oktober 2013 naar Brazilie - wie heeft ervaring?

Fly like hell

Berichten: 842
Logs: 0 | 33 uur
Januari 12, 2013, 13:16:18
edit2Rapporteer  
We willen in oktober 2013 met twee man gaan kiten in Brazilie.

Nu heb ik al veel op internet gelezen maar dat is vooral commercieel geleuter van mensen die geld willen verdienen. Dus ... ik ben op zoek naar mensen met ervaring in Brazilie die tips kunnen geven over o.a. de beste plek om naartoe te gaan, ruimte spot, drukte, windzekerheid, appartement/hotel, vliegmaatschappij, vervoer spullen etc.

We zijn gevorde kiters die vooral op relatief vlak en ondiep water onze freestyle skills willen uitbreiden(dat wordt dus veel chrashen Grin) maar ook als afwisseling de dikke golven in willen en downwinders maken.

Alle suggesties zijn welkom.


Ik heb er nu al zin in  YeSS
gebruikersnaam

Geen avatar

Berichten: 1202
Antwoord #1 Januari 12, 2013, 13:25:46
edit2Rapporteer  
Je zou gewoon ergens cheap in Cumbuco kunnen gaan zitten en vandaaruit iedere dag naar de lagoon kunnen downwinderen. Daar kun je dan aan je skills werken en een taxietje terug nemen. Downwinder is wel redelijk kort, (3 kwartiertjes) maar best een interessant traject. Zelf zou ik voor een grote meerdaagse downwindtrip gaan en onderweg de (soms verlaten) lagoons bezoeken, is veel avontuurlijker en downwind varen vind ik persoonlijk leuker dan freestyle dingen oefenen. Op flybrazil staan soms interessante all-in reizen naar Cumbuco. Www.downwind2jeri.com is voor mij de beste organisatie om een meerdaagse tocht te maken. Succes, het wordt zowiezo fantastisch.
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #2 Januari 12, 2013, 13:44:13
edit2Rapporteer  
Hoi fly like hellllll,je kan me altijd PM'en .Ben nu 6 maal geweest tussen Cumbuc en Tatajuba(boven Prea) dus ik kan je wel wat vertellen denk. Goedkoopste is toch het huren van een huis met een groep.
Voor freestyle dingen kan je het best in cumbuc of taiba zitten ivm wat minder wind  dan in het noorden en de bekende  lagoa's  natuurlijk.Verders genoeg gasten die downwinders organiseren (onvergetelijke ervaring) 350 km downwinderen in een week tijd....die gasten van downwind2jeri.com zijn 2 vrienden van me,ze rijden tijdens de downwind mee met hun buggy ter begeleiding .
Oh ja ,dikke kans dat wij er in 2013 ook  weer zitten,we zijn hooked aan Brazil (reden is windzekerheid(15-40 plus knopen),leuke mensen,goed eten,goed uitgaan,meer dan genoeg ruimte ivm lange kustlijn,vlakwater en wavespots) Kortom het totaal plaatje is  helemaal compleet ,een van de beste op de aardkloot  denk ik zo
Arilex

Berichten: 67
Antwoord #3 Januari 12, 2013, 17:31:02
edit2Rapporteer  
Zoek een beetje op deze site en wellicht op Hanglos.
Deze vraag is al heel vaak gesteld en alles wat je weten wilt en meer is te vinden.

Persoonlijk mijd ik Cumbuco als de pest, maar vind het wel fijn als dat gepromoot wordt als de beste surfspot ter wereld, blijven de echt goede spots lekker rustig.
Fly like hell

Berichten: 842
Logs: 0 | 33 uur
Antwoord #4 Januari 12, 2013, 18:25:28
edit2Rapporteer  
@Arilex je maakt me nieuwsgierig, wat vindt jij dan die goede spot? Dit is juist de reden dat ik dit topic heb geopend, kom op met die info.
Arilex

Berichten: 67
Antwoord #5 Januari 13, 2013, 01:04:23
edit2Rapporteer  
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=41882.0
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=42511.0
zijn wat linkjes, die ik zo meteen vind. Er is heel veel info, zoals ik al zei..

Zoek verder op:
Fleixeiras / Taíba (wavespots)
Paracurú (vlak bij laag water, verderop golven/rif)
Ilha de Guajiru (soort van vlak)


Zelf verblijf ik altijd in pousada Toca do Preá (in Preá, dus) , heel goedkoop, erg basic, direct aan het strand en maak van daaruit downwinders (Barrinha, Jericoacoara, Tatajuba, Camosim) of vaar voor de deur. Chop, maar niet zo'n klotsbak als Cumbuco. 20 km noordelijker, 7km ten Noorden van Jericoacoara is een spot met pal sideshore wind en mooi vlak met verder in zee brekende golven, te vergelijken met Paracurú. De spot heet Mango Seco of Guriú (niet te verwarren met Ilha de Guajiru)
Harde, maar constante wind. Ik vaar altijd met een 7m² C-kite. (22-28 knopen)

Cauipe en Lagoa de Taiba raad ik je af, klein en  belachelijk druk in oktober/november.

En als je toch bij Cumbuco wilt varen, ga dan hier varen en maak aan het eind van de dag een downwinder naar Cumbuco (als de wind niet wegvalt). Zorg wel dat je geen water binnenkrijgt, want er komen wat rioleringen uit op dit meertje: www.facebook.com/LagoadaTabubaKiteSurf
Fly like hell

Berichten: 842
Logs: 0 | 33 uur
Antwoord #6 Januari 13, 2013, 15:27:40
edit2Rapporteer  
Allemaal bedankt voor de uitgebreide info, naar deze ervaringen/tips was ik op zoek.

Het idee spreekt me wel aan om een goedkoop verblijf te regelen en te downwinden van of naar een lagoon". We zijn vooral Freestyle georienteerd en zullen dus minimaal 70% van de tijd op het vlakke water te vinden zijn. Hebben jullie ervaring met "goed" een hotel/appartement bij Cumbuco of Taiba van waaruit je snel het water op kan maar niet te duur is?
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #7 Januari 13, 2013, 18:59:15
edit2Rapporteer  
Wij zaten in Taiba bij pousada arco mundial.Ligt meer bij het dorpje en wat verder van de lagoa van Taiba...Ff downwinderen dus....De pousada is 2 a 3 minuten lopen van een mooie wavespot,en is de beste prijs kwaliteit keus is mijn mening in Taiba. Goeie tijd gehad daar,en zo rustig eind oktober.Die lagoa is wel kleiner dan Cauipe in Cumbuco maar vaak een stuk rustiger.Wij stonden daar vaak met een mannetje of 5 op het water in oktober  ThumpsUp .Op zee was je vaak alleen ,belachelijk maar waar voor zo een mooie spot  Lips Sealed

Check  http://www.arcomundial.com

Nog ff een fotootje van mij op een overvolle lagoa van Taiba  Tongue ,en een van de wavespot



Arilex

Berichten: 67
Antwoord #8 Januari 14, 2013, 11:41:33
edit2Rapporteer  
Arco Mundial is top en de eigenaar, Michel, spreekt Nederlands.
De wavespot vind ik één van de beste, maar ja, daar gaan jullie niet voor.
Met 5 man is de Lagoa de Taiba ook echt wel vol, dat dan weer wel en ik heb daar mijn voet lelijk opengehaald aan een mossel of zoiets (vijf hechtingen 3 weken niet varen). Schoentjes mee!
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #9 Januari 14, 2013, 11:53:01
edit2Rapporteer  
Ik ga verder niet in discussie Arilex  InLove,maar dat hangt af van hoe het erbij ligt qua grootte.Verschilt nogal .Rond 20 oktober hadden we zat ruimte met zijn 5'en ,echter toen ik 3 weken later terug kwam was de lagoa aanmerkelijk kleiner geworden  ThumpDown ,zelfde gold voor cauipe.......,en als je voetjes heb opengehaald ,ben je denk ik wat te ver downwind gegaan ,want meer upwind is er echt niets hards te vinden in mijn opinie .Dat zie je ook op de bovenste foto,links beginnen de rotsjes.........
Arilex

Berichten: 67
Antwoord #10 Januari 18, 2013, 12:16:45
edit2Rapporteer  
Het was een mossel of zo, geen steen. iets vlijmscherps, het was een diepe snee. En het was aan de noordelijke zeekant, dus upwind.
Ik blijf erbij: Lagoa de Taiba alleen met schoentjes.
EddyC

Geen avatar

Berichten: 1073
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #11 Januari 18, 2013, 14:18:31
edit2Rapporteer  
Poussada op strand Taiba met flinke golven voor de deur en 350 m van de lagune.
http://www.pousadatramuntana.com/index_en.html
Je hebt wel een auto nodig om 's avonds te gaan eten in het Taiba dorp op 4km.

Hoogste golven bij halfhoogtij (echt dikke golven).

's mddags (na 13:30) kun je opkruisen naar Taiba (35min) en dan 4.5km dowwind golven afrijden (een dik uur of langer) tot aan de lagune om daar wat uit te rusten op vlak water.
butcherke

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #12 Februari 27, 2013, 23:14:29
edit2Rapporteer  
hey fly like helle,
ik heb net vliegtuigtickets geboekt van 1 tot 22 okt.
enkel verblijfplaats hebben we nog niet.
hebben jullie al iets goed gevonden?
Wij hadden tot nu toe enkel iet in Combuco gevonden.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.