Info Fuerteventura Mei-Juni graag

(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Januari 16, 2012, 13:17:38
edit2Rapporteer  
Hallo,

Normaal gesproken gaan we in het voorjaar altijd naar Bonaire maar helaas gooit een opleiding dit jaar wat roet in mijn kite-planning  Undecided

Zitten nu te denken om naar Fuerteventura te gaan in de periode Mei-Juni.
Ik ben al lang blij dat we uit zijn over de bestemming ;-)
Zou daarom graag wat extra informatie over dit eiland willen hebben.
Ik weet dat er veel mensen zijn geweest maar wil toch graag even wat nuttige informatie verzamelen.
Wij willen voor een periode van drie weken die kant op gaan.

Wij, mijn gezin met twee kids (1 en 2 1/2 jaar) , zijn op zoek naar goed 3 kamer appartement met zwembad en op loop afstand van bijvoorbeeld wat winkels zoals bakker en restaurants.
Beetje rustige omgeving voor s avonds maar wel dus op loop afstand van bijvoorbeeld de 1ste levensvoorzieningen.

Als we gaan kite dan graag op een mooi strand waar de rest beetje in schaduw/luwte kal chillen terwijl ik het water onveilig maak.

Alle informatie met betrekking tot welke plaats je het beste kan overnachten, kite, auto huur enz enz enz zijn van harte welkom.

Alvast bedankt  ThumpsUp
[Pepper]

Berichten: 1015
Antwoord #1 Januari 16, 2012, 13:29:02
edit2Rapporteer  
De meest geschikte kitesuflocatie op het eiland is Flagbeach (www.flagbeach.com). Het dorpje dat hier direct naast ligt is Corralejo. Dit is direct ook het meest levendige dorp van het eiland en het bestaat bijna alleen uit hotels en appartementen. Je vindt daar dus vast wel iets dat je aanstaat. Auto huren is een must want het kitestrand ligt niet op loopafstand. Echt schaduwplaatsen heb je niet op flagbeach maar een parasol is  misschien een uitkomst.



Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #2 Januari 16, 2012, 15:47:31
edit2Rapporteer  
Ik zie dat je fuerte al gekozen hebt maar ik denk dat met een gezin tenerife beter is, dit aangezien het kitestrand praktisch in het dorp ligt (el medano). Verder is el medano een leuk dorpje zonder mega toerisme, appartementjes zijn er genoeg te vinden voor lage prijzen. Verder is er op tenerife ook meer te zien voor jezelf en je gezin. Dit op de dagen dat 't niet waait of als je wederhelft eens een tripje wil maken Smiley.

Het ligt overigens vlak naast het vliegveld dus je bent er ook zo. Het strand is half lava zand gemengd met normaal bruin zand.

Aanrader voor eten:
*el lagar, spaanse tapas voor lage prijzen
*pro-bar, goede italiaan
*de chinees op het rode plein (dus niet de chinees op het plein in het midden van het dorp waar ook de pro bar en el lagar zitten, deze is niet zo goed)

Dit waren de toppers van wat betreft waar wij gegeten hebben, er schijnt ook een goede pizzeria iets verder in de steeg naast de pro bar te zitten maar die was dicht toen wij er waren ivm vakantie.
Zen

Berichten: 45
Antwoord #3 Januari 16, 2012, 16:43:55
edit2Rapporteer  
Ik ga ook met het gezin naar Fuerteventura. Wij hebben gekozen voor bungalows met eigen zwembad, even buiten het met Engelsen overspoelde centrum. Het heet Villas del Sol. Om niet vastgeroest zitten bij Corraljo hebben wij een huurauto genomen, schijnt inderdaad ook nog eens een must te zijn...

* afstand tot centrum circa 3km * afstand tot bushalte circa 300 meter * afstand tot dichtstbijzijnde (mini)supermarkt circa 300 meter * afstand tot dichtstbijzijnde restaurant circa 300 meter * rustig gelegen * afstand tot strand circa 3 kilometer (zandstrand).

Verder gaan wij het gewoon avonturen...

Zie ook http://www.spanjevakantieland.nl/fuerteventura.htm voor meer info over Fuerteventura

kitestertje

Berichten: 1132
Antwoord #4 Januari 16, 2012, 16:50:33
edit2Rapporteer  
Ik ga de 31ste dus als ik terug ben zal ik wel zeggen hoe het was Wink
Nature

Berichten: 1295
Antwoord #5 Januari 16, 2012, 18:03:54
edit2Rapporteer  
Ik ga over 3 dagen Smiley en in mei nog een keer!  ^^
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #6 Januari 16, 2012, 19:02:35
edit2Rapporteer  
Tot dus ver bedankt voor de informatie. Blijf volhouden en kom maar op met al die info. Is erg handig en altijd bruikbaar. Je bent met gezin nu eenmaal iets minder flexibel en dan is stukje voorverkenning altijd goed.

Kan in die periode gewoon in shorts of is shorty een must?

@Nature ik dacht dat je er nu ook al zat. Je was er toch al keerte geweest?

@kitestertje.. keep me posted ;-)

@Zen thx

@Frank82 gaat die info nu over Fuerteventura of over Tenerife?
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #7 Januari 16, 2012, 19:37:30
edit2Rapporteer  
Over El Medano op Tenerife. Ik had overigens wel een shorty nodig in mei. Lucht is zo'n 25 graden en lekker warm maar het water net boven de 20 en dat met een flinke bries maakt het wel chilly. Ofwel, 3/2'tje of shorty heb je wel nodig.
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #8 Januari 22, 2012, 18:30:00
edit2Rapporteer  
Al weer meer info... Er moeten toch onwijs veel gasten geweest zijn en dus informatie hebben. Thx
NM

Geen avatar

Berichten: 16
Antwoord #9 Januari 22, 2012, 19:17:37
edit2Rapporteer  

Ben er vorig jaar in Juni geweest. Wij hebben het toen slecht getroffen met de wind, maar normaal gesproken moet het goed zijn in die periode.

Naar mijn mening liggen de mooiste kitestranden in het Noorden. Flagbeach bij Corallejo en het strand van El Cotillo is erg mooi bij de goede windrichting. Wij zijn ook in het zuiden geweest, bij het strand van La Pared, waar veel golfsurfers komen en natuurlijk Sotavento, maar daar krijg je vlak water en aflandige wind. Dat had niet onze voorkeur.

Wij zaten in een appartement "Maxorata Beach" in Corallejo. Het zijn ruime, simpele appartementen met een zwembad en een winkeltje waar je s'ochtends ontbijt kunt krijgen. Het ligt op loopafstand van de hoofdstraat, maar net buiten de drukte. Daardoor kun je je auto ook altijd voor de deur neerzetten.

In Juni was het water al lekker warm. Ik had wel een wetsuit bij me, maar heb alleen maar gekite in zwembroek en lycra (tegen het verbranden) !!

Ik moet wel zeggen dat op Fuerteventura weinig te doen is buiten watersport. Puur om te surfen vinden wij het een toplocatie, maar als je meer mogelijkheden wilt buiten kiten, dan is Tenerife zeker een betere keuze. Tenerife is een mooi eiland met bergen (Teide), bossen en stranden, in tegenstelling tot het "kale" Fuerte....


brian

Berichten: 440
Logs: 0 | 8 uur
Antwoord #10 Januari 22, 2012, 21:20:45
edit2Rapporteer  
Ik was er in augustus, dit jaar.
Qua wind was het super! 6 van de 7 dagen goede wind. Lekker gepowerd met de 10.
De wind is meestal na ong 1u stabiel. Voor 1u wil die nog wel is wegvallen, maar in mijn geval draaide die 90 graden en viel helemaal weg. Gelukkig gebeurd dat niet vaak.
Na 2u kan je wel 95% vertrouwen in hebben dat de wind niks raars meer doet behalve misschien geleidelijk aan toenemen.

Let wel op. Onder en boven Flag Beach heb je veel rots. Ook moet je met laag/half goed uitkijken voor de rotsen. Met hoog water dan stap je zo in het water, maar met alles daaronder moet je wel is wat lopen over rots met vage kleine uitsteeksels af en toe. Dit is glad en ik heb er m'n been ook aan opengehaald.

Verder is het wel heel lekker daar hoor Smiley

Verder heb je nog El Cotillo, dat is een minder drukke en wat afgelegen spot, waar ook wel meestal mensen zijn, maar dan ook wat meer locals. Hier is het water een stuk frisser en choppy, waardoor ik het geen lekkere spot vond, maar als je graag wilt en de wind is wat meer NW, dan kan je er kiten. Verder heb je boven Cotillo nog 1 vlakwater spot geloof ik, maar daar kan je alleen met hoog water varen ivm rotsen. Boven die vlakwater spot en Boven Flag Beach mag je niet meer varen.
Als een agent in een slechte bui is wil hij je er wel een flinke boete voor geven heb ik gehoord.

Ik bleef dus gewoon bij Flag beach, gewoon voor 5euro een parasolletje/ stoelen huren en zo hou je daar wel heel de dag vol.
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #11 Januari 23, 2012, 11:39:01
edit2Rapporteer  
Misschien stomme vraag want weet niet of die tijden altijd het zelfde zijn maar hoe zit het met laag water in de periode mei/juni ?
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #12 Januari 23, 2012, 15:06:35
edit2Rapporteer  
Hoog/laag water heeft met de stand van de maan te maken, wisselt dus per dag en dan heb je nog springtij en het tegenovergestelde, zijn wel kalenders van te vinden.
TIASOF

Berichten: 362
Logs: 0 | 105 uur
Antwoord #13 Januari 23, 2012, 17:48:17
edit2Rapporteer  
Ben er deze zomer geweest, eerste dag waaide ik met mijn 10 van het water en de rest van de 2 weken aan mijn 14 net genoeg. meeste tijd op de vlak water spot bij el cotillo geweest en paar keer aan de andere kant gewoon op zee. (leuker voor als de kids graag in de golven spelen en je graag op een echt groot strand zit)
wind richting was in de 2 weken dat ik er was, maar een enkele keer goed voor flagbeach, daar nog wel paar keer in de avond gevaren maar dat hield niet echt over vooral door een te kort aan wind. (al is dat wel gaaf, ondergaande zon op dat blauwe water gewoon in een short)
zoals al eerder verteld werd zal je weinig schaduw vinden aangezien er weinig tot geen natuurlijke begroeiing is op het eiland, een parasol is dan ook zeker geen overbodige luxe.
en ook die auto is wel een must, ik heb hem hier in nederland gelijk geregeld bij de reis dus niet echt gezocht naar de goedkoopste. (je kan wel eens een leuke auto huren, brandstof kost er stuk minder dan hier)

(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #14 Januari 23, 2012, 20:07:33
edit2Rapporteer  
@ TIASOF..  thx voor de informatie. Ik ga nu weer heel erg twijfelen. Dacht toch echt dat Fuerteventura wind zeker was en dat de wind ook vaak uit dezelfde richting zou komen. Op Flag Beach zou je ook bedden en parasol kunnen krijgen toch?

Thx weer
onderaqua

Berichten: 540
Antwoord #15 Januari 23, 2012, 20:26:21
edit2Rapporteer  
Op Flag kun je gewoon bedje en parasol huren vlakbij de keet van de surfschool.

 Mooi strand, wel zeker drie meter eb en vloed verschil waardoor verradelijke rotsen tevoorschijn komen , opletten dus !!!!

Wind was in oktober een beetje wisselend van aan tot eind. Van de acht dagen 1 keer op flag en een keer bij Cotilo gevaren met schuinoffshore wind. Wel mega branding daar. Tevens lekker rustig.

Auto is dus een must anders kom je er niet nie.

ps litertje benzine 98eurocent.
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #16 Januari 23, 2012, 20:44:56
edit2Rapporteer  

Wind was in oktober een beetje wisselend van aan tot eind. Van de acht dagen 1 keer op flag en een keer bij Cotilo gevaren met schuinoffshore wind. Wel mega branding daar. Tevens lekker rustig.


Begin steeds meer te twijfelen. Hoe meer info ik verzamel des te minder blijkt de windzekerheid ;-(
TIASOF

Berichten: 362
Logs: 0 | 105 uur
Antwoord #17 Januari 23, 2012, 22:08:17
edit2Rapporteer  
wind is de laatste paar jaar al anders dan wat het was.
sprak daar met de golfsurf instructeur en die vertelde dat er in het noorden hele delen strand zijn weggespoeld door de veranderde windrichting en daardoor ook stroming.
uiteindelijk kan je er nog prima varen hoor, ik heb dan met de grote maten gespeeld maar ben dan ook een zwaargewicht (zeker voor kite begrippen met 100 kilo)
me maatje was met zijn 11 meter redelijk tevreden.

ik vaarde toen nog wel met mijn oude board, met mijn nieuwe airush kom ik wat makkelijker weg wat me daar ook had geholpen.
maar uiteindelijk wel 2 weken kunnen werken aan mijn lowend hahaha

kijk maar eens naar dit filmpje, dit is gefilmd op de vlak water spot bij cotillo op een (voor die 2 weken) winderige dag


http://vimeo.com/28241701
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #18 Januari 27, 2012, 01:25:22
edit2Rapporteer  
Thx voor alle hulp. Heb mijn keuze toch veranderd en hebben nu voor Griekenland KOS gekozen.
Hotel aan het strand
http://www.zoover.nl/griekenland/kos/marmari/caravia-beach/hotel/fotos
en anders ff klein stukje rijden naar Kohilari beach.
http://www.hanglos.nl/kitespot/188604/kitesurfspot-kos-kohilari-beach.html

http://www.youtube.com/watch?v=R0cl7_YJKH8


KOS here we come

Zen

Berichten: 45
Antwoord #19 Februari 22, 2012, 09:32:58
edit2Rapporteer  
Hallo allemaal,

Zoals al eerder vermeld in dit topic gaan wij (ik met mijn gezin) naar Corralejo / flag beach. Ik surf eigenlijk alleen nog maar met waveboards, ik heb de twintip nog wel maar, raak deze zelden nog aan.

De luchtvaartmaatschappij vraagt gewoon 80 EUR extra voor alleen mijn waveboard mee te nemen. Ik vind dit nogal wat geld, gezien de TT gratis mee kan.

Kunnen jullie mij vertellen hoe de golfcondities in juni zijn op Corralejo / flag beach en of het inderdaad loont mijn waveboard mee te nemen? Anders kies ik om weer eens aan mijn freeride kwaliteiten te knutselen.

Thanks! Jasper
EddyC

Geen avatar

Berichten: 1073
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #20 Februari 22, 2012, 10:24:15
edit2Rapporteer  
Wave:
- op Flagbeach links zijn er golven als er wind is.
- de verschillende spots ten norrden van Corralejo: grote golven mogelijk - maar veel rotsen en soms moeilijk vertrek
- Cotillo : bij west wind - het kan wel een grote shorebreak zijn met een close out over 200m - zandstrand
 
Je kunt F-One wave boards huren aan het grote rondpunt net buiten de stad - maar dat komt mogelijk.duurder dan meenemen.
larsbruggie

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #21 Februari 22, 2012, 19:48:50
edit2Rapporteer  
Hoi,

Op http://www.surfcampfuerteventura.nl heb je een kopje met  tips. Hier zie je een aantal spots op en weet je waar je een leuke bar oid kan vinden

gr

lars
Nature

Berichten: 1295
Antwoord #22 Februari 22, 2012, 20:52:12
edit2Rapporteer  
@ zen je moet voor golven op el cotillo zijn Smiley  en de golven op Flag beach zijn ook goed te doen maar pas wel op dat je niet de stenen op de bodem meepakt  dan ben je meteen je vinnen kwijt!

http://www.nederland-kite.nl/forum/viewtopic.php?f=10&t=10&sid=819f19ff6235e70bf7e81db5d9a902ae

Hier een report van afgelopen Januari!

Janus

Berichten: 524
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #23 Februari 22, 2012, 23:11:23
edit2Rapporteer  
Gewoon 80,- betalen (voor heen en terug reis neem ik aan) en je TT bij je waveboard inpakken...
je krijgt spijt als je je waveboard thuis laat...
Hard2Handle

Berichten: 3114
Logs: 0 | 432 uur
Antwoord #24 April 29, 2012, 11:01:01
edit2Rapporteer  
Thx voor alle hulp. Heb mijn keuze toch veranderd en hebben nu voor Griekenland KOS gekozen.
Hotel aan het strand
https://www.zoover.nl/griekenland/kos/marmari/caravia-beach/hotel/fotos
en anders ff klein stukje rijden naar Kohilari beach.
https://www.hanglos.nl/kitespot/188604/kitesurfspot-kos-kohilari-beach.html
https://www.youtube.com/watch?v=R0cl7_YJKH8
KOS here we come


Goeie keuze HJ! Veel plezier, maar dat gaat vast wel lukken! ThumpsUp
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.