Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Alleen naar El Gouna begin oktober Gepost op: September 11, 2015, 13:25:33
Hey KMD,

Zeker prima te doen. Er is in El Gouna ook echt een beetje een kite scene. Er is s'avonds zeker een paar keer per week wel een Bar of Kiteclub waar iedereen naar toe gaat.

Op het kite station kunnen ze je wel vertellen waar iets te doen is. Ik ben zelf een paar keer bij Kiteboarding Club geweest, was prima, maar red sea zone en Kitepower zijn volgens mij ook gewoon goed. Laatste keer in het Paradisio hotel geweest bij Osmosis. Dit is een mooie spot maar wel wat rustig. Als je alleen bent zijn de andere gezelliger denk ik.

Tipje: Volgens mij is er zaterdag avond in het El gouna Clubhouse in het dorp vaak een band. Dit was erg gezellig en daar zijn altijd veel kiters.

Ik vind El-Gouna echt een aanrader, geode combi van Kiten en een beetje uitgaansleven. Buiten de feestjes van de kite scene is het overigens in het voor en na seizoen erg rustig. dorpje is ook schoon en vrij van straatverkopers.

Have fun!
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Als je MOE bent... Gepost op: September 07, 2015, 12:21:19
Ik verbaasde me wel een beetje over de berichten. Wind in Noord-Holland was eerder te aanlandig. Lijkt mij dat dit bij Kijkduin ook zo zou moeten zijn. Dan kom je toch wel terug lijkt me??

Zou ook wel weer eens lekker zijn als we een weekendje eens niet in het nieuws zijn;-(
Dit gaat vroeg of laat tot meer regulering leiden.
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kaapstad december - mei Gepost op: November 21, 2014, 14:43:08
Kaapstad is gewoon perfect, goedkoop eten, veel wind, veel leuke dingen te doen.

Ben er net in oktober geweest, wat materiaal betreft kan ik beamen dat het inderdaad 30/40% goedkoper is dan in NL. Beter is met lege tas daar naar toe te gaan en dan vol terug komen.

Ik had een 12M bij me, daar kreeg ik de reactie op dat ze die maat al tijden niet meer gezien hadden. We hebben hem ook niet gebruikt, mijn ervaring was dat het of niet waait of te hard. Die neem ik niet meer mee. Er is zat te doen op de dagen dat het niet waait.

Zorg wel voor een klein maatje (6 a 7M), het waait er vaak echt hard en samen met de golven vond ik het niet aantrekkelijk om erg overpowerd te staan.

Spots:
Cape Point: is dit een spot?? zou gewoon lekker de rotsen beklimmen, alleen doen met een helicopter en een boot om je te redden.

Muizenberg: Ligt wat afgelegen van de delen van de stad waar je als toerist wat vaker komt. Niet de meest glamorous buurt van Kaapstad.  Toen ik er was waren er een paar Pro's aan het kiten maar zag er niet erg aantrekkelijk uit veel golfslag en net als in NL een klotsbak. Kan aan de dag gelegen hebben, ben er maar 1 keer geweest.

Kite Beach /Blouberg / Big Bay ( 1 lang strand met verschillende spots)
Ga naar het Endless summer Beachouse (blouberg boulevard), kun je daar je spullen stallen en gezellig met de NL'ers kletsen. Zat zelf in Big Bay in een appartement. Heerlijk kiten vaak tussen de zee robben, wind is soms wel wat hard en de golven kunnen indrukwekkend zijn.

Shark Bay(Langebaan)
Als het teveel is in Blouberg moet je naar Langebaan en dan de spot Shark Bay. Kan volgend de locals wel erg druk worden maar als je doordeweeks gaat heb je daar niet veel last van. Wat mij betreft de mooiste vlak waterspot waar ik geweest ben.

Water is daar inderdaad verassend koud! Maar als je een wetsuit voor het nederlandse voor en/of najaar hebt dan redt je het prima.

Veel plezier daar

4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurf vakantie beginners (Rhodos/Fuerteventura/...?) Gepost op: Juli 23, 2014, 11:44:36
Hey Lycke,

Ik zou Fuerteventura echt alleen doen als de Lagune vol is. Flag Beach heeft vaak hoge golven en is gewoon een no-go als je niet upwind kan varen. Je hebt maar ca 100 / 150 meter om downwind af te zakken voor er een rotspartij ligt en niet meer het strand op kunt. Daar je gewoon geen lol aan beleven (zeg ik uit ervaring).

Sotavento is wat ruimte betreft beter, zeker de Lagune is mooi. Waar je bij Sotavento erg op moet letten is dat het daar in augustus vaak erg hard waait. (check maar de reacties van de PKRA deelnemers nu in Fuerte). Dan heb je het al gauw over 30+ knopen. De wind is ook vaak een tikje aflandig (wel erg goede rescue daar) en zeker een beetje vlagerig. Wat mij betreft ook geen handige wind om lekker te leren varen. Heb daar klasjes met 5 - tot 7 meter kites gezien die letterlijk alle kanten op vlogen. Ik zou Sotavento wat later in het jaar doen dan is de wind minder hard.

Fuerteventura is een mooi surf/kite eiland maar ik zou het afraden als je geen hoogte kan lopen. Rhodos ben ik nooit geweest, maar volgens mij is augustus daar wel het wind seizoen. Dat is misschien beter, Tip: Zoek op Kitehigh en Youtube dan krijg je wel een idee of het iets voor jullie is.

gr.

ps. Egypte is overigens wel een ideale plek om te leren varen evenals Dahkla.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oh Shit Handles - kite flaggen aan één stuurlijn Gepost op: December 04, 2012, 16:22:27
Ik kite nu drie jaar en heb 1 keer de safety getrokken, dit was nadat ik de kite van mijn vrouw had overgenomen en zij bij het landen blijkbaar per ongeluk de OS(R)H van mijn Best redline bar aangetrokken had.

Hoewel ik wel iets raars zag bij het oplaten (kite leek scheef te staan) kon ik duidelijk zien dat de lijnen niet gekruisd zaten oid. dus toch maar gelaunched (niet verstandig;-) Kite begint op een niet te stoppen manier te loopen, gelukkig kon ik mijn safety op tijd trekken. Was op Horst en ging richting A28 dus ook wel weer een ervaring!

Ben zelf eigenlijk niet heel enthousiast van al die dingen aan je bar die je zelden of nooit gebruikt maar die wel kunnen leiden tot ongelukken. Die OSR strap van Best bleef ook in de uiterste stand staan, hij gleed niet terug naar de neutrale stand/bar. Hierdoor kon ik er ook niet bij komen want de strap stond te ver van me af.

Wel grappig na dit ongeluk ben ik me gaan verdiepen hoe de straps nu eigenlijk werken, Best heeft een mooie handleiding van de redline Bar die online te downloaden is. Maar hier staat niet meer dan een zin in dat deze nuttig zijn om een 'Self land' uit te voeren. Hoe je dit moet doen is mij dus nog onduidelijk

Hoop dat je hier wat mee kan.

gr. Ernst
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Waar kitelessen & verblijf in Corralejo? Gepost op: Mei 15, 2012, 14:11:31
Lessen kan in Corralejo alleen vanaf Flag Beach. Vanaf het moment dat je gaat bodydraggen ga je met een bootje een flink stuk de zee op. De belangrijkste school is te vinden op www.flagbeach.com ze hebben ook een facebook pagina die ze wat beter in de gaten houden.

Je kunt via hun ook een soort surf hostel boeken, wel gezellig want dan kom je gelijk veel lotgenoten tegen, wel buitenlanders (veel engelsen). Ik vondt het een gezellige groep.

Om te lessen is het echter geen ideaal eiland, Flag beach is bij hoog water alleen voor gevorderde beginners te doen, je moet goed hoogte kunnen lopen, want het gedeelte waar je veilig aan de kant komt is maar ca 150 meter. Bij laag water is het nog kleiner want dan komt er in het midden van het strand een soort kaasschaaf tevoorschijn. Daar wil je niet over getrokken worden! Toen ik er was waren er ook golven van ca 1,5 meter allemaal niet ideaal.

Sotavento heeft bij hoogwater een lagune, dat schijnt wel goed te doen te zijn, dan kun je een les boeken bij Rene Egli. Dit is wel anderhalf uur rijden vanaf Corralejo. Als de lagune niet vol is zou ik daar niet snel heen gaan, waait daar vaak erg hard en aflandig. Er schijnt bij Cotillo een vlakwater spot te zijn maar dan moet je wel een stuk over de onverharde wegen. Cotillo is ook beslist niet geschikt om het te leren.

Het bootje waar je mee gaat lessen is een belevenis op zich, leuk maar geen beste manier om het te leren, je bent vaak 4 - 6 uur onderweg om ca 40 te kiten. 

Kortom als je een leuke vakantie wil met goed eten, zon en een beetje kiten is het op fuerteventura fantastisch, ook qua sfeer echt heel chill. Maar de kans dat je daar in een weekje echt leert kiten is niet zo heel groot. Dan zou ik kiezen voor een spot waar het water vlak, ondiep en vanaf het strand te bereiken is. Bijvoorbeeld Egypte (el gouna, Soma Bay) of Marrokko (Dahkla). Daar leer je in 1 dag meer dan in een week op Fuerte. 

Succes met kiezen!
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen te Malawi Gepost op: Januari 28, 2011, 12:26:50
Hey Melanie,

Heb zelf schoonfamillie in Zambia dus ken de situatie daar wel een beetje, de meren in Malawi zijn wel groter dan in Zambia (Kariba & Itezi Tezi) maar volgens mij zitten er dezelfde beest(en)jes.

Heb zelf wel eens nagedacht over Kiten op Kariba, maar aangezien we al zoveel spullen voor de famillie meenemen moet de kiteset dan geheel als overgewicht mee, daarnaast waait het ook niet heel vaak hard genoeg.

We hebben wel een aantal keer gezwommen in Kariba, maar dat was met een aantal (Europese) locals, die voeren met een boot naar een stuk met diep water aangezien de kans op krokodillen heel klein, en bilharzia kleiner is dan als je vanaf de kant gaat zwemmen.

De echte locals zwemmen gewoon overal, je moet er echter wel rekening mee houden dat ze vrijwel allemaal besmet zijn met Bilharzia, dit is een slakje waarvan de larven door je huid in je bloedbaan komen en zich in je blaas nestelen. Het is goed te behandelen en je wordt er meestal niet erg ziek van.

Mocht ik daar een keer gaan Kiten dan zou ik dat ook vanaf een boot doen, er zijn ook wel strandjes maar ik heb daar toch vaak een bordje "beware of the crocs' zien staan.

Als het je lukt om te Kiten, en je denkt mogelijk Bilharzia opgelopen te hebben dan zou ik in Zambia of Malawi naar een apotheek gaan en daar 'bilthrax' halen, dit kost niets (ca 10 Euro denk ik) en kun je preventief nemen of als je sympthomen krijgt, dat scheelt weer een hoop uitlegwerk bij een Nederlandse arts.

succes ermee en geniet van de omgeving (erg mooi daar!)
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.