Waar kitelessen & verblijf in Corralejo?

Nouchy

Geen avatar

Berichten: 2
Mei 14, 2012, 22:30:48
edit2Rapporteer  
Hi,

ik ga in juni een week naar Corralejo om te leren kiten, ik reis alleen. Genoeg leuke packages met cursus & accommodatie incl. Maar nu nog een keuze maken dus tips zijn welkom! Aan strand of in stadje verblijven? Welke kiteschool goede ervaringen mee? Andere do's and don'ts?
Tnx!
marving60

Berichten: 256
Logs: 0 | 5 uur
Antwoord #1 Mei 15, 2012, 10:10:48
edit2Rapporteer  
afgelopen week in de surf villa van Gema gezeten. Deze heb ik geboekt via surfcampfuerteventura.nl
Super gezellig. Soort van studentenhuis. En qua les.... geen idee
Ernst77

Geen avatar

Berichten: 7
Antwoord #2 Mei 15, 2012, 14:11:31
edit2Rapporteer  
Lessen kan in Corralejo alleen vanaf Flag Beach. Vanaf het moment dat je gaat bodydraggen ga je met een bootje een flink stuk de zee op. De belangrijkste school is te vinden op www.flagbeach.com ze hebben ook een facebook pagina die ze wat beter in de gaten houden.

Je kunt via hun ook een soort surf hostel boeken, wel gezellig want dan kom je gelijk veel lotgenoten tegen, wel buitenlanders (veel engelsen). Ik vondt het een gezellige groep.

Om te lessen is het echter geen ideaal eiland, Flag beach is bij hoog water alleen voor gevorderde beginners te doen, je moet goed hoogte kunnen lopen, want het gedeelte waar je veilig aan de kant komt is maar ca 150 meter. Bij laag water is het nog kleiner want dan komt er in het midden van het strand een soort kaasschaaf tevoorschijn. Daar wil je niet over getrokken worden! Toen ik er was waren er ook golven van ca 1,5 meter allemaal niet ideaal.

Sotavento heeft bij hoogwater een lagune, dat schijnt wel goed te doen te zijn, dan kun je een les boeken bij Rene Egli. Dit is wel anderhalf uur rijden vanaf Corralejo. Als de lagune niet vol is zou ik daar niet snel heen gaan, waait daar vaak erg hard en aflandig. Er schijnt bij Cotillo een vlakwater spot te zijn maar dan moet je wel een stuk over de onverharde wegen. Cotillo is ook beslist niet geschikt om het te leren.

Het bootje waar je mee gaat lessen is een belevenis op zich, leuk maar geen beste manier om het te leren, je bent vaak 4 - 6 uur onderweg om ca 40 te kiten. 

Kortom als je een leuke vakantie wil met goed eten, zon en een beetje kiten is het op fuerteventura fantastisch, ook qua sfeer echt heel chill. Maar de kans dat je daar in een weekje echt leert kiten is niet zo heel groot. Dan zou ik kiezen voor een spot waar het water vlak, ondiep en vanaf het strand te bereiken is. Bijvoorbeeld Egypte (el gouna, Soma Bay) of Marrokko (Dahkla). Daar leer je in 1 dag meer dan in een week op Fuerte. 

Succes met kiezen!
Nouchy

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #3 Mei 20, 2012, 19:16:15
edit2Rapporteer  
Dank voor de tips! Had al een ticket naar Fuerte dus wordt wel daar lessen. Lees ook veel over het rif wat bij eb bovenkomt bij Flag Beach. Nou, op goed geluk dan maar.. ;-)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.