Essaouira April

Noldusz

Berichten: 55
Januari 15, 2009, 13:51:19
edit2Rapporteer  
He medekiters,

Halverwege April ga ik met vriendin naar Marokko. We zijn van plan om eerst door Marokko te reizen  Cool met de auto om vervolgens een weekje ergens te chillen. Als eindbestemming hebben wij daarom voor Essaouira gekozen. Nou ja het was natuurlijk mijn keus Grin; laten we wel zijn ThumpsUp. Hier verblijven we bijna een week Joepie YeSS. Maar vanwege het reizen wil ik maar 1 kite meenemen. Ik ben in bezit van een waroo 9 en een 13 (beide 2007); gewicht is 90 kg.

Wat zou het beste zijn voor eind April daar? Mijn 9 of mijn 13..

Zijn er misschien kiters met tips?

Ben benieuwd Huh!!

Grtz,

Nol
Slainthe

Geen avatar

Berichten: 35
Antwoord #1 Januari 15, 2009, 14:57:03
edit2Rapporteer  
Ben nog geen echte kiter (gaan we dit jaar verandering in brengen) maar wel een ouwah surfah.

Vorig jaar met vrouw en kindje in Marokko geweest in april. Mooi land, hele vriendelijke mensen en heerlijk eten.

Eind april zaten we in Essaouria en ik had het plan opgevat eens lekker te gaan surfen (na een jaar of 10). De wind was fors en bij de surfclub hangt een voorspelling die dagelijks aangeeft dat de wind tot een uur of 3 in de middag toeneemt en dan langzaam weer af.

Om 15.00 uur op die specifieke dag kon ik niet uit de voeten met een 4,2 m2 met mijn 95+ kg. Ik had een kleiner zeiltje nodig....

Temp. overdag is al heel aangenaam tegen die tijd, s avonds kan het wel koel zijn.

groet,

Rene
Noldusz

Berichten: 55
Antwoord #2 Januari 18, 2009, 11:25:38
edit2Rapporteer  
Thanks Slainthe ThumpsUp! Maar er zijn vast wel meer ervaringen??

Come on guys YeSS!!!
Vietcong windhoos

Berichten: 225
Antwoord #3 Januari 20, 2009, 00:11:56
edit2Rapporteer  
Ik heb geen ervaringen, meer wel een tip... Ik wil in Juni die kant op. Als je op windguru.cz kijkt en je bekijkt de windgeschiedenis van vorige jaren, dan kan je zien hoeveel dagen het gemiddeld waait in april daar. Als ik de berichten voor juni mag geloven, dan kan ik met een 9 of 7 uit de voeten.

 Grin Grin Grin
DaRe

Berichten: 125
Antwoord #4 Februari 16, 2009, 19:26:09
edit2Rapporteer  
Maat van me is er geweest , laat de 13 thuis! Het is er zoiezo kei vlagerig en dan is een 13m2 niet zo heel fijn!
tjoosten
Founding Father

Berichten: 19
Antwoord #5 Maart 08, 2009, 01:00:06
edit2Rapporteer  
Hi

Essouira in April gaat het al heel hard waaien. Om 13 uur gaat de wind meestal aan op zeg 10 m/s tot 11 m/s zo een 25 knopen en komt dan rond 14:00 14:30 nog eens een flinke tik omhoog naar zeker 12 tot makkelijk 14 m/s met vlagen die 16 m/s. Dus dikke 6 met vlagen naar 7. Omdat de wind over de stad de baai binnen waait is het waanzinnig vlagerig. De wind is daar wel beetje onshore vanwege de baai. Essouira is kwa stad wel heel mooi en paar dagen is leuk.

Zelf ga ik altijd naar Sidi Kaouki. Dat is 20 klm zuidelijker en super klein plaatsje met aantal hotelletjes. Het is mooi gelegen op een verhoging die uitkijkt op een soort baai/strand. Je komt aan op een parkeer plaats waar ook een heleboel barbeque restaurant-hutjes staan.

De wind waait er net iets harder dan in essouira en komt ook over land lichtelijk cross-offshore. Als je op het water staat dan voelt het volledig cross-shore.  Als je in Sidi-kaouki bent kan je van de hotelletjes die er zijn(3/4 stuks) direct doorlopen naar het strand. De beste plek echter om te kiten is bijna 2 kilometer downwind bij de rivier. Omdat de wind dan al iets rustiger is geworden en minder vlagerig. Ook heb je daar een helemooie golf.

Sidi-kaouki is voor wave-riden perfect. Door de crossshore wind en de manier waarop golven binnen komen kan het echt super mooi golf-riden. Zelf vind ik de rust en relaxte attitude van Sidi veel gaver dan Essouira. Je moet wel een beetje van houden van die layed back style. Maar mensen zijn er heel vriendelijk en je hoeft niet bang te zijn dat spullen gestolen worden.

Google op Windy hotel Sidi kaouki. De eigenaar is een italian maar altijd gesurft dus met goede mentaliteit. Zowel Sidi Kaouki als Essouira raad ik af als je wilt leren kiten. Condities zijn extreem en je zult met een hoop stress leren.

Hopelijk heb je hier wat aan.

vr. gr.

Thomas


Ps. laat inderdaad 13 meter flat kites maar thuis. Ik vond zelf dat 11 meter fuel te doen was als het wat minder waaide (dan moest ik wel om 15:00 van het water af.).  Daarna met 9 meter fuel was prima te doen.

Ps 2 er zit daar wel een grote surf verhuur waar je ook een board of kite kan huren. dus als iets stuk gaat kan je wel ergens terecht.











Noldusz

Berichten: 55
Antwoord #6 Maart 09, 2009, 21:18:15
edit2Rapporteer  
Kijk hier heb ik vet veel aan! Bedankt voor alle info. Ik laat mijn 13 thuis en ga met mijn 9 op pad. Het wordt overigens begin mei maar dat zal qua condities niet veel veranderen verwacht ik.
Ondanks dat Sidi waarschijnlijk beter is zal ik toch in Essaouira blijven aangezien het ws leuker is in Essaouira voor mijn vriendin dan Sidi. Als het maar genoeg waait daar ging het mij om.. dus thanks allemaal! Top info!

Grt,
Nol
florisvw

Geen avatar

Berichten: 1062
Logs: 0 | 3 uur
Antwoord #7 Maart 09, 2009, 21:29:52
edit2Rapporteer  
essaouira is ook veel leuker om heen te gaan. in sidi heb je bijna niks. als je daar een auto huurt kan je er zo heen rijden. Met een scooter is het ook prima te doen(heb ik zelf ook gedaan)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.