Eerste les

jass

Geen avatar

Berichten: 36
Juni 18, 2008, 17:57:19
edit2Rapporteer  
Hoi hoi,

Ik heb dus eindelijk, na 3 jaar telkens denken over starten met kiten besloten om eens les te nemen. Door de kleine die afgelopen jaar is gekomen (inmiddels 9,5maand oud) kom ik niet meer zo toe aan mijn oorspronkelijke hobbies (freeride mountainbiken, moet ik telkens voor naar Duitsland of België en snowboarden) leek me dit een goed moment. Afgelopen zondag bij Skyhigh in Workum mijn eerste les gehad.

Dat was gaaf. Ik, met nul vlieger ervaring, een mislukte wakeboard ervaring en mislukte surfervaring, zag er best wel tegen op om zo'n kite te besturen. Maar dat ging eigenlijk wel redelijk goed. 's Morgens met de oefen kite, had ik het gevoel snel te pakken. En 's middags het water op. Body draggen ging goed, kitecontrole ook redelijk goed en tot slot mocht ik proberen waterstarts te maken. Dat ging nog niet helemaal goed, dus kan nog niet zeggen dat ik de eerste meters al echt heb gevaren, maar ik ben er dicht bij. Alles voor Iko level 1 afgerond, de helft van Iko level 2 en al wat punten van Iko level 3.

Ik heb alleen nu nog wel wat last van mijn nek van het omhoogkijken naar de kite Grin

Hopelijk is de wind zaterdag goed voor mijn 2e les.

Dat was het eigenlijk voor zover Wink
Otto

Berichten: 416
Antwoord #1 Juni 18, 2008, 18:26:43
edit2Rapporteer  
Ben jij toevallig de reporter van mountainbike.nl rijdend op een Specialized SX Trail? Iig, join the club!   YeSS
jass

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #2 Juni 18, 2008, 21:22:30
edit2Rapporteer  
Yep, dat ben ik Wink
jass

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #3 Juni 24, 2008, 18:54:56
edit2Rapporteer  
Zaterdag was de wind ver te zoeken dus werd mijn les verplaatst naar zondag en toen was er genoeg woei.

Gelijk de eerste poging tot waterstarten ging al beter dan de beste poging van de week ervoor. En de 2e poging heb ik al echt een stukkie gevaren. Daarna ging het best goed, ook al sinus bewegingen met de kite gemaakt en flinke stukken gevaren in beide richtingen.

het was echt helemaal super. Kan niet wachten tot ik mijn 3uur begeleid materiaal huur (gelijk bij de cursus geboekt) kan gaan doen, maar dat zal helaas pas ergens in juli zijn.

Als het zo door blijft gaan (van plan dit jaar te huren) kan ik deze winter lekker opzoek naar een leuk afgeprijsd 2008 setje YeSS
martijn

Berichten: 2347
Antwoord #4 Juni 25, 2008, 04:22:27
edit2Rapporteer  
leuk om te horen dude.

al aardig aan het verslaafd te raken ThumpsUp
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.