Portugal wave board mee?

huib

Berichten: 453
April 28, 2008, 17:20:11
edit2Rapporteer  
Ik vertrek komend weekend naar de Algarve en heb daar een huurauto dus ik zit binnen 20 minuten aan de Westkust.

Ik vraag me nu af wat mee te nemen. Voor zover de lange termijn voorspellingen betrouwbaar zijn, en het weer van de afgelopen weken iets zegt over het normale weer in deze periode, wordt ik niet echt blij! Windvoorspelling laat op de meeste dagen een matige 20knopen zien en de lange termijn swell voorspelling ziet er ook dramatisch uit.

Het liefst neem ik mijn waveboard en 2 kleine kites mee maar dat wordt dan flink bijbetalen op de luchthaven omdat mijn board 6ft lang is. Anders wordt het gewoon alleen mijn 10m een klein boardje en een hele stapel boeken.  Als er dan toch nog golven zijn huur ik daar ter plekke wel een golfsurfboard.

Iemand ervaring aan de westkust van de Algarve? Kloppen de golf- en windvoorspellingen een beetje of kunnen de condities daar lokaal veel beter/slechter zijn?
Jeronimo

Berichten: 20
Antwoord #1 Mei 01, 2008, 02:57:52
edit2Rapporteer  
Huib, ik zou het ook niet weten, op
http://www.portugal-webcams.com/webcams/webcam-sagres.htm
kun je live checken hoe het is op martinhal, Sagres.
snip

Berichten: 399
Antwoord #2 Mei 08, 2008, 06:48:20
edit2Rapporteer  
mijn ervaring is dat er heel vaak een thermische wind staat en dat je dus niet echt op de windvoorspellingen kan afgaan. Ik zou sowieso je waveboardje meenemen er is altijd wel een baaitje te vinden waar een swell staat.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.