Aanschaf nieuwe kite

Timmmm

Geen avatar

Berichten: 30
Mei 21, 2013, 14:08:15
edit2Rapporteer  

Hoi allemaal,

Ik ben Tim, 25 jaar oud en kom uit Vlaardingen. Ik heb in het verleden al eens een introductiecursus kitesurfen gedaan, maar vanwege drukte rondom mijn studie kwam hier weinig meer van terecht. Afgelopen zomer heb ik de draad echter weer opgepakt. Ik heb wat lesjes gevolgd en heb vervolgens een tweedehands Gaastra Jekyll 2 (2009) 10m gekocht, om samen met een vriend regelmatig te gaan oefenen.

Inmiddels kan ik redelijk hoogte lopen en gaat het bochtjes maken ook steeds beter. Ik heb echter wel al de nodige problemen gehad met mijn kite / bar (kite wilde niet landen terwijl ik me quick release getrokken had. kite lijkt niet helemaal in balans / de lijnen lijken niet helemaal gelijk zijn, want als ik me beide stuurlijnen op het eerste knoopje zet, trekt de kite meer naar een kant toe) en ik wil dus graag overstappen op nieuw materiaal.

Ik ben in december een weekje wezen kiten in Costa Rica en daar werd mij door meerdere mensen de Switchblade aangeraden vanwege zijn goede stabiliteit. Ik las echter ook goede recensies over de nieuwe Gaastra Jekyll en de Hatch en ook de Best Kahoona is mij aangeraden. 

Ik weeg 74 kg en twijfel nog een beetje of ik het bij een kite wil houden, of dat ik er maar gelijk twee moet kopen, zodat ik wat vaker het water op kan. Nu heb ik alleen een 10m, maar veel kites hebben tegenwoordig zo'n lage low-end dat alleen een 9m wellicht ook al goed zou kunnen zijn? Welke maat zouden jullie mij aanraden als ik slechts een kite koop? En welke maten zouden jullie kopen bij de aanschaf van twee kites?

Ik ben niet specifiek op zoek naar een bepaald merk kite. Wel ben ik op zoek naar een stabiele kite waar ik  sowieso een tijdje mee vooruit kan en die redelijk allround is. Ik heb online al flink wat zitten speuren, maar er is zoveel keuze dat ik eigenlijk geen flauw idee heb wat nou wijsheid is. Ik woon in Vlaardingen en in de omgeving is er niet erg veel gelegenheid om kites te testen (geloof ik?), dus jullie feedback zou me erg op weg helpen.

Alvast bedankt voor alle reacties.

Groetjes,

Tim
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #1 Mei 21, 2013, 14:18:11
edit2Rapporteer  
Ik ben zeer tevreden over de nieuwe gaastra jekyll 2013, lekker stabiel ,direct stuurgedrag,goede high end....Ik vaar de 9m2 van 17-30 plus knopen. Sprongen gaan echt goed hoog. en dat backstallen is er helemaal uit.Alleen de kwaliteit kan beter vind ik .Telstar heeft een goede aanbieding  www.telstarsurf.nl
markus

Berichten: 1907
Logs: 0 | 855 uur
Antwoord #2 Mei 21, 2013, 14:19:51
edit2Rapporteer  
Vlaardingen?   Eurofun is 20 autominuten bij je vandaan!!   zat testspul.
jantjuuh

Berichten: 570
Logs: 0 | 586 uur
Antwoord #3 Mei 21, 2013, 14:26:20
edit2Rapporteer  
Ga eens bij Versusshop langs in Scheveningen, schijnen heel goed advies te geven m.b.t. de zaken die jij hierboven genoemd hebt. En als je een flink budget hebt ga je daar zeker met heeeeeele goede kites weg Grin
CouchKiter

Geen avatar

Berichten: 223
Antwoord #4 Mei 21, 2013, 14:56:02
edit2Rapporteer  
Hoi Tim,  ik weeg ongeveer hetzelfde en vaar de cabrinha switchblades 2013 8 en 11m. Wat je lekker vind varen is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik vind ze het meest stabiel wat ik tot nu toe gevaren heb.

Wat je lijnen betreft; deze moet je even afstellen zodat ze weer even lang zijn. Scheelt het (onnodig) kopen van nieuwe kites. Op youtubes staan video's over hoe je dit moet doen.
PieterK

Berichten: 264
Logs: 0 | 241 uur
Antwoord #5 Mei 21, 2013, 15:20:36
edit2Rapporteer  
De Ocean Rodeo dealer zit in Hoek van Holland - stormchaser.nl. Barry kan je van alles laten proberen. Siem de Jong zit in Delft. Of je daar spullen kunt testen weet ik niet.
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #6 Mei 21, 2013, 16:00:19
edit2Rapporteer  
Vanuit Vlaardingen kun je heel veel kites testen binnen een half uur, drie kwartier.

- Eurofun in Oostvoorne en op de Brouwersdam.
- Stormchaser zoals hierboven al aangegeven.
- Natural High op de Brouwersdam
- Versus in Den Haag

Hiermee dek je de volgende merken af:
- Ocean Rodeo
- Best
- Slingshot
- Cabrinha
- Naish
- North
- F-one
- Core
- Ozone
- Flysurfer
- Wainman
- Gaastra
- Peter Lynn

Persoonlijk zou ik vooral naar de volgende kites kijken mits je nieuw wilt kopen:
- Slingshot RPM
- Ozone Catalyst
- Cabrinha Switchblade
- Core XR2
- Best TS
- North Evo
- Ocean Rodeo Prodigy

De Cabrinha Switchblade is wat mij betreft de meest stabiele tubekite die je kan kopen.

En zoals hierboven ook al aangegeven is, kijk eerst of je jou lijnen op goede lengte kan krijgen. Scheelt een hoop geld want zo slecht zijn die Jekyll's uit 2009 ook weer niet.
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #7 Mei 21, 2013, 16:38:52
edit2Rapporteer  
Zo'n beetje elk merk heeft tegenwoordig prima kites die zowel voor beginners geschikt zijn als gevorderden. Maar weinig kites zijn echt specifiek voor beginners/gevorderden. Zoek gewoon een goede allround kite voor een nette prijs. Bij 1 kite een 9m, bij 2 kites 10 en 7m en bij 3 kites 12/9/7.

Wat suggesties:
north evo
f-one bandit
ocean rodeo razor/prodigy
slingshot rpm
ozone catalyst
best ts
cabrinha switchblade
gaastra jekyll/hatch
etc. etc.
Ocean-Limbo

Berichten: 2637
Antwoord #8 Mei 21, 2013, 17:35:36
edit2Rapporteer  
Als ik jou was zou ik als de bliksem contact opnemen met Barry van Stormchaser .... Shocked

Met een beetje geluk heeft hij nog een Cypher voor je liggen (zie mijn review!). Ik ben daarvoor helemaal uit Limbabwe naar Hoek v H. gereden. Dus Vlaardingen ... waar hebben we het over?

veel succes ThumpsUp
berttt

Berichten: 307
Antwoord #9 Mei 21, 2013, 18:16:50
edit2Rapporteer  
Vote for marc his comment. Alleen de TS is bijna even stabiel als de sb. Maar ocean rodeo is idd ook niet slecht zoals veel merken gewoon eens iets testen en budget laten spreken
feddomw
Gast
Antwoord #10 Mei 21, 2013, 18:28:39
edit2Rapporteer  
Barry heeft toch ook via Ed een superdeal voor een Prodigy 9.5? Staat op Ed's/Element's Facebook dacht ik. Prodigy is überhaupt erg gunstig geprijsd. 
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #11 Mei 21, 2013, 20:22:31
edit2Rapporteer  
Alleen de kwaliteit kan beter vind ik .
Ik ben blij dat je tevreden bent met die vette kite, maar bovenstaande begrijp ik echt niet. wij hebben sinds 2007 extreem weinig gezeik gehad m.b.t de kwaliteit van de kites. en dan heb ik het over zowel bouw(vraag Marc87 maar)-als vliegkwaliteit. Barren/QR-verhalen: Soit, genoeg gedonder mee gehad wat altijd werd opgelost voor nul euro. Maar sinds in 2011 we 2012 barren hebben geintroduceerd geen gezeik meer op dat gebied (jeej)

Laurens heeft gelijk m.b.t de jekyll, dat is een zeer stabiele kite geworden als je ziet hoe hoog de aspect ratio is. De Hatch is nog stabieler, daar moet je echt mongool zijn om die uit de lucht te laten flikkeren De Hatch vergt minder van de rider, de jekyll is voor beginner-af kiters. Je kan ook naar de pure kijken, zeer grote verrassing voor mij. Een soort jekyll maar dan iets dieper in het windvenster, veel power bij turns aan de zijkant van het windvenster en lekkere loops en hangtime met medium bardruk.

eurofun en telstar kunnen de beste deals leveren op hatch/jekyll (overjarige hatch is echt de ballen uit je broek lachen) Pure is om het even waar je die koopt ,moeten los besteld worden.

Er ligt een 11mtr pure bij eurofun in de test en Marc87 heeft binnenkort een 9mtr pure.
Timmmm

Geen avatar

Berichten: 30
Antwoord #12 Mei 21, 2013, 21:02:11
edit2Rapporteer  

Bedankt voor de vele reacties, hier kan ik zeker wat mee!

Ik zal van de week inderdaad eerst eens kijken of ik de lijnen gelijk kan krijgen, om vervolgens nog eens met de kite te gaan varen. Persoonlijk neig ik meer naar een nieuwe kite omdat ik dan een 'schone start' kan maken, maar waarschijnlijk zit dat ook een beetje tussen mijn oren. Qua veiligheid, kwaliteit en vaareigenschappen zal er de afgelopen jaren echter wel veel veranderd zijn, dus dit is voor mij wel een goede reden om voor een nieuwe(re) kite te gaan..

Ik denk er aan om een jonge gebruikte kite te kopen, omdat ik hoop dit seizoen ook een begin te maken met springen etc, waardoor de kite vast nog wel wat crashes te voorduren krijgen. kan natuurlijk ook met een nieuwe kite, maar een kite uit 2012 lijkt me dan ook prima.

Ik kreeg vandaag ook een e-mail over Zian kites. Heeft een van jullie hier ervaring mee? Heb wel e.e.a. aan positieve berichten op Facebook gelezen, dus misschien ook wel de moeite om een keer te gaan testen..

@ Morres, zitten er veel verschillen tussen de 2012 en de 2013 versie van de Hatch? Ik kan niet heel veel reviews van de kite vinden, maar uit alle info die ik tegen ben gekomen lijkt de kite wel een lekkere stabiele, allround kite te zien. Heb je enige idee waar ik deze kan testen?

De Cypher en Prodigy zeggen mij qua naam vrij erg weinig. Ook goede, stabiele kites?

Wat misschien ook nog wel handig is om te vermelden. Ik kite veel op hoek van holland, dus niet echt vlak water. Moet ik hier ook nog rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe kite?

Morres

Berichten: 9427
Antwoord #13 Mei 21, 2013, 21:28:28
edit2Rapporteer  
mwah, op noordzeewater goed rekening houden met stroming, dus soms juist grotere maat nodig dan zelfde wind op vlak water zonder stroming. Maar soms just ook andersom, haha. De jekyll is to-taal anders dan de hatch, als je wel eens een bandit-achtige kite hebt vastgehouden zal dit je wss niet bevallen(ookal zit de hatch tussen een bandit en jekyll in). Met cabrinha zit je wel goed qua stabiliteit.

Heb je wel een nieuwe QR op je oude bar zitten? 2010model heeft problemen gehad, gaat ie wel open? is vervangen met 2010v2 Als je twijfelt ff foto naar me sturen. grt
kite2fly

Berichten: 234
Antwoord #14 Mei 21, 2013, 21:50:20
edit2Rapporteer  
De Zian ga je hier nog geen mensen met veel ervaring mee vinden. De kites bestaan nog niet zo lang en zoals je waarschijnlijk hebt gelezen komen die (vooralsnog) niet in de winkels te liggen maar moeten via andere wegen het water vinden. Dat is een (er zijn er meerdere) manier om de prijs lager te houden.

De Aquila is de allround kite en als je wilt kunnen we volgende week vrijblijvend afspreken op Oostvoorne om te testen. Ik wil hier geen discussie aangaan over een kite die niemand nog kent. De reacties uit de US zijn goed maar Nederlanders zijn kritischer en liever zie ik dat de early adopters zelf zeggen dat de kite goed is dan dat ik dat ga verkondigen. Het gebruikte materiaal zal het in ieder geval niet aan liggen. Daarnaast heb ik niet alle merken kites in mijn handen gehad dus kan ook niet zeggen welke het beste is. Een kite moet ook nog eens bij jou "passen". Bijna alle merken hebben wel een geschikt type kite voor wat jij zoekt volgens mij.

Wil je niet een nieuw merk varen..... Jekyll is een perfecte kite, ik heb 2010, 2011 en 2012 gevaren en altijd dik tevreden mee geweest. Als je plezier van die kite hebt gehad zul je met de nieuwere alleen maar meer tevreden zijn. Prijs/kwaliteit is in ieder geval dik in orde (ik begin teveel op Morres te lijken lol)

Als je wilt kan ik wel naar je bar kijken....ook als je geen Zian wilt testen....(ik werk in Vlaardingen) want wat je beschrijft klinkt niet echt als een defect van de bar maar eerder als een probleem met de afstelling van de lijnen. Ook als ze ongelijk zijn kun je dat simpel opvangen en je kunt de lijnlengte simpel controleren en opnieuw afstellen.

Sowieso heb ik nog een set van 4 nieuwe lijnen liggen van Gaastra mocht er echt een probleem mee zijn. Nu stop ik maar met de spam hier want zoals gezegd kunnen we hier wel alle merken behandelen zonder dat jij er wijzer van gaat worden. Als je perse wat anders wilt kun je dus genoeg testen ;-)

Edit, zeker die foto naar Morres mailen want ook als je hem verkoopt is het beter voor de eventuele volgende beginner dat de nieuwe qr er op zit!!
CouchKiter

Geen avatar

Berichten: 223
Antwoord #15 Mei 21, 2013, 22:12:22
edit2Rapporteer  
Zian testen op Oostvoorne lijkt me ook wat.
feddomw
Gast
Antwoord #16 Mei 21, 2013, 22:40:04
edit2Rapporteer  
Ik heb niets tegen Zian, maar persoonlijk zou ik je als beginner aanraden om bij de gevestigde merken te blijven. Niet omdat er iets mis is met Zian, maar omdat de meeste beginners vrij snel wisselen van materiaal als ze een beetje progressie maken en het duidelijk wordt wat ze prettig vinden qua vliegeigenschappen en stijl van kiten.

En terecht of niet: als het geen North of Naish of Cabrinha is (bij wijze van spreken), is het ook moeilijker weer door te verkopen. Als de aanschafprijs laag genoeg is maakt dat wellicht niets uit, maar neem het in je overwegingen mee.
kite2fly

Berichten: 234
Antwoord #17 Mei 21, 2013, 22:55:26
edit2Rapporteer  
Zian testen op Oostvoorne lijkt me ook wat.
mail me maar ;-) mag overigens ook op Rockanje (daar woon ik)


Ik heb niets tegen Zian, maar persoonlijk zou ik je als beginner aanraden om bij de gevestigde merken te blijven. Niet omdat er iets mis is met Zian, maar omdat de meeste beginners vrij snel wisselen van materiaal als ze een beetje progressie maken en het duidelijk wordt wat ze prettig vinden qua vliegeigenschappen en stijl van kiten.

En terecht of niet: als het geen North of Naish of Cabrinha is (bij wijze van spreken), is het ook moeilijker weer door te verkopen. Als de aanschafprijs laag genoeg is maakt dat wellicht niets uit, maar neem het in je overwegingen mee.

Wat je zegt is volkomen terrecht en dat onderkent Zian ook. Om die reden wordt er momenteel heel flexibel om gegaan met early adopters (zie handtekening) maar dan alsnog kan inderdaad niemand het bewijs leveren dat de kites de tand des tijds zo goed doorstaan als wordt verwacht en dat is inderaad een onzekerheid die ik niet kan ontkennen. Time will tell!
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #18 Mei 21, 2013, 23:28:55
edit2Rapporteer  
in mijn ervaring zijn de goedkopere merken percentueel niet minder kwijt in waarde dan de dure merken...
feddomw
Gast
Antwoord #19 Mei 22, 2013, 04:10:09
edit2Rapporteer  
in mijn ervaring zijn de goedkopere merken percentueel niet minder kwijt in waarde dan de dure merken...

Je bedoelt denk ik "meer kwijt", niet "minder", Morres.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #20 Mei 22, 2013, 09:04:26
edit2Rapporteer  
gewoon testen, testen en nog eens testen. Bij Euro fun kun je iig, F-one, Slingshot, Best, Cabrinha, Naish, North en ozone testen.

Maar goed als jij daar geen tijd voor hebt dan zeg ik Naish Park!

Morres

Berichten: 9427
Antwoord #21 Mei 22, 2013, 23:48:09
edit2Rapporteer  
in mijn ervaring zijn de goedkopere merken percentueel niet minder kwijt in waarde dan de dure merken...

Je bedoelt denk ik "meer kwijt", niet "minder", Morres.
idd lol
Timmmm

Geen avatar

Berichten: 30
Antwoord #22 Juni 04, 2013, 19:50:16
edit2Rapporteer  

ik heb online een mooie deal gezien voor een Best Kahoona V4 2012. iemand die ervaringen heeft met deze kite? hoe houdt deze kite zich bijvoorbeeld ten opzichte van een Gaastra Hatch? of is dit totaal niet met elkaar te vergelijken?

Gehaktdag

Berichten: 549
Antwoord #23 Juni 05, 2013, 20:40:52
edit2Rapporteer  
Kahoona v4 top kite, kheb em zelf ook Smiley hoe goed is je deal? had eind vorig jaar een kahoona v4 5.5m en 7.5 kite only samen voor 1060eurie gekocht om je een idee te geven.
remco81

Geen avatar

Berichten: 276
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #24 Juni 05, 2013, 21:08:44
edit2Rapporteer  
Zou denk niet voor een Gaastra gaan, gezien ik er afgelopen weekend bij een jekyll 2013 de gaten in vielen tijdens het oprollen en het doek klapperde ook aan alle kanten.
Voorderest succes met zoeken
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.