Jattende medekiters

Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #25 November 09, 2009, 16:41:44
edit2Rapporteer  
Iedereen snapt toch wel dat de topicstarter nu niet meer zal toegeven dat hij hem terug heeft gekregen eej Wink Als je zo hoog van de toren blaast is het voor sommige moeilijk om toe te geven dat ze ongelijk hadden.
Julio

Berichten: 14
Antwoord #26 November 09, 2009, 22:12:09
edit2Rapporteer  
Je moest een weten hoe graag ik jou gelijk zou willen geven Sad  Ik heb aangifte gedaan bij de politie, maar die hadden m ook niet. Nog ff voor de discussie: in Nederland ben je verplicht gevonden voorwerpen aan te geven:
http://www.politie.nl/Vraagbaak/watzijnderegelsbijverlorengevondenvoorwerpen.aspx
Als je niet van plan bent om het aan te geven moet je m dus lekker laten liggen.
Runaque

Geen avatar

Berichten: 89
Antwoord #27 November 12, 2009, 20:05:51
edit2Rapporteer  
Stel de vraag eens aan jezelf, wat zou jij doen als jij een bar of een bord vind? Neem je hem mee of laat je het simpelweg liggen? Of laten we de situatie anders schetsen. Wat als jij 500€ op straat of het strand ziet liggen, wat dan gedaan? Niemand kan bewijzen dat hij of zij de eigenaar is van die 500€, maar bij de politie is dat briefje niet veiliger dan wanneer jij het simpelweg links laat liggen, toch? Is het dan niet normaal dat je de vondst opraapt en met je meeneemt?
Nu kan eender wie dit belachelijk vinden, maar het gaat om hetzelfde principe, alleen het voorwerp waar het over gaat is anders.

Diefstal is een groot woord, het zou hypocriet zijn om zelf te zeggen dat je zelf nooit die bar meegenomen zou hebben omdat de rechtmatige eigenaar er misschien toch eens achter zal komen zoeken, eenieder van ons zou hem gewoon meegenomen hebben, wat je er nadien mee doet is een ander verhaal.
Het is idd niet leuk, maar het is nu wel een dure les, check je spullen meermaals of je ze bij hebt en niet veronderstellen dat je hem wel in de wagen gegooid hebt.
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #28 November 13, 2009, 22:34:49
edit2Rapporteer  
Ik snap zowiezo niet dat gasten hun spullen laten liggen, je chekt alles toch even voordat je naar huis gaat.  Huh
Sorrie hoor maar ik kan daar echt niet bij.  Huh
TMK

Berichten: 126
Antwoord #29 November 16, 2009, 15:36:46
edit2Rapporteer  
Ik voel met je mee dat je je nieuwe bar kwijt bent.
Maar ergens vindt ik dat je alles in je tas moet doen en op een zichtbare plek moet plaatsen (of zelfs weer in je auto leggen als je kan).

Op ijmuiden is alles mega overzichtelijk, en vind ik het geen probleem om mn tas te laten liggen. Kom ik op Enkhuizen of Schellinkhout is het een klein stukje lopen naar mn auto.

Eigenlijk een les voor ons allemaal.
Nooit ervan uitgaan dat je medekiter geen dief is. Er zitten wat gasten tussen hoor..
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.