windsurfers die last hebben van kiters

Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Oktober 04, 2010, 18:42:57
edit2Rapporteer  
http://forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?f=11&t=13866848

Ze bellen zelfs de gemeente al om verboden te realiseren. Natuurlijk zijn er problemen maar met een windrichting als Z of ZO zijn er gewoon niet veel spots en kan je altijd drukte verwachten. Het grootste probleem zijn naar mijn mening de scholen, dat moet meer gereguleerd zijn zodat er niet 20 klasjes op 1 spot staan. Iedereen moet kunnen leren kiten maar niet ten koste van de weinige spots die we hebben.
martijn

Berichten: 2347
Antwoord #1 Oktober 04, 2010, 18:47:50
edit2Rapporteer  
Jaja, om dan maar te zwijgen over het feit dat je op bijvoorbeeld scheveningen verplicht bent om over ze heen te springen omdat er gewoon geen ruimte is...
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #2 Oktober 04, 2010, 19:24:46
edit2Rapporteer  
windsurfen?
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #3 Oktober 04, 2010, 19:26:08
edit2Rapporteer  
ok, zonder gekheid, hoe kan je in een topic zeggen dat je er niks tegen hebt, en tegelijkertijd vragen hoe je het aan banden kan leggen....?
maargoed, Alles met O in de wind is gewoon kei-naadje, daar ligt het probleem eerder, dus ze zullen moeten afzien voor een paar dagen, of juist HELPEN meer spots open te krijgen, dat werkt beter...
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #4 Oktober 04, 2010, 19:31:37
edit2Rapporteer  
Toch maar eens "onderzoeken"of we daar een legale kitesurflocatie van kunnen maken.
di
Gast
Antwoord #5 Oktober 04, 2010, 19:37:11
edit2Rapporteer  
legaal maar wel gescheiden toch 
j666st

Berichten: 17
Antwoord #6 Oktober 04, 2010, 20:17:39
edit2Rapporteer  
Jongens jongens wat een fucked up discussie op de fora!!!!
Windsurfers die last hebben van kiters, er word gemaild naar gemeenten om te klikken dat mensen op de verkeerde plek zijn...??
Bah! We kennen toch allemaal de vaarregels op het water, is het zo moeilijk om mekaar de ruimte te geven, oogcontact te zoeken, goed stuurmanschap?

Of is het echt te druk op rond de westfriese wateren, Van Medemblik, Andijk, Enkhuizen, Broekerhaven Schellinkhout.....
Met zijn alle naar Wijk, of Ijmuiden lost ook niets op.

Laten we zoals Idefixe proberen de gemeenten aan te schrijven om meer spots open te krijgen om meer verspreiding van watersporters (kiters en windsurfers) te krijgen.
wazzaah

Berichten: 876
Antwoord #7 Oktober 04, 2010, 20:24:28
edit2Rapporteer  
Ach... nog een paar jaar en dan krijgen de zoetwater windsurfers het ook voor de kiezen met de Natura, hebben ze ons weer nodig omdat ze het niet aan hebben zien komen.

Hebben ze alle ruimte en nog moeten ze in de paar m2 voor kiters zitten, ga lkkr de Waddenzee/IJsselmeer op. Doen ze hier ook 1 rakje in de kitezone en dan zie je ze niet meer voor 3 a 4 uur.
windfinder

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #8 Oktober 04, 2010, 20:41:55
edit2Rapporteer  
Even een vraagje naar de kitesurfers toe.
Gister op broekerhaven was er iemand aan het windsurfen, helaas te weing
wind dus hij dobberde maar wat rond.
De kitesurfers die wel aan het varen waren ging op 2 meter langs die dobberende windsurfer, dit is toch vragen om problemen.
Als die surfer valt kan ie die kiter ook raken.
En dit gebeurde meerder keren.
Waarom moet die kiter zo dicht langs die windsurfer varen terwijl er ruimte genoeg was om er tig meter vanaf te blijven.
ook een paar weken geleden in enkhuizen 2 windsurfers en 4 kiters op het water, dus alle ruimte lijkt me.
Ik sta in het water komt er op een meter een kiteboard langs me heen scheren, WAAROM???.
Hou dan ook ruimte, zo moeilijk is dat toch niet.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #9 Oktober 04, 2010, 20:52:29
edit2Rapporteer  
of gewoon niet ronddobberen met te weinig wind ( flauw grapje   Tongue )

Maar ff serieus: het kitesurfen is enorm gegroeid. En ja je hebt gelijk dat er "idiote dingen " gebeuren maar deze gebeuren omgekeerd ook.  Ik heb al menig keer een noodstop voor een windsurfer moeten maken. FF flink schelden maar verder niks mis mee. Die windsurfer doet dan ook zijn/haar dingetje op het water.
Je moet niet het gedrag van een enkeling aan een hele groep willen plakken. De titel van je topic suggereert dat wel een beetje.

Voor de locatie Broekerhaven geef ik je de tip om uit te zoeken of deze locatie is opgenomen in het Natura 2000 beheerplan. Ikzelf ( redelijk op de hoogte van deze materie) kan het windsurfen op deze locatie  niet terug vinden in het Natura 2000 verhaal en zal het waarschijnlijk bij invoering Natura 2000 verboden zijn om te windsurfen op die locatie.
di
Gast
Antwoord #10 Oktober 04, 2010, 21:03:31
edit2Rapporteer  
oorzaak problemen zijn de zogenaamde kitesurf scholen die als paddo's uit de grond schieten wat een klojo's zijn dat ze staan werkelijk overal
daarnaast is kiten een zeer makkelijke sport om te leren en windsurfen een technisch moeilijke  en zware sport  is om te leren dus spreekt het veel oudere mannen aan die willen watersporten .
moet altijd wel lachen om de schuld te geven aan de Ooster buren , het zijn vaak  ook van die gasten met een broek over hun pak aan ( vraag me niet waarom )
KiterHans

Berichten: 208
Antwoord #11 Oktober 04, 2010, 21:14:41
edit2Rapporteer  
Haha oudere mannen, heb een vriend is top surfer geweest en wat jij noemt op leeftijd, vind het kiten gewoon een geweldige sport en heeft niets maar dan ook niets te maken dat het zo makelijk is om te leren. In het forum bij jullie wordt er gesteld dat je na 2 lessen al kunt varen, wat een onzin, echt wel een verschil tussen varen en varen
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #12 Oktober 04, 2010, 21:20:23
edit2Rapporteer  
een boardshort over je pak voorkomt dat je wetsuit aan gort gaat met veel stenen op de kant / in het water. Sta ik op een spot met alleen maar zand heb ik geen boardshort aan. Zijn er stenen enz op de spot heb ik dus wel een boardshort aan.  Het gebruik van een boardshort is dus een beetje gewoonte geworden in de kitesurfwereld.
( als je op kitehigh inhoudelijke vragen stelt willen we daar graag antwoord op geven)

Om nu hier in dit topic de discussie aan te gaan over het verschil kite en windsurfen is niet helemaal op z'n plek. Het zijn juist de mafketels ( zoals jij?) die zeggen dat goed en verantwoord kitesurfen makkelijk is om te leren.

martimor

Berichten: 1934
Antwoord #13 Oktober 04, 2010, 21:28:04
edit2Rapporteer  
Wat een surfers hier op het forum ineens.
En een lekkere positieve houding  ThumpDown

Welkom op kitehigh   Huh
di
Gast
Antwoord #14 Oktober 04, 2010, 21:52:38
edit2Rapporteer  
jip
je hebt gelijk teveel windsurfers , ik heb mijn zegje gedaan wie weet uit een tikkie boosheid van afgelopen zondag maar goed
en idd kiten leer je niet in een paar lessen , als de beginnende kiter  dat ook maar leest gaat het volgens mij ook de goede kant op ......want hier sla je de spijker op zijn kop ,
Succes met natura , ik weet ook wat er gaat gebeuren op zee en op het binnen water


hans

Berichten: 283
Antwoord #15 Oktober 04, 2010, 21:55:36
edit2Rapporteer  
 @di ik denk dat 70% die nu kite vroeger ook gewindsurft heeft en dus op dit punt (dat windsurfen moeilijker  en zwaarder )is daar hard om moeten lachen,
ik vind ook dat je met deze houding wind en kite surfers tegen elkaar aan het opzetten bent  .
als dat je bedoeling is blijf dan lekker op je surf forum
 loser
haast - te - recht

Berichten: 254
Antwoord #16 Oktober 04, 2010, 21:57:37
edit2Rapporteer  
surfen een zware technische sport. tuurlijk.. schater

heb jaren ge wind surft maar kiten is alles tegelijk. vliegeren . wake boarden . snow/ skate boarden .
Denk zoals naish,  doet ook alles , vind alles leuk en zeik niet op elkaar maar geniet van de wind . InLove
Emielkruisdijk

Berichten: 808
Antwoord #17 Oktober 04, 2010, 22:29:57
edit2Rapporteer  
Bodydrag met windsurfen is alleen al moeilijker als met kitesurfen.

Even offtopic: Iedereen die zegt dat kiten moeilijker is als windsurfen heeft nog nooit op niveau gewindsurft.
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #18 Oktober 04, 2010, 22:34:23
edit2Rapporteer  
Why can't we just get along together.............. Gisteren is er op Makkum een kiter gestopt met kiten omdat hij werd lastiggevallen door een paar windsurfers die hem afsneden, insloten en bedreigende taal uitten. Ik heb het zelf niet gezien, maar de persoon in kwestie was behoorlijk opgefokt door dit incident. Ik geloof dat hij een brief heeft geschreven naar de gemeente om windsurfen aan banden te leggen  loser

Ik vermeld dit niet om windsurfers zwart te maken ofzo, maar gewoon om aan te geven dat er in iedere groep rotte appels zitten. Maar die paar rotte appels betekent niet meteen dat iedereen in die groep automatisch een klootzak is.
En als we dan toch met hokjespolitiek bezig zijn, laten we onszelf dan lekker in het hokje watersportfanaten zetten. Horen we toch een beetje bij elkaar. Ik heb zelf nog nooit dergelijke problemen gehad en dat is volgens mij ook nergens voor nodig. Laten we het gewoon gezellig houden met zijn allen en genieten van wind en water.

Terug on topic: Het grootste probleem is gewoon een tekort aan kitespots. Daardoor is het met bepaalde richtingen (vooral als er oost in zit) veel te druk op de weinige geschikte spots, en al helemaal als het dan ook nog eens 20 graden is in oktober. Een van deze spots sluiten, betekent alleen maar verplaatsing van het probleem en zelfs erger maken op andere plaatsen.

Laat het maar weer snel 10 graden worden. Lekker rustig op het water, geen gezeik.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #19 Oktober 04, 2010, 22:48:59
edit2Rapporteer  
jongens het is simpel....op binnen wateren hebben wij als kiters niks te zoeken...tenzij je tegen een dijkwand aangekwakt wilt worden of door een boom heen wilt knallen....

op een meer is de wind 9 van de tien keer rete vlagerig...met alle ellendige verhalen van dien

zij de meren wij de zee...geen geouwehoer.
en is de zee te ver rijden??? kies dan voor windsurfen
simpel
Geelco

Berichten: 202
Antwoord #20 Oktober 04, 2010, 23:15:38
edit2Rapporteer  
wat een slecht verhaal eagle jan
vooral 'zee te ver? Kies dan voor windsurfen'.

Workum/mirns en dergelijke, is heerlijk. Nu op naar wat rustigere tijden:)
leeany

Berichten: 844
Antwoord #21 Oktober 04, 2010, 23:17:24
edit2Rapporteer  
Het moet van 2 kanten komen. Wind & kitesurfers moeten elkaar helpen onderling en dat gebeurt o.a. door dergelijke communicatie als deze. Wat je dus kan lezen op beide fora is dat kite en windsurfers het toch wel eens zijn met elkaar betreft veiligheid en drukte. En dat er in beide takken van de watersport rotte appels zitten, die de andere soms niets gunnen.

Naar mijn idee zijn dit vaak de mensen die ook dus niet rondzwerven op dergelijke fora, maar alles zelf beleven zonder ergens dergelijke informatie op de toen.
Persoonlijk ben ik van mening dat scholen en winkels hier voor moeten zorgen. Met nadruk op de scholen. Zij verdienen hen geld met het leren van kitesurfen, aan hen dus ook de taak om de veiligheid (die steeds belangrijker wordt) aan te kaarten, wat nu veel te weinig voor komt!

Haat het om te zeggen; maar certificaten o.i.d. wordt steeds aantrekkelijker..
Rene.v.R

Berichten: 55
Antwoord #22 Oktober 04, 2010, 23:24:28
edit2Rapporteer  
Ik ben het met je eens leeany!

Haat het om te zeggen; maar certificaten o.i.d. wordt steeds aantrekkelijker..

Geldt hier ook voor, maar dan moeten ze wel wat beters verzinnen als de manier waarop het nu gaat. Ik een kitesurfschool pasjes uit zien delen voordat mensen uberhaupt klaar waren met een cursus (van slechts3 dagen!). Die mensen krijgen na dag 1 of 2 het pasjes dat ze normaal gesproken na 3 dagen krijgen. En zonder een niveau te hebben waarmee ze zichzelf kunnen redden.

Bovendien is het hele verhaal van in 3 dagen leren kitesurfen voor de meesten een droom, maar toch krijgen ze een pas oid.
martimor

Berichten: 1934
Antwoord #23 Oktober 04, 2010, 23:53:49
edit2Rapporteer  
@eagle-jan : dat slaat als een pik op een drumstel
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #24 Oktober 05, 2010, 00:06:40
edit2Rapporteer  
@eagle-jan : dat slaat als een pik op een drumstel

Ohja?
Feit is gewoon dat de binnenwaterspots veel gevaarlijker zijn dan het aan de kust ooit zal worden. Maar toch gaan er hele volkstammen beginners oefenen omdat je daar zo lekker kunt staan en geen last hebt van die enge golven.

Ik weet he niet hoor, maar kleine vlagerige startplaatsen, extra vlagrige wind en allerlei obstakel op en rond de startplaatsen / in het water (bomen, dijken...) maken het juist enorm gevaarlijke spots voor mensen met te weinig kietcontrole.

Tel daar het hoge kamikaze gehalte bij op die de gemiddelde "beginner" heeft tegenwoordig en ik kan me goed voorstellen dat de wind/kitesurf locals hun spots zwaar verkloot zien worden de laatste tijd en dat het op deze manier gewoon niet vol te houden is.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.