In het water was het goed te doen, maar die handen.

KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #25 December 29, 2007, 16:55:38
edit2Rapporteer  
Geen SW maar wel de BoxerSLE met hetzelfde waardeloze stoppersysteem. Deze heb ik toen gelijk omgebouwd met zo'n Best slidingstoppersysteem. Maar de nieuwe Naish upgrade biedt hier nu ook een gelikte oplossing voor.
Ingehaakt vaar ik altijd ontspannen tegen de stopper en verzuurde armen en kouwe handen horen bij het verleden ongeacht de bardruk.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #26 December 29, 2007, 16:59:28
edit2Rapporteer  
Daarom hebben ze gelukkig de stopper uitgevonden. Als je de bar tegen de stopper vaart dan kan je altijd ontspannen sturen en maakt de bardruk niet meer uit.

Helemaal mee eens Fer, maar dat niks F-one heeft die weg gelaten van zijn 2008 prutbar. Zit ook zo'n plastic omhulsel omheen wat een ander merk stopper monteren onmogelijk maakt. Een complete verbouwing inclusief depowerlijn en clamcleat/strap is noodzakelijk. Gezien de prijs van de bar echt belachelijk!

En veel mensen hebben nog 2007 of oudere kites, daar zitten er niet veel bij met een stopper.
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #27 December 29, 2007, 17:15:47
edit2Rapporteer  
Tja....dan heb je niet veel keus. Ook een aardige beperking voor de mogelijkheden zonder een stopper. Volgende keer gewoon kiteonly kopen en een losse naishbar erbij nemen. 2008 naishbarretjes zijn echt weer helemaal über en met elke willekeurige kite te gebruiken.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #28 December 29, 2007, 17:23:39
edit2Rapporteer  
Tja....dan heb je niet veel keus. Ook een aardige beperking voor de mogelijkheden zonder een stopper. Volgende keer gewoon kiteonly kopen en een losse naishbar erbij nemen. 2008 naishbarretjes zijn echt weer helemaal über en met elke willekeurige kite te gebruiken.

Ik heb lang aan zitten denken, pest is dat de voorlijnen een stuk korter zijn als de achterlijnen, en niemand wist die afstand (zo'n 3 meter). En op het strand zie je ze nog zelden. Idd. Naish of de nieuwe North Evo bar zouden een beter alternatief zijn.
Vince

Geen avatar

Berichten: 13
Antwoord #29 December 31, 2007, 21:58:12
edit2Rapporteer  

Bedankt voor alle tips ThumpsUp Even korte feedback van mijn minder koude haden gisteren.
Heb gisteren gevaren met open wanten neilpryde 3mm en dit was ongeveer een uur goed te doen. Ten eerste lekkere bar feel door open kant en veel betere doorbloeding door de vingers door wantvorm. Veel beter dan met mn mystic mesh handschoentjes met vingers, die wat teveel knellen denk ik (misschien zijn ze iets te klein). Heb tussendoor wel regelmatig even mijn armen staan rond te draaien en mn vingers bewogen.
Enige nadeel vind ik wel dat je de bar niet tussen je vangers kan varen, maar na een kwartiertje met hand vlak naast de bar ging dit ook wel goed.

Volgende sessie ga ik de variant met een water/wind dichte handschoen over mijn mystics testen.
 
Garmt

Berichten: 565
Antwoord #30 Januari 04, 2008, 05:04:20
edit2Rapporteer  
Ik voer vorige week vrijdag (em... 28 dec) ook op Zandvoort. De buitentemperatuur viel toen mee, 7 graden. Ik had een Neilpryde 5/3 aan en een sola vestje met cap eronder.

't Klopt inderdaad wat jullie zeggen over dat je lichaam nog niet weet wat je aan het doen bent; had ik dat toen maar geweten Smiley Ik was ontzettend aan het koukleumen toen ik (in m'n wetsuit!) van kentyman naar het water toeliep, maar toen ik eenmaal op het water was had ik nergens meer last van. Ik merkte alleen wel dat mijn handen erg traag werden, dus ik dacht, foute boel - naar de kant. Daar begonnen mijn handen te tintelen wat wel even pijn deed - dus ik dacht, nou, dat was het dan, inpakken. Valt me nu pas op dat ik het daarna (tijdens opruimen etc) alleen geen seconde koud meer heb gehad. Dus ik had prima voor nog een tweede sessie kunnen gaan, doh!
kitebart

Berichten: 431
Antwoord #31 Januari 04, 2008, 08:17:54
edit2Rapporteer  
Vandaag op de Oesterdam geweest en ik had juist hetzelfde probleem.

Ik kreeg naderhand de knopen van mijn kite bijna niet meer los omdat mijn handen té verkleumd waren.Wel 10 min achter mijn bord moeten zoeken op een gegeven moment, en dat is niet aan te raden nu.Gelukkig dat Bart het gezien had, thnx!

No Problem mate
heb het zelf al genoeg meegemaakt  Grin

Je moet gewoon regelmatig one handed varen en tegelijk met je andere hand een paar oefeningetjes doen, zo hou je het heel lang vol  Cool
Natuurlijk zien dat je niet te veel in het water hangt he.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #32 Januari 04, 2008, 15:06:33
edit2Rapporteer  
Of gewoon echt warme handschoenen of wanten kopen. Idd. lever je bargevoel in, maar je sessies duren wel weer langer!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.