enkel fractuur

beesteke

Geen avatar

Berichten: 19
April 24, 2008, 02:15:30
edit2Rapporteer  
Hallo

Ik heb een vraagje voor jullie. Ik heb mijn voet omgeslagen en heb nu een stukje aan de zijkant van men enkel afgebroken. Mijn vraag is of iemand van jullie dit ook al heeft gehad en a dit een nadeel kan zijn voor het kiten. Uiteindelijk kom je toch altijd na een sprong met een bepaalde kracht op je enkel? Ik hoop dat iemand iets meer weet hierover en hoelang ik zal moeten wachten om weer te kunnen gaan kiten en of ik dan bepaalde dingen zoals tape b.v. moet omdoen.

groeten
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #1 April 24, 2008, 02:26:48
edit2Rapporteer  
Heb je bericht even leesbaar gemaakt  Smiley

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,28147.0.html

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,29182.0.html
xxedguyxx

Berichten: 443
Antwoord #2 April 24, 2008, 06:18:22
edit2Rapporteer  
Heej Dude, aardig balen! welk bot heb je gebroken? ik denk dat het wel zal meevallen,, gewoon goed laten helen.. ik heb zelf ook me enkel gebroken gehad,, maar nu eindelijk weer beetje op t water na 9 maand,, ik heb nog niet echt kunnen springen, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen..

Je moet gewoon rust nemen totdat je zelf voelt dat je weer relaxt kan lopen en wat kan springen ..daarna weer t water op gaan... Succes ermee!
mezzai

Berichten: 18
Antwoord #3 April 24, 2008, 23:29:45
edit2Rapporteer  
Je hebt waarschijnlijk een avulsie fractuur gehad? Dat kun je beter hebben als dat je je enkel flink verzwikt...Botweefsel herstelt namelijk met eigen weefsel waardoor het weer net zo sterk wordt als voorheen...Bij een flinke verzwikte enkel scheur je namelijk bandjes die met litteken weefsel hersteld worden..lang niet zo sterk. Het herstel zal iets langer duren, je hebt nu gips of is het gefixeerd met een schroef of zo?
Erik de Berik

Berichten: 641
Antwoord #4 April 25, 2008, 15:13:43
edit2Rapporteer  
Geduld geduld geduld ,mag zelf na zware beenbreuk (10 mnd geleden) weer voorzichtig beginnen,dus cruisen en nog ff niet springen.Je hebt geen keus helaas.Heel veel sterkte met de revalidatie.Persoonlijk vind ik het bot,afgezien de vele pijn die ik heb gehad nog niet eens t ergste ,maar het spier herstel en dan vooral rond de knie het ergste.Duurt langer als ik dacht.Sterkte ThumpsUp
kuik

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #5 April 25, 2008, 21:38:02
edit2Rapporteer  
@Beesteke: Zelf ook enkel gebroken. Ik heb overigens mazzel gehad en geen schroeven er in gekregen! Schijnt wel te schelen. Maar goed, bij mij was er aan de binnenkant van mijn rechter enkel een stukje "weggesprongen" wegens overdruk. 6 weken in het Gips gezeten en daarna direct door naar Bonaire op kite vakantie ;-) Was wel een beetje optimistisch plan. Maarrr na een dag of 7/8 trokik het niet meer en ben ik op het vlake warme blauwe water toch gaan kiten. Het ging... niet fantastisch, maar het ging... wel met wat pijn.. maar het was echt helemaal te gek dat ik weer op een plankje kon staan.

Dus, ja. Als hetgips der af is kan je wel heeeeeeeeel rustig kiten. Ik had ook een enkelbrace om. Duurt wel ff paar weekjes nog voordat je echt normaal op een plankje kan gaan staan. Minimaal weer de 6 weken die je in het gips doorbracht. Dan kost het ook wel weer even tijd om "het gevoel" terug te krijgen. Alles wat je voorheen automatisch deed, zal je straks heel bewust met je enkel moeten doen. Je lichaam is "vergeten" hoe het moet handelen en je moet dat wel weer opnieuw aanleren. Best wel beetje raar. Je zal merken dat hoogtelopen dus echt weer een bewuste inspanning wordt. Verder Goed veel oefeningen doen met je enkel. Echt mega belangerijk dat je precies doet wat de fysio zegt! Op lnage termijn trek je daar je voordeel uit.

Bij is het nu 10 maanden verder en ik spring, loop, en waveride weer als een dolle. M'n enkel is wel wat stijver geworden. Een kite kopen die je dus zachtjes neerzet na het springen is wel lekker dus. In mijn geval ruil ik mijn Warootjes 07 in voor de Ocean Rodeo Rise 08.  De Rise zet je weer zo zacht als boter neer ;-) Errug lekker voor getraumatiseerde enkeltjes!

In je achterhoofd houden dat je vanzelf weer gaat kiten en je richten op andere leuke dingen! Aan het eind van de zomer kan jij weer varen! rustig varen, maar prima!

Succes er mee!
rein
kuik

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #6 April 25, 2008, 21:43:10
edit2Rapporteer  
O ja, tape en enkelbraces helpen in het begin om het vocht uit je enkel te houden. Verder is het beter om zo snel mogelijk zonder te gaan lopen! Maar als je kite is het handiger in het begin om wel een brace te hebben, dan loopt je enkel niet vol met vocht en blijft ie dus "flexibel". Verder is het beter om je enkelbanden te trainen en zo snel mogelijk zonder brace te lopen. met kiten wel handig dus als extra steun.

Al het bovenstaande wel ff met het voorbehoud dat ik geen fysio ben en dat je het dus wel ff moet bespreken met een echte fysio die precies weet wat de stand van zaken van je enkel is!!

groetjes,
Rein
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.