oostvoorne...  loser

Mocht iemand hem gevonden hebben dan hoor ik het graag

Thanx Joël
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitesessions.net Gepost op: Juni 06, 2010, 19:41:56
Ziet er netjes uit, ga zeker even een account aanmaken.

@Geronimo79 Kitedays is ook niet uniek in zijn soort. Voor iedereen wat wils. Komt nog bij dat als job dit in zijn vrije tijd heeft gemaakt en er voor zijn eigen en ons plezier ook nog geld in heeft zitten hoef je toch niet te beginnen met lame ?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bagage bijdragen KLM/airfrance Gepost op: April 21, 2010, 12:13:26
Dat is goed nieuws!

Voorheen was het al 150 euro wat ook belachelijk was, KLM is al niet de goedkoopste dus bizar dat je daar 150 euro mag aftikken. Bij een prijsvechter als transavia mag het gewoon gratis mee tot een lengte van 1.65m.
12  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Shell haat mij ook al Gepost op: Februari 27, 2010, 23:34:18
Het rapport van TNO gaat uit van de "huidige energievoorziening" en niet van een geoptimaliseerde energiepark waarbij het elektrische auto's park in nachts wordt geladen en feitelijk als één grote accu werkt. Met als resultaat dat energiecentrales op volle kracht, en dus met het hoogste rendement, kunnen draaien.

Neemt niet weg dat fossiele brandstoffen op zullen raken of verschrikkelijk kostbaar gaan worden om te winnen. Daarom is waterstof in een verbrandingsmotor zeker een goede optie. Gezien de benodigde energie die nodig is om waterstof te produceren om later te gebruiken in een waterstofcel feitelijk belachelijk is en totaal niet rendabel. Het enige voordeel hiervan is de centrale verwerking hiervan waardoor het efficiënter is en vervuilende deeltjes beter zijn af te vangen. Daar komt ook nog bij dat waterstof lastig te vervoeren is (alleen bij bizarre druk en gekoeld en vloeibaar bij -257 graden Celcius) en dus nog  niet geschikt voor dagelijks gebruik anders dan korte radiussen waarbij er waterstof onder druk van 300 bar worden gebruikt).

Of je jezelf druk moet maken om Shell? Ik denk van niet de kennis die er is mbt waterstof injecteren bij brandstofmotoren is overal op internet te vinden en daardoor niet uit te roeien door jou om zeep te helpen Grin

Dat we de aarde naar de klote helpen is feitelijk niet ons probleem maar op zijn vroegst van onze kleinkinderen. Elke generatie heeft zijn eigen problemen, zo wist een hele generatie niet dat asbest hen fataal zou worden en was roken cool en helemaal niet ongezond.

Ik ken mijn ouders goed en mijn opa's en oma's een klein beetje. Mijn overgroot ouders ken ik helemaal niet en dat vind ik geen gemis (laten we wel wezen die mensen waren achterlijk, die hadden niet eens internet en werkte hun hele leven bij dezelfde baas).

Denk je serieus dat er drie generaties na ons nog iemand weet wie wij zijn en wij hebben gedaan om het milieu te sparen zodat hun het alsnog kunnen slopen? Ik denk van niet en ga me daar niet druk over maken.

Als je met voor en achternaam de geschiedenisboeken in wil gaan zodat men je nog eeuwen zal herrinneren moet je proberen de wereld te veranderen (Nelson Mandela -positief, Adolf Hitler -negatief) of iets heel erg doms doen doms  (Sven Kramer)

Laten wij (alle generaties die dit lezen) er voor zorgen dat we gezellig met elkaar kunnen kiten, met elkaar mee kunnen rijden naar een kite-spot (veruit het milieu vriendelijkst trouwens) en met wildvreemde medekiters een topvakantie kunnen hebben zonder ons zorgen te hoeven maken dat we verkracht of bestolen worden.

Daar hebben wij wat aan, aan het hier en nu en laten we daar met zijn allen van genieten.

Wimt ik hoop dat je gesteld bent over de mensen bij de Shell en hun drang jou te verwerken tot biobrandstof en dat je lekker zult slapen.

Proost!
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Overstap van Best naar ander merk ? Gepost op: Februari 05, 2010, 14:59:24
De bardruk van de Helix is inderdaad absoluut heel erg laag.

Maar ook als ik de Bularoo met de Jekyll vergelijk is bardruk op de Jekyll wel lager. Ik vaarde met een 55 cm bar op de 10 en de 13 en op de 13 was dat echt werken Smiley

Maar testen is en blijft het beste advies Smiley
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Overstap van Best naar ander merk ? Gepost op: Februari 05, 2010, 13:01:51
Hey Frank,

Ik ben afgelopen zomer van twee best bularoo's (10 en 13) over gestapt naar twee helixen (8 en 10,5)  en dat bevalt me heel erg goed al moet je wel even wennen aan de lage bardruk of het gebrek daaraan. Ik kan nu vaker varen met mijn nieuwe set, sterker nog tot op heden heb ik meer aan de 8 gehangen dan aan de 10,5. Vooral de snelheid van de kites maakt dat ze veel breder inzetbaar zijn.

Wat dat betreft ben ik het niet met Reflex eens (sorry) de bardruk van de bularoo's zijn echt wel stevig. Hoe dat met de nieuwe zal zijn weten we natuurlijk niet :-)

Weeg trouwens 75 kg
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: voorkom enkelblessure's Gepost op: Januari 20, 2010, 01:08:15
Of je koopt een Wii met balance board, is het ook nog eens leuk om te doen:D
16  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Kitehigheffect gevraagd Gepost op: December 29, 2009, 15:39:23
Ik zeg slotje?

Maakt hier een account aan om iets te winnen, wie is die gast en waarom zouden wij je helpen?

Edit: Een niet kite-gerelateerde foto, een account zonder achtergrond en een verzoek om mee te doen zodat jij iets kan winnen? Dat is in mijn optiek gewoon wat raar, de situatie zou anders zijn wanneer je actief member zou zijn van de site met weet ik veel hoeveel posts m.a.w. draag je bij aan het forum doet het forum ook iets voor jou.

 
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Job Offer Maldives Gepost op: December 21, 2009, 13:01:33
Darn!! Moet toch ook mijn IKO eens gaan halen... als ik hem al had was ik al onderweg geweest....
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Is dit Bamboe-board koopwaardig? Opinie-onderzoek Gepost op: December 15, 2009, 21:48:38
Groen is hip, dus in dat kader vind ik jou Expeditie Robinson board erg cool.

Zou er alleen nooit geen € 500,-- euro aan uitgeven.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Jonge beultjes... Gepost op: November 18, 2009, 14:16:04
haha dat jongetje met het orange shirt heeft echt een mega bar (in verhouding tot het jongertje hé)
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: verzadiging van markt,inzakken van prijzen... Gepost op: November 10, 2009, 12:23:08
Het zal denk ik wel meevallen met het verdwijnen van kiteshops als ik zie dat ik mijn kites heb kunnen kopen met 43% korting (omdat het 2010 materiaal er bijna was) dan zit daar dus echt een dikke marge op, want op die prijs wordt ook nog winst gemaakt. Tevens als de prijs omlaag gaat worden er meer 'meestal' verkocht.

Doordat de prijzen om te starten vrij hoog liggen zijn de mensen die er mee beginnen wel heel erg serieus met de sport bezig, tenminste ik zou geen € 2000,-- uitgeven aan een sport als ik er over zou twijfelen. Wat inhoud dat het volk op het strand over het algemeen serieus bezig is en niet alleen maar komt op te lopen gallen wat de sfeer zeker ten goede komt.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat zijn de beste foot pads / straps Gepost op: November 07, 2009, 15:57:30
Ik vaar zelf met de Crazy-fly Pro pads & straps. De pads daarvan zijn echt super de straps sluiten echter niet helemaal goed aan op de voorkant van mijn voet. De hoek waar ze onder staan is namelijk niet aan te passen.

Zit nu zelf te kijken naar Cabrina Sync of Flexifoil Asylum pads en straps, die hebben zo een veter systeem waardoor je het schijnbaar beter kunt afstellen.

Heeft iemand daar ervaringen mee?
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw en al direct een vraag betreffende veilig materiaal Gepost op: November 04, 2009, 14:17:06
Wanneer je les neemt is dat meestal inclusief het gebruik en misbruik van materiaal, je hoeft je dan geen zorgen te maken mocht er iets kapot gaan.

Een herstelde kite is over het algemeen geen enkel problem zolang dit is gerepareerd door een professional. In het begin zal je de kite toch heel wat crashen en beschadigen. Bouw geen emotionele band op met je eerste kite zeg maar Grin

Met de sinterklaas, kerst en verjaardag enzo kun je de minder dure dingen (wetsuit, trapeze, harnas, lycra etc) alvast op je lijstje zetten. Wink

Kijk wanneer je een kite hebt gezien ook altijd even op internet naar een paar reviews, een kite van Best 'wat nu goed materiaal is' was een 2006 nog niet zo best.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vouwbaar kiteboard samen inkopen Gepost op: November 04, 2009, 14:03:07
@ sjef

Tot 1.65 meter mag gewoon mee volgens de algemene voorwaarden van Transavia, KLM rekent je € 150,00!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Aanleg 2e maasvlakte gaat door Gepost op: November 04, 2009, 13:58:30
Politiek geneusel vind ik het!

Alsof er nu nog een besluit zou komen dat de tweede Maasvlakte niet door mag gaan, als je kijkt hoe veel geld er in zit en hoe het land vanuit de zee ontstaat. Daar komt bij dat Rotterdam vooruit wil en aan de toekomst denkt, denk je dan echt dat dat wordt tegengehouden door een paar verontruste inwooners van Voorne, dacht het niet.


Wat kiten betreft zal het er alleen maar op vooruit gaan. We hebben daar straks veel meer ruimte en de kans is zeer groot dat daar dan ook een strandtent komt te staan (niet alleen voor ons natuurlijk, maar ook voor de mensen die bootjes komen kijken, wandelen etc.)

Tevens komen de grootste schepen ter wereld hier straks langs, maakt je kite foto's toch leuker Grin
25  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: computerhelden, help mij! Gepost op: November 03, 2009, 15:59:59
IP adres 169.x.xx.x.xx etc is een adres aangemaakt door je OS dus kennelijk geen verbinding of dhcp toewijzing door je router.

IP adres 192.xxx.x.x.xx is je lokale omgeving (dus van je router) (jij hebt er twee)

IP adres ethernetpoorts 94.212.27.82 is dynamisch en wordt toegewezen door je provider, dus ja die kan wisselen.
Pagina's: [1] 2 3 ... 11


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.