Kitesurfvakantie Hurghada, Egypte Maart 2008! Toffe, gezellige mensen gezocht

Kleine-Bun

Berichten: 2
Augustus 19, 2007, 22:47:04
edit2Rapporteer  
Heya medekiters,

In maart aankomend jaar ga ik voor tien dagen naar Hurghada, Egypte. Ik heb er erg veel goede dingen over de locatie gehoord. Het idee is om naar Magawish te gaan. Het is een eenvoudig hotel maar wat wil je, precies: de hele dag kiten en.... kiten. Het hotel zit direct aan een superspot. Verder zit er een Duitse ondernemer die een heel mooi bedrijfje heeft opgezet: 

http://www.tommy-friedl.de/eng/webcam_e.php

Zeker de moeite waard om alleen eventjes te kijken. Bij deze organisatie kun je gewoon al je gear storen voor niet veel geld. Ook organiseren ze toffe safari's naar de meest idyllische plekjes in de buurt.

Met andere woorden gewoon helemaal leip. Nu was mijn bedoeling om eigenlijk een leuke groep samen te stellen waarmee we dan heerlijk onze favo sport kunnen beoefenen voor een niet al te hoge prijs. Want iedereen weet: hoe meer, hoe beter, hoe gezelliger, hoe meer vreugde en GOEDKOPER!!!

Ook heb ik al wat informatie ingewonnen bij verschillende kitereisorganisaties en als het mogelijk is om een mooie groep te vormen dan kunnen we via een reisorganisatie op pad.

Heb je interesse of heb je meer vragen mail me gerust:

michaelbunschoten@hotmail.com

Succes met kiten en ik verwacht wel een aantal reacties Wink

Laterr Michael
Dangerfield

Berichten: 380
Antwoord #1 Augustus 19, 2007, 22:55:40
edit2Rapporteer  
Tommie zit bij het Jasmin Village. Bij Magawish zit Colona watersports.
Magawish hotel is echt butt! ik zou zeker niet daar gaan slapen. De spot bij Colona is wel super.

Jasmin Village is een knap hotel en bij Tommie is het altijd gezellig. de spot is wel stukken minder dan bij Colona.

Qua hotel zou ik gewoon een leuke deal proberen te maken en vervolgens 's ochtend gewoon met de taxi naar de spot waar je vaart. Bij beide sport betaal je voor de beach service en het storen van je gear. als je niet betaald mag je er eigenlijk niet varen. kost ca. EUR 40 p/w

Zelf heb ik een paar dagen bij Colona gevaen om vervolgens naar Tommie te verhuizen, gezelligheid op het station is ook belangrijk. Slapen deed ik bij Magawish, eens en nooit meer.

Magawish ingang zet ver van de weg, achter de slagboom, ver lopen dus. taxi's willen of mogen niet altijd naar de receptie doorrijden. Het personeel van Magawish wil zelf nog wel eens taxi spelen, dat kost echter veel meer dan de gewone taxi's
Bij magawish was regelmatig geen electriciteit en het is een beetje een vervallen zooitje.
mightymark

Geen avatar

Berichten: 152
Antwoord #2 Augustus 19, 2007, 23:02:05
edit2Rapporteer  
aan het magawish resort zit colonawatersports..ik ben er een weekje geweest. die duitser scheen een stukje naar het zuiden te zitten maar ik heb daar geen een kite gezien. Bii colona is een oefenbaai is voorbeginners en je kunt naar een zandbank kiten waar het water superstrak is. Weet niet hoe de 'lagoon'bij die duitser is....naja kijk maar eens op http://www.colonawatersports.com
De spot van Colona is super alleen vond de El Gouna gangers reis toch wel iets gezelliger!
Kleine-Bun

Berichten: 2
Antwoord #3 Augustus 20, 2007, 02:23:29
edit2Rapporteer  
Aha, kijk eens aan. Dit zijn in ieder geval goede tips guys! Ik ga eens even wat verder googlen voor wat locaties en ik hoop op nog wat meer reacties. Wat is trouwens een echte goede locatie/spot in het buitenland in maart? Waar hebben jullie dus een erg leuke tijd gehad?
PeeWee

Berichten: 1652
Antwoord #4 Augustus 20, 2007, 12:23:42
edit2Rapporteer  
Reken er in Maart ook op dat je wel eens meerdere dagen weinig/ geen wind heb. De temperatuur is wel super in die periode. In ieder geval beter als de ruim 40 graden die ik wel eens in augustus heb gehad (maar ja dan is de wind weer beter).

En inderdaad Colona is een leukere spot, Megawish een oud zooitje, de taxi is goedkoop, etc.

Wil zelf trouwens begin/ half april weer eens die kant op.
franco

Berichten: 874
Antwoord #5 Augustus 20, 2007, 22:32:05
edit2Rapporteer  
hier kort verslag tomie is een klote spot, alleen maar coraal en daar moet je eerst door heen om te kite, maar colona is top, eerste stukje is de wind wat minder maar daarna gewoon knalle, en de zandbank is geweldig, even iemand daar heen laten brengen met de rubbere boot, en volop fotos maken, ik heb er ook maar driehondert van afgelopen maand, was weer toppie.
dus advies goed hotel zoeken en dan gewoon bij colona gaan kite is de beste spot daar, ik zat zelf in hotel grand azur horizon was er 20 min vandaan, en om daar tekomen kost je bijna niks.
ANGER&

Berichten: 63
Antwoord #6 Augustus 26, 2007, 23:10:43
edit2Rapporteer  
Ik had zelf ook het idee die kant op te gaan Bun. Inderdaad hoe meer zielen hoe meer FUN. Laat maar fff weten gab. hoe wie wanneer en waarom.
;D
Picos
Wesje

Berichten: 44
Antwoord #7 September 29, 2007, 05:03:52
edit2Rapporteer  
Ik zit nu in magawish voor mijn eerste keer. Zit hier nu al 10 dagen en alle dagen kunnen kiten.
De spot hier bij colona is super, het hotel valt heel goed mee.
Ik had het hotel erger verwacht, als ik hier al die reviews over lees.
Het eten is wat minder, maar je overleeft het wel.
De beachboys hier die uw kite op en neer laten zijn super vriendelijk.
Ik kom hier zeker terug. Misschien kan ik wel mee in maart.
Ik zou zeker geen ander hotel nemen, want anders rtmoet je te ver lopen met je kite gear.
Als je boekt moet je zeggen dat je komt voor te kite surfen dan krijg je een bungalow op 20m van het strand/kitespot.

mightymark

Geen avatar

Berichten: 152
Antwoord #8 Oktober 01, 2007, 03:11:32
edit2Rapporteer  
lopen met je kitegear?je vraagt de eerste keer dat je daar komt of de taxi ff zover mogelijk door wilt rijden en de rest van je vakantie laat je je gear in de stalling...
je kan dus ook gewoon het goedkoopste hotel zoeken en lekker de taxi nemen elke dag of de bus voor 1 pond(15cent ofzo maar je zit wel tussen de arbeiders alleen voor mensen die er lang zitten of echt goedkoop uit willen zijn). Het voordeel wat je dan ook hebt is dat je 's avonds makkelijk nog even de stad in kan...nadeel is wel dat je door dat beetje reizen minder kitetijd over blijft..
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.