Callantsoog / Amstelmeer

rsnn

Berichten: 48
Juni 18, 2013, 12:35:19
edit2Rapporteer  
Dag allemaal!

Hierbij even een vraagje; eerst even een intro: Ik ben een studente van 21, woonachtig in A'dam (ouders wonen in Den Helder). Tot op heden pak ik bijna ieder weekend de auto om naar Andijk, Medemblik of Schellinkhout te gaan om lekker stukjes te varen.

Het varen gaat mij nu al best aardig af Smiley, bochtjes lukken en stukjes toeside varen lukt ook al aardig. Een paar keer met leuke golfjes kunnen varen bij Andijk en Schellinkhout, waardoor ik dus de kleine golfjes gelukkig ook gewoon kan hebben.

Hierbij dan eindelijk de vraag: Zijn er kiters in de omgeving Callantsoog / Amstelmeer (of Den Helder) die vaker bij Callantsoog of het Amstelmeer gevaren hebben?
Ik wil namelijk graag van de zomer Callangstoog gaan proberen (lekker dichtbij voor mij).. Alleen ik weet niet zeker hoe het daar is qua stroming, diepte, pieren, etc... 
Ik ben wel al erg vaak bij Callantsoog geweest, dus ik ben wel bekend Smiley, maar ik heb er nog nooit gekite en ben dus nieuwsgierig of het voor mij te doen is!

Ik hoor graag van kiters die daar bekend zijn of de spots goed te doen zijn voor beginners zoals ik.

Alvast bedankt Grin en hopelijk tot snel!

Groetjes, Rosanne
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #1 Juni 18, 2013, 13:11:39
edit2Rapporteer  
Rosanne

Callantsoog
Een takke end lopen met je spullen  ThumpDown dus als je de verkeerde kite pak mot je weer lopen  ThumpDown

Weinig kiters dus alleen heen gaan is niet veilig, je mot dus afspreken  ThumpDown ThumpDown

Strekdammen   ThumpDown ThumpDown

Betaald parkeren  ThumpDown ThumpDown

Bovenstaande allemaal bij elkaar kom ik er dus niet veel  Grin

Amstelmeer.
Veel windsurfers en een heel klein baaitje waar wordt gekite voorbij het lutjesstrand bij de camping  ThumpDown ThumpDown zijn ook niet altijd kiters aanwezig  ThumpDown ThumpDown ThumpDown

Kortom wat ga ga je nu doen ??????  Grin   Cool

Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #2 Juni 18, 2013, 13:12:24
edit2Rapporteer  
Hoi Rosanne,

Ik heb 1 keer gevaren op het Amstelmeer en ik vond het best een relaxte spot. Je moet alleen wel starten in een soort baaitje waar je niet uit kan komen als je geen hoogte kan lopen en waar het al snel druk is als er een paar kiters zijn. Het meer wordt deels van de spot afgesloten door een piertje wat vooral met sideshore wind wel een probleem kan zijn (naar buiten varen). onshore kan je zo naar buiten varen als je hoogte kan houden. Al met al is het wel een vrij krappe locatie voor een beginner.

Callantsoog heb ik geen ervaringen mee.
Michael van der Hoek

Berichten: 404
Antwoord #3 Juni 18, 2013, 13:23:54
edit2Rapporteer  
hey rosanne,

ik ben een local van het amstelmeer en vaar hier meer dan regelmatig. We varen er standaard met een vast groepje van een mannetje of 6 en het word de laatste tijd steeds drukker.
Zoals hierboven staat varen we in een kommetje wat achter een strekdam ligt. Hier is vlak water in tegenstelling tot het amstelmeer zelf wat snel choppie wordt!

Windsurfers heb je geen last van omdat ze, in principe niet in het kommetje mogen komen. Veel beginners blijven in het kommetje hangen en dan is het met 6 kites in de lucht al snel erg druk!

Windrichting om te varen op het amstelmeer is van Z tot NW, alle overige richtingen hoef je er niet te komen.

Niet echt een beginnersspot maar als je al wat gevorderd ben dan kan je er prima terecht.
Betaald parkeren kan, hoeft niet. Als je parkeert bij de windsurfers word er een vergoeding gevraagd maar er kan ook doorgereden worden naar een grasveldje waar geparkeerd kan worden.


Callantsoog, gewoon strand met verschillende strandopgangen, om de x aantal meters een grote strekdam en redelijk wat stroming met opkomend of afgaand water. Golven zitten ook dicht op elkaar dus dat is wel even wennen. Met een lekkere 5bft lopen er 1,5m golven tot groter.
Betaald parkeren op c'oog spreek ik tegen, je moet net even weten waar je kan parkeren Smiley


Als je meer wilt weten hoor ik het wel Wink
rsnn

Berichten: 48
Antwoord #4 Juni 18, 2013, 21:16:41
edit2Rapporteer  
Parkeren moet nog wel uit te komen zijn.. Maar inderdaad is het moeilijk om echt dichtbij te parkeren! Kortom zorgen dat de goede kite mee is en de auto ietsje verderop in 't dorp zetten (is een mogelijkheid).

Verder had ik deze opmerkingen al een klein beetje verwacht (a) haha... Ik ben toen ik een jaar of 17 was een x aantal keren wezen windsurfen op het amstelmeer (bij de parkeerplaats met vergoeding).. Toen merkte ik al op dat het erg krap is daar én dat je alleen in het kommetje kan staan..
Toch wilde ik eventjes wat meer info van locals, thanks dus! Nu weet ik dat ik voorlopig maar naar Andijk, Medemblik en Hoorn blijf toeren, ookal is 't dan wat ver
Michael van der Hoek

Berichten: 404
Antwoord #5 Juni 19, 2013, 09:41:08
edit2Rapporteer  
Amstelmeer is naast het niet ver kunnen staan goed te doen hoor! als je hoogte kunt varen dan kan je het hele meer over crossen Grin
johan

Berichten: 151
Antwoord #6 Juni 24, 2013, 15:18:02
edit2Rapporteer  
Hoi Rosanne, ik heb net een filmpje gepost van een sessie op het Amstelmeer. Het is een fijne spot omdat het vaak harder waait dan in het midden van het land. En dat vlakke water is TOP!


http://youtu.be/U5h-1u8l-WQ


Amstelmeer is top, en je kan ook gratis parkeren maar dan moet je iets verder lopen.

Callantsoog is ook top vanwege de golven, alleen als beginner kan ik het me voorstellen dat het wat lastig is ook vanwege de strekdammen, en je moet even rekening houden met de combinatie windrichting en stroming. Soms pakt die heel gunstig uit, soms juist niet.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.