Sharm el Sheikh (mei 2013)

Badr Himdi

Berichten: 6
Juni 19, 2013, 21:33:00
edit2Rapporteer  
Hi everyone!

Ben net terug van een (kite)vakantie in Sharm el Sheikh (Egypte) en dacht ik schrijf even een stukje voor diegene die dat ook overwegen.

Spotinformatie
Een mooi breed strand. Tot heel ver komt het water hooguit tot je borst en met eb hooguit tot je middel. Aan de kant soms wel zeer ondiep. Over bijna de hele breedte van het strand is een vulkanisch gesteente van ca 2 meter breed. Daarom worden de kites alleen opgelaten als je volledig in het water staat. Maar ook voor de veiligheid van de strandgangers is het niet toegestaan om met een opgelaten kite over het strand te lopen. Voor beginners is een apart stuk gereserveerd.

Bijna elke ochtend was er wind uit het noorden, sideshore. Soms iets aflandig en daardoor iets vlagerig. Je moet er wel vroeg bij zijn want ca 12 uur gaat de wind gewoon uit!! En dan is het bodydraggen of ze halen je op met het bootje. Schoentjes zijn handig want er ligt her en der een steen of stukje koraal, anders scherpe schelpen. Een wetsuit is echt niet nodig. Het water is pislauw! In de ochtend ca 26 graden en in de middag ruim 31! Een lycra of t-shirt en zonnebrand natuurlijk wel. Neem anders een shorty mee als je twijfelt.

Van de 14 dagen had ik 7 dagen gekite met de 9,5m, ben 70kilo. Het was tussen de 16 en 25 knopen. De resterende dagen varieerde de wind van 8 tot 14 knopen. Heb ik zelf niks mee gedaan. Een enkeling gingen prima met 17m. En 1 dag was het dikke 30 knopen.

Kitesurfschool
Kitejunkies is gevestigd op het strand van Regency Plaza. Ze geven les met de nieuwste materialen en verhuren deze ook. Perfect als je niet beschikt over je eigen spullen of net een dagje een andere maat kite nodig hebt die je zelf niet bezit.

Een serivicepakket is verplicht voor iedereen die een kite wil oplaten. Dit kan per week of twee maar ook per dag. Hierdoor mag je gebruik maken van hun diensten zoals compressor, reddingsboot, wifi, etc. De strandjongens helpen je met de lijnen, kite oplaten en landen. En als je klaar bent met kiten zeg je shoukran (dankjewel) en geef je je boxnr door. De jongens ruimen namelijk al je spullen netjes op en jij gaat direct door naar de bar en het zwembad  Cool

Het hele team was proffesioneel, super-vriendelijk en vooral goed georganiseerd. De vijf sterren op bijvoorbeeld www.tripadvisor.com hebben ze dik verdient.

Accommodatie
Wij verbleven in Regency Plaza Aquaparkt & Resort. 15 minuten van de luchthaven van Sharm el Sheikh, ca 5 uur vliegen van Amsterdam. Een groot hotel met mooie zwembaden en goed onderhouden omgeving en prive-strand. Slaapkamers waren redelijk, elke dag verse handdoeken, lakens en mineraalwater. Het restaurant was best oké, maar voor de afwisseling kun je een van de drie extra restaurants pakken. Ook daar is het eten inclusief, alleen de drankjes betaal je zelf. De italiaan was geweldig!

Bij de beach-bar kun je ook lunchen van 12:30 tot 15:00. Superlekkere handmade hamburgers met friet en salade. Ideaal na een stevige kitesessie.

Wifi is belachlijk duur, 8euro voor 24 uur. Maar bij een servicepakket bij KiteJunkies krijg je Wifi gratis.

Op zich een prima all-inclusief hotel, alleen zou ik het hooguit een 4 sterren geven.

Vermaak
De hele dag door verzorgt het animatieteam muziek, shows, wedstrijden, etc. Leuk om te zien en af en toe mee te doen. Bijna elke dag verzorgen ze ook de gang naar 1 van de (openlucht) discotheken in de buurt. Dit staat nergens vermeld maar wordt spontaan geregeld. Prijs varieert van 5 tot 15 euro voor entree en ophaal-breng-service. Geen seconde om je te vervelen dus.

Alsook voor de kids is het dik oké, veel animatie en een leuk waterpark voor hun. Er waren zelfs meerdere stellen die beide kitesurfte en ook kleine kinderen mee hadden.

Wat gaat het kosten?
Vlucht en accommodatie: Ik heb geboekt via www.niletravel.nl. Voor 15 dagen 5 sterren all inclusief heb ik 650 euro p.p. betaald. Dit zijn de prijzen buiten de schoolvakanties. Scheelt aanzienlijk! Visum, 20 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage is inbegrepen.

Voor je boardbag rekent Transavia 80 euro voor een retour. Als je em in een grote golftas kwijt kan betaal je 50 euro voor een retour.

De servicekosten bij Kitejunkies zijn 12 per dag, 60 per week of 90 voor 2 weken. Of kijk even op www.kitejunkies.com

Als je je eigen spullen meeneemt heb je verder niks nodig. Misschien een beetje zakgeld voor excursies en stappen, want de rest is all-inclusief.

Hopelijk heb je hier wat aan. Ben je ook in Sharm geweest en wil je hier nog iets aan toevoegen of waren jou ervaringen anders? Zet het er gerust bij. Laat anders weten wat je er van vindt  ThumpsUp

Ciao! 
Karel79

Berichten: 1012
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 Juni 19, 2013, 21:51:11
edit2Rapporteer  
Badr, wow wat een review.. dit kan zo in een reismagazine of bv in de Access. Ik zit nu heel hard te twijfelen, of je bent een journalistiek natuurtalent of dit is gewoon reclame.
Badr Himdi

Berichten: 6
Antwoord #2 Juni 19, 2013, 22:27:57
edit2Rapporteer  
Hee Karel! leuk om te horen.. maar het is geen van beide hoor Smiley

Ik haal vaak info van Kitehigh en andere fora en dacht nu moet ik ook eens iets terug doen. Een dezer dagen zet ik hier ook mijn ervaringen van Oualidia Lagoon, Essaouira, Agadir, en Dakhla..
joosie

Berichten: 967
Antwoord #3 Juni 19, 2013, 22:32:48
edit2Rapporteer  
Mooie lokatie, en zo te lezen goed betaalbaar met service van kitejunkies op t filmpie zie je
dat het inderdaad niet heel diep water heeft met laag water

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hpuGD8tiMoY#
!
YJ

Berichten: 476
Logs: 0 | 106 uur
Antwoord #4 Juni 19, 2013, 23:40:26
edit2Rapporteer  
Mooi verslag man! Ziet er goed uit daar ThumpsUp

Over die bagage met Transavia, dat snap ik nog niet helemaal. Die 40 euro per enkele reis hoor ik wel vaker.

Situatie: m'n zus en ik (kiten allebei) vliegen deze zomer naar Griekenland met Transavia. Enkele reis. Hebben allebei een koffer van 15KG bijgeboekt en betaald. Ouders staan de hele zomer met hun camper daar, zij kunnen een groot deel van onze andere bagage wel meenemen en we kunnen met hun terug rijden.

Kan ik dan gewoon mijn Mystic Twin Ammobox propvol stoppen met kites en boards, die delen van elkaar af halen en dat we dan beide zonder extra kosten een helft van die tas meenemen in plaats van een koffer?

Dit doet mij namelijk vermoeden dat je niet bij hoeft te betalen voor een kite uitrusting:

 
Valt onder de 165cm, die tas is maar 140 lang geloof ik. Staat op de site ook niet aangegeven tussen verschillende sportuitrustingen waar je wel voor moet bijbetalen. (snowboard etc.)
Badr Himdi

Berichten: 6
Antwoord #5 Juni 20, 2013, 08:55:50
edit2Rapporteer  
YJ, graag gedaan  Cool

Bagage is wel een goed punt want bij bijna elke maatschappij is het anders. En het is elke keer ff uitzoeken wat handig is om te doen.

Omdat je Ammobox langer is dan 115 cm moet je het afgeven bij een aparte balie op Schiphol: Odd Size Desk. Tijdens het inchecken wordt dat meegedeeld. Het kan ook niet anders want een dergelijke tas blijft hangen in de bochten van de lopende band bij de incheckbalie. Ze vraagt je dan wat erin zit en zo moet je ter plaatse 40 euro aftikken en de tas inleveren bij die andere balie.

Dergelijke tassen als die van jou zijn ook verkrijgbaar met heel groot GOLF er op. In dat geval vraagt de incheckdame niet eens naar de inhoud. Een large-golftas is namelijk ook maar iets groter dan 115 en dan betaal je ineens maar 25 euro.

Wil je alleen gebruik maken van de 2x 15kg die je hebt bijgeboekt dan zul je gewone koffers moeten gebruiken en de boards aan je ouders moeten meegeven.

Meer details: http://www.transavia.com/hv/main/service?id=bijzondere_bagage_huisdieren

Good luck!
YJ

Berichten: 476
Logs: 0 | 106 uur
Antwoord #6 Juni 20, 2013, 09:42:23
edit2Rapporteer  
Oké, bedankt voor de uitleg.  Smiley Ik zal Transavia nog wel even mailen voor de zekerheid. We moeten die boards in Nederland nog gebruiken, en bij 1 dag 2 boards huren zit je ook al op 40 euro. Dan is 40 euro extra betalen voor die travelbag ook niet zo'n probleem.
ica84

Geen avatar

Berichten: 300
Antwoord #7 Juni 20, 2013, 10:01:02
edit2Rapporteer  
ik ben er vorig jaar november geweest in idd wat klopt het wat Badr Himdi zegt.
de sfeer bij Kitejunkies is ook echt super relaxed.
nivo van kiters verschilt dag en nacht, sommige blijven hangen bij de launch area wat soms heel irritant is met launchen/landen.
Honderd90

Geen avatar

Berichten: 12
Antwoord #8 Juni 20, 2013, 20:25:57
edit2Rapporteer  
Ik ben vorig jaar met mijn Ammobox (van 155 cm lang) van Schiphol naar Marrakech gevlogen met Transavia en ik hoefde helemaal niets bij te betalen. De tas was 20 kg en kon gewoon mee, ik hoefde niets bij te betalen. Niemand die gevraagd heeft wat erin zat. Ik moest 'm alleen afgeven bij de Odd Size Desk, wat Badr ook al zei. Ik had overigens van tevoren gebeld en toen werd mij verteld dat de travelbag gewoon mee mag, zolang de tas binnen de afmetingen en onder het maximum gewicht valt.

Op de terugweg was dezelfde tas trouwens maar 18 kg, omdat ie klem zat op de bagageweegschaal. Maar dat had ook niemand in de gaten. Wink
Badr Himdi

Berichten: 6
Antwoord #9 Juni 21, 2013, 09:44:38
edit2Rapporteer  
Honderd90 bedankt voor je ervaring. Als dat zo is dan zou dat een hoop schelen elke keer.

Heb je toevallig de pagina waar de max 165cm staat voor reguliere bagage?


YJ

Berichten: 476
Logs: 0 | 106 uur
Antwoord #10 Juni 21, 2013, 16:10:30
edit2Rapporteer  
Heb er maar even een mailtje achteraan gestuurd. Teleurstellend antwoord:

Citaat
Geachte heer xxxx,

Een kitesurfset is bijzondere bagage en dient apart aangemeld te worden. Per vlucht vervoeren wij zes stuks bijzondere bagage. De kosten van het meenemen van bijzondere bagage is € 40,- per enkele reis.
Een kitesurfset bestaat uit een board, trapeze en lijnen.

Voelt als het uitmelken van de klant, omdat deze bagage gewoon binnen de normale eisen valt.  Lips Sealed Maar ja, 40 euro is nog te doen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.