Stunten voor de kant

V.W.R

Berichten: 45
Logs: 0 | 124 uur
Antwoord #25 Juli 24, 2009, 22:48:57
edit2Rapporteer  
Ik ben van mening,  iedereen heeft het moeten leren toch!? Alleen als je in het water staat met je kite op 12 uur en geen actie onderneemt en alleen maar naar andere kiters om je heen kijkt. Ga  dan naar de kant land je kite en ga dan vanaf het strand kijken hoe anderen het doen!!

Maar ik heb ook een paar keer meegemaakt op het autostrand dat mensen gerust een half uurtje gewoon ff een praatje langs de vloedlijn staan te praten met hun kite op 12 uur heel irritant en hinderlijk!! Ook dan leg je kite gewoon ff neer!!
Dutchy

Berichten: 337
Logs: 0 | 9 uur
Antwoord #26 Juli 24, 2009, 23:24:45
edit2Rapporteer  
vandaag heerlijk geknald op de autoplaya...
heb weer ongelooflijke stunts gezien ook ,ten eerste een leraar(tje) met geel shirt gewoon dik tussen de beginners stunten springen op zn knieen en op een haar na door de lijnen van een beginner en dat moet dus vertellen hoe het moet...
later op de dag met hoog water kwam het water achter de zandbank en hup alles erachter en springen in 10 cm diep water een ongelooflijke slapstick was het ....
groot gelijk de meeste maar je kunt ook denken ,wij als gevorderde kunnen upwind varen dus de klasjes downwind laten klooien en de playa is godvrrr zo groot ...ik vaar meestal direct naar achter en kies het ruime sop en heb nooit geen last van geklooi .... het is maar hoe belangrijk je het vind om popie te doen voor  de kant .maar door dit gef*** langs de kant waren er vandaag weer
een aantal die in elkaar verstrengelt raakten en lijnen naar de klote vaarde.
wat betreft kites op 12 uur... helemaal mee eens als het te lang duurt ga naar de kant maar er zijn er bij onder ons die kiters die willen starten ook geen centimeter ruimte gunnen.denk eraan dat je zelf ook zo begonnen bent en onzeker met je kite op 12 met je ass in het water lag te wachten tot je ruimte had.....
sjembek

Berichten: 984
Antwoord #27 Juli 24, 2009, 23:27:31
edit2Rapporteer  
Niet de 'pubers' (waarom nou weer generaliseren..),
maar inderdaad de 12 uur-mensen en de kitescholen.
Kitesurfen is buiten de beste sport ooit vooral een sociale sport;
iedereen moet rekening houden met iedereen om zich heen omdat een kleine fout al een hele hoop ellende kan veroorzaken.
Zoals laatst op IJmuiden; beginners die lessen nemen die alleen worden gelaten en keer op keer hun kite crashen in het start/stop stuk. Gast gaat het water op, wordt bijna onthoofd door de lijnen van een waroo (hoe kon het ook anders..) bestuurd door een in de steek gelaten lesser en moet onder water duiken om ze te ontwijken en crasht hierdoor zijn eigen kite welke van le naar te uit elkaar scheurt. Wel nette oplossing van kiteschool maar toch, ik kan het niet helpen dat het me opvalt dat zo langzamerhand elke spot begint vol te raken en wordt verziekt door mensen die er helemaal niks van snappen.
Niet dat ik het opperhoofd wil uithangen, maar ik weet dat de meeste kiters er zo over denken. Er moet organisatie komen, teveel ruimte wordt in beslag genomen en te weinig ruimte blijft over. Hiermee bedoel ik dat er duidelijke regels moeten komen wat betreft je plaats op het water die iedereen in acht zou moeten nemen. De voorangsregels,... wie kent ze eigenlijk? Meestal wordt het gewoon op het water op-het-moment bekeken wie er voor gaat en wie niet maar wanneer je volgens de regels vaart en verwacht dat de rest dat ook doet krijg je zo nu en dan arro-kiters die gewoon doorvaren of net ff voor je springen. Beginners hebben hier ook een handje van, die stoppen gewoon of draaien zonder te kijken. Soms vallen ze gewoon, maar daar hou je rekening mee.  Muiderberg is echt gewoon het perfecte voorbeeld van een spot die eigenlijk te klein is voor de trekkracht die het heeft op winderige dagen in het weekend. Te vaak kan je niet eens je kite kwijt op het strand om nog maar niet eens te spreken over het varen. Ja oke, hoogte lopen en dan heb je alle ruimte. Maar dan moet je er toch eerst komen, zo tussen alle obstakelvormende 12 uurs kiters op het water en downeys die er tussendoor loopen. Eigenlijk is het weer tijd voor een ongeluk, wordt iedereen weer eens ff lekker wakker geschud. Ik heb nu al zin in de winter!!! Lekker rustig!!
Psychotic

Berichten: 1723
Antwoord #28 Juli 24, 2009, 23:44:02
edit2Rapporteer  
Nu moet ik toch ook ff reageren. Ik heb ook een hekel aan mensen met hun kite op 12 uur, maar een nog grotere hekel aan de "mannetjes" die iedereen wel ff laten zien hoe het moet en dus kort onder de kant gaan lopen loopen etc.

Vandaag op mirns ook weer iemand met een zo te zien half gebroken poot het water af zien komen. Jongens, als je stoer wilt doen, best, geen probleem, maar t is een gevaarlijke sport. Blijf een beetje weg bij de kant, en als je dan toch kort onder de kant gaat lopen tricken of tricks gaat doen waar je totaaaal niet aan toe bent (ik zie te veel mafkezen die net kunnen varen en vervolgens kiteloops gaan oefenen en dan de kant op komen "zag je me vette kiteloop". Reken niet op een grammetje medelijden van mijn kant als je je nek breekt door dit soort idioterie. Dat heet natuurlijke selectie....

En misschien is t zoals hierboven gezegd werd weer tijd voor een ongeluk. Ik weet het, het klinkt hard, en je gunt het niemand, maar de spots raken vol. Te veel kiters zien het als modesport. De kitescholen hebben een cashcow in plaats van  fatsoenlijk te lessen. Vliegercontrole? Nooit van gehoord daarzo. Een zwarte bui? we lessen gewoon door op mirns vandaag (totdat ze dan eindelijk de hint snapten en als allerlaatsten van t water gingen). Instructeurs die op mirns over de ballenlijn springen, geef lekker het goede voorbeeld zou ik zeggen!

En verder, ik vaar meestal zo ver weg van de kant en de drukte uit dat t me niet echt kan boeien wat iedereen voor de kant doet (behalve dat er dan weer in de krants staat kiter gewond/overleden/whatever), maar ja het is af en toe wel ff lastig om buiten te komen op sommige spots ja. 

Ohja, ik ben niet gefrustreerd, dat lijkt maar zo. Vind sommige dingen gewoon jammer. Ik kan gelukkig een beetje varen en blijf overal ver uit de buurt. Ik vind t reuze gezellig om ff iemand z'n kite op te laten en ff een praatje te maken etc, maar die paar randdebielen die er tussen zitten vallen voor mij in de categorie "je doet voor mij niet meer mee..."
WaZuP

Berichten: 1458
Antwoord #29 Juli 25, 2009, 20:44:00
edit2Rapporteer  
HEB ER GEEN WOORDEN VOOR OVER "hoe kiters van de laatste generatie"
 (ja sinds in 06 de bowkites kwamen etc) nu gaan lopen zeuren op mensen met hun kite op 12 uur (bowkite =slechte kitehandling leren in vergelijking tot de c-shapes in de meeste gevallen)

Elke drukke spot waar je moet leren kiten is het voor deze mensen een enorm obastakel al die gasten die langs komen spuiten en je weet niet wanneer je kunt insturen met je kite. IEDEREEN heeft zo gestaan.

Plekken als oostvoorne (mirns ben ik zelf nooit geweest) zijn A koaties om het te leren dus beginners hebben gewoon pre op gevorderden
LEER  verddomme EENS DE VAARREGELS uitvarend gaat voor invarend klaar. dus geef ze de ruimte.



Wat kitescholen betreft als je vaart op een plek met veel scholen dan is dit je eigen probleem. WAT WIL je dat niemand meer les neemd zodat jij lekker kunt varen ?>??? denk ff na


enj ALs je een te stom kudde dier bent om niet even een andere A lokatie voor freestyle te zoeken (kite is een denk sport geen kracht sport) dan moet je ook niet gaan zeuren dat de spots druk worden,

het oorspronkelijke slag kiter gign zelf zoeken naar beter locaties met maten als hun "oude spot" hen begon te STOREN...
Power Zone

Berichten: 258
Antwoord #30 Juli 25, 2009, 22:42:41
edit2Rapporteer  
Ok, dan toch maar even reageren voordat dit topic nog verder uit zijn verband wordt gerukt.

Dit topic is gestart omdat er geen wind stond en is dan ook een topic met een knipoog (sommige mensen hebben dat nog niet door, gezien de verhitte reacties).

Het topic was dan ook eens een uitgelezen mogelijkheid om eens even lekker ongenuanceerd te klagen ,zoals ook mijn reactie, een reactie met een knipoog dus.

Iedereen heeft het moeten leren en zowel jij als ik hebben lopen klooien en andere in de weg gezeten in het begin. En ik ben de laatste die een beginner opzettelijk in de weg zal zitten, en als het moet leg ik mijn kite nog neer en kom ik je helpen.

Het pijnpunt van het in de weg zitten van beginners zit hem vooral in het feit dat het een onnatuurlijk verloop heeft, normaal start een beginner en houd je daar rekening mee met de verwachting dat hij/zij na een aantal uur te hebben gevaren geen beginner meer is en dat het 'probleem' zichzelf oplost, echter is de toestroom van nieuwe beginners zo groot dat de huidige situatie is dat er altijd beginners zijn.

Surfers hebben het imago relaxt te zijn en iedereen 'dude' te noemen, laten we er allemaal hard aan werken omdat imago zo te houden  Wink
VJ

Geen avatar

Berichten: 29
Antwoord #31 Juli 27, 2009, 05:47:48
edit2Rapporteer  
Als "ervaren"  kiter kun je best wat verder uit de kant varen zodat de beginners/lessers de ruimte hebben om hun ding te toen.

Het blijft natuurlijk wel aan een leraar of gevorderde kiter om een beginner/lesser uit te leggen wat de regels zijn betreffende het voorang verlenen, ect.

En dan het stunten in een druk vaargebied of dicht aan de kant van het strand, dat is iets wat mij eigenlijk nog het meest verbaast. Dat die lui gewoon stomweg hun kites omhoog gooien, zomaar een sprong maken met gevaar voor zich zelf(oke dat is ieder voorzich..) en simpel niet op hun omgeving leten met de kans om iemand voor de donder te varen/springen.
Dat is wat de kitesport nu het imago "gevaarlijk" of  "extreem" geeft.
Vliegenaar

Geen avatar

Berichten: 216
Antwoord #32 Juli 27, 2009, 07:24:43
edit2Rapporteer  
Ik vindt het zowiezo gezeur, dat klagen over kites op 12 uur.
Wat maakt het nou eigenlijk uit als ie op 12 uur of bv op 1 of 2 uur staat?, hij staat net zover in het windvenster alleen een paar meter lager?!
Als ik iemand op 12 uur zie staan dan zorg ik dat ik genoeg power hebt om er ff omheen te sinussen, voordeel dat wanneer ie op 12 uur staat is dat je zeker weet dat er geen onverwachte bewegingen kunnen gebeuren.
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #33 Juli 27, 2009, 08:01:40
edit2Rapporteer  
Dat is niet waar, vliegenaar. Een kite op 12 uur is minder veilig / stabiel dan een kite op 2 of op 10 uur. Met een vlaag of een drop in de wind valt een kite op 12 uur namelijk veel gekker uit de lucht..

Ik ben het verder met je eens, gezeur allemaal. Het gezeur zou er niet eens moeten zijn als we (allemaal) wat meer respect voor elkaar zouden hebben..
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #34 Juli 27, 2009, 08:22:00
edit2Rapporteer  
Citaat
Als "ervaren"  kiter kun je best wat verder uit de kant varen zodat de beginners/lessers de ruimte hebben om hun ding te toen.


Het zijn vooral juist de beginners die @ Mirns vlak voor de kant staan te oefenen en bij een stuurfout het riet ingaan / de kant opknallen. Door als beginner de ruimte op te zoeken ( @ Mirns kun je ongeveer 500 meter van de kant lopen) heb je geen last van anderen dus kun je al je aandacht op het kiten richten. Gaat het als beginner dan fout is dat geen probleem: je hebt alle ruimte. Nu is het zo dat je regelmatig bij de kant niet eens weg kunt varen omdat er meerdere mensen met hun vlieger statisch op 12 uur staan te wachten op de bus ofzo?

juist aan de kant gebeuren de meeste ongelukken. Het zijn @ Mirns voornamelijk de beginners die helaas met grote regelmaat de kant op gesmeten worden en dat is helaas geen uitzondering. 

Citaat
En dan het stunten in een druk vaargebied of dicht aan de kant van het strand, dat is iets wat mij eigenlijk nog het meest verbaast. Dat die lui gewoon stomweg hun kites omhoog gooien, zomaar een sprong maken met gevaar voor zich zelf(oke dat is ieder voorzich..) en simpel niet op hun omgeving leten met de kans om iemand voor de donder te varen/springen.
Dat is wat de kitesport nu het imago "gevaarlijk" of  "extreem" geeft.

Als jij straks ook wat verder bent zul je merken dat je echt niet "stomweg"  je kite omhoog gooit  ( dat is iets wat beginners doen Grin ) bij het inzetten van een sprong kijk je als ervaren kiter echt wel even om je heen. Extreem hoeft niet direct gevaarlijk te zijn maar realiseer jezelf wel dat de grens tussen extreem en gevaarlijk bijj het kitesurfen heel dun is.
VJ

Geen avatar

Berichten: 29
Antwoord #35 Juli 28, 2009, 16:47:35
edit2Rapporteer  
@Idefixe
@Mirns heb ik nog niet gevaren dus daar kan ik niet echt over mee praten.
Maar op de vele andere spots is dat wel het geval. Natuurlijk is het wachten aan de waterkant met de vlieger op 12 uur niet handig, maar bij bepaalde wind wel beter dan de vlieger op 2 of 11 uur. Er is volgens mij ook geen beginner die het anders geleerd wordt.

Citaat
Als jij straks ook wat verder bent zul je merken dat je echt niet "stomweg"  je kite omhoog gooit  ( dat is iets wat beginners doen Grin ) bij het inzetten van een sprong kijk je als ervaren kiter echt wel even om je heen. Extreem hoeft niet direct gevaarlijk te zijn maar realiseer jezelf wel dat de grens tussen extreem en gevaarlijk bijj het kitesurfen heel dun is.

In de ongeveer 10 jaar dat ik kite, vele jaren meer die ik surf en in het reddingswezen actief ben. Heb ik echt ongelofelijk veel ervaren surfers(kite en wind) echt ongelooflijk veel stome dingen zien uithalen. Met veel goede maar te veel met een vervelende afloop.
Of het ligt hier aan de onervaren persoon die zijn grens aan het verkennen is of die ervaren persoon die zijn grens niet kent.....dit maakt de sport niet gevaarlijker voor ons maar voor de aanschouwer wel extreem.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #36 Juli 28, 2009, 17:46:12
edit2Rapporteer  
Citaat
In de ongeveer 10 jaar dat ik kite, vele jaren meer die ik surf en in het reddingswezen actief ben. Heb ik echt ongelofelijk veel ervaren surfers(kite en wind) echt ongelooflijk veel stome dingen zien uithalen. Met veel goede maar te veel met een vervelende afloop.
Of het ligt hier aan de onervaren persoon die zijn grens aan het verkennen is of die ervaren persoon die zijn grens niet kent.....dit maakt de sport niet gevaarlijker voor ons maar voor de aanschouwer wel extreem.


Dat is dus juist voor de beginner of iemand die iets nieuws aan het leren is,  DE motivatie om als het even kan de ruimte op te zoeken en niet voor aan de kant iets nieuws proberen / je eerste meters te maken
onzin

Berichten: 451
Antwoord #37 Juli 28, 2009, 18:38:30
edit2Rapporteer  
ik kan me herinneren dat ik zelf ook zo was in het begin voor de kant geeft je toch een gevoel dat je een stuk veiligger bent terwijl dat niet zo is maar goed ik snap het wel ik wacht meestal gewoon ef af en anders geef ik altijd ef aan dat ik er langs wil

beetje geven en nemen, ik denk altijd dat ik ook zo geweest ben
Naishflow

Berichten: 32
Antwoord #38 Juli 28, 2009, 22:09:45
edit2Rapporteer  
Gewoon lekker blijven loopen onder de kant Grin niks mis mee, laat die beginners maar zien dat ze voor de kant niks te zoeken hebben!
Gewoon een stuk naar achteren lopen, ruimte zat om te varen of daar je vlieger eens goed van onderen te bestuderen?!?! spannend man zown kite op een positie van 12 uur...

donderdag gaatie HARD Grin

Latex


En met dat loopen voor de kant, wel wetende wat je doet!
Een ervaren kiter weet in geval van nood vaker sneller te handelen dan een beginner.
VJ

Geen avatar

Berichten: 29
Antwoord #39 Juli 29, 2009, 16:11:34
edit2Rapporteer  
Citaat
Dat is dus juist voor de beginner of iemand die iets nieuws aan het leren is,  DE motivatie om als het even kan de ruimte op te zoeken en niet voor aan de kant iets nieuws proberen / je eerste meters te maken

Helemaal waar. Ook om lekker te varen tot dicht onder de kant is geweldig.
Maar is het nog steeds geen reden om in een druk vaargebied of dicht onder de kant  te stunten. Ook bij de ervaren surfer kan het op dat moment mis gaan. Hoewel dat "minder" snel zal gebeuren als een surfer goed oplet natuurlijk.

Ik ben er niet zo voor om dat te doen en houd me op een zekere afstand van andere watersporters voordat ik mijn sprongen inzet en zal ze ook niet dicht onder de kant doen. Crash ik als nog m'n kite heb ik  meer ruimte om die op te laten of self rescue uit te voeren.   
Shizzle

Berichten: 11
Antwoord #40 Juli 30, 2009, 20:54:36
edit2Rapporteer  
Is dit het topic voor alle "druktemakers" van kitehigh Smiley?

Als iedereen nu eens gewoon leert communiceren, komen we al een heel eind Smiley... En tja.. sommige mensen leren het gewoon niet, zowel beginners als wannabees als scholen! Als we daar allemaal op moeten gaan letten..pff...

Lekker chillen dudes!!
dimoss
Gast
Antwoord #41 Juli 30, 2009, 21:15:51
edit2Rapporteer  
wat ik niet begrijp is het verhaal dat je dus aan het kiten bent voor de mensen op de kant ??
je kite toch voor jezelf en niet voor toeschouwers ??
De kick is toch nog altijd als je zelf iets doet wat je hebt geleerd
 lekker een eind bij de beginners vandaan blijven  In Schellinkhout kun je zoiezo niet meer normaal varen vanwege de kitescholen op 50 meter uit de kant , afgelopen zaterdag telde ik 43 mensen in het water met kite of zonder kite

een deel liep te zoeken naar hun board of stond met de vlieger op 12 uur

lekkere stek daar !!!!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.