Update Autostrand: PALEN BLIJVEN STAAN

Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #25 November 29, 2008, 19:18:09
edit2Rapporteer  
de gemeente Rotterdam krijgt zo langzamerhand een punthoofd van PALEN
maar inderdaad beter ff laten staan dan
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #26 November 29, 2008, 19:27:52
edit2Rapporteer  
Gasten blijf van die palen af. Wil je serieus over komen, zoek de pers op en zet ze op een fatsoenlijke manier voor PAAL (pun intended). Hun opmerking "dat het geen schoonheidsprijs verdient" zegt al genoeg, vooralsnog zitten ze met de palen in hun maag en de kite-gemeenschap kan nog veel druk zetten ZONDER vernieling van eigendom.
Zolang die palen er staan kunnen er nieuwsploegen komen filmen en kan het thema "de positie van de kiters" in een groter verband worden uitgemolken.
snaps?
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #27 November 29, 2008, 19:33:00
edit2Rapporteer  
Ja baas. Maar als het einde zoek is....
fonz
Gast
Antwoord #28 November 29, 2008, 19:41:50
edit2Rapporteer  
Raar dat het GZH zo reageert, wellicht is het de insteek dat er daadwerkelijk een dode of ernstig ongeluk plaatsvindt. Om zo een totaal verbod in te voeren op het autostrand of mensen af te schrikken daar te kiten.

Ik denk dat het niet verkeerd om deze man van te voren aansprakelijk te stellen voor de eventuele ongelukken die daar zullen plaatsvinden. Laatst heb ik daar gekite met veel plezier en de ouderen zullen weten dat ik al een tijdje kite een kleine tien jaar. effin ik vind het persoonlijk ook heel gevaarlijk dat die palen daar staan niet alleen voor beginners dus ook voor ervaren kiters.

Maar ja wie ben ik......

Tien kite ervaring zal niet opwegen tegen de expertise van iemand op kantoor, waarschijnlijk snap ik er niks van. Ik denk dat we een afspraak moeten maken om deze palen eigenhandig te verwijderen, ik ben bereid daar aan mee te doen.

Beter een bekeuring dan een dodelijk ongeluk.
Vinni

Berichten: 5944
Antwoord #29 November 29, 2008, 19:47:59
edit2Rapporteer  
Lex, anders verwijder je ff onze reacties. Als er echt niet meer te onderhandelen valt gaat er pas wat gebeuren denk ik.
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #30 November 29, 2008, 19:50:43
edit2Rapporteer  
Smiley
diederik

Berichten: 908
Antwoord #31 November 29, 2008, 19:55:13
edit2Rapporteer  
-....

Hoor het wel via pb....
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #32 November 29, 2008, 19:57:21
edit2Rapporteer  
Bij ons is dus eens een of andere snotaap geweest die zo'n paal thuis wilde hebben, en had m op ca. 50cm van bodem afgezaagt... ik ben me werklijk lam geschrokken toen ik dat ding voor me zag opduiken :S
Jeromez

Berichten: 3323
Logs: 0 | 427 uur
Antwoord #33 November 29, 2008, 23:17:49
edit2Rapporteer  
Als ze er nou gewoon boeien van maken ipv palen dan is iedereen blij.
180cc

Berichten: 186
Antwoord #34 November 29, 2008, 23:54:59
edit2Rapporteer  
Als ze er nou gewoon boeien van maken ipv palen dan is iedereen blij.

Nee dan zijn wij de gelukkigen.

Zij willen dat wij daar gewoon niet meer gaan komen vanwege de vogels. En dat proberen ze dan met een mooie verhaal er omheen te praten.

Geld is macht en dat is wat zij jammer genoeg wel hebben en wij niet. Een van de manieren is toch het aan duiden in de media. Zodra iets bekend is en er meer mensen bij komen kijk zeker bij veiligheid reageren ze heel anders.

Als je ze in een gesprek zou uitnodigen voor de camera met de vraag"Waarom kunnen het geen boeien zijn" zullen ze een hele andere reden hebben die er nu is. Zeker als het op sbs6 in heel Nederland zou worden uitgezonden.
McBridges

Berichten: 365
Antwoord #35 November 30, 2008, 08:38:32
edit2Rapporteer  
Waarom niet naar de rechtbank stappen??

Gemeentes, provincies of wie dan ook kunnen het misschien allemaal wel vinden passen in hun visie/(bestemmings)plan maar volgens mij geeft ze dat nog niet het recht om een onveilige (zacht uitgedrukt) situatie te creëren.

Een weg naar de (voorzieningen)rechter kan binnen 3 weken worden gemaakt, griffiekosten volgens mij rond de 120 euro (NKV?) en deze man/vrouw doet meteen een uitspraak, zeker als daar reden toe is (en die is er !).
Er zijn genoeg gegronde argumenten en daarnaast alternatieven (boeien) om het acceptabel te maken voor beide partijen.

Misschien zelfs de "rijdende rechter" hebben we meteen weer reclame ook voor de sport  Grin
Ron Rodeo

Berichten: 4486
Logs: 0 | 50 uur
Antwoord #36 November 30, 2008, 08:52:14
edit2Rapporteer  
ik ga er voortaan ACHTER varen..niet goedschiks dan maar kwaadschiks!...veiligheid is me meer waard dan een boete!

AAN IEDEREEN DIE DEZELFDE GEDACHTEN HEEFT ALS DIEDERIK, DIE DIT NOU NIET!!!   STRAKS GAAT DE SPOT DICHT EN HEBBEN WE NIETS MEER DANKZIJ DIT SOORT RADICALE AKTIES. IK BEGRIJP DE FRUSTRATIE MAAR VAAR NIET ACHTER DE PALEN.
WIJ TREKKEN VOORLOPIG TOCH AAN HET KORTSTE EIND.
LAAT DIT GEWOON OVER AAN DE NKV EN HEB GEDULD HOE MOEILIJK HET OOK IS.

DUS NIET ERACHTER VAREN EN/OF ZAGEN. NEEM DE MOEITE OM VERDER TE LOPEN OF GA GEWOON NAAR BROUWERSDAM OF IETS.

VERPEST HET NIET VOOR MENSEN DIE ZICH WÉL AAN DE REGELS HOUDEN.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #37 November 30, 2008, 10:28:43
edit2Rapporteer  
Als ze er nou gewoon boeien van maken ipv palen dan is iedereen blij.

Indien ze een ander type boei gaan gebruiken als nu dan is dat wel een betere optie. De huidige gele boeien hebben een dikke stalen ketting, maar bovenal zitten die vast aan een verticale stalen balk net onder het wateropp. Die dingen zijn ook erg gevaarlijk ThumpDown

Maar de afzettting is een probleem op zich, maar niet het echte probleem waar het om draait: ze willen de spot dichtgooien voor alle vormen van recreatie!
Dat doen ze nu gefaseerd. Het begon allemaal met het verwijderen van de strandtent, daarna verboden voor motorvoertuigen, vervolgens de heel ver afgelegen parkeerplaats, enz, enz.


Voor de winter zal ik er zelf niet vaak meer komen (dat hebben ze al voor elkaar), maar ik hoop dat Dree voor de komende lente al meer informatie heeft. Ik ga het NKV nu niet in de wielen rijden. Maar mochten ze ook vastlopen dan sluit ik me aan bij Diederick.

Diederick: laat het NKV dus hun uiterste best doen, en als ondersteuning moeten wij gewoon binnen die kloteafzetting blijven. Pas als echt duidelijk is wat de werkelijke bedoeling is van die groene narcistische kortzichtigen kunnen we als kiters zelf in actie komen.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #38 November 30, 2008, 10:32:26
edit2Rapporteer  
En nog iets: ik heb al eerder aangedragen dat de huidige situatie geen plek meer overlaat

  • OF voor de zelfstandige kiters
  • OF voor de zes kitescholen

Aangezien de scholen in het ondiepere gedeelte moeten lessen zullen ze dat dus moeten doen in de trechter, aangezien hun huidige lesterrein volledig bij hoog water achter de nieuwe palenrij ligt. Indien ze er blijven lesgeven is er geen mogelijkheid meer om veilig weg te varen of aan te meren, en laat staan dat beginners die net cursus hebben gehad het kiten daar meester kunnen worden!

Waarom geven ze dan wel een vergunning af voor die lui? Dat is zeer tegenstrijdig. Iets om mee te nemen voor het NKV lijkt me. Want volgens mij gaan die natuurrakkers niet over die vergunningen...
Spoon

Berichten: 1864
Antwoord #39 November 30, 2008, 12:28:06
edit2Rapporteer  
kunnen we het negatieve van die klere palen niet omzetten naar iets positief? Dat komt dan weer anders in het nieuws...

kunnen we erg geen tijdelijke strandtent, omkleedhok, kapstok of van die nijntje borden er van maken? Of iets anders?

ik vind het echt kortzichtig allemaal van die palen en het afsluiten voor recreatie.. en maar lopen zeiken dat de jeugd te dik word omdat het niet beweegt. nee das niet zo gek. iedereen word aan alle kanten ingepalmd. Als je tegenwoordig met een groepje buiten gaat voetballen dan word je weer weg gestuurd omdat dat groepsvorming is...
Jeromez

Berichten: 3323
Logs: 0 | 427 uur
Antwoord #40 November 30, 2008, 12:57:41
edit2Rapporteer  
Als we met zn allen buiten de afzetting gaan varen dan is het hek van de dam.
Waarschijnlijk is de spot dan binnen een half jaar echt dicht.

Ik heb het idee dat ze pas luisteren als er een ernstig ongeluk gebeurd is. Met de huidige palen situatie zal dit in het nieuwe seizoen niet lang op zich laten wachten.

Het blijft voor mij een van de mooiste spots in NL, dus ik hoop wel dat er een oplossing komt.
ton

Geen avatar

Berichten: 46
Antwoord #41 November 30, 2008, 13:06:52
edit2Rapporteer  
Over het algemeen is er best van weg te blijven, zeker in deze tijden als zo rustig is. Het probleem zit gewoon in als er iets kapot gaat of je slaat je kite per ongeluk in een loop dan ben je gewoon zwaar de lul. Dus je mot er gewoon een heel stuk vandaan blijven klaar.

Maar als het weer drukker wordt en er is dan nog steeds niks geregelt mot je ze gewoon lekker zelf weghalen. Ze zetten het toch ook zo neer (zover ik weet). En het lijkt me sterk dat ze daar over de spot sluiten als er al zoveel is over aangekaart.

Ik snap ook wel dat je het nkv er niet makkelijker opmaakt maar ik denk dat ze dit best kennen redeneren. En ik maak liever het nkv wat moelijker dan  dat iemand in een rolstoelt rond rijd.
WaZuP

Berichten: 1458
Antwoord #42 November 30, 2008, 17:53:39
edit2Rapporteer  
Beetje geschiedenis lezen rond 1750 met nl revolutie etc, grondwet is gebaseerd op dat ieder in zijn eigenbeeld moet doen wat hem goeddunkt om god waardig te dienen en alle niet nederlanders die hier komen moeten de zelfde bescherming als van de nederlanders genieten (in t kort samengevat) (vrijheid, gelijkheid en broederschap) (ipv de staat die gebasseerd op allemaal regels is waardoor de burgers het rechtboek niet eens meer kunnen lezen omdat daar een proffesional voor nodig is)


En kijk naar het rookverbod: Ze gaan gewoon door met roken en dan pas ziet de overheid wat voor grove fout ze hebben gemaakt. Zo ook met de coffeshops den haag roept allemaal ZE MOETEN DICHT
En wat zeggen nu alle burgermeesters: althans 18 van de 30, we moeten de invoer van softdrug legaliseren voor de shops

Wat zei de gemeente oostvoorne voor t auto verbod; dat willen we liever niet,
wat doet de hoge instantie weer: overrulen en niet lusiteren en doen wat ze zelfs beste vinden.


Kortom het is niet alleen het probleem van ons kiters er is volgens mij gewoon landelijk een probleem. Wat oa nu weer ins onze mooie homespot tot uiting komt. Naar mijn inzien moeten de gemeentes gewoon veel meer rechten krijgen dan die ja knikkers in den haag.

Ik geloof niet echt meer in een democratisch systeem zo, want den haag ziet het verschill tussen een coffeshop (bijv) in amsterdam of maastricht niet terwijl de burgemeester van maastricht met hele ander problemen heeft te maken als Job cohen in amsterdam en zo dus eigenlijk veel beter de problemen in de eigen regio kan aanpakken,

maar helaas dat mag natuurlijk nietvwant alles moet vanuit den haag worden geregeld waar vanalles word geroepen om stemmers te krijgen.


Voor mezelf vind ik het makkelijk, als je op een gegeven moment erg word ingeperkt dan ga ik persoonlijk op t eerte de beste strand kiten. Ik denk zelfs dat de meeste kiters de sessies met een paar vrienden ook veel meer voldoening gaven dan 3 uur lang alleen maar lijnen en kites te ontwijken met je eigen gear.

EN als er iemand dodelijk verongelukt zou ik zeker eens gaan kijken wie hier aansprakelijk voor gesteld kan worden want oostvoorne BLIJFT DE BEGINNER STEK VAN DE BENELUX en zij zijn gewaarschuwd voor t gevaar van het plaatsen van de palen. En vind het heel erg logisch als een paar trouwe vaderlanders gewoon die palen omzagen!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #43 November 30, 2008, 21:48:51
edit2Rapporteer  
Ik ben ook van mening dat het aankomend seizoen echt mis zal gaan. En idd. ben ik als Wazup van mening dat dit volledig verwijtbaar zal zijn aan diegene die de palen heeft geplaatst. Leuk alvast voor de nabestaanden ThumpDown ThumpDown ThumpDown ThumpDown

Die palen op die plek plaatsen waar zoveel kiters komen, en zoals wazup al zegt "De beginner stek van de benelux", is naar mijn mening misdadig Angry


Maar vergeet niet dat buiten die palentroep de spot zeer in gevaar is. Dat realiseren veel huidige gebruikers van het oostvoornse autoloze strand zich nog niet.
JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #44 November 30, 2008, 23:56:48
edit2Rapporteer  
Laten we Editie NL of een ander nieuws programma bellen. Kitesurfen is toch een populaire sport wat ze maar al te graag in beeld brengen in de media. Misschien kunnen ze een reportage maken!

Ik zeg: We bellen de TV programma's en misschien wil Dree meewerken?
Misteryguest

Geen avatar

Berichten: 44
Antwoord #45 December 01, 2008, 13:11:44
edit2Rapporteer  
Bestuurders en politici: In verkiezingstijd praten ze je naar je bek, zijn ze gekozen dan schijten ze weer op je kop! Welkom in de dictatuur "Nederland". Ik vind het bewonderingswaardig dat er mensen zijn die door blijven gaan. Echt top! Ik zelf heb het idee dat er steeds iets meer van ons word afpakt, door deze extremisten!
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #46 December 01, 2008, 13:44:29
edit2Rapporteer  
Als jullie verantwoordlijk bestuur e.d. schriftelijk (AANGETEKEND) op de hoogte stellen van de gevaarlijke situatie voor o.a. beginners, zullen ze beter luisteren. Stuur dit ook door naar hogere instanties, of zelfs een minister/staatssecretharies). Mocht er ooit wat kunnen gebeuren, hoe lullig ook voor het slachtoffer/gewonden, je kan dan 'ik zei het toch' roepen.
Misteryguest

Geen avatar

Berichten: 44
Antwoord #47 December 01, 2008, 13:53:54
edit2Rapporteer  
bericht aangepast, check even je pb Smiley
WaZuP

Berichten: 1458
Antwoord #48 December 01, 2008, 17:21:26
edit2Rapporteer  
De koningin krijgt tog ook brieven voor gratie enzo???

kunne we haar niet een brief sturen als ze een beetje inleving heeft dan ken die stomme lul die die palen heeft gezet ze meteen weer weghalen

Ik zie het brieven sturen naar hohe instanties verder niet zo zinvol, als je ziet dat dree die mensen niet kan laten luisteren met eindeloze vergaderingen etc. Auto strand is uiteindelijk ook dicht gegaan voor auto's ook al zijn er ellenlange vergaderingen over geweest.

En over de inperking van de vrijheid zoals misteryguest zegt:

Raar he 2005 wet van legitimatie
na 2007 hebben alle id kaarten en paspoorten en rijbewijzen een chip die dus constant gelocaliseerd kan worden . Een van de redenen dat ik dus nooit legitimatie bij heb schater
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #49 December 01, 2008, 19:07:20
edit2Rapporteer  
je moet niet gaan zagen of zo, toon bv aan dat de palen:

- met milieu-onvriendelijk spul zijn behandelt en maak je er dusdanige case van.
- van hardhout zonder FSC kenmerk zijn, en er dus tot vernietiging van de regenoerwoud wordt bijgedragen.
- de stroming dusdanig veranderen, dat broeigedrag van vogels in het geding is of andere impact op de natuur

je kan ook zoeken of er procedurele fouten zijn gemaakt, bv mbt van benodigde vergunningen voor het plaatsen van de palen. Of om de hele boel gewoon een beetje te pesten zou je bv een kapvergunning aan kunnen vragen. Moeten hun aantonen waarom het niet mag, en dan ga je zolang door tot ze er zelf de pest in hebben.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.