Kiter gezocht medio 22 jaar met broertje van 16

Spikey

Berichten: 160
Augustus 20, 2010, 08:57:09
edit2Rapporteer  
Gezocht voor Filmopnames

Het gaat om een kitesurfer van ongeveer 22 jaar (een paar jaar jonger
of ouder mag ook), met een broertje van ongeveer 16 jaar. De jongen
van 22 kan goed kitesurfen en gaat het zijn broertje van 16 leren. Het
is belangrijk dat het échte broers betreft. Van de jongens hoeft
alleen de oudere jongen te kunnen kitesurfen, maar een jong broertje
dat ook kan kitesurfen is ook niet mis natuurlijk.

Het betreft een een tweedaagse shoot in Zeeland, verblijf wordt
betaald. De shoot is 27 en 28 augustus, vrijdag en zaterdag.
Verdiensten zijn €400,- voor dag 1, €240,- voor halve dag 2.

Voor interesse kan je contact opnemen met :

Lenneke Speelman

Hang Loose Sportcasting
2e Laurierdwarsstraat 55
1016 RA Amsterdam

Tel. 020-6273926

Niet spammen, alleen reageren bij echte interesse aub
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #1 Augustus 20, 2010, 10:07:18
edit2Rapporteer  
Jongen van 19 met broertje van 16 voldoet dus ook?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #2 Augustus 20, 2010, 10:20:11
edit2Rapporteer  
haahah ,geen succes geahd op hanglos dus.
niet spammen kan je niet verwachten, dan moet je niet posten op een forum :+
verdiend wel lekker Smiley
Janus

Berichten: 524
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #3 Augustus 20, 2010, 10:38:40
edit2Rapporteer  
pappa met dochter / zoon een optie?... :-)

over de leeftijd hebben we het maar even niet..
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #4 Augustus 20, 2010, 10:50:07
edit2Rapporteer  
Zoals op Hanglos al gepost, ik vind het niet kunnen dat men weer in de media moet laten zien dat een beginner geen les moet nemen maar zomaar even alles kan leren van zijn 22 jarige broer.

Dit is net het punt waar wij steeds tegen zijn. Het is van belang dat een beginner een les neemt om alle basis te leren. Neemt hij les dan krijgt hij volgens een gestructureerde manier door een ervaren persoon de basis mee. Hoewel zijn broer dit ook wel kan zal hij hoe dan ook vast iets vergeten.
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #5 Augustus 20, 2010, 11:11:29
edit2Rapporteer  
Iedereen met dat ge-eikel over die lessen! (Ff offtopic hoor)
1. Ik heb toen ik les heb gehad helemaal geen ene fuck geleerd, kon zelf al kiten toen ik daar kwam en hoopte waterstart en safety te leren, maar heb ik niets van gehad.. Wel 350 euro lichter overigens!
2. Kitesurfen is een extreme sport. Het mooie van extreme sporten is dat je zelf extreem moet zijn om 't te kunnen leren. Waaaaaarom konden mensen vroeger het wel leren aan 2 lijners zonder depower en nu mensen niet aan Delta's en al die troep? Omdat vroeger je een echte sporter moest zijn en nu gaat iedere willekeurige non-sporter of EO papa uit Friesland kitesurfen, "100% depower, iedereen kan het leren". GOH! En 't dan raar vinden dat er ongelukken gebeuren en het stikt van de beginners.

Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #6 Augustus 20, 2010, 11:16:07
edit2Rapporteer  
Juist omdat iedereen erin stapt is het van belang dat men les neemt. Zo voorkomen we ongelukken (niet allemaal uiteraard). Neem je les bij een kiteschool dan leer je de basis van het kiten en kan je met die basis zelfstandig verder leren. Jij hebt niks geleerd omdat je het al kon, maar niet iedereen is zo.
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #7 Augustus 20, 2010, 11:42:32
edit2Rapporteer  
Nee ik heb niets geleerd omdat ze mij gewoon niets erbij hebben geleerd destijds, lag niet aan mij, lag aan de lessen.

Ik ben van mening dat 't juist komt door de kitescholen en 't toegankelijker maken van de sport. Vroeger kwam je alleen op 't idee om te gaan kitesurfen omdat je zelf al surf ervaring had en enig idee had hoe een kite werkt. Nu staan er mensen op 't water die letterlijk niet meer inzicht hebben dan kite omhoog, kite omlaag en als 't fout gaat bar van je af. En DAT zijn de mensen waardoor gevaarlijke situaties ontstaan, waardoor spots dichtgaan, spots onnodig te druk zijn en mensen die wel weten waarmee ze bezig zijn niet optimaal bezig kunnen zijn en onnodig in gevaar worden gebracht door de beginners.
En 't mooie is dat 't vaak de mensen zijn die nooit een echte kitesurfer zullen worden en nooit verder komen dan een ongecontroleerde sprong die het hardste roepen dat iedereen les moet nemen. Als je niet bovengemiddeld kan sporten en inzicht hebt, blijf dan gewoon weg!
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #8 Augustus 20, 2010, 11:46:29
edit2Rapporteer  
Probeer je hier nu te zeggen dat ik een noob ben en jij super? Bedankt  Lips Sealed

Blijkbaar ben jij duidelijk niet bij de juiste school gegaan. Normaal werkt een school volgens een bepaald patroon en word er wel degelijk goed les gegeven. De sport is toegankelijker geworden doordat het steeds veiliger is gemaakt. Hoewel ik het ook niet leuk vind dat het steeds drukker word is dat wel de realiteit. Door nu de indruk te wekken dat men geen les moet nemen maar gewoon van een ander kan leren zal het er niet minder druk op worden maar juist gevaarlijker.
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #9 Augustus 20, 2010, 12:16:53
edit2Rapporteer  
ik vind jullie lievvvv Lips Sealed
bikiniisuit
Gast
Antwoord #10 Augustus 20, 2010, 13:13:08
edit2Rapporteer  
@Lenneke speelman, je bericht op dit forum is nogal kort. je kunt er van alles in lezen en daarom is misbegrip snel ontstaan. ook komt je bericht vlak na het moment dat een jongen overleden is, dat is dus gevoelig. mensen reageren overgevoelig omdat de angst er goed in zit.

Veel voorstanders van veiligheid vinden het belangrijk dat je goed les neemt. Les krijgen van een vriend of familielid wordt ervaren als niet professioneel. Is dat wat ik moet denken van "Hang Loose Sportcasting" te Amsterdam? Licht je nader toe
Yoram

Berichten: 1217
Antwoord #11 Augustus 20, 2010, 13:24:18
edit2Rapporteer  
En waarvoor wordt de opname gebruikt?

Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #12 Augustus 20, 2010, 13:45:07
edit2Rapporteer  
Ik heb zelf eens soort halve les gehad van iemand die duidelijk geen les kon geven en vervolgens heb ik maar een kite gekocht en ben aan het oefenen gegaan. HEEL HEEL langzaam, half jaar lang bodydraggen zeg maar.

Alles is prima in orde gekomen (vind ik) dus jah of lessen PERSEE nodig zijn.... nee niet echt. Je kunt kiten prima leren zonder echte lessen van scholen maar wel met begeleiding van een ervarenere kiter.

MAAR!!!!

Als ik geweten had hoe lang het allemaal geduurd heeft en de stomme fouten die ik in het begin gemaakt heb. Dan had ik toch echt wel goede lessen geboekt en het me allemaal haarfijn uitgelegd laten krijgen. Dan was mijn begin veel sneller gegaan en veel veiliger.
Mijn vriendin die heb ik dan ook direct naar een kiteschool gestuurd ook al weet ik dat ik het haar best wel uit kan leggen.

In veel gevallen zal een goede vriend je een hoop kunnen uitleggen en het zal ook over het algemeen gewoon goed zijn. Maar er zullen vast een paar dingetjes zijn die een ervaren kiteschool wel inziet en een kitemaatje niet.

Kitescholen zijn helaas ook niet altijd echt goed in wat ze doen, te veel massa productie vaak. En vaak veel stagaires die les geven die eigenlijk ook weinig extra weten dan dat kitemaatje van je.

Ik ken wel een aantal kitescholen die het naar mijn mening erg goed doen en dit zijn vaak de kitescholen met enorm gedreven (vaak jonge) leiding. Die lijken voor alles toch net iets meer tijd te nemen voor de cursisten.

Er komen binnenkort helmen uit met oortelefoons en dergelijke wat me voor veel scholen een uitkomst lijkt. (misschien zijn ze er al hoor)

Kitesurfen word steeds drukker de ruimte waar we kunnen varen steeds kleiner en iedereen kan tegenwoordig makkelijk beginnen. En door die combinatie zou het toch wel heel fijn zijn als de beginners die voor zichzelf de eerste keer het water op gaan toch wel een behoorlijke bak aan kennis en ervaring hebben opgedaan bij een goede kiteschool.

Op dit moment merk ik op Mirns bijvoorbeeld dat juist de combinatie beginners en de gevorderde patsertjes het probleem maken. De één kan soms net varen maar nog geen benul van wat om zich heen gebeurd dus vaart met kite op 11 uur en stuurt willekeurig de kite zomaar naar beneden. En de andere knalt daar tussen door met kiteloop handlepasses met 3 spins om hun as etc etc terwijl ze die vaak ook aan het leren zijn dus regelmatig op hun muil gaan.
Spikey

Berichten: 160
Antwoord #13 Augustus 20, 2010, 14:26:01
edit2Rapporteer  
Betreft gewoon een reclame spotje voor een derde ( niks met kiten ) partij
bikiniisuit
Gast
Antwoord #14 Augustus 20, 2010, 18:43:37
edit2Rapporteer  
dan vind ik het goed dat NKV zich ook daar mee bezig houdt. NKV is het gezicht van aangesloten kiters in NL, dus ook mijn gezicht. Als de media of reclame iets wil uitbeelden wat mij (nog meer) zou kwetsen of schaden dan wil ik dat niet, de NKV waakt daarvoor. Hun reacties zijn daarom te plaatsen. Hun belang is duidelijk. Aan je reactie te zien heb je ook geen verdere vragen aan je opdrachtgever gesteld, maar boeM de (commerciële) opdracht hier gepost. Hij kan dan wat ongelukkig vallen….

weet je Reflex, ik ben blij dat je toch iedere keer weer je nek durft uit te steken…
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #15 Augustus 20, 2010, 22:24:48
edit2Rapporteer  
Bikiniisuit, ik reageer op een persoonlijke noot en absoluut niet vanuit het NKV, laat dat ff duidelijk zijn. Het NKV heeft hier geen mening over Wink

En mijn nek uitsteken doe ik misschien te vaak ja, maar soms moet het gewoon vind ik.
Wimt

Berichten: 2498
Antwoord #16 Augustus 20, 2010, 23:05:40
edit2Rapporteer  
Mag je morgen je nek uitsteken in de nekleash, die ik je morgen geef. Krijg je nog een kitelesje van me: de linkse directe kite roll loop: wordt lache morgen. Kun je je Reflex testen.

Ik heb ook nooit les gehad, ben niet onhandig, maar GOED les is onmisbaar.

Ik zou nu dus graag het kaf van het koren gescheiden zien, zodat je waar voor je geld krijgt, en de oplichers een sneer krijgen.
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #17 Augustus 20, 2010, 23:15:45
edit2Rapporteer  
Ik zeg hier helemaal niets over niveau's van mensen en beoordeel niemand. Maar mensen die na een halfjaar nog steeds met hele dagen met hun kite op 12u staan, nog steeds geen kitecontrole hebben of zelf ook weten dat ze geen sporters zijn zijn gevaarlijk op 't water en 'verbruiken' ruimte voor mensen die wel echt willen kitesurfen.
De reden dat de 'goede' gasten bij de kant zitten is omdat er helemaal achterin vaak chop staat/scholen, een laag daarvoor zitten beginners (Daartussen varen is geen optie en downwind is levensgevaarlijk), dus de enige plek waar je dan kan gaan zitten is voor kant =)

Oftewel; als je niet kan dansen ga je toch ook niet midden op de dansvloer staan? Dus ga met kiten dan ook niet zitten waar het voor de gevorderde gasten lekkerder is om te varen =)
haast - te - recht

Berichten: 254
Antwoord #18 Augustus 20, 2010, 23:28:06
edit2Rapporteer  
kiters zijn een apart soort volk, altijd bezig met de wind en sport.
dat kan je niet vergelijken met de 80 % idioten die ook aan de kite hangen en vertellen aan bekende dat het zo makkelijk is,ja dat moeten ze doen na een sessie van 30 knopen bij ons op zee met bakken van 4 meter hoog en dan ff legguuuh spoelen .

zoals Wimt zegt het kaf van het koren scheiden en de echte kiter zien we ook in de winter , als gevolg van goede lessen en super instelling.

scholen willen geld verdienen maar als ze goed les geven is dat wel beter(misschien ) dan dat broertjes het elkaar leren .
LennekeS

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #19 Augustus 23, 2010, 10:54:54
edit2Rapporteer  
Ik wil jullie bedanken voor jullie reacties. Dit bericht is in eerste instantie door een ons bekende kiter geplaatst, namens Hang Loose. Gezien de reacties vind ik het belangrijk om ook zelf te reageren.

Wij zijn een sportcastingbureau en plaatsen sporters in reclame, commercials en fotografie. We hebben 150 verschillende sporten in ons bestand en hoewel we goed op de hoogte zijn van de meeste sporten, kennen wij ook niet álle ins en outs. Wijzelf waren niet op de hoogte dat het 'frowned upon' is om les te krijgen van bekenden.

Nu zijn wij ook niet degenen die de commercial maken, maar fungeren we als een soort uitzendbureau voor sporters. Het is zoals Spikey terecht zegt een commercial voor een derde partij die inderdaad niets met kitesurfen te maken heeft, maar dit als verhaallijn in haar uitingen gebruikt. Nu we jullie reacties hebben gelezen, zullen we ook onze opdrachtgever op de hoogte stellen van de discussie die plaatsvindt. Ik neem aan dat zij het ook niet wenselijk vinden om onderwerp van deze discussie te zijn en hoop dat zij het concept kunnen aanpassen. Helaas hebben wij als castingbureau echter beperkte invloed op.

Bedankt voor weer een nieuw inzicht en mijn excuses als we mensen hebben gekwetst met onze oproep.

Morres

Berichten: 9427
Antwoord #20 Augustus 23, 2010, 11:08:00
edit2Rapporteer  
Wijzelf waren niet op de hoogte dat het 'frowned upon' is om les te krijgen van bekenden.


Bedankt voor weer een nieuw inzicht en mijn excuses als we mensen hebben gekwetst met onze oproep.


Niet gelijk achteruit deinzen, het is niet opmerkelijk dat mensen van vrienden leren, dat gebeurd meer dan er mensen zijn die écht les nemen. De heftige reacties komen deels van reflexx, maar die wil belangrijk worden gevonden, dus let daar maar niet op hoor. Hij is een beetje een pino.
De rest heeft wel een beetje gelijk, maar van iemand anders leren is geen taboe, als diegene dat maar veilig doet en geen verkeerde dingen aanleert.

Dus niet zo politiekcorrect antwoorden, Lenneke
martimor

Berichten: 1934
Antwoord #21 Augustus 23, 2010, 11:36:18
edit2Rapporteer  
in the left corner, weigning 140 pounds MORRES
and in the richt corner, weiging 160 pounds REFLEX

ding ding ding ding.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #22 Augustus 23, 2010, 11:58:10
edit2Rapporteer  
*zucht* heb je er weer niet op gemogen gisteren? Er zijn altijd mensen die er anders over denken maar gezien de reacties op bijv Hanglos heb ik wel degelijk een punt. Maar Morres heeft wat opgekropte woede omdat zijn piemel te klein is.
martijnc

Berichten: 669
Antwoord #23 Augustus 23, 2010, 12:06:43
edit2Rapporteer  
2de topic wat ik lees waar morres en reflex aan het ruzieen zijn


trouwens reflex ik had je een PM gestuurd over epic kites.. ontvangen?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #24 Augustus 23, 2010, 12:09:13
edit2Rapporteer  
*zucht* heb je er weer niet op gemogen gisteren? Er zijn altijd mensen die er anders over denken maar gezien de reacties op bijv Hanglos heb ik wel degelijk een punt. Maar Morres heeft wat opgekropte woede omdat zijn piemel te klein is.
Tuurlijk, jij hebt een punt, jij bent geweldig, iedereen ff op de knieën voor reflex, en als je toch op je knieën zit, zuig dan gelijk even aan m'n kleine piemel. reflex wil niet meer.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.