IKO cursus kitesurfinstructeur level 1

silvelden

Geen avatar

Berichten: 13
April 10, 2012, 21:55:31
edit2Rapporteer  
IKO kitesurfinstructeur Level 1

Wil jij dit jaar een gecertificeerde kitesurfinstructeur worden en/of aan de bak op het strand?

Kom dan naar onze 5-daagse opleidingsweek tot IKO level 1 kitesurfinstructeur. Een super leuke en leerzame week, die we voor iedere kitesurfer aanraden!

De cursus IKO level 1 kitesurfinstructeur wordt dit jaar van 25 t/m 30 mei bij Xwatersport Beach Center te Kamperland gehouden.

Er zijn nog 3 plaatsen over, dus ben snel! Interesse, vragen of inschrijven? Mail naar: info@xwatersport.com

Cya at the beach!

(PS. na inschrijven nemen wij contact met je op voor de verdere informatie)
leeany

Berichten: 844
Antwoord #1 April 11, 2012, 01:14:56
edit2Rapporteer  
Aan te raden voor iedere kitesurfer nog wel.
Wordt er ook een stuk didactiek gegeven eigenlijk bij IKO?
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #2 April 11, 2012, 08:58:49
edit2Rapporteer  
IKO was toch die organisatie die meer op hun eigen gewin uit was dan te controleren of er daadwerkelijk goed en veilig lesgegeven werd of is er intussen al iets veranderd?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #3 April 11, 2012, 23:46:17
edit2Rapporteer  
IKO is wel goed hoor, maar het is idd wel zo dat als een instructeur half werk doet, dat daar geen controle op zit, das ook verdomd moeilijk natuurlijk. Kan er moeilijk een IKO vertegenwoordiger op zetten, maar ee nsteekproef her en der zou mooi zijn, maar ook niet erg kosteneffectief.

Maargoed, met andere diplomas kom je hetzelfde tegen natuurlijk, ligt meer aan de mens dan aan het concept
leeany

Berichten: 844
Antwoord #4 April 12, 2012, 00:20:12
edit2Rapporteer  
Dit staat er overigens op internet, dus je kunt dan toch niet zomaar iedereen willekeurig toelaten?

Citaat
Candidates to an ITC Level 1 must:
Be at least 18 years old.

Kiteboarding for at least 1 year and be a certified IKO kiteboarder level 3N minimum for a minimum of 6 months (jumping and riding tow side).

Perform level 3n skills on demand in all wind conditions from 10-30 knots.

Have an IKO Assistant Instructor certification or have logged 40 or more shadowing hours with an IKO level 2 Instructor and have an IKO letter of recommendation signed.

Have a valid first aid and CPR certificate or complete it before the ITC with the IKO Examiner running the course.

Pass all the online Pre-ITC Course.

Have a powerboat license if required, or have another boat safety course certification.

Must be able to read and write and speak fluently in the language the course is given.

Sign the waiver form.

En in principe is controle niet zo denderend moeilijk, wanneer je eisen stelt aan een instructeur en de persoon die de kitesurfles neemt.
Maargoed, dan komt je weer op het stuk "kitesurfcertificaat of niet...?" wanneer je ook echt een instructeur wilt kunnen controleren met bijvoorbeeld slagingspercentage.
silvelden

Geen avatar

Berichten: 13
Antwoord #5 April 19, 2012, 20:56:42
edit2Rapporteer  
Bij de IKO cursus wordt zeker gewerkt aan de didactische vaardigheid. In eerste instantie wordt er theoretisch de methodiek en didactische handelingen besproken, in het water wordt deze verder toegepast en wordt er getoetst op jouw didactische vaardigheden. Daarnaast wordt aan het einde van de dag een gezamenlijke evaluatie gehouden, waarbij je tips binnen het lesgeven samen bespreekt.

IKO is één van de best gewaardeerde en aangeschreven organisaties binnen de kitewereld overall. Onze ervaring met de cursus, is dat je het toch echt zelf moet doen en de nodige vaardigheid moet hebben om te slagen. Didactisch en pedagogisch zijn niet alle instructeurs op hetzelfde niveau, maar de basis is in orde. Iedere kitesurfschool moet daarna voor zichzelf uitmaken met welke instructeurs ze in zee gaan. Persoonlijkheid en ervaring in lesgeven vinden wij bijvoorbeeld buiten het IKO certificaat ook erg belangrijk.

De eisen om deel te nemen aan de IKO cursus zijn zeker niet eenvoudig, maar om de verantwoordelijkheid op het water over de klanten te dragen, moet je ook de nodige kennis en vaardigheid in huis hebben. Zaken als: vaarbewijs zijn online te behalen en assistant is belangrijk, maar houdt  in principe in stage lopen bij een surfschool. Kost veel tijd, maar is ook erg aan te raden als je zelf les wilt gaan geven.


 
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #6 April 23, 2012, 10:48:10
edit2Rapporteer  

IKO is één van de best gewaardeerde en aangeschreven organisaties binnen de kitewereld overall.

Pardon???
De consensus is toch wel dat IKO zeer slecht communiceert, dat het om eigen gewin gaat, dat het papiertje weinig voorstelt, en dat ze qua normen 3 jaar achter de fora aan komen hobbelen.
Zoek eens op kiteforum.com, daar klinkt het echter minder mild.

Maar de 5daagse cursus kan geweldig zijn, als je een goede cursusleider hebt. Zorg daarna dat je niets meer met het kantoor in de DomRepubliek te maken krijgt.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.