Kite magazine weer niks nieuws

Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #25 September 28, 2009, 14:03:08
edit2Rapporteer  
En wat dacht je dat goed testen kost? Buiten een testteam moet je ook goede omstandigheden hebben. kb.de bijvoorbeeld heeft minstens 6 man in Egypte zitten die de testen doen. Lijkt me overigens een erg relaxte baan Grin
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #26 September 28, 2009, 14:50:23
edit2Rapporteer  
Michiel,
Heb je ook gechecked hoeveel van die 6 man die vor KB in Egypte testen gesponsorde riders zijn bij North, Cabrinha, Roberto Ricci en Core?

Denk je echt dat de gepsonorde riders een objectief oordeel kunnen geven over materiaal?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #27 September 28, 2009, 15:06:43
edit2Rapporteer  
Gesponsorde riders kunnen zeker een objectief oordeel geven over eigen en ander materiaal....maar dat mogen ze niet als onderdeel van de sponsor overeenkomst!

En als dat zo zou zijn dan zijn ze hun hele integriteit kwijt als blad, en dan zouden juist die merken de hoogste score moeten krijgen. En als je dat blad echt leest dan had je kunnen weten dat dat zeker niet het geval is.

Verder neemt de kwaliteit van de testen wel af de laatste twee jaar naar mijn mening. Punten zoals kiteloopen en uitgehaakte performance zijn nu bijvoorbeeld geen vaste testpunten meer.

mbetz

Berichten: 576
Antwoord #28 September 28, 2009, 15:16:21
edit2Rapporteer  
Michiel
Ik lees de duitse bladen echt. Ik woon nl net buiten München en tref  de jongens van North en Cabrinha op de meren hier.
Zelf vaar ik Naish, ik laat mij dus niet beinvloeden door de testers! Alhoewel de jongens zelf toegeven dat zij als riders niet een objectief ordeel mogen geven!

Maar als je keest hoeveel aandacht merken als North en Cabrinha krijgen in de bladen en hoe weinig aandacht er besteedt wordt aan bijv Naish of Slingshot dan geeft dit te denken.

De kites van Cabrinha en North komen altijd als beste uit de tests, Naish en Slingshot worden ten eerste minder getest en ten tweede wordt er dan minder over bericht.

De opzet van de tests in KB en de duitse Kite Mag is goed, details zijn er ook, maar ik betwijfel de objectiviteit...
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #29 September 28, 2009, 15:24:02
edit2Rapporteer  
Dan snap ik je hele verhaal niet, want NKB en Cabrinha komen helemaal niet als beste uit die tests. En SS krijgt echt ook goede recenties evenals Naish, kijk maar naar die van de RPM en de Torch bijvoorbeeld.

Verder zie ik niet dat North en Cab de overhand hebben. Over Naish is ook veel gepubliceerd, evenals Slingshot met een zeer uitgebreid interview van YZ (en die had hier in de bladen moeten staan bijvoorbeeld!)
En wat dacht je van hun aandacht voor F-one? De Bandit uno had de hoogste score ooit, en de Dos waren ze ook lyrisch over.

Kitemag is hier bij mij in de buurt al een jaar of twee niet meer te krijgen. Vond ik vroeger ook niet verkeerd.


Feit is dat iig kb.de een systeem heeft bedacht waardoor kites en boards met elkaar te vergelijken zijn. Helaas is dat sinds dit jaar met die vier balkjes ipv die schijven een stuk minder overzichtelijk geworden...
Silversurfer1

Berichten: 383
Antwoord #30 September 28, 2009, 16:33:47
edit2Rapporteer  
Hier iemand van de Access kiteboard magazine. Leuk om deze feedback te horen allemaal.

Wel worden er vaak 2 bladen door elkaar heen gehaald. Wat vinden jullie specifiek niet of wel goed aan de Access?

Om op de punten van Sebas in te gaan:

1. Het nadeel van het verslaan van wedstrijden is dat wij vaak laat na het event uitkomen. Soms wel 2 maanden later. Het verslag, de foto's en video's staan dan al een tijd op het internet. Het is dan al behoorlijk 'oud' nieuws. Internet is hier gewoon sneller mee. Uit enquettes die wij houden komen ook telkens wedstrijdverslagen laag uit. Wat hoog scoort in deze enquettes zijn basics, tricktips, achtergrond-verhalen en (nationale en internationale) spotverslagen.
2. Ja zie 1. Actueel zijn is dus lastig.
3. Niet iedere kiteboarder zit op fora. Onze oplage is 14.000 stuks. 400 fora bezoekers is dus een minderheid. Maar goed neemt niet weg dat wij de fora wel in de gaten houden voor ideeën en om te kijken wat er leeft onder de fora bezoekende kiteboarders.
4. Ja meer Nederland. Daar willen we ook graag heen. Dus hierbij als mensen goede mooie foto's hebben uit Nederland met leuke verhalen houden we ons altijd zeer zeker aanbevolen! Het moet wel bepaalde kwaliteit hebben. Foto's moeten scherp zijn met goede actie. Het verhaal moet ook interessant genoeg zijn, niet alleen maar wat losse foto's. Er staan trouwens wel altijd veel Nederlandse foto's in het Fotofestijn.
5. Wij zijn wel zeker kritisch in onze tests. Ik wil wel graag concreet horen wat bij een kite of kiteboard niet goed zou zijn waarvan wij hebben gezegd dat dat wel goed is. Er worden tegenwoordig, zeker bij de grote, merken geen slechte kite's of kiteboards gemaakt. Wel kun je wel of niet van bepaalde eigenschappen houden. Die noemen wij ook. Wat betreft kleine merken; wij vinden het belangrijk dat de spullen die wij testen wel makkelijk verkrijgbaar moeten zijn. Daarnaast hebben wij ons handen vol aan de merken die bij ons adverteren. Deze gaan voor op niet adverterende merken. Maar de merken die wij testen testen wij wel degelijk kritisch. Als je wilt kun je er wel een keer bij zijn hoor. Wij zijn daar heel open in. We testen ook met testers met veel kennis (Fabian Naerebout + testteam, Stefan van der Kamp + testteam, Marije den Breems + testteam en Stef de Jong + testteam). Stuur maar een mailtje naar info@soulonline.nl en kom het eens van dichtbij bekijken.
6. Zie eigenlijk ook weer punt 1.
7. Over Natura 2000 hebben we het in het verleden vaak gehad. In elk nummer hebben we pagina waarin het NKV daar meer over kan vertellen.

@morres; hebben we in het verleden gedaan (Dutch topspots). We zijn vele spots afgeweest. Maar toen kregen we juist wel vaak te horen dat veel lezers dat niet interessant vonden wat andere kiteboards doen op andere spots. Maar misschien is het idd wel weer een goed idee om meer spots af te gaan in Nederland en België.

@kobrin; in Access#3 staat een spotverslag van Bas Koole in Frankrijk en in Access#4 een spotguide van België. 

Spelfouten hoor ik graag, dan kan ik de eindredactie op hun kop geven :-) dus kom maar op!


gijsv2

Berichten: 248
Antwoord #31 September 28, 2009, 17:03:15
edit2Rapporteer  
Goed te horen dat julie wel wat eraan gaan doen, ben het topic begonnen o.b.v. kitesurfmagazine dus kan niet oordelen over access. Wel durf je te reageren, dit betekend in ieder geval dat je je wel aangesproken voelt!

Ten aanzien van Fora bezoekers en oplage, niet je gehele oplage wordt gelezen, veel komt terug van de winkels lijkt me. Daarnaast zijn de fora bezoekers de actiefste kiters (niet per se op het water). het blijft een minderheid maar wel een belangrijke groep

voorbeeld over spots, alle spots welke te rijden zijn voor een (lang) weekend zijn interessant voor de lezer dus van denemarken tot Z-frankrijk, daarnaast ook de budget tripjes naar egypte, kaapverdische eilanden en dergelijke.

Vond het wel jammer laatst dat ik KSM mijn favoriete zomerspot La Franqui met de grond gelijk gemaakt werd, dit terwijl ik juist elk jaar hierheen ga voor de omstandigheden. Dit net als vele andere Nederlanders en Belgen die ik jaarlijks tegenkom. Maar ja dat is persoonlijke smaak

Een testnummer met daarin alle kites / boards zou natuurlijk ideaal zijn!!

suc6 met verbeteren van je magazine!
mocem

Berichten: 874
Antwoord #32 September 28, 2009, 17:12:06
edit2Rapporteer  
is het niet het probleem dat wat er in de bladen staat hier al besproken of getest? of heb ik dat helemaal verkeerd.
gijsv2

Berichten: 248
Antwoord #33 September 28, 2009, 17:18:15
edit2Rapporteer  
volgens mij niet, een blad is een goede aanvulling maar de kwaliteit moet omhoog
mocem

Berichten: 874
Antwoord #34 September 28, 2009, 17:32:26
edit2Rapporteer  
ik ben niet lid van een blad. kan er niet over oordelen of de bladen goed of slecht zijn. ik heb overigens geen behoefte om er van 1 lid te worden omdat ik al mijn objectieve informatie hier van kitehigh haal.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #35 September 28, 2009, 18:04:54
edit2Rapporteer  
Een blad is zeker een aanvulling en de interviews en fotos op de events zijn laat maar wel uniek als je het goed aanpakt. Daarom zou ik dus wel graag de Nederlandse events wat met kitesurfen te maken heeft in het blad zien.

Ieder jaar voordat de 2010 kites uitkomen zou een extra editie geheel in het teken kunnen staan van de nieuwe gear. Zo doet bijvoorbeeld een fietsblad dit ook elk jaar. In die editie staan de laatste nieuwtjes voor dat seizoen en van ieder merk hun nieuwste gear. Of je doet dit als bijlage bij het gewone magazine.

En inderdaad meer inspelen op de huidige ontwikkelingen. Natura 2000 gebeuren is iets wat deze maand best Hot is. NK zal de komende tijd gevaren worden dus waarom geen vooruitzicht daarop? Er is een Downwinder geweest maar lees maar 3 regels daarover. Winter komt eraan dus waarom geen review van drysuits of goede wetsuits? (Dit gaat over kitesurfmag, inhoud van laatste nieuwe access weet ik nog niet)

Gewoon al bij al wat meer inspelen op de Nederlandse markt. Het blad word in Nederland gemaakt dus waarom dan niet gewoon meer uit Nederlandse bodem laten zien?
Naishie

Berichten: 383
Antwoord #36 September 28, 2009, 18:51:55
edit2Rapporteer  
Ik denk dat ik de abonementen van F-one magazine ook maar opzeg.
Een grote reclame folder tegenwoordig!
Sebas

Berichten: 65
Antwoord #37 September 28, 2009, 21:00:14
edit2Rapporteer  
Hee Silversurfer1,
In de eerste plaats vind ik het wel kicke dat je reageert op een topic als deze (een topic trouwens dat veel losmaakt onder kitesurfers, gezien de relatief vele reacties). Access bewijst niet bang te zijn zich te mengen in de discussie en bewijst te willen luisteren naar zn (potentiele) lezers.
Nu jullie concurrent 'Kite surfmagazine' nog ;-)

Maar nu ik blijkbaar de aandacht heb van een van de redacteuren heb ik nog wel meer tips.
1.Die reisverhalen voor kitesurftrips zijn best okay, maar denk een beetje na over wat kitesurfers willen weten en wanneer je die verhalen agendeert in je blad.  Ik weet zeker dat alle kitesurfers (maar laat ik voor mezelf spreken) echt niet hun kitesurftrip plannen naar bestemmingen waar windzekerheid niet optimaal is. Dus schrijf niet over een vage bestemming terwijl iedereen hier op Kitehigh steeds maar weer dezelfde vraag stelt 'hoeveel procent goede winddagen heb ik'.
2. En plan die kitesurfreisverhalen goed in. Ik hoef dus in november niets te lezen over over een bestemming die in de zomer windzeker is. In november ben ik bezig met mn kitesurftrip van januari. Dus in jullie blad wil ik dan lezen welke bestemming ik de komende maanden kan aandoen. Snappie ;-)
3. Probeer eens wat meer achtergronden te schrijven. Dus niet een simpel vraag en antwoordspel als een interview, maar een verhaal waarin je topics aansnijdt die leven onder kitesurfers. Hoe kun je bijvoorbeeld als blad niets, maar dan ook niets hebben geschreven over het voorval in Strand Horst in mei, hebben jullie als redactie lopen slapen? En hoe kan het dat Eddy Lansink wel SBS, het AD en tal van andere media haalt, maar niet jullie blad. Was het journalistiek gezien niet nieuwswaardig genoeg? Ik had wel graag een lijfblad gehad waarin Eddy in een interview uitlegt hoe het is om over de vuurtoren van Scheveningen te kijken ;-)
4. En er zijn nog wel meer onderwerpen die ik zo kan bedenken. Maar voor een land waar per hoofd van de bevolking de meeste kitesurfers zijn ter wereld (wisten jullie dat? Misschien sowieso een onderwerp an sich), de beste kitesurfers (nummer 1 en 3 van de PKRA) en de meest radicale kitefreaks (alleen al  Len10) laten onze bladen het afweten. Gelukkig schrijven de bladen uit onze buurlanden wel over ons. Maar dat hoort niet Silversurfer! En dat nog eens in een periode dat kitesurfen in politiek woelig vaarwater is terecht gekomen, zowel politiek als innovatief. Gee komkommertijd in kitesurfland dus!
5. Misschien wat discussiepunten die jullie kan helpen met het bedenken van onderwerpen tijdens jullie volgende redactievergadering: Zou de PKRA niet naar Nederland moeten komen? Kitesurfen als Olympische sport (wat zijnde laatste ontwikkelingen, of gaat het niet door?), de toekomst van kitesurfen (hoe ziet de sport er over 10 jaar uit) enzovoort enzovoort enzovoort.

Zomaar wat suggesties op een rij. Ik ben benieuwd of je er wat mee kan.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #38 September 29, 2009, 14:48:42
edit2Rapporteer  
idd goed dat acces reageert )
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #39 September 29, 2009, 15:18:34
edit2Rapporteer  
@ Silversurfer:

Allereerst wil ik even kwijt dat ik NIET mijn abonnement op de Access opzeg. Ik lees het blad nog steeds met veel plezier, en gezien wat een abonnement kost vind ik dat jullie een mooi & volwassen blad neerzetten. Zeker in vergelijk met de concurrentie die dunner en duurder is  Wink

Er staat weinig verkeerds in de testen. Maar wat mensen graag willen lezen is hoe verhoudt de Naish Helix 2010 9m2 zich tot de Takoon Chrono 9m2 op alle eigenschappen? Welke springt het hoogst? Hangtimeverschil? Low-end, etcetera. (vul zelf twee of meer kites naar keuze in, dit is maar een voorbeeld van twee hangtime/freeride kites)

Nu staan alle Acces testen op zichzelf, mede veroorzaakt door vaak verschillende maten en kites in verschillende doelgroepen die tegelijk getest worden.

Access Snowboard magazine test altijd de boardjes binnen hun inzetgebied: freestyle/freeride etc. Bij kites kun je dat tegenwoordig ook doen. Zo krijgt de koper een beeld. Slechte kites worden idd. bijna niet meer gemaakt, maar er zijn nog steeds behoorlijke verschillen in performance en de balans tussen alle eigenschappen.

We zijn Nederlanders, lekker alles in hokjes indelen  Grin
KappuhH

Berichten: 3273
Antwoord #40 September 29, 2009, 17:52:00
edit2Rapporteer  
Wat Michiel zegt inderdaad. En kan er niet getest worden a la consumentengids? Met een score tussen 0 en 100 op verschillende onderdelen? Beste keuze enz Wink

Vindt bij snowboardermag altijd leuk dat de testers zelf een gemotiveerde top3 neerzetten.
WaZuP

Berichten: 1458
Antwoord #41 September 30, 2009, 10:47:18
edit2Rapporteer  
heb de soul magazine nog gehad (voor t zich opspiltste in acces)
en die was maarlieft GRATIS bij de surfshops xD

echter de laatste jaren vind ik er niet echt meer interresanten dingen in. Vandaar dat ik vaak kitemagn of kiteboarding.de bladen koop.

Maar denk bij kitetests in kiteboarding.de bijv dat de hoordredacteur van dat blad ook cabrinmha importeur is dacht ik.


verschil in kites willen weten tsja testen blijft beste optie Wink
Silversurfer1

Berichten: 383
Antwoord #42 Oktober 01, 2009, 13:43:39
edit2Rapporteer  
Nogmaals bedankt voor de input. We kunnen daar wel wat mee.

Even inhaken op een aantal genoemde punten:

@gijsv2; Onze oplage gaat er helemaal uit. De retouren uit de kiosken gaan naar shops, evenementen en met reizen mee. Verder hebben we het regelmatig over buitenlandse spots op rijafstand (dit jaar bv Frankrijk en België), maar we kunnen er altijd natuurlijk meer behandelen. We hebben wel beperkt ruimte. 1 a 2 'oprijafstand spots' in een nummer.

@mocem; Qua nieuws zijn fora altijd sneller. Wij focussen ons dan ook meer in diepgaande inhoud. Dus bijvoorbeeld artikelen over kiteshapes en hoe werken die? verhaal over boardshapes, hoe maak je mooie kitefoto's, hoe bouw je je surfboard om naar kitesurfboard, hoe repareer je je kite of board etc etc En vaartechnieken; hoe loop je goed hoogte? hoe moet je springen maar ook hoe doe je die handlepass? hoe vaar je in de branding met golven en stroming? veiligheid? etc etc En diepgaandere interviews met rijders en designers. Dingen die je niet makkelijk op internet kunt vinden en die makkelijker te lezen zijn op papier.

@relfex; Ja events heb ik al eerder aangehaald. Leuk en goed dat ze er zijn, maar een magazine is altijd laat met het verslag daar van. Daarnaast komen eventverslagen telkens laag uit onze enquettes. Een overzicht van nieuwe gear; we hebben elk nummer wel wat nieuwe gear en aan het begin van het jaar hebben we een Productguide met heel veel producten netjes op een rijtje per categorie met prijzen. Wetsuittest is wel een goeie. Net als bijvoorbeeld een trapeze test. Zetten we erop :-) Meer uit Nederland; willen we graag. Dus als er mooie foto's zijn of leuke spotverslagen kom maar op! Mail naar info@soulonline.nl

@sebas; 1. Goeie! Doen we wel maar kan idd altijd beter. 2. Ja. 3. Kiteongelukken willen we niet al te veel naar voren brengen. Als er elk nummer wat in staat over kiteongelukken 'lijkt' het boarden levensgevaarlijk. Dat is het ook wel, maar wij schrijven liever over veiligheid. In motorrij magazines lees je ook niet over welke ongelukken er weer zijn gebeurd. Dat filmpje van Eddy is natuurlijk supergaaf, maar wij als magazine kunnen niet promoten dat je orkaan wind en bliksem maar lekker moet gaan varen. Daarnaast kunnen wij geen filmpjes in ons blad plaatsen ;-) En wederom zodra wij het plaatsen is het alweer oud nieuws. 4. Per hoofd van de bevolking de meeste kiteboarders? Waar heb je dat vandaar? Is dat een representatief onderzoek? Ruben en Kevin staan heel vaak in ons blad. We horen heel vaak te veel. 5. PKRA, ja zou goed zijn als die zou komen. Kiteboard Olympische sport, ja zou ook goed zijn. Artikel hierover zou ook goed zijn. Leuke ideeën sowieso.

@michiel; je hebt wel een punt wat betreft testen per categorie. Wij testen nu de 'nieuwste' modellen. Als je dat niet doet heb je kans dat als er een populaire kite uitkomt (bv de North Rebel) dat je die niet in de test heb omdat je dat freestylekites test. En wij testen met 4 verschillende team verdeeld over het hele land. Dit omdat testen ontzettend veel werk is. Maar als je per categorie moet testen moet dat een team zijn, anders kun je niet goed vergelijken. Maar goed per categorie is wel te overwegen.

@Kappuhh; Testen met score kan dan wel als je met categorieën test. Beste keuze is lastiger omdat dat een beetje persoonlijker is.

@wazup; We zijn van gratis naar betaald gegaan om minder afhankelijk te zijn van de adverteerders. Zo kunnen we een meer onafhankelijke redactie maken. Maar wat vind jij dan interessant om te lezen in een kiteboard magazine?


martimor

Berichten: 1934
Antwoord #43 Oktober 02, 2009, 13:21:59
edit2Rapporteer  
de vergadering is geopend, wel een hele grote redactie zo schater ThumpsUp
top dat je reageert en ook nog eens om input vraagt YeSS
ben nu lid van kitesurfmag, maar zit sterk te twijvelen om het op te zeggen en een abo van acces te nemen Grin(nog een gratis windmeter ook, die van mij kon niet tegen water loser)
martimor

Berichten: 1934
Antwoord #44 Oktober 02, 2009, 14:23:23
edit2Rapporteer  
hey slversurfer1,

Als ik me nu aanmeld voor het blad ben ik denk ik te laat, maar als jij kunt regelen dat ik nog een acces van week 41  Wink(en nog misschien nog een paar edities eerder Embarrassed)kan krijgen, ga ik lid worden. anders heeft het voor mij nu geen zin om lid te worden(buiten de windmeter natuurlijk), wacht ik wel tot wk 10 ofzo Undecided

hoor het iig graag van je
gr martimor
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #45 Oktober 02, 2009, 23:01:15
edit2Rapporteer  
oja, de spelfouten was ik nog vergeten, redelijk genant voor een tijdschrift, bedoel spellingcontrole ik toch ook gewoon beschikbaar?

Lang niet alle taalfouten los je op met spellingscontrole-software. Er is een intelligent mens nodig om het echt goed te maken. Daarom wordt elke professionele tekst door een ander (eindredacteur) gecheckt. Da's te duur voor kitesurfmagazine.
Maar zelfs de gratis spellingscontrole door de pc laten ze inderdaad achterwege.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #46 November 16, 2009, 17:58:32
edit2Rapporteer  
Vandaag de nieuwe kitesurfmag op de mat en het is weer dramatisch. Er staan zelfs game reviews in? Damn als ik game reviews wil koop ik wel een game blad.
Runaque

Geen avatar

Berichten: 89
Antwoord #47 November 16, 2009, 18:41:25
edit2Rapporteer  
Ik heb er misschien niet zo'n kijk op als jullie als beginnend kiter, maar toevallig had ik Kitesurf Magazine en Access  in huis gehaald om wat meer vertrouwd met de sport te geraken en toegegeven, er staat idd wel veel reclame in, maar dat is evengoed in andere magazines die ik in het verleden gekocht heb ook hoor. Als ik de kite magazines die ik hier heb liggen vergelijk met tuning magazines (andere hobby van me), valt me op dat bij de kite magazines vooral de redacteurs ed vooral praten over promotoers, hun eigen ervaringen met kites, ect ect ect en bij tuning magazines is elke wagen die aan bod komt het verhaal van iemand die deze hobby uitoefend. Misschien dat het interessanter is om willekeurig kiters hun verhaal te laten doen in het magazine of een aparte column voor kiters te starten, zo raakt de lezer er ook wat meer bij betrokken bij het magazine.

Wat me stoorde bij het lezen van Access (issue 5) is toen ik de reviews van kites aan het lezen was, dat men twee Cabrinha's test (Crossbow en Switchblade) en men doet doodleuk een copy-paste in het andere artikel dat gewoon naast het andere te lezen is. Het gedeelte over de bar is in beide artikels hetzelfde en ook als men over "bar & safety" spreekt, vind ik wel storend. Dan kan je toch net zo goed schrijven dat de bar en de veiligheid bij beide kites hetzelfde is ipv copy-paste toe te passen, vind ik een gebrek aan professionalisme om eerlijk te zijn.
Maar al bij al vind ik het al geen slechte magazines, maar ik ga ze niet blijven in huis halen, maar meer zo nu en dan eens, of als ik nood heb aan wat nieuw leesvoer.
TMK

Berichten: 126
Antwoord #48 November 16, 2009, 20:57:44
edit2Rapporteer  
De abbo was alleen  boeiend vanwege de gratis windmeter, anders niet.
El Banditos

Berichten: 955
Antwoord #49 November 17, 2009, 18:53:53
edit2Rapporteer  
kite surfmagazine is misschien wel weer niet echt wat we willen, maarrrrrrrrrr de voorkant vind ik toch niet echt verkeerd Wink, of ben ik de enige die dat vind
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.