NKV nieuws

Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #25 Juli 26, 2008, 17:21:47
edit2Rapporteer  
Wat heb je in vredesnaam aan meer dan één partij die opkomt voor kitesurfers.....

Stel dat er twee, drie of meer partijen zijn die kitesurfers vertegenwoordigen, hoe ongeloofwaardig wordt je dan als gesprekspartij. Je zal altijd tegen je krijgen dat kitesurfers het onderling (lees: de partijen) het eerst eens moeten worden over de te volgen strategie alvorens kje uberhaupt tot een strategie over kan gaan.

Overheden praten het liefst met partijen die zoveel mogelijk leden hebben, zij hebben immers een stem. Als je het NKV nu gaat onderverdelen in kleinere partijen sta je nergens meer.
Misschien heb je gelijk en moe het NKV wat meer van zich laten horen op het moment dat de Vogelvrienden de pers opzoeken met inhoudelijk onjuiste informatie.
Aan de andere kant: je handelt vanuit een underdog positie, en dat moet je zeker niet vergeten. Dan is het opzetten van een grote bek echt niet altijd de slimste manier om een ander zijn vermeende ongelijk aan te tonen.
Beter is om dit soort berichten compleet te negeren en naar buiten komen met een positieve berichtgeving over kitesurfen. Gewoon laten zien hoe het momenteel op de spots er aan toe gaat. Ik heb al eerder vermeld: betrek zoveel mogelijk pers erbij, RTL 1 t/m 8, publieke omroepen, radio, plaatselijke/regionale tv zenders, weet ik allemaal wat er is tegenwoordig.
Zorg voor een steengoed item, zorg ervoor dat je de eindredactie voert over de uit te zenden beelden, en ga daarmee de straat op.
Kijk dan eens hoe dat aanslaat, het effect is vele malen groter dan je denkt.

Verder vind ik het nogal kinderachtig om te zeggen dat je hebt 'verloren' van 20 badgasten. Je bent geen oorlog of competitie aan het voeren, dus verliezen doe je niet.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #26 Juli 26, 2008, 17:46:54
edit2Rapporteer  
@ Wietze,

ben blij voor jou dat jij workum als een goed resultaat van besprekingen ziet. het feit is en blijft dat 300 man moet wijken voor 20 badgasten, die in het geval van een kite op de kop, naar alle waarschijnlijkheid zelf gewoon vol in het kitegebied stonden.

Jah ik vind het een soort van oorlog. want de andere kant lijkt er zeer goed mee bezig te zijn kiten aus zu rotten. En dat de mening van 20 badgasten hoger weegt als die van 300 kiters, geeft mij aan hoe veel een kiter zn mening echt waard is.
Als godsamme dat nieuwe boeienkoord toen dr tijd gewoon in 1 keer haaks op het strand was gezet was het een stuk beter gegaan met het gescheiden strand en water. Maar neej nu de kiters hun kleine reservaatje krijgen kan het ineens wel... spijt me als je het anders vind. Maar jah ik vind het een verloren gesprek. En dan weet ik best wel dat ze heel hard hun best gedaan hebben, neemt niet weg dat het een nederlaag is.

Neej tuurlijk heb je gelijk beter geen 2 partijen voor kiters. Maar gezien ik me niet kan vinden in het huidige alles achter de schermen beleid van NKV en vooral maar niet het risico lopen om ook maar welke smient tegen de schenen te trappen. Zou ik velenmalen liever een andere organisatie steunen die mijn belangen beter of eingelijk beter gezegd duidelijker behartigd. We worden voor een soort crimenelen uitgemaakt, en er gebeurd niks.... snap ik echt niet.

Nogmaals tot dat er is is het NKV de enige partij waar je wat aan hebt. Dus jah.. moet je dr maar bij blijven. Maar ik kan niet anders zeggen dat ik zwaar teleurgesteld ben in het NKV.
De regiovertegenwoordigers daarbuiten gelaten, want ik vind dat die gasten een stuk doeltreffender werken op locatie. En hun tomeloze inzet meer dan bewonderenswaardig is. Maar het NKV als geheel vind ik tegenwoordig geen waardige vertegenwoordiging meer.

Zou ik het zelf beter kunnen.... NEEJ absoluut niet. Heb er ook over nagedacht een tijdje terug, maar de tijd en al de diplomatiek heb ik gewoon niet.
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #27 Juli 26, 2008, 18:03:38
edit2Rapporteer  
Even iets rechtzetten: ik geef nergens aan dat het resultaat van Workum goed is, dus waar jij dat vandaan haalt is mij volstrekt onduidelijk.
Aan de andere kant: het had ook in zijn geheel gesloten kunnen worden.....

Er zit een tegenstrijdigheid in je verhaal: NKV als geheel stelt niets voor, maar de regiovertegenwoordigers doen goed werk. Volgens mij dragen de regiovertegenwoordigers het beleid van het NKV uit. Of zie ik dat verkeerd?

Anyway: jij bent pissed over het doen en laten van het NKV, en dat is je goed recht. Je ziet een voor jou belangrijke spot in omvang slinken, en natuurlijk voelt dat klote aan.
Misschien is het juist nu tijd om samen met het NKV de schouders eronder te zetten en ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurd. Misschien is het voor Workum te laat, misschien heeft het nog even de tijd nodig bij de diverse instanties om zich te realiseren dat het nu genomen besluit de kitesurfers geen recht doet.
In ieder geval lijkt het mij tijd om juist nu als één partij naar buiten te treden, en massaal achter het NKV te gaan staan.
Dan en dan alleen kom je naar buiten toe over als een serieuze en geloofwaardige partij en zal je op korten of lange termijn het meeste bereiken.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #28 Juli 26, 2008, 19:16:28
edit2Rapporteer  
ik snap heel goed hoe je de dingen bedoeld. klopt ook grotendeels. zeker vanuit een diplomatiekere ooghoek. neemt niet weg dat ik vind dat het NKV wel degelijk eens een paar van die uitspraken van een vogelbescherming gegen een mauer mag zetten. en abschiessen.

De Regiovertegenwoordigers doen goed werken namens het NKV. Maar ik heb niet het idee dat het NKV daar echt veel mee te maken hebben. De regiovertegenwoordiges krijgen idd wat meer stemkracht door het NKV. maar de input komt echt zelf van die regiovertegenwoordigers.

Wat mij ontzettend stoort is de houding van het NKV als geheel. ik wil op zn minst zien dat het NKV naar voren treed. Laat zien wat kitesurfen inhoud. Zendtijd probeert te verkrijgen. De uitspraken van dat natuurmokkel even helemaal met de grond gelijk maakt. Wat ontzettend terrecht zou zijn. Want het zijn LEUGENS. En niet zoals nu.. een ontzettend debiel berichtje op hun site waarop staat dat we allemaal grote vriendjes van elkaar zijn en dat we heel goed bevriend zijn met de vogelbescherming. Terwijl zeker meer als de helft van de kiters het liefst ze een voor een tegen een muur zou zetten na dit soort smerige lastering. Er is geen goede betrekking met de vogelbescherming, zij willen ons kwijt. wij willen hun kwijt. We willen niet er samen goed uit komen, wij willen volledige kite vrijheid. Niets regulering niets speciale reservaten we willen overal kunnen kiten. maar neej dit soort berichten op de site, geeft naar mij aan, kontje omhoog en ontvangen.. nou neej daar kan ik me niet in vinden.



We weten ook wel dat natura 2000 een gigantische deuk gaat aanbrengen in het kitesurfen. met gevolge dat er wat betrefd kitespots volledige anarchie gaat uitbreken. Niemand gaat zich daar meer aan houden. Zeker de locals van gesloten spots niet meer. Als workum en mirns beperkt of zelfs gesloten worden door de natura 2000.. en ik geloof er geen barst van dat de huidige afspraken die gemaakt worden welke waarde dan ook hebben voor het uiteindelijke besluit. dan houd dat voor mij in dat kiten practisch onmogelijk word. En dit zal mn werk, (werk voor diverse kitemerken) ook lastiger maken.

maar goed.. de dingen die je zegd.. ze zijn misschien wel goed. maar de frustratie die het oproept is groter. we moeten pratende blijven absoluut. Maar we hoeven niet alles te pikken. De vogelbescherming heeft met deze actie duidelijk de publieke opinie willen aantasten. en dit is ook echt wel gelukt. 20.000 smienten.. zelfs als een kwart de waarheid was.. WOW WAT ERRUG!!..  en dat terwijl er 20/30 paar bestaan in nederland.
Door dit soort dingen te laten gaan maak je je gesprekken met andere partijen alleen maar lastiger. want die geloven er een kwart van... en das nog steeds treurig.

Maak aub het NKV lidmaatschap 50/75 of zelfs 100 euro per jaar. met die verzekering erin kan dat nog steeds uit voor de kiters. en stel van het geld vaste mensen aan met een salaris. en juristen en weet ik veel wat.. maar doe IETS!!!


MarcusMakkum

Berichten: 41
Antwoord #29 Juli 26, 2008, 19:40:52
edit2Rapporteer  
@ CeesV. zeg ook blijf alleen maar lid op het moment, omdat er niks anders is. En omdat ze op het moment het enige zijn wat er is. Dus tot die tijd blijf ik lid. De verzekering is zeker een bijkomend voordeel.

Maar als er een partij komt die wel wat harder ons verdedigd. En veel meer laat merken dat ze voor ons bezig zijn. dan wil ik liever die partij. NKV heeft ons volgens mij ergens vorig jaar verteld dat ze ons meer zouden betrekken bij hun daden. Sindsdien heb ik alleen nog maar dingetjes gehoord als. blijf rustig, workum blijft over SUPER!!! we hebben van wel 20 badgasten verloren. goed heh! Verder hoor je weinig.. en dat is gewoon weg jammer.

Ik blijf erbij gooi die NKV contributie omhoog, naar 50 of 100 euro per jaar. en geef een aantal van die gasten een Salaris zodat ze zich echt kunnen focussen op het probleem. Maar daar tegenover staat dan wel dat ze wat meer van zich laten horen.

Nogmaals Geronimo....waarom heb je alleen maar woorden...waar blijven je daden??
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #30 Juli 26, 2008, 20:15:41
edit2Rapporteer  
Nogmaals.. heb dr over nagedacht. en Neej. niet mijn ding.
Wil er niet die tijd in zetten die er voor nodig is. is gewoon te veel. En simpel weg heb er de geduld niet voor. Ik ben te hard in discussies. En zeker als ik een aantal dingen gehoord heb. Zoals een gesprek van Tom met een zekere rijkswaterstaatmeneer, die het vogelaarschap hoger in het vaandel had dat onze kites ooit zouden vliegen. Dat trek ik dus niet. Zo iemand trek ik zn strot eraf. lijkt me ook niet bevorderlijk.

Ik zou het wel kunnen maar gezien er gevochten word tegen een groep mensen die volledig van de wereld los is. en totaal niet naar reden kunnen of willen luisteren. gaat me dat veels te veel moeite kosten. Zoals gezegd regiovertegenwoordigers doen hard hun best. Maar het NKV als organisatie.. neej daar heb ik geen geloof in.
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #31 Juli 26, 2008, 20:30:52
edit2Rapporteer  
Wat zullen die vogelaars ontzettend lachen als zij dit topic lezen.

Volgens mij zij de heren/dames vanuit vogelbescherming nederland bezig met de meest succes volle stijd strategie aller tijden . Verdeel en heers.

Zolang wij kiters niet als 1 man acteren zal elke partij die iets tegen ons heeft aan het langste eind trekken.

Ik vergelijk net NKV maar met god,allah of wat voor naam je er nog meer aan wil geven: zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.

Het feit blijft dat het NKV gewoon te karig is met verspreiden van nieuws.
Top dat Tom dit item heeft geopend en dan halverwege een verdere zinvolle toevoeging geeft maar was dat ook gebeurd als er geen actie vanuit het vogelfront was geweest.
Zo mis ik nog steeds het verslag van de laatste algemene leden vergadering of heb ik iets over het hoofd gezien?
Er staat ook nog iets te gebeuren op Mirns maar buiten een wazige aftelling op het trefpunt forum nog andere informatie gezien?

Ja de rv's leveren een topprestatie op olympisch niveau, het NKV is een zwakke amateur welke eens flink aan de beademing mag
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #32 Juli 26, 2008, 20:40:10
edit2Rapporteer  
actviteit @ Mirns stond / staat  hier

notulen ALV staan hier (al een poosje trouwens )

Braddyx

Berichten: 104
Antwoord #33 Juli 26, 2008, 20:41:10
edit2Rapporteer  
Ik vergelijk net NKV maar met god,allah of wat voor naam je er nog meer aan wil geven: zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.



 schater (schater_kitesmiley)Alleen al van dit soort uitspraken wat moet je daar nou mee,..en het kite ook nog Shocked
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #34 Juli 26, 2008, 20:45:24
edit2Rapporteer  
Zoals ik al aangaf zie ik iets over het hoofd?


Ja dus domme  loser 


dan kan ik dus allen nog zeggen kijk even beter uit je doppen.
Heb beide topics gemist.

hopelijk aanvaard je mijn welgemeende excuses Tom
Kan ik dit nog afkopen door steekpenningen in natura te leveren.
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #35 Juli 26, 2008, 20:48:36
edit2Rapporteer  
@ Braddyx

nee jij bent lekker bezig zat je niet in een dwangbuis aan het afkicken van een carnavalsvereniging  loser  loser  loser

Ben zelf tenminste wel lid van de vereniging vindt dat ik iets meer recht vanspreken hebt
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #36 Juli 26, 2008, 21:57:50
edit2Rapporteer  
Neej Fijn ik ben nogal atheistisch aangelegd.. gaan we et daar mee vergelijken.. word er niet beter van jongens. Grin
wonis

Berichten: 36
Antwoord #37 Juli 27, 2008, 01:04:40
edit2Rapporteer  
Ik ben blij dat ik niet lid ban van de NKV.
Laat ze een keer voor zichzelf en de kiters opkomen.

Zolang dat niet gebeurd vind ik de NKV geen lidmaatschap waardig.

Wat een onzin. Gewoon lid worden van de NKV en geen smoesjes.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #38 Juli 27, 2008, 12:17:03
edit2Rapporteer  
@ wonis... is geen onzin, is gewoon een hele goede reden geen lid te worden.
Of word jij lid van een vereningen ondanks dat ze in jouwn visie je belangen niet goed of goed genoeg behartigen?
CeesV

Berichten: 1111
Antwoord #39 Juli 27, 2008, 14:48:54
edit2Rapporteer  
@ wonis... is geen onzin, is gewoon een hele goede reden geen lid te worden.
Of word jij lid van een vereningen ondanks dat ze in jouwn visie je belangen niet goed of goed genoeg behartigen?

als je lid word worden je belangen tenminste behartigd... als je niet lid bent helemaal niet!
Walt0r

Berichten: 542
Antwoord #40 Juli 28, 2008, 22:36:34
edit2Rapporteer  
wat een geouwehoer....voordat je het weet zijn we als kiters ondeling versplinterd... daar hebben we wat aan...

relax man... alles op zijn tijd... laat de populairiteit van de sport zijn werk doen..
nkv is aktief, dat vind ik opzich al knap. 

enne tof dat iedereen zijn mening heeft, mooi man die betrokkenheid!

ajuus
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.