Ervaring met Wave kiteboard?

~Arjan
Founding Father

Berichten: 1841
Mei 16, 2007, 01:19:52
edit2Rapporteer  
Orienterend naar een wave kiteboard met straps heb ik twee vragen.

  • 1. Met welke boards hebben jij ervaring hoe is deze ervaring?
  • 2. Wat zijn in jou ogen de plussen en minnen van dit board?

Alvast bedankt. :Smiley
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #1 Mei 16, 2007, 02:32:44
edit2Rapporteer  
Arjan,

ik heb vorig jaar een 5'3 aangeschaft. Nadat ik Steven Bogaerts heb zien golfrijden.  Leek me een super aanvulling op het kiten. Ipv truckjes en springen, gewoon lekker varen en surfen, naar golven zoeken.

Maar het viel allemaal niet mee in het begin. Is toch iets wat je moet leren zo'n waveboard, in mijn geval. Moeite met me C-kites om dat board te controleren. Heb nu bow en het gaat veel makkelijker. Afgelopen april veel op dat board gestaan. Leren gijpen. Gaat nu aardig.
Heb ook al paar goede sessies gehad, waarbij ik weinig behoefte aan me twintip had.

Ik heb dus 5'3, thruster set-up. Dat is opzich aan de kleine kant voor mij, maar altijd nog meer lowend dan me twintip. Aan de kleine kant wil zeggen dat ik toch wel wat power van de kite nodig heb. Al heb ik wel duidelijk meer drive dan me twintip,  wanneer ik me kite stil laat staan in de bottumturn.
KLeinere waveboardjes rond de 5'0 of 5'4 kun je met iets meer snelheid varen denk ik. Denk ook dat dat leuker is voor de nederlandse golven.

Plus en minpunten van een waveboard tov een twintip lijken me duidelijk. Een plus en minpunt van mijn board zouden de inserts kunnen zijn. Zoals je ziet kunnen me straps nooit symmetrisch op me board. (tenzij je iets daaarvoor maakt).
Derpertje

Berichten: 318
Antwoord #2 Mei 16, 2007, 03:00:53
edit2Rapporteer  
He man,

Ik heb sinds januari dit jaar een naish customwave in de maat 5.4 en die heb ik gekocht omdat ik toen in Capetown zat en daar super golven kwamen binnen rollen en omdat we vaak downwinders maakte. En ik kan je vertellen dat ik daarin echt een nieuwe hobby heb gevonden... Want ook hier in nederland kan je je optimaal vermaken met zo'n golfsurf boardje. Afgelopen zaterdag ben ik ook weer het water ingedoken met dat board en dan zet je je 7 m torch 3 erboven en dan kan je echt super gaaf de golven lopen rippen.

Ik ben nu ook bezig met uitgehaakt varen en dat maakt het allemaal nog net een stukje leuker. Mijn conclusie is : Als je er de centen voor hebt zou ik er zeker ééntje aanschaffen want de pret die je er van gaat beleven is zeker een paar honderd euro waard !!!!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #3 Mei 16, 2007, 03:53:09
edit2Rapporteer  
Hoeft niet veel te kosten. Juist door onbekend maakt onbemind staan er zo nu en dan een paar van vorig jaar te koop. Naish, North, Brunotti. Zo heb ik een Underground Tuflite 5'8" voor heel weinig kunnen kopen (170 x 48cm). Ik sluit me aan bij Rory wat betreft mijn ervaringen in het begin. Vooral gijpen met voetbanden is lastig.

Omdat ik met een flatkite vaar (Rebel 9m2) heb ik gekozen voor een groter board. Kan ik zowel als licht weer board gebruiken omdat mijn grootste (flat-kite) maat 12m2 is, en in grotere golven volledig op de golf kunnen rijden (nagenoeg kracht uit de kite te drukken van de Rebel)

Waarom ik van een aantal mensen hoor waarom ze ermee gestopt zijn is toch wel de leer-curve. Het is gewoon iets totaal anders, en je moet tijd erin willen investeren.

Daarbij komt het nog dat je vaak wel goed kunt knallen met je twin, en dan hier weer een halve beginner bent Wink

Ik ben ook zeker nog niet volleert, moet nog flink wat uren op het water maken om dit echt lekker onder de knie te krijgen. Maar ben wel behoorlijk stoked!


Ben bang dat niet veel mensen je vraag kunnen beantwoorden die meer als een of twee waveboardjes getest hebben. Ik weet dat Arno vorig jaar er wel een aantal getest had.
Jay

Geen avatar

Berichten: 236
Antwoord #4 Mei 16, 2007, 05:12:42
edit2Rapporteer  
Allereerst een vriendelijke groet uit Tarifa. Hier zie ik behoorlijk wat gasten die zo rond de branding geweldig rond crossen met zo'n wave-boardje. Dat ziet er echt fantasties uit! Ik ben zeker van plan om zo'n ding aan te schaffen, en om deze disipline van het kiten te gaan leren. Hier schijnt de zon en waaide het erg hard vandaag, voor mij (en de meeste) te hard. Morgen weer nieuwe kansen, ik zal voor jullie een paar baantjes trekken. Gegroet!!
Emielkruisdijk

Berichten: 808
Antwoord #5 Mei 16, 2007, 14:10:22
edit2Rapporteer  
Ik heb net een North Rocketfish 5'4 besteld, heb hem nog niet gevaren, maar ben er maar al te benieuwd naar. Bij windsurf.de staan er nog een paar te koop voor een zeer leuke prijs! Als ik hem binnen hebt laat ik wel horen hoe het vaart.
~Arjan
Founding Father

Berichten: 1841
Antwoord #6 Mei 16, 2007, 18:43:45
edit2Rapporteer  
Ok allemaal bedankt tot zover.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.