za 18/06, zo 19/06: waar kiten in Z-Nl.? (beginner)

Els_

Geen avatar

Berichten: 9
Juni 17, 2011, 16:30:35
edit2Rapporteer  
Hoi!

Ik heb deze week eigen kitemateriaal aangekocht (joehoe!) en wil het dus zo snel mogelijk uitproberen!  Ik woon regio Antwerpen, dus vroeg me af op welke spots in de buurt ik best dit weekend kan gaan kiten.
Ik ben nog wel een beginner (waterstart lukt vrij goed en kan links en rechts varen, maar kan nog niet upwind/draaien/...   en upwind bodydraggen is ook niet meteen mijn sterkste kant), dus liefst niet op plaatsen met te aflandige wind.

Ik heb wel enkel een 8 m² en weeg +/- 50 kg, dus hoop dat een 8 met de voorspelde wind niet sowieso te groot is?  Ik kan het nog moeilijk inschatten, want heb enkel nog maar in tarifa gekite en daar was meestal een 5 of 6 m² voldoende voor mij.

Is er trouwens nog iemand die dit weekend gaat kiten en vanuit regio A'pen vertrekt? (zou wel handig zijn om mee te kunnen rijden  Smiley)

Merci!

Els.x
Yoram

Berichten: 1217
Antwoord #1 Juni 17, 2011, 16:38:04
edit2Rapporteer  
Ik ben nog wel een beginner (waterstart lukt vrij goed en kan links en rechts varen, maar kan nog niet upwind/draaien/...   en upwind bodydraggen is ook niet meteen mijn sterkste kant), dus liefst niet op plaatsen met te aflandige wind.

Els, welkom!

Les 1 is natuurlijk ga niet met aflandige wind kiten! Ook niet als dat maar een klein beetje is.

Tweede punt, de voorspellingen in Nederland zien er voor zaterdag dusdanig uit dat het geen weer voor beginners is. Met een 8m en 50kg is de voorspelde wind absoluut te hard. (De meeste pro's zullen een 7m of 8m nemen en zijn iets zwaarder).

Dus voor Nederland nog even wachten, Belgie ken ik de omstandigheden voor morgen en overmorgen niet.
Jeroen89

Berichten: 201
Antwoord #2 Juni 17, 2011, 17:35:16
edit2Rapporteer  
NIET!!!!
Geen beginnerswindje dit weekend.
Het is misschien vervelend maar heb geduld. Je schiet er niets mee op als je toch het water opgaat.
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #3 Juni 17, 2011, 17:40:21
edit2Rapporteer  
Dag Els, welkom!

Het zal misschien vervelend voor je zijn, maar dit weekeind ga jij geen enkel plezier hebben op het strand met je kite...

Het waait veel te hard, het zal vlagerig zijn en het wordt heel vies weer.
Pak dus lekker je regenpak en ga op t strand kijken of voorkom je de frustratie van het kijken naar andere en blijf lekker thuis chillen ;-)

cheers

Jarno
Pieterr

Berichten: 88
Antwoord #4 Juni 17, 2011, 20:42:02
edit2Rapporteer  
en anders wordt het waarschijnlijk erg veel bodydraggen Tongue
Ron Rodeo

Berichten: 4486
Logs: 0 | 50 uur
Antwoord #5 Juni 17, 2011, 21:04:08
edit2Rapporteer  
Beste Els, welkom.

maar niet gaan kiten dit weekend. veel te hard voor een beginner.
tevens valt de wind de laatste 4 weken steeds harder uit als de voorspellingen aangeven.
morgen wordt echt de 8-9 bft aangetikt. daar wil jij echt niet in oefenen.

wees geduldig, er komen nog zat dagen dat je wél plezier gaat hebben.

maar kijken en praten op het strand mag natuurlijk altijd!
JB - On The Edge

Berichten: 2731
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #6 Juni 17, 2011, 21:06:48
edit2Rapporteer  
Welkom Els,

Goed dat je hier je vraag post!
Je leest vast niet wat je wilde lezen, maar we zijn  hier erg begaan met de veiligheid van onze medekiters, vandaar deze adviezen.

Iets wat je niet snel genoeg kan leren: Weten wanneer je wel en niet kan gaan kiten met jou gewicht en kite maat. Ik zou als richtlijn gebruiken: voor jou leuke oefen wind met 12-18 knopen (uiteraard aanlandige wind)

Keep it safe!
Els_

Geen avatar

Berichten: 9
Antwoord #7 Juni 18, 2011, 00:06:50
edit2Rapporteer  
Hoi!

Bedankt voor de antwoorden!
Echt jammer, want ik had er heel veel zin in, maar veiligheid gaat idd voor.
Ik blijf dan maar thuis,want heb het er niet voor over om 1.5u onderweg te zijn, gewoon om op het strand toe te kijken...

Als ik zo de comments lees lijkt het alsof het sowieso onverantwoord is om met harde wind te oefenen als beginner... of bedoelen jullie het alleen omdat ik enkel een 8 m² heb?  Want ik heb tijdens de lessen altijd 6 à 7 Beaufort gehad, vaak zelfs met een 4 m² gevaren (Wel steeds op een veilige manier: instructeur hamerde echt telkens op veiligheid en heeft ons ook verschillende dagen verboden om een kite op te laten omdat er te veel wind was). Ik ben het dus ook wel gewoon om op zee met veel te hoge golven te oefenen...   lastig, maar uiteindelijk -nadat ik een halve oceaan had opgedronken- lukte het ook wel.


Nog een vraagje: als ik windguru/finder check zijn er altijd verschillende tabelletjes: bv GFS, WRF 9 km, WRF 27 km.  Bij GFS staat er dat dit over 50 km gaat, dus ik veronderstel dat ik best naar WRF met het laagst aantal km kijk? Klopt dit?

x
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.