kiten met n-o morgen ochtend waar gaat iedereen heen??

kiter.raphael

Berichten: 242
Logs: 0 | 38 uur
Mei 18, 2008, 02:47:14
edit2Rapporteer  
wie heeft daar ervaring mee  (varen met noord -oost)
is dat te doen met laag water of moet het minimaal noord zijn
heb morgen wel zin om te varen na een lange tijd
maar wat vinden jullie er van en zijn er vandaag nog geweest op de slufter?

alvast bedankt    ThumpsUp
ThumpsUp
@rjen

Geen avatar

Berichten: 1805
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 Mei 18, 2008, 02:52:58
edit2Rapporteer  
NEE op Slufter kan je NIET varen met NO, dat is aflandig . Wat je kan doen is een klein stukje verder rijden en dan echt aan de zeekant gaan kiten maar let op!!! Het kan hier gevaarlijk stromen, vandaag is er ook een gozer uit het water gevist door de KNMR dus beslist geen spot voor beginners.
Erik de Berik

Berichten: 641
Antwoord #2 Mei 18, 2008, 03:45:35
edit2Rapporteer  
Niet doen  .idd gevaarlijke stroming en voor je het weet lig je in de vaargeul tussen de bulk cariers.Slufter is erg listig en experts only en dan bedoel ik met experts dat je ervaring op de slufter moet hebben ivm getijdes en zeer sterke stromingen.Ik zelf heb meegemaakt dat ik met ZW (pal aanlandig in de kom) gigantisch moest afvallen om tegen de stroming in naar de kust te komen.Dit was wel een extreem geval maar t gaf wel aan dat als ik had gevallen en m,n kite door wat voor reden dan ook niet meer omhoog zou krijgen ik linea recta de poort van Europa ingezogen werd.Verder is t natuurlijk 1 vd mooiste plekjes van NL maar laat je niet verassen door haar schoonheid.Ga nooit en te nimmer alleen en zorg dat iemand z,n mobiel binnen bereik heeft met t nr vd kustwacht erin.Reddingsvest of iets wat enig drijfvermogen heeft is erg aangeraden en nog geen shorty.Blijf erg ontspannen in een afdrijf situatie en ga ervan uit dat de kustwacht is gebeld door omstanders,ga vooral niet proberen om tegen de stroom in te zwemmen,probeer te rusten op je tube nadat je je bar en lijnen hebt opgerold zodat je niet verstrikt raakt enz enz maar dit is basis theorie.Misschien HvH met NO,is prima te doen,met NO ff kijken hoeveel graden NO het is,de kustlijn loopt in een boog.Weer het zoveelste lange verhaal over de Sluf,ik wil absoluut niemand bang maken maar onervaren slufteraars zijn al erg vaak in problemen gekomen en dan met name onze oosterburen. In ieder geval als je gaat ,sucses en geniet! ThumpsUp
Elevation

Berichten: 1363
Antwoord #3 Mei 18, 2008, 07:07:32
edit2Rapporteer  
de vraag alleen al is beetje achterlijk.... snap ook niet dat je verwacht dat mensen die vaak op slufter varen jou moeten adviseren.... misschien moet je nog wat extra lessen bemen, alhoewel, als je ziet waar er met bepaalde richtingen les wordt gegeven is ook dat geen maatstaf meer..

vroeger toen ik windsurfde keek ik zowel naar de maten van de zeilen waarmee men voer en ook goed naar de richting, tegenwoordig drijft iedereneen maar af en gaat men ook onder het mom van "ja maar ik heb meer dan een uur in de auto gezeten, of ik heb geen kleinere kite dan dit" gewoon het water op...
vindt het gewoon asociaal dat we door dit soort "mensen" maar moeten toezien dat alle spots worden afgesloten.. We zijn allemaal beginner geweest maar wat sommige mensen presteren...
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #4 Mei 18, 2008, 14:56:44
edit2Rapporteer  
Je kan het ook zelf uitvogelen: neem de verwachte windrichting, neem de kaart van de spot en kijk of die aflandig is, en zoek uit wat er gebeurt qua stroming (dan is sideshore en side-on shore ook niet altijd veilig). Verder zijn de spots en de risico's al lang en breed gedocumenteerd (Hanglos.nl of hier), en gebruik de zoek functie een beetje voor het gevoel.

Elevation, ik ben het helemaal met je eens, vorige week maandag een dwaas met een groene Waroo bezig gezien, die startte met aan-uit wind op het meest aflandige puntje van de sluf. Sukkel kon uiteraard geen meter hoogte houden, en lag binnen tien minuten met z'n kite op het water het reddingsbootje te roepen. Die jongen bleek nog een bek te hebben ook: meneer vond dat 'ie zelf ook wel terug had kunnen komen maar vond de dienstverlening van het reddingsbootje makkelijker. Volkomen verkeerde inschatting van de omstandigheden en het eigen kunnen, en compleet onverantwoordelijk.

Dit soort gedrag moet helemaal van alle spots verbannen worden, de pers heeft het kitesurfen nu volop in het vizier dus het eerste het beste incident kan gevolgen voor ons allemaal hebben.

Overigens, Raphael, je kan op het autostrand terecht met Noord vandaag, of als je gevorderd bent 4de trap van de sluf. In beide gevallen dicht onder de kant blijven.
kiter.raphael

Berichten: 242
Logs: 0 | 38 uur
Antwoord #5 Mei 18, 2008, 17:32:09
edit2Rapporteer  
vaar zelf regelmatig op de slufter  ben er aleen nog nooit geweest met noord en noord oost
site geeft aan varen tot noord
dus mijn vraag was of er ook anderen gingen varen
en of er zijn die met noord oost ergens anders gaan varen
en zo ja waar?
ik  zou zelf zeker niet het water op gaan als ik het niet vertrouw
ik wil wel plezier hebben maar het moet wel leuk blijven
je zit wel eens te fantaseren als je al even niet geweest bent
zit namenlijk te wachten op z-w wind
maar ik denk wij allermaal
nou bij deze
mvg  kiter raphael   Smiley
chico

Berichten: 1112
Antwoord #6 Mei 18, 2008, 17:55:56
edit2Rapporteer  
Noordwijk
zwafra

Berichten: 4249
Logs: 0 | 416 uur
Antwoord #7 Mei 18, 2008, 18:22:47
edit2Rapporteer  
Op schevenigen zijn ze nu ook bezich ...misschien is dat een optie..
kijk maar even op de webcam.
http://www.scheveningenlive.nl/beach2stream.html
ANGER&

Berichten: 63
Antwoord #8 Mei 18, 2008, 20:33:05
edit2Rapporteer  
Muiderberg
Edam
Wijk aan zee
Ij muiden
Noordwijk
Zandvoort
 enzoweither
Jeromez

Berichten: 3323
Logs: 0 | 427 uur
Antwoord #9 Mei 19, 2008, 00:10:09
edit2Rapporteer  
KATWIJK!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.