tack bij one directional?

fleurique

Berichten: 43
Augustus 18, 2015, 11:33:18
edit2Rapporteer  
Hi, ik ben bezig met mn surfboardje om overstag te gaan. De gijp gaat al wel prima, maar overstag snap ik echt helemaal niks van (ondanks alle filmpjes die ik heb gezien  Sad)
Heeft er iemand tips? Of weet iemand waar ik hierin les zou kunnen krijgen?

thanx YeSS
Faxie

Berichten: 3330
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #1 Augustus 18, 2015, 11:52:24
edit2Rapporteer  
Je kan je het op 2 manieren doen: Een gewone tack, of een ducktack. Bij een gewone tack flip je het board 180 graden, maar blijf je zelf recht. Bij een ducktack maak je zelf een backroll erbij.

Makkelijkste is gewoon beginnen met een normale tack. Zorg dat je kite boven je staat, of zelfs iets achter je. Vervolgens kant je aan en duw je met je achterste voet de achterkant van je board vooruit en met je voorste voet geleid je de voorkant naar achteren zodat het board draait. Dan zet je je voorste voet op de achterkant van het board, en je achterste voet op de voorkant en stuur je de kite naar beneden om weer verder te varen.

Met een ducktack doe je in principe hetzelfde, alleen kant je dan eerst aan om een surface backroll te maken, waarbij het belangrijk is je voorwaarste snelheid te verliezen en zodra het board 180 graden gekeerd is (en jij dus ook nog) verplaats je je voeten op dezelfde manier als bij de tack. Dus je draait door terwijl je je voorste voet naar achteren plaatst, en daarna gelijk je achterste voet naar voren. Dan weer insturen en verder varen.

Uiteraard kan je varieren met from/to toeside enzo.


http://www.youtube.com/watch?v=tNVF9MCsYrs


Volgens mij is er ook nog een topic hier met strapless instructiefilmpjes. Volgens mij van Versus. Moet je even zoeken Wink
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #2 Augustus 18, 2015, 12:37:24
edit2Rapporteer  
Basis van een tack is dat je een sprong-transition kunt maken zonder dat je zelf van het water los komt.

Dit combineer je vervolgens met je board door deze upwind te trappen en terwijl je zelf gewichtsloos boven je board zweeft de punt van je board in de nieuwe richting te duwen met je tenen waarna je weer agressief in moet sturen om snelheid te houden.
Faxie

Berichten: 3330
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #3 Augustus 18, 2015, 13:12:24
edit2Rapporteer  
Inderdaad, wel op letten dat je niet te hoog komt.

Met een tack gaat dat nog wel (wel goed mikken om weer op je board te landen Grin ), maar met een ducktack eindig je downwind van je board. Dus laag blijven waarbij je kite je wel ondersteunt.
bertvh

Berichten: 224
Antwoord #4 Augustus 18, 2015, 18:22:01
edit2Rapporteer  
|| STRAPLESS ADDICTION ACADEMY || Episode 1 - TRANSITIONS on Vimeo
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.