Kiten op de Hoek

kitekluns

Berichten: 14
Augustus 18, 2007, 14:47:25
edit2Rapporteer  
Dag en Hallo,

Word er wel eens gekite op Hoek van holland of is het daar altijd leeg?

Ben er een paar keer wezen kijken met super goeie wind maar er was niemand, rara...

Greetz,

R.
dkite

Berichten: 109
Antwoord #1 Augustus 18, 2007, 15:03:52
edit2Rapporteer  
Ik heb er ook al eens aan zitten denken om daar te gaan kiten.
Maar volgens de spot guide op hanglos moet je daar in en gebiedje van 150x150m blijven. Da's 3 seconden heen en 3 seconden terug...
Bovendien moet je ook weer een behoorlijk eind weg je auto parkeren tenzij je lid bent van de vereniging en een pasje voor de slagboom kan bemachtigen (schijnt ook niet gemakkelijk te zijn zelfs al ben je lid).
ES

Geen avatar

Berichten: 289
Antwoord #2 Augustus 18, 2007, 16:38:51
edit2Rapporteer  
Dan word het weer es tijd voor een hang time contest!  Joepie
Lauw
Administrator

Berichten: 3580
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #3 Augustus 18, 2007, 16:48:09
edit2Rapporteer  
vaar zo nu en dan op HvH..locals zijn er vooral 's avonds geloof ik. Voor de rest een super rustige spot..eergister nog met z'n 2 gevaren met een lekker windje..kijk alleen uit stroming is zwaaar erg (je mag er ook niet zwemmen geloof ik) en de branding is ook best heftig..
kiteron

Geen avatar

Berichten: 41
Antwoord #4 Augustus 18, 2007, 16:55:08
edit2Rapporteer  
De spot waar je (officieel) je vlieger op mag laten enlanden is inderdaad beperkt. Maar aan het daadwerkelijke varen is volgens mij niet echt een beperking. Maar als het strand afgeladen ligt met mensen kan er, meende ik, een kiteverbod ingesteld worden. Dan mag je uberhaupt niet varen.

Verder moet je inderdaad van golven en stroming houden...
localy

Berichten: 2
Antwoord #5 Augustus 18, 2007, 17:44:51
edit2Rapporteer  
Hier een bericht van een local, het kiten in hvh staat nog steeds op losse schroeven. De strandwacht is hier beroeps en zijn verre van fans van kiters. Ze sturen je niet zo snel weg maar noteren alles en raporteren dit aan de gemeente. Binnenkort komt er een evaluatie met de gemeente, politie en de kitevereniging(hwsv).Als het aan de strandwaht en politie ligt wordt het kiten verboden.Omdat zoals zij zeggen niemand zich aan de regels houd. Al is er geen hond op het strand dien je binen het gebied te blijven( is natuurlijk onzin maar als je vraagt wat het probleem is zeggen zij je mag toch ook niet door een rood stoplicht rijden als er niemand aankomt, kortom niet mee te discuseren met die lui.) Maar we hebben er wel mee te maken.
Probeer dus alstublieft binnen het gebied te varen.Het slaat soms nergens op maar doe het aub anders is het straks helemaal over in de hoek.( het gebied is links van de watersport vereniging en is met borden aangegeven). Ook is er dit jaar veel zand opgespoten zoveel dat het onder de kant zo verschrikkelijk hard stroomt en, er een behoorlijke shorebreak kan staan, Hierdoor is het voor beginners bijna niet te doen om het water op te komen.
R.B.

Berichten: 951
Antwoord #6 Augustus 19, 2007, 01:10:01
edit2Rapporteer  
Maar een tijdje geleden was ik ook op HvH en zag tot mijn verbazing dat het kitegebied vergroot was tot zo'n 300m dat was bijna tot de papagaai. Of heb ik de borden verkeerd gelezen?
Trouwens heb ik leren kiten op HvH en deed dit toen buiten de kite zone hier ben ik door de strandwacht op aangesproken maar toen ik vertelde dat ik het nog niet zo goed kon en dat ik degene die het wel konden niet in de weg wou liggen toonden zij hier wel ale begrip voor en verzochten me dan om ongeveer bij de kitezone te blijven.

Dus zelf heb ik er maar weinig van gemerkt dat de strandwachten er zo op tegen zijn.
Maar wat zeker zo is, is dat er nu veel (heel veel) stroming staat en dit niet leuk is voor een beginner.
benjamin
Gast
Antwoord #7 Augustus 19, 2007, 15:56:45
edit2Rapporteer  
Sinds kort houd ook de politie zich bezig met de kiters op het strand
en deze communiceren niet met de strandwacht. Ook wist oom agent mij te melden
dat het volgend jaar wel eens afgelopen kon zijn op hoek van holland.
En zo is het na iedere sessie wel weer een uur gezeik
der is geen mens in het water we doen niemand kwaad en nog worden we streng in de gaten gehouden. Als je van plan bent een bank te kraken kom naar hvh, daar houden de agenten zich bezig met andere dingen.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #8 Augustus 19, 2007, 16:07:18
edit2Rapporteer  
Meen mij ter herinerren dat in de begindagen een van de wethouders tijdens een wandeling in de duinen het kiten heel gevaarlijk vond omdat men zo hoog sprong. Misschien ligt daar wel de basis voor het gezeik in HvH.

Er zit daar toch een watersport vereniging? Nota bene een kitewinkel (kiteboardshop.com). Zetten die zich niet in?
localy

Berichten: 2
Antwoord #9 Augustus 19, 2007, 22:23:47
edit2Rapporteer  
de hoekse watersport vereniging heeft een kite commissie zij overleggen met de gemeente en politie Zij zetten zich wel degelijk in achter de schermen, maar zoals ik hierboven al vermelde houd niemand zich aan de zone. Dus is overleggen met de gemeente niet echt relaxed kan ik je zeggen. De strandwacht jongens zijn misschien wel relaxed en aardig maar de leiding steekt je later een mes in je rug. Met allerlei rapporten van klachten van strandbezoekers en zwemmers, waar ze ze vandaan halen weten we niet maar ze hebben op zo'n overleg hele stapels dossiers met klachten. Zie dan maar weer is een beetje goodwill te krijgen bij de gemeente. zeggen dat het niet klopt geloven ze dan ook niet. Terwijl het pure leugens zijn. En waarom ik weet het niet. Zal wel jaloezie zijn dat het heel de zomer kite weer is en geen echt strandweer. Ze hebben niks te doen en moeten toch weer subsidie binnen halen. dan maar over onze rug.Ze willen nu ook boetes gaan geven aan die "a"sociale kiters. Kortom leuk is anders in de hoek.

KITE BOARDING IS NOT A CRIME!!!!!!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #10 Augustus 19, 2007, 22:33:43
edit2Rapporteer  
Jammer dat het zo moet gaan. Ik ben er nog nooit wezen kiten omdat het een eind naar het water lopen is indien je geen lid bent, en je moet betaald parkeren.

Voor de rest ziet het er daar best goed uit.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.